Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το μεταπαράδειγμα της Νοσηλευτικής Άτομο Υγεία Περιβάλλον Νοσηλευτική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το μεταπαράδειγμα της Νοσηλευτικής Άτομο Υγεία Περιβάλλον Νοσηλευτική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το μεταπαράδειγμα της Νοσηλευτικής Άτομο Υγεία Περιβάλλον Νοσηλευτική

2 Η φιλοσοφία μας Πρόσωπο Ισορροπία Αρμονία Ανάγκη

3 Υγεία ΆτομοΦροντίδα Περιβάλλον Αρμονία ΑνάγκηΠρόσωπο Ισορροπία

4 Η φιλοσοφία μας Πρόσωπο Ισορροπία Αρμονία Ανάγκη Έρευνα Νοσηλευτική

5 Το άτομο ως πρόσωπο Το «άτομο» ως αποδέκτης της νοσηλευτικής φροντίδας. Αποδέκτες με την έννοια αυτή μπορεί να είναι συγκεκριμένα πρόσωπα, οικογένειες, η κοινότητα ή και άλλες ομάδες. Ο άνθρωπος ως ακέραιο πρόσωπο και ως αδιάσπαστη ολότητα αποδέκτης της προσφερόμενης φροντίδας

6 Το πρόσωπο Πρόσωπο ΑκεραιότηταΜοναδικότηταΟλότητα

7 Το αρμονικό περιβάλλον Η έννοια «περιβάλλον» αφορά: όλα τα σημαντικά πρόσωπα που έχουν δεσμούς μεταξύ τους,όλα τα σημαντικά πρόσωπα που έχουν δεσμούς μεταξύ τους, τα αντικειμενικά βιώματα ενός ατόμου κατά την διάρκεια της ζωής του τα αντικειμενικά βιώματα ενός ατόμου κατά την διάρκεια της ζωής του το άμεσο περιβάλλον στο οποίο λαμβάνει χώρα η νοσηλευτική φροντίδα.το άμεσο περιβάλλον στο οποίο λαμβάνει χώρα η νοσηλευτική φροντίδα. Τα σημαντικά πρόσωπα ως αποδέκτες της φροντίδας σ’ ένα σύμφωνο και αρμονικό περιβάλλον.

8 Το αρμονικό περιβάλλον Περιβάλλον ΑέραςΦωτισμόςΥγιεινήΔιατροφήΘερμοκρασία

9 Η Υγεία ως ισορροπία Η έννοια της «υγεία» έχει πολύπλευρη διάσταση και ξεκινά από την απόλυτη ευεξία μέχρι την χρόνια ασθένεια.Η έννοια της «υγεία» έχει πολύπλευρη διάσταση και ξεκινά από την απόλυτη ευεξία μέχρι την χρόνια ασθένεια.

10 Η Υγεία ως ισορροπία Υγεία ΤάξηΧάος

11 Η «φροντίδα» ως ανάγκη Η «φροντίδα» αφορά τις δραστηριότητες και τις ανάγκες ενός ατόμου, την ικανοποίηση των οποίων αναλαμβάνουν ανάλογα με την περίπτωση οι επαγγελματίες Νοσηλευτές. Η φροντίδα ως ανάγκη και προϋπόθεση στην ισορροπία μεταξύ προσώπων και του αρμονικού τους περιβάλλοντος.

12 Η φροντίδα Φροντίδα ΑγάπηΕνσυναίσθησηΕπαγγελματισμός

13 Από τον συνδυασμό των παραπάνω τεσσάρων εννοιών η «νοσηλευτική επιστήμη» προσδιορίζεται ως «η ενασχόληση με την ακεραιότητα και την ευεξία ενός προσώπου, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή διαδραστική ισορροπία με το αρμονικό του περιβάλλον.


Κατέβασμα ppt "Το μεταπαράδειγμα της Νοσηλευτικής Άτομο Υγεία Περιβάλλον Νοσηλευτική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google