Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Call Centers Καραγιάννης Στυλιανός

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Call Centers Καραγιάννης Στυλιανός"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Call Centers Καραγιάννης Στυλιανός
Τηλεφωνικά Κέντρα Call Centers Καραγιάννης Στυλιανός

2 Τηλέφωνο Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για συσκευή που μετασχηματίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε ηχητικές Είναι μια συσκευή μέσω της οποίας ο χρήστης της, συνδρομητής (subscriber), μπορεί να συνομιλήσει με άλλους συνδρομητές, που καθένας τους κατέχει μια παρόμοια συσκευή. Κάθε συνδρομητής τηλεφώνου συνδέεται μέσω συνδρομητικής γραμμής (subscriber's line/loop) σε κεντρικό σημείο μεταγωγής, το τηλεφωνικό κέντρο (telephone exchange). Η συσκευή αυτή αποτελείται από πομπό και δέκτη και συνδέεται με καλώδιο με το τηλεφωνικό κέντρο.

3 Πως αναπαράγεται ο ήχος ;
Το διάφραγμα είναι επιφάνεια που πάλλεται με τον ήχο. Το διάφραγμα του δέκτη με τη σειρά του αρχίζει να έχει παλμικές κινήσεις από τα ηχητικά κύματα του πομπού που μεταδίδει .ο ηλεκτρομαγνήτης. Μ' αυτόν τον τρόπο η ανθρώπινη ομιλία ξανακούγεται στο ακουστικό με την αναπαραγωγή των ήχων. Ο πομπός και ο δέκτης ενός τηλεφώνου είναι τοποθετημένοι σ' ένα όργανο που λέγεται ακουστικό. Από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τον Μεσαίωνα είχαν επικρατήσει δύο βασικά είδη τηλεπικοινωνιών: η οπτική τηλεπικοινωνία και η ακουστική. Η αρχαιότερη, όμως, μορφή τηλεπικοινωνίας είναι η ηχητική. Πρώτος την χρησιμοποίησε ο προϊστορικός άνθρωπος και περιοριζόταν σε ηχητικά σήματα που προέρχονταν από διάφορα είδη τυμπάνων. Οι πρόδρομοι του τηλεφώνου Από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τον Μεσαίωνα είχαν επικρατήσει δύο βασικά είδη τηλεπικοινωνιών: η οπτική τηλεπικοινωνία και η ακουστική.

4 Ιστορία Αρχαία Ελλάδα Βιομηχανική επανάσταση
Εφευρέσεις όπως το ακουστικό κέρας, ο οπτικός τηλέγραφος (ή πυρσεία), ο υδραυλικός τηλέγραφος και το σύστημα των φρυκτωριών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών. Δεν άργησε να εμφανιστεί ο σπουδαιότερος πρόδρομος του τηλεφώνου, ο τηλέγραφος 1774 από τον Ελβετό George Luis που κατασκεύασε μια πρώιμη μορφή τηλεγράφου Το πρώτο μήνυμα από αυτόν τον τηλέγραφο στάλθηκε το 1844 από την Ουάσιγκτον στην Βαλτιμόρη. Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ το 1876 Στη συσκευή του Μπελ η φωνή έπεφτε πάνω στη μεμβράνη και την έκανε να πάλλεται Στα χειροκίνητα τηλεφωνικά κέντρα ο συνδρομητής για να καλέσει το κέντρο έστρεφε μια μαγνητοηλεκτρική μηχανή που είχε το τηλέφωνό του και η τηλεφωνήτρια ρωτούσε τον συνδρομητή με ποιον αριθμό θέλει να μιλήσει. Στα ημιαυτόματα τηλεφωνικά κέντρα ο συνδρομητής συνδέεται με το κέντρο αμέσως μόλις σηκώσει το ακουστικό.

