Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ημέρα των Μαθητών στο Saadani “Η αγάπη μπορεί να μας αγγίξει από μακριά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ημέρα των Μαθητών στο Saadani “Η αγάπη μπορεί να μας αγγίξει από μακριά""— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ημέρα των Μαθητών στο Saadani “Η αγάπη μπορεί να μας αγγίξει από μακριά"

2  Η εκδήλωση οργανώθηκε από ομάδα της SANA και ήταν έμπνευση της Χρύσας Μπότου, φίλης της SANA στην Ελλάδα. Η κ. Μπότου έστειλε τα δώρα για τους μαθητές και η SANA προσπάθησε να κάνει την ημέρα αξέχαστη για τα παιδιά του Saadani.  Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Saadani Safari Lodge. Διοργανωτές

3 Εθελοντές  Τέσσερις εθελοντές συνόδευσαν την ομάδα της SANA στο Saadani, για να συνευρεθούν με τα παιδιά του χωριού και να τους δώσουν την ευκαιρία να περάσουν καλά.  Έφεραν την αγάπη τους στα παιδιά του Saadani…

4 Ταξίδι στο Saadani  Η ομάδα ξεκίνησε στις 3:30μ.μ. και έφτασε στο Saadani στις 10 το βράδυ.  Η ομάδα επρόκειτο να κατασκηνώσει σε διαμορφωμένο χώρο στη θέση Maisha, αλλά το αυτοκίνητο κόλλησε στη λάσπη λίγο έξω από το χωριό.

5 Περιπέτειες  Η ομάδα προσπάθησε να απελευθερώσει το αυτοκίνητο από τη λάσπη, αλλά ο δρόμος ήταν πολύ γλιστερός και αυτό δεν στάθηκε δυνατό.  Η ομάδα κατασκήνωσε εκεί, δίπλα στον δρόμο. Για ορισμένα μέλη ήταν η πρώτη τους βραδιά στην ύπαιθρο της Τανζανίας, και δυσκολεύτηκαν να κοιμηθούν!

6 Περιπέτειες  Το επόμενο πρωί το αυτοκίνητο απελευθερώθηκε με τη βοήθεια άλλου οχήματος από τον ξενώνα στο Saadani.  Η ομάδα υποχρεώθηκε να καταλύσει στην κατασκήνωση της TANAPA αφού ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος.  Για να εξασφαλίσουμε ότι θα τηρούσαμε το χρονοδιάγραμμα, κάποια μέλη πήγαν να ετοιμάσουν την κατασκήνωση, και άλλα πήγαν στο χωριό για να προμηθευθούν πρωινό.

7 Mzee Lagalaga  Η ομάδα πέρασε από το σπίτι του Mzee Lagalaga για να μιλήσει λίγο μαζί του και με την οικογένειά του.  Ο Mzee Lagalaga τυφλώθηκε μετά από ατύχημα. Η SANA προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά δυστυχώς δεν ανέκτησε την όρασή του.  Ευχαριστήθηκε πολύ από την επίσκεψή μας, ειδικά όταν άκουσε ότι ένα από τα μέλη της ομάδας ήταν γιατρός!

8 Πρωινό  Η ομάδα πήγε σε ένα μικρό τοπικό εστιατόριο για πρωινό. Τα φαγητά στο μενού ήταν απλά αλλά πεντανόστιμα - chai maharage (τσάι με φασόλια).  Κατά τη διάρκεια του πρωινού η ομάδα κανόνισε πως θα μοιραστούν οι διάφορες εργασίες.

9 Στο σχολείο  Όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι έδειξαν τη χαρά τους για την επίσκεψη. Μας καλωσόρισαν με αξιοπρέπεια και υψηλό επίπεδο (sana) φιλοξενίας. Η ομάδα μίλησε για λίγο με τους δασκάλους και μετά με τα παιδιά.

10 Ομάδες  Οι μαθητές είχαν σχηματίσει ομάδες για τις διάφορες δραστηριότητες και τα παιχνίδια.  Τα αγόρια χωρίστηκαν σε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, μία από την τρίτη έως και την πέμπτη τάξη, και μία από την έκτη και την έβδομη.

