Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

DS Label - Ένας Εφικτός Στόχος Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011 Γεώργιος Χαραλαμπίδης Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Αικατερίνη Μπλάντα Συντονίστρια ECTS Τ.Ε.Ι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "DS Label - Ένας Εφικτός Στόχος Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011 Γεώργιος Χαραλαμπίδης Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Αικατερίνη Μπλάντα Συντονίστρια ECTS Τ.Ε.Ι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 DS Label - Ένας Εφικτός Στόχος Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011 Γεώργιος Χαραλαμπίδης Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Αικατερίνη Μπλάντα Συντονίστρια ECTS Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, Υπεύθυνη Γραφείου Erasmus 1

2 2 Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Τι είναι το Diploma Supplement Label ;  Το DS Label είναι τιμητική διάκριση που πιστοποιεί την ορθή χορήγηση του Παραρτήματος Διπλώματος από ένα Ίδρυμα και αποτελεί ένδειξη ποιότητας και διαφάνειας

3 3 Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Τα πλεονεκτήματα του DS label Το DS label:  συμβάλλει στον εξευρωπαϊσμό και τη διεθνοποίηση ενός Ιδρύματος  αποδεικνύει την ποιότητα, τη διαφάνεια και το κύρος του  διευρύνει την ποιοτική κινητικότητα των φοιτητών και του προσωπικού του  κάνει τα πτυχία του συγκρίσιμα με τα πτυχία αντίστοιχων Ιδρυμάτων του εξωτερικού  διευκολύνει την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά εργασίας

4 4 Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Προϋποθέσεις για την υποβολή της αίτησης Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης για το DS label είναι: 1.Η έκδοση και η αυτόματη, δωρεάν χορήγηση του Παραρτήματος Διπλώματος στους αποφοίτους όλων των προγραμμάτων σπουδών ενός Ιδρύματος, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. 2.Η χρήση συγκεκριμένου υποδείγματος που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η UNESCO/CEPES. 3.Η παροχή πληροφόρησης στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος για τη δυνατότητα χορήγησης Παραρτήματος Διπλώματος και ανάρτηση ενός συμπληρωμένου παραδείγματος.

5 5 Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Η σύλληψη της ιδέας  Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο Ίδρυμα στην Ελλάδα που άρχισε να χορηγεί το Παράρτημα Διπλώματος στους απόφοιτους όλων των τμημάτων του από την άνοιξη του 2004.  Το Νοέμβριο του 2004 υποβλήθηκε για πρώτη φορά αίτηση για πιστοποίηση Παραρτήματος Διπλώματος. Ακολούθησε και δεύτερη προσπάθεια το 2005. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.  Η πιστοποίηση Παραρτήματος Διπλώματος ήταν πάντα μία από τους προτεραιότητες της Διοίκησης του Ιδρύματος.

6 Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας 6 ΤΕΙ Καβάλας ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Κατέβασμα ppt "DS Label - Ένας Εφικτός Στόχος Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011 Γεώργιος Χαραλαμπίδης Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Αικατερίνη Μπλάντα Συντονίστρια ECTS Τ.Ε.Ι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google