5 Τηλεφωνικά Κέντρα Η κύρια λειτουργία του κέντρου είναι το να παρέχει άμεση σύνδεση μεταξύ ζευγών συνδρομητών. Παλιότερα χειροκίνητα κέντρα Συνδέονται μέσω δικτύου γραμμών (trunks) Σήμερα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές (ψηφιακά κέντρα) Σήμερα τα τηλεφωνικά κέντρα είναι (3) ειδών: Αναλογικά (POTS) Ψηφιακά ISDN Ψηφιακά VoIP Ψηφιακά ISDN : Η επικοινωνία γίνεται όπως στα αναλογικά αλλά μετατρέπεται η φωνή σε δεδομένα, αποστέλλεται μέσω του δικτύου τηλεφωνίας και μετατρέπεται και πάλι σε φωνή. Ψηφιακά VoIP : Ψηφιακά κέντρα όπου η φωνή ταξιδεύει σε μορφή δεδομένων μέσω δικτύων υπολογιστών και του Διαδικτύου. Η επικοινωνία με αυτό τον τρόπο δεν υποχρεώνεται να μεταφέρεται μέσα από ειδικές τηλεφωνικές γραμμές που έχουν περιορισμούς ταχύτητας και χρειάζονται ειδικές εγκαταστάσεις.

6 Συμφόρηση Το ιδανικό σύστημα είναι προφανώς αυτό που φαίνεται στο πιο κάτω σχήμα, όπου είναι δυνατόν όλοι οι συνδρομητές να μπορούν να συνομιλήσουν κατά ζεύγη συγχρόνως Ένα τέτοιο "ιδανικό" σύστημα δεν είναι πρακτικό λόγω του τεράστιου μεγέθους, υπερβολικού κόστους και δυσκολιών συντήρησης. Είναι επομένως αναγκαίο να ελαττωθεί ο αριθμός των συνδετικών στοιχείων, που σημαίνει ότι οι συνδρομητές θα αντιμετωπίζουν την πιθανότητα μερικές από τις κλήσεις τους να είναι ανεπιτυχείς. Επομένως η μείωση του αριθμού των συνδετικών στοιχείων μειώνει επίσης και τον αριθμό των συνδιαλέξεων που μπορεί να λάβουν χώρα ταυτόχρονα. Ευτυχώς, αυτό είναι ένας μάλλον ήπιος περιορισμός, αφού συνήθως πολύ σπάνια παρά πολλοί συνδρομητές κάνουν ταυτόχρονες κλήσεις. Είναι επομένως λογικό να σχεδιάζεται ένα κέντρο έτσι ώστε να ικανοποιεί τις συνήθεις ανάγκες που λαμβάνουν χώρα συχνά και να αγνοεί αυτές που δε συμβαίνουν πολύ συχνά. Το μέγεθος των περιορισμών που επιβάλλονται εξαρτώνται από τις τοπικές συνθήκες. Έτσι για ένα κέντρο σε εμπορική περιοχή απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός οργάνων από ότι σε ένα κέντρο σε περιοχή κατοικιών

7 Συμφόρηση (congestion) είναι η κατάσταση σε ένα κέντρο όπου ένας καλών συνδρομητής δε μπορεί να επιτύχει σύνδεση αμέσως. Ο αποκλεισμός (blocking) των κλήσεων προκαλείται από ανεπάρκεια μεταγωγικού εξοπλισμού και/ή κατάληψη των οργάνων μεταγωγής στα οποία ο συνδρομητής έχει πρόσβαση. Δίκτυο Τηλεφωνίας Η τηλεφωνική συσκευή, ή απλά το τηλέφωνο, επιτρέπει τη μεταβίβαση της ομιλίας ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους (συνδρομητές) σε μεγάλη απόσταση με τη χρησιμοποίηση ενός τηλεφωνικού δικτύου. Για να πραγματοποιηθεί αυτή η επικοινωνία μεταξύ των συνδρομητών, πρέπει το τηλέφωνο να συνδεθεί με το αστικό τηλεφωνικό κέντρο μέσω ενός καλωδίου που αποτελείται από δύο αγωγούς. Το τηλέφωνο συνδέεται με το αστικό τηλεφωνικό κέντρο με χάλκινο καλώδιο που περιέχει δύο αγωγούς Το ζεύγος των δύο αυτών αγωγών μεταφέρει τα ηλεκτρικά σήματα ομιλίας από και προς το κέντρο. Ταυτόχρονα τροφοδοτεί την τηλεφωνική συσκευή με την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας συνεχή τάση 48V .