11 Ομάδες-2  Τα κορίτσια επίσης σχημάτισαν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο είχε ποδοσφαιρική ομάδα κοριτσιών...

12 Ομάδες-3  Πρωτόγνωρο για το Saadani! 18 μαθητές σχημάτισαν ομάδα καράτε. Στα πρόσωπά τους έβλεπες πόσο τους άρεσε.

13 Η ημέρα αρχίζει  Στις 9π.μ. άρχισαν οι αθλοπαιδιές... Η ομάδα του καράτε πήγε με τον κ. Jerome (Tu Chang) για προπόνηση μίας ώρας. Όλοι οι μαθητές σχολίαζαν τη στολή του κ. Jerome.

14 Ποδόσφαιρο  Οι αγώνες έγιναν στο γήπεδο. Ο πρώτος ήταν μεταξύ ομάδων αγοριών. Διαιτήτευσε ο κ. Chavalimembe (Igwe).  Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από το ταλέντο που έδειχναν στο ποδόσφαιρο μερικά από τα παιδιά, και είπαν ότι σίγουρα θα άξιζε οι ακαδημίες ποδοσφαίρου να έκαναν μία επίσκεψη εδώ.

15 Αγώνας κοριτσιών  Ο δεύτερος αγώνας ήταν μεταξύ ομάδων κοριτσιών. Είχαν γοητεία όλη δική τους, και όλοι γέλασαν.  Το ματς χρειάστηκε να πάει στην παράταση για να αναδειχθεί νικητής.

16 Αγώνες Δρόμου  Αγώνες 100 και 200 μέτρων, χωριστά για αγόρια και κορίτσια.  Τα 200 μέτρα ήταν πιο δύσκολα, αλλά όλοι οι διαγωνιζόμενοι κατάφεραν α τερματίσουν.

17 Σκυταλοδρομία και αγώνας με σάκους  Δύο ομάδες αγοριών και δύο κοριτσιών έτρεξαν στις σκυταλοδρομίες.  Κάθε ομάδα είχε επτά μέλη, ένα από κάθε τάξη του δημοτικού.  Στον αγώνα με τους σάκους συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια απ' όλες τις τάξεις.

18 Αγώνας κουτάλι και αυγό  Στον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν αυγά αλλά και λάιμ.  Μία μαθήτρια, η Agness, προηγείτο και πήγαινε πολύ προσεκτικά, αλλά δυστυχώς το λάιμ της έπεσε από το κουτάλι λίγο πριν φτάσει στη γραμμή τερματισμού. Έπεσε κάτω και έβαλε τα κλάματα, αλλά όλοι εντυπωσιάστηκαν με τη μαχητικότητά της.

19 Διελκυστίνδα  Δύο ομάδες αγοριών με επτά μέλη η κάθε μία, ένα από κάθε τάξη.  Οι ομάδες των κοριτσιών έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή αφού η διελκυστίνδα διήρκεσε περισσότερη ώρα πριν η μία ομάδα καταφέρει να επικρατήσει της άλλης.

20 Ποδηλασία  Συμμετείχαν ομάδες ποδηλασίας αγοριών και κοριτσιών.  Ο νικητής του αγώνα των αγοριών έτρεξε τόσο γρήγορα που δεν μπόρεσε να σταματήσει στη γραμμή τερματισμού και προχώρησε άλλο ένα χιλιόμετρο.

21 Καράτε  Το απόγευμα οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου για τις ευχαριστίες και την απονομή των βραβείων.  Η ομάδα του καράτε εντυπωσίασε τους πάντες με το 15λεπτο σόου που παρουσίασε. Οι μαθητές θυμήθηκαν όλα όσα είχαν μάθει το πρωί!

22 Κωμωδία  Μόνο ένας μαθητής διαγωνίστηκε, και κατάφερε με τον δικό του τρόπο να κηρυχθεί "κωμικός της ημέρας". Χωρίς να πει ούτε μία λέξη μας έκανε όλους να γελάσουμε μέχρι δακρύων...

23 Άλλοι διαγωνισμοί  Οι μαθητές διαγωνίστηκαν επίσης στη ζωγραφική, την ποίηση, την έκθεση, και το γράψιμο επιστολών.  Το θέμα για τα ποιήματα ήταν "Χωριό μου Saadani, σε υμνώ“.  Το θέμα της επιστολής ήταν "Γράμμα προς τον πρόεδρο“.  Στην έκθεση δόθηκαν διάφορα θέματα με αντικείμενο το περιβάλλον.

24 Σοφά Λόγια  Κάθε επισκέπτης είχε τρία λεπτά για να μιλήσει στους μαθητές. Εξέφρασαν αυτά που ένιωθαν και ενθάρρυναν τους μαθητές να δουλεύουν σκληρά στο σχολείο.  Ο Δρ.Eliasa ζήτησε από τους μαθητές να δουλέψουν αρκετά ώστε να γίνουν γιατροί, και υποσχέθηκε να απονείμει βραβεία στους καλύτερους μαθητές στις επερχόμενες εξετάσεις.  Ο κ.Jerome ζήτησε από τους μαθητές να επιδεικνύουν πειθαρχία στο σχολείο και κατά τη μελέτη τους.

25 Σοφά Λόγια  Ο κ. Chava, ο διαιτητής, είπε στους μαθητές ότι στο μέλλον θέλει να τους δει να παίρνουν καλύτερες θέσεις.  Ο εκπρόσωπος της SANA μετέφερε χαιρετισμούς και αγάπη από τη SANA, το Saadani Lodge, και την κ. Χρύσα Μπότου. Ζήτησε από τους μαθητές να αγαπούν τους άλλους όπως άλλοι, τόσο μακριά, αγαπούν αυτούς.

26 Σοφά Λόγια  Ο διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε την ομάδα εκ μέρους των δασκάλων και της διεύθυνσης του σχολείου. Απηύθυνε χαιρετισμούς και ευχαριστίες στην ομάδα της SANA και την κ. Χρύσα Μπότου.

27 Βραβεία για τους νικητές  Τα δώρα δόθηκαν ως βραβεία στους νικητές, αλλά βέβαια κανένας από τους μαθητές δεν έφυγε με άδεια χέρια.  Τα βραβεία ήταν σχολικές τσάντες, τετράδια, μπλοκ ιχνογραφίας, μαρκαδόροι, μολύβια, ξύστρες, γόμες, κλπ.  Ο διευθυντής ήταν ο τυχερός που κέρδισε το ειδικό βραβείο μετά από κλήρωση. Οι άλλοι δάσκαλοι επίσης έλαβαν δώρα και υλικά.  Όλοι έφυγαν με χαμόγελο, και ελπίδες να επαναληφθεί σύντομα η εκδήλωση…!

28 Για τον Mzee Lagalaga  Επιστρέφοντας στην κατασκήνωση, η ομάδα πέρασε και πάλι από το σπίτι του Mzee Lagalaga για να τον αποχαιρετήσει.  Όλοι έσφιξαν το χέρι του ηλικιωμένου ευχόμενοι καλή αντάμωση και αφήνοντας μερικά δώρα...  Η χαρά του ήταν εμφανής...

29 Μωρό  Η ομάδα συνάντησε αυτό το μωρό – όλοι τη συμπάθησαν.  Και αυτή χάρηκε που είδε τους θείους.  Κοιτάξτε τη…!!!!

30 Στην κατασκήνωση  Μετά τη σκληρή δουλειά, η ομάδα είχε λίγο χρόνο να χαρεί την ύπαιθρο στο Εθνικό Πάρκο Saadani και τα δώρα της φύσης…  Την επομένη όλη η ομάδα επέστρεψε στο Νταρ ες Σαλάαμ.

31 Ευχαριστούμε…  Η SANA θέλει να εκφράσει ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσους έκαναν αυτή την ημέρα πραγματικότητα … - Στη Χρύσα Μπότου - λόγια δεν αρκούν... - Στο Saadani Safari Lodge που ήταν χορηγός της εκδήλωσης. - Στην ομάδα των εθελοντών – παιδιά είστε ασύγκριτοι, σας θέλουμε μαζί μας και την επόμενη φορά…!!! - Asante sana…!


Κατέβασμα ppt "Ημέρα των Μαθητών στο Saadani “Η αγάπη μπορεί να μας αγγίξει από μακριά""

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google