Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Power Point Κεφάλαιο 5.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Power Point Κεφάλαιο 5."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Power Point Κεφάλαιο 5

2 Στήσιμο Παρουσίασης (Set up show)
Presented by a speaker (full screen). Παρουσίαση από κάποιο ομιλητή και μάλιστα σε ολόκληρη την οθόνη. Aυτόματη προεπιλογή του ΡΡ. Browsed by an individual (window). Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται μόνο στο δημιουργό της απλά για να έχει την επιλογή να χρησιμοποιεί τις μπάρες εργαλείων. Browsed at a kiosk (full screen). Ο χρήστης μπορεί να είναι οποιοδήποτε τυχαίο άτομο και κατευθύνει τη παρουσίαση χωρίς να βγει ποτέ από το ΡΡ και χρησιμοποιώντας πάντοτε κουμπιά ενεργειών που ο δημιουργός έχει τοποθετήσει στις διαφάνειες. Ribbon Slide Show την εντολή Set Up Show… Advance Slides (Manually, using timing)

3 Εισαγωγή Το PowerPoint (PP) είναι ένα γραφικό πρόγραμμα για παρουσιάσεις. Χαρακτηριστικά Παρουσιάσεων: Επεξεργασία κειμένου. Δημιουργία και επεξεργασία γραφικών παραστάσεων. Δημιουργία και επεξεργασία σχεδίων χρησιμοποιώντας σχήματα όπως κύκλους, τετράγωνα, αυτόματα σχήματα (auto shapes, SmartArt) και άλλα. Εισαγωγή έτοιμων εικόνων του Η/Υ (Clip Art) και αρχεία εικόνων. Επιτρέπει το σχεδιασμό – οργάνωση της παρουσίασης. Παρέχει Διδακτικές μεθόδους για τη γρήγορη και αποδοτική δημιουργία παρουσιάσεων (Wizards). Έτοιμες προκαθορισμένες φόρμες γνωστά ως πρότυπα (Templates) για τη δημιουργία παρουσιάσεων με σταθερότητα, συνέχεια και προσωπικό ύφος.

4 Δημιουργία νέας διαφάνειας (new slide)
Σε περίπτωση που ο χρήστης για χάρη συντομίας ή απλά επειδή θέλει να διατηρήσει μια σταθερότητα μπορεί να επιλέξει να αντιγράψει μια ολόκληρη διαφάνεια με τις γνωστές διαδικασίες αντιγραφής και επικόλλησης (copy & paste).

5 Καθορισμός Διάταξης Διαφάνειας
Η εισαγωγή ή αντιγραφή της νέας διαφάνειας γίνεται αμέσως μετά από την επιλεγμένη διαφάνεια. Χρησιμοποιώντας την εντολή Layout επιλέγουμε τη διάταξη της διαφάνειας. Το επόμενο βήμα μετά την επιλογή της διάταξης της διαφάνειας είναι να επιλέξει ο χρήστης τα κατάλληλα κουτιά (ονομάζονται placeholders) πάνω στη διαφάνεια και ν’ αρχίσει να εισάγει το κείμενο, εικόνα, κ.λ.π.

6 Επεξεργασία Διαφάνειων
Εισαγωγή και επεξεργασία κειμένου (Insert) WordArt, TextBox, Copy-Paste Εισαγωγή Clipart (Έτοιμης εικόνας από Η/Υ) ή αρχείου εικόνας Μετακίνηση μεταξύ διαφανειών (Mouse, Keyboard – Home, End, PageUp, PageDown)

7 Background Ribbon Design – Background Style

8 Background Gradient (Βαθμιαία ανάμιξη χρωμάτων - Εικόνα 5.3) όπου αναμειγνύει ο χρήστης βαθμιαία ένα ή δύο χρώματα και επιλέγει τον τρόπο ανάμειξης τους. Texture (Υφή ή ύφανση) όπου επιλέγονται διάφορες υφές, υφάνσεις, χαλιά, μάρμαρα, επιφάνειες ξύλων και άλλα. Picture: Εισαγωγή εικόνας ή φωτογραφίας. Hide background graphics: Εξαιρεί την εμφάνιση σ’ αυτή την διαφάνεια βασικών μερών του παρασκηνίου που προέρχονται από το master slide όπως αριθμό διαφάνειας, ημερομηνία ή λογότυπο.