8 Αστικό Συνδρομητικό δίκτυο
Για λόγους οικονομικούς και τεχνικούς το κάθε καλώδιο που ξεκινά από το τηλεφωνικό κέντρο περιέχει συνήθως πολλά ζεύγη αγωγών και εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό τηλεφώνων σε μια περιοχή. Για να γίνει κατανοητή η ομιλία ενός ανθρώπου, έχει παρατηρηθεί ότι αρκεί μια περιοχή συχνοτήτων που αρχίζει από τα 300Hz και τελειώνει στα 3400 Hz. Η παραπάνω περιοχή συχνοτήτων ονομάζεται κανάλι ομιλίας και έχει εύρος 3100 Ηz (3400 Hz– 300 Ηz) Το τηλέφωνο αποτελείται από: • την κύρια συσκευή και • το μικροτηλέφωνο. Η κύρια συσκευή περιέχει το ηλεκτρονικό μέρος που περιλαμβάνει το πληκτρολόγιο, το κουδούνι και το άγκιστρο , ενώ το μικροτηλέφωνο περιέχει το μικρόφωνο και το ακουστικό. Το μικρόφωνο μετατρέπει τα ηχητικά κύματα της ομιλίας σε ανάλογες μεταβολές του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ακουστικό κάνει την αντίθετη μετατροπή. Μετατρέπει τις μεταβολές του ρεύματος σε ηχητικά κύματα.

9 Συνοψίζοντας τα πιο πάνω οι βασικές λειτουργίες που επιτελούν τα τηλεφωνικά κέντρα είναι:
Σύνδεση των συνδρομητών . Χρέωση των συνδρομητών Αποστολή και λήψη σημάτων από και προς τους συνδρομητές Ανταλλαγή σημάτων με άλλα τηλεφωνικά κέντρα Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τις τηλεφωνικές συσκευές Η κύρια συσκευή περιέχει το ηλεκτρονικό μέρος που περιλαμβάνει το πληκτρολόγιο, το κουδούνι και το άγκιστρο , ενώ το μικροτηλέφωνο περιέχει το μικρόφωνο και το ακουστικό. Το μικρόφωνο μετατρέπει τα ηχητικά κύματα της ομιλίας σε ανάλογες μεταβολές του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ακουστικό κάνει την αντίθετη μετατροπή. Μετατρέπει τις μεταβολές του ρεύματος σε ηχητικά κύματα.

10 Ακουστικό 1: ακουστική κάψα (τελική μορφή) στη συνέχεια τα μέρη από τα οποία αποτελείται 2: πηνίο ηλεκτρομαγνήτη, 3: μεταλλική μεμβράνη, 4: μαγνήτης, 5: κάλυμμα, 6:πλαστικό κάλυμμα. Όταν από το πηνίο περνά μεταβαλλόμενο ρεύμα, τότε γίνεται ηλεκτρομαγνήτης και προκαλεί άλλοτε ασθενέστερη και άλλοτε ισχυρότερη έλξη στη μεμβράνη. Η μεμβράνη με τη σειρά της αρχίζει να πάλλεται στο ρυθμό του ρεύματος. Καθώς πάλλεται, αναγκάζει τον αέρα που είναι μπροστά της να πάλλεται και αυτός και έτσι να ακούγεται ξανά ο αρχικός ήχος. Οι τηλεφωνικές συσκευές μετατρέπουν τα ηχητικά σήματα σε ηλεκτρικά και αντίστροφα, προκειμένου να μεταφερθεί μέσα από το δίκτυο η χρήσιμη πληροφορία που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η φωνή του συνδρομητή.

11 Μικρόφωνο ηλεκτρικές επαφές (κόκκοι) άνθρακα διαχωριστικό διάφραγμα
Το μικρόφωνο άνθρακα βασίζεται στην ιδιότητα του άνθρακα να μεταβάλλει την ηλεκτρική αντίστασή του, όταν μεταβάλλεται η πίεση που ασκείται στη μάζα του. Η ωμική αντίσταση του μικροφώνου λόγω των ατελών επαφών των ψηγμάτων είναι περίπου 200 Ω. Η μεταβλητή πίεση στη μάζα των ψηγμάτων άνθρακα, εξαιτίας της ομιλίας, μεταβάλει ανάλογα την αντίστασή τους από 100 Ω έως 300 Ω, με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο περνά από το μικρόφωνο να μεταβάλλεται και αυτό συνεχώς ανάλογα με τα ηχητικά κύματα ηλεκτρικές επαφές (κόκκοι) άνθρακα διαχωριστικό διάφραγμα μεμβράνη προστατευτικό πλέγμα δακτυλίδι συγκράτησης πλαστικό κάλυμμα. Δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο αρχής τηλεπικοινωνιών Πρόκειται για το γνωστό τηλεφωνικό δίκτυο, που περιλαμβάνει το αστικό το υπεραστικό και το διεθνές τηλεφωνικό δίκτυο. Σκοπός του δικτύου αυτού είναι να προσφέρει τηλεφωνικές υπηρεσίες στους πολίτες μίας χώρας. Τα βασικά στοιχεία ενός τέτοιου δικτύου είναι: Οι τηλεφωνικές συσκευές • Το τοπικό δίκτυο με βασικότερα τα καλώδια • Τα τηλεφωνικά κέντρα και • Το ζευκτικό δίκτυο

12 Το μικρόφωνο άνθρακα είναι κατασκευασμένο από ένα μικρό κύπελλο γεμάτο κόκκους άνθρακα το οποίο διαρρέεται από σταθερό ρεύμα χαμηλής τάσης. Δίπλα στο κύπελλο υπάρχει εύκαμπτο μεταλλικό έλασμα που ονομάζεται διάφραγμα. Το διάφραγμα πάλλεται όταν προσπίπτουν σε αυτό ηχητικά κύματα φωνής πιέζοντας τους κόκκους και δημιουργώντας έτσι μεταβαλλόμενη τάση που αντιπροσωπεύει τον ήχο που μεταδίδεται. Όταν καλείς ένα αριθμό τηλεφώνου σε ένα τηλέφωνο με περιστρεφόμενο δίσκο, ένας ηλεκτρικός διακόπτης μέσα στο τηλέφωνο συνδέει και κατόπιν διακόπτει ένα κύκλωμα. Συνδέει και διακόπτει μία φορά το κύκλωμα για τον αριθμό 1, δύο φορές για τον αριθμό 2 κοκ. Τα τηλέφωνα με πλήκτρα στέλνουν σήματα διαφορετικών συχνοτήτων για να αντιπροσωπεύουν τον κάθε αριθμό που επιλέγεται. Κάθε συσκευή που μπορεί να στείλει τις συχνότητες αυτές μπορεί να καλέσει ένα αριθμό. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα συστήματα υπολογιστών μπορούν να τηλεφωνούν.

13 Πληκτρολόγηση Με τη βοήθεια του δίσκου ή του πληκτρολογίου σχηματίζεται ο αριθμός του συνδρομητή που πρόκειται να κληθεί. Ο δίσκος επιλογής υπάρχει στις παλαιότερες συσκευές και περιέχει ένα διακόπτη που ανοίγει και κλείνει τις επαφές του τόσες φορές όσες αντιστοιχούν στο ψηφίο που έχει επιλεγεί.(μια για το 1, δύο για το 2 κοκ). Στην επιλογή με πληκτρολόγιο αντί για παλμούς το τηλέφωνο εκπέμπει κατάλληλους ήχους που ονομάζονται τόνοι και είναι συγκεκριμένες συχνότητες. Από τη συνδρομητική γραμμή (ζεύγος αγωγών) οι τόνοι φτάνουν στο τηλεφωνικό κέντρο. Εκεί αναγνωρίζεται το κάθε επιλεγόμενο ψηφίο και μόλις ολοκληρωθεί ο αριθμός κλήσης, τα κατάλληλα κυκλώματα θα κάνουν την κατάλληλη σύνδεση. Με την μέθοδο μετάδοσης τόνων επιτυγχάνεται πιο γρήγορη μεταβίβαση του αριθμού κλήσης από το συνδρομητή στο κέντρο, σε σχέση με τη χρήση παλμών. Με αυτό τον τρόπο μετατρέπεται κάθε ψηφίο σε μια σειρά. Αυτοί οι παλμοί καθοδηγούν το τηλεφωνικό κέντρο να πραγματοποιήσει τη σύνδεση.

14 Δίαυλοι επικοινωνίας Οι περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις εξαρτώνται από διαύλους φυσικής μεταδόσεως, δηλαδή σύρματα, ίνες και καλώδια. Το σήμα ταξιδεύει μέσω του σύρματος που ξεκινά από το τηλέφωνο σου και καταλήγει σε ένα καλώδιο που έρχεται στο κτίριο σου. Το καλώδιο αυτό καταλήγει στο τηλεφωνικό κέντρο που τροφοδοτεί με ενέργεια το τοπικό σου σύστημα. Το κέντρο δρομολογεί την κλήση σου σε ένα άλλο τηλεφωνικό κέντρο που προσδιορίζεται από τους πρώτους τρεις αριθμούς του τηλεφωνικού αριθμού που καλείς (έξι πρώτους αν η κλήση είναι υπεραστική). Οι τελευταίοι τέσσερις αριθμοί προσδιορίζουν το συγκεκριμένο τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο με το κέντρο αυτό. Όλες αυτές οι συνδέσεις γίνονται αυτομάτως. Όταν το ακουστικό σου είναι στη θέση του το κύκλωμα μεταξύ αυτού και του τηλεφωνικού κέντρου είναι ανοικτό. Όταν σε καλεί κάποιος το κέντρο στέλνει ρεύμα χαμηλής τάσεως κατά μήκος του κυκλώματος, με αποτέλεσμα το τηλέφωνό σου να ηχεί. Όταν σηκώνεις το ακουστικό το κύκλωμα κλείνει κι έτσι το κέντρο πληροφορείται ότι το τηλέφωνο σου έχει απαντήσει. Το κέντρο κατόπι μετάγει την κλήση στο τηλέφωνό σου.

15 Μεταφορά σήματος Το ζευκτικό δίκτυο χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των αστικών τηλεφωνικών κέντρων μεταξύ τους. Ως φυσικά μέσα διάδοσης για τη διασύνδεση χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίπτωση από απλά χάλκινα καλώδια, ομοαξονικές γραμμές ως οπτικές ίνες. Σύγχρονες συσκευές που χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό δίκτυο Λόγω της μεγάλης ανάγκης για μετάδοση κειμένου και εικόνας, υπάρχουν και άλλες συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό δίκτυο. Μερικές από αυτές είναι: fax το εικονοτηλέφωνο (videophone), Τέλεξ , sms service Modems

16 Η αναγκαιότητα των Τηλεφωνικών δικτύων
Η αναγκαιότητα των Τηλεφωνικών δικτύων Χωρίς Κέντρο Στην περίπτωση που κάποιος ήθελε να επικοινωνεί με δύο διαφορετικά μέρη, έπρεπε να έχει δύο τηλέφωνα και δυο εγκατεστημένες τηλεφωνικές γραμμές. Πάλι όμως ο Β δεν μπορεί άμεσα να επικοινωνήσει με τον Γ, παρόλο που υπάρχουν συσκευές στα σπίτια τους. Για να μπορούν όλοι να επικοινωνούν μεταξύ τους, χρειάζεται ένα επιπλέον ζευγάρι τηλεφωνικών συσκευών καθώς και μια γραμμή σύνδεσης από τον Β στον Γ. Όταν άρχισε να χρησιμοποιείται η τηλεφωνική συσκευή (το ), για κάθε σύνδεση έπρεπε να υπάρχουν δύο ίδιες συσκευές και μία γραμμή. Η μόνιμη γραμμή επέτρεπε μόνο στα δύο τηλέφωνα στα άκρα της να συνομιλούν. Όσο ο αριθμός των χρηστών μεγάλωνε, τόσο μεγάλωνε και ο αριθμός των συσκευών και των γραμμών. Η αύξηση ήταν τέτοια, ώστε σε λίγο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της πληθώρας ήταν άλυτο. Τότε προέκυψε η ανάγκη του τηλεφωνικού δικτύου. Αρχικά δημιουργήθηκαν τα πρώτα τηλεφωνικά κέντρα, στα οποία ο κάθε συνδρομητής συνδεόταν ακτινωτά με μια αφιερωμένη γραμμή και μια συσκευή. Ο χειρισμός του κέντρου γινόταν από τις τηλεφωνήτριες, οι οποίες πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις μπροστά σε έναν πίνακα

17 Αυτόματα τηλεφωνικά κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας
Αυτόματα τηλεφωνικά κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας Σήμερα χρησιμοποιούνται αυτόματα ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα όπου η σύνδεση πραγματοποιείται από μηχανές, που δεν καταλαβαίνουν την ανθρώπινη γλώσσα. Έτσι η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο συνδρομητής όπως έχουμε εξηγήσει προηγούμενα στέλνει από το τηλέφωνό του τις εντολές στο κέντρο με τη μορφή ηλεκτρικών παλμών ή τόνων (συχνοτήτων) και Το κέντρο απαντά με διάφορα ακουστικά σήματα ή ηχοσήματα, όπως λέγονται, που το καθένα έχει μια ξεχωριστή σημασία. Μια μεγάλη πόλη όμως δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με ένα μόνο τηλεφωνικό κέντρο για πολλούς λόγους: • Το κόστος της εγκατάστασης πολύ μακρινών γραμμών θα ήταν πολύ μεγάλο. • Σε περίπτωση βλάβης ή φυσικής καταστροφής θα νεκρώνονταν όλες οι τηλεφωνικές γραμμές της πόλης. • Θα ήταν πολύ δύσκολη οποιαδήποτε αλλαγή ή επέκταση σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό γραμμών και συστημάτων . Για το λόγο αυτό γίνεται ένας σχεδιασμός για τον αριθμό των κέντρων που θα εγκατασταθούν σε μία πόλη καθώς και για την επιλογή της κατάλληλης θέσης. Τα κέντρα μιας πόλης ονομάζονται αστικά ή τοπικά. Υπάρχει μετά ένα ειδικό κέντρο στο οποίο συνδέονται όλα τα τοπικά κέντρα μιας πόλης ή μιας περιοχής το οποίο ονομάζεται περιφερειακό κέντρο.

18 Η τηλεφωνική συσκευή που συνδέεται στο άκρο μιας ψηφιακής παροχής (π.χ. γραμμή ISDN) είναι πιο σύνθετη από αυτή που περιγράφηκε παραπάνω. Περιέχει τα κατάλληλα κυκλώματα που δέχονται και στέλνουν ψηφιακό σήμα. Περιέχει επίσης και τους απαραίτητους μετατροπείς α) ψηφιακό σε αναλογικό και β) αναλογικό σε ψηφιακό. Η συσκευή αυτή λέγεται ψηφιακό τηλέφωνο (digital telephone) και έχει δυνατότητα να συνδέεται με υπολογιστή και με ιδιωτικά κέντρα (PBX) Στην πραγματικότητα, τα PBX αποτελούν μια μικρογραφία των δημόσιων συνδρομητικών τηλεφωνικών κέντρων και συνήθως υποστηρίζουν ένα πλήθος συνδρομητών της τάξης των εκατοντάδων. Αν και τα PBX είναι συνδρομητικά κέντρα μπορούν να υποστηρίζουν και λειτουργίες διαβίβασης κλήσεων εάν το απαιτεί η αρχιτεκτονική του ιδιωτικού δικτύου. Τέλος, μια βασική υπηρεσία που προσφέρουν τα PBX είναι η μεταξύ τους διασύνδεση κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται ένα γεωγραφικά διεσπαρμένο ιδιωτικό δίκτυο.

19

20 Ευχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Call Centers Καραγιάννης Στυλιανός"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google