Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι ταξιδιώτες του Β2 «….Βγαίνοντας από το σχολείο»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι ταξιδιώτες του Β2 «….Βγαίνοντας από το σχολείο»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι ταξιδιώτες του Β2 «….Βγαίνοντας από το σχολείο»

2 Συναντήσαμε …

3 …Ένα σύννεφο λευκό να τρέχει Παρέα με τα αστέρια Το διάστημα οργώναμε
Με ένα διαστημόπλοιο αγκαλιά Και συναντήσαμε Το μικρό πρίγκιπα Με το λουλούδι του συντροφιά Το δρόμο μάς δείξανε Για να φτάσουμε πιο κοντά Στου ήλιου τη ζεστασιά Αναστασίου Γ., Γαρουφαλιά Κ., Καίσαρη Π., Σταμούλη Χ.

4 Γεμάτο πίεση, δυστυχία και αδικία
Συναντήσαμε… …Ένα κατάμαυρο λιβάδι Γεμάτο πίεση, δυστυχία και αδικία Και ονειρευτήκαμε Για ένα καλύτερο κόσμο Χωρίς φόβο, καταπίεση Κουρέτας Θ. , Χριστοφής Κ.

5 Συναντήσαμε… …Τις Απόκριες να περιμένουν σιωπηλά Να δώσουν σερπαντίνες, κομφετί και σπρέι χρωματιστά Να πάρουν τα παιδιά στην αγκαλιά Και να τα ντύσουν γοργόνες, μάγισσες και άλλα πολλά. Μπήκε νέος μήνας ντυμένος στα φυτά, δέντρα, λουλούδια και λαχανικά Κι ετοιμάζει καρναβάλι με γέλια και χαρά Για να δώσει ευτυχία και λάμψη Σε όλη τη γη και ιδιαίτερα στα παιδιά Δούκα Ε. , Κακοσαίου Κ.

6 Βεντουρή Η., Παναγοπούλου Κ., Ζουμπουρλή Χ., Λιανοπούλου Α
Συναντήσαμε … …Ανθρώπους μοχθηρούς με χάρτινες μάσκες Ανθρώπους γεμάτους μίσος, διπροσωπία κι εγωισμό, Ανθρώπους φτιαγμένους από ψέματα Συναντήσαμε Φαινομενικές καταστάσεις και σχέσεις Ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις Υποσχέσεις που δεν μπορείς να αποφύγεις Και λόγια που δεν μπορείς να αναιρέσεις Τέλος συναντήσαμε Το απόλυτο σκοτάδι και μονάχα μια πυγολαμπίδα μας φώτισε το δρόμο. Από τότε μάθαμε να κρίνουμε και να επιλέγουμε Και ο δρόμος έμεινε για πάντα φωτεινός Βεντουρή Η., Παναγοπούλου Κ., Ζουμπουρλή Χ., Λιανοπούλου Α

7 …Μια θάλασσα κι ένα καράβι∙
Συναντήσαμε… …Μια θάλασσα κι ένα καράβι∙ Το πήραμε και φύγαμε για τα απόμακρα νησιά. Καθώς ταξιδεύαμε στη γαλήνια θάλασσα και τα μάτια δάκρυζαν από χαρά η θάλασσα κυμάτιζε. Και καθώς η μέρα βράδιαζε βλέπαμε τα χρυσαφιά ψάρια να παίζουν με χαρά Όθωνας, Αλέξανδρος, Γιάννης, Αντώνης

8 το δάσος των ευχών Συναντήσαμε…
…Ενα μεγάλο καράβι και αρχίσαμε το ταξίδι στα όνειρά μας. Ο πρώτος μας προορισμός ήταν το δάσος των ευχών όπου εκεί πήγαιναν όλες οι ευχές των παιδιών. Επόμενος προορισμός ήταν ένα ηλιόλουστο τροπικό μέρος με πολύχρωμα λουλούδια και πουλιά , με φανταχτερά φτερά, να πετάνε ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων …Στον τελευταίο μας προορισμό φτάσαμε σε μια παραλία με τα κύματα να πέφτουν με κούραση στην αμμουδιά κι εμείς να βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα. Για εμάς δεν υπήρχε πια πόρτα για να γυρίσουμε πίσω, ζούσαμε το όνειρό μας ….. Τριάντου Μ, Δεληγιάννη Σ., Μακρή Β., Σταθάκη Α.

9 … Και τότε τα λουλούδια όλης της γης βαλθήκανε να σπρώχνουν
από παντού το σιδηρόδρομο κι εκείνος πια δεν ήθελε να προχωρήσει από το φόβο μήπως τα πατήσει… Ζακ Πρεβέρ


Κατέβασμα ppt "Οι ταξιδιώτες του Β2 «….Βγαίνοντας από το σχολείο»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google