Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μαθητές: Χατζηδιαμαντή Φωτεινή Φουντουλάκης Γιώργος Φρατζάκης Χάρης Τμήμα:Γ4 Μάθημα:ΚΠΑ

2 ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Οδήγηση σε κατάσταση μέθης Υπερβολική ταχύτητα   Αντικανονικό προσπέρασμα  Είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας  Παραβίαση του σήματος ΣΤΟΠ  Παραβίαση προτεραιότητας  Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη  Επικίνδυνοι ελιγμοί  Χρήση εκτυφλωτικών φώτων  Απόσπαση προσοχής του οδηγού  Κούραση οδηγού Κακή ποιότητα του οδοστρώματος και η κατάσταση των αυτοκινήτων

3 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Τα τροχαία ατυχήματα έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για το άτομο όσο και  για την κοινωνία. Για το άτομο η απώλεια της ίδιας της ζωής του αλλά και ο τραυματισμός του που συνεπάγεται ενδεχόμενη αναπηρία για όλη του τη ζωή. Το τροχαίο ατύχημα μπορεί να προκαλέσει ψυχικά τραύματα και να επηρεάσει τις προσωπικές σχέσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ανθρώπου. Συνέπειες θα υπάρχουν επίσης για την οικογένεια και τους συγγενείς των θυμάτων, κυρίως με την ύπαρξη ψυχολογικών τραυμάτων.

4 Θύματα κάποιου ατυχήματος πέφτουν κάθε χρόνο 20 εκατομμύρια παιδιά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από αυτά χάνουν τη ζωή, ενώ μένουν ανάπηρα για όλη τους τη ζωή. Στη χώρα μας παιδιά  νοσηλεύονται κάθε χρόνο εξαιτίας κάποιου ατυχήματος.

5 Στην εικοσαετία  στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αριθμός των νεκρών από τα τροχαία ατυχήματα μειώθηκε κατά 20%-50%, στην Ελλάδα ωστόσο έχουμε αύξηση κατά 100%. Το 30% των νεκρών από τροχαία είναι παιδιά, ποδηλάτες, υπέργηροι και άτομα με ειδικές ανάγκες. Από αυτά το 20% είναι πεζοί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες ετών.

6 ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ
ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ Δεν οδηγούμε ποτέ, όταν έχουμε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών, ούτε επιτρέπουμε στον οδηγό της παρέας μας να οδηγήσει, αν έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Στο 40% περίπου των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων οι υπαίτιοι οδηγοί είχαν κάνει χρήση αλκοόλ. Σεβόμαστε τα όρια ταχύτητας. Οι μεγάλες ταχύτητες σκοτώνουν. 

7 Οδηγούμε με ασφάλεια σημαίνει
Οδηγούμε με ασφάλεια σημαίνει. δεν περνάμε με κόκκινο, σταματάμε στο ΣΤΟΠ και δίνουμε προτεραιότητα Αποφεύγουμε τα αντικανονικά προσπεράσματα. Υπακούμε στα σήματα των τροχονόμων. Κρατάμε τις κανονικές αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

8 Όταν οδηγούμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι
Όταν οδηγούμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Επίσης δεν οδηγούμε ποτέ όταν είμαστε κουρασμένοι ή νυσταγμένοι. Φοράμε