9 Προσαρμοσμένη Κίνηση (Custom animation) στο PowerPoint

10 Timing (Επιλογές Χρονισμού)
Μouse click (Με κλικ από το ποντίκι) η κίνηση θα εκτελείται μόνο με κλικ από το ποντίκι ή με πάτημα ενός πλήκτρου του πληκτρολογίου κατά την παρουσίαση. With previous: η κίνηση θα εκτελείται αυτόματα χωρίς το πάτημα κάποιου κουμπιού ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με το προηγούμενο εφφέ κίνησης της διαφάνειας. After previous: η κίνηση θα εκτελείται αυτόματα χωρίς το πάτημα κάποιου κουμπιού αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου εφφέ κίνησης της διαφάνειας.

11 Εφφέ κίνησης (Effects):
Effect Options.. (Δεξί κλικ πάνω σε ένα effect κίνησης) Eπιλογές εισαγωγής ήχου, ενέργειας μετά την ολοκλήρωση του εφφέ κίνησης και πως θα χειριζόμαστε το κείμενο του αντικειμένου που αφορά η κίνηση. Animate text (εφφέ κίνησης θα εφαρμόζεται στο κείμενο ανά γράμμα, ανά λέξη ή σε ολόκληρο ταυτόχρονα )

12 Σειρά (Order)

13 Slide Transition

14 Παράδειγμα Θησαυρός Χ

15 Ρυθμίσεις Ενεργειών (Action settings)
On mouse Click: Oι ρυθμίσεις των ενεργειών γίνονται μόνο για τη περίπτωση που ο θεατής κατά τη παρουσίαση κάνει κλικ πάνω στο αντικείμενο. On mouse Over. Oι ρυθμίσεις των ενεργειών γίνονται μόνο για τη περίπτωση που ο θεατής κατά τη παρουσίαση περάσει απλά το δείκτη του ποντικιού πάνω από το αντικείμενο. Hyperlink to. Από εδώ γίνεται σύνδεση με άλλες διαφάνειες ή αρχεία. Run Program. «Τρέξιμο» άλλου προγράμματος. Play sound. Προσθήκη ήχου. Highlight. Αλλαγή στο φωτισμό του αντικειμένου

16 Κύρια Διαφάνεια (Master slide)
Στοιχεία που μπορεί ν’ αλλαχθούν είναι: Στυλ κειμένου (Γραμματοσειρά, μέγεθος, έντονα, πλάγια, χρώμα κ.λ.π.) Υποσέλιδο – Footer (Ημερομηνία, αριθμός διαφανειών κ.λ.π.) Εισαγωγή γραφικού (Εικόνα, λογότυπο κ.λ.π.) Διάταξη και μέγεθος κουτιών. Close Master View. Η πρώτη διαφάνεια που εμφανίζεται επιτρέπει να επηρεάσετε όλες τις διατάξεις ενώ κάθε μια από τις ακόλουθες επηρεάζει κάποια συγκεκριμένη διάταξη. Μπορείτε να δείτε σε πια διάταξη αναφέρεται κάθε διαφάνεια αφήνοντας για λίγο το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από τη μικρογραφία της αντίστοιχης διαφάνειας (θα εμφανιστεί το όνομα της διάταξης και ο αριθμός των διαφανειών που τη χρησιμοποιούν - Slide # of 10). EPL003

17 Δημιουργία Γραφικών Παραστάσεων
Ribbon Insert -> Chart Εισαγωγή Πίνακα (Table) Εφφέ Κίνησης των γραφικών παραστάσεων Effect Options..-> Chart Effects Aπό τη λίστα Group chart διαλέγουμε αν θέλουμε να εμφανίζεται η γραφική παράσταση σαν ένα αντικείμενο ή κομμάτι-κομμάτι. Σημείωση: Προσέξτε ότι στην εικόνα δεν υπάρχει κίνηση όπως στο κείμενο αλλά και για να προχωρήσουν οι διαφάνειες πάλι χρειάζεται η χρήση κουμπιών, δηλαδή δεν προχωρούν αυτόματα

18 Παρουσίαση Εισαγωγή Διαφανειών από άλλη Παρουσίαση.

19 Πρόσθεση video από YouTube (με internet connection)
Power Point Options Επιλέγω Show Developer Tab in the Ribbon Developer tab (Ribbon label) Επιλέξετε το εικονίδιο “More Controls” Επιλέξετε “Shockwave Flash Object” Σχεδιάστε ένα ορθογώνιο Δεξί κλικ πάνω στο ορθογώνιο (Properties) Movie -> Copy – paste το url του youtube video που θέλετε. Διαγράψτε το “watch?v=“ και γράψτε “v/” Κλείστε το παράθυρο και δείτε το βίντεο σας σε slide show

20 Πρόσθεση video από YouTube (χωρίς internet connection)
Insert -> Movie -> from file Movie Tools -> Options (Full screen, Automatically or when clicked)


Κατέβασμα ppt "Power Point Κεφάλαιο 5."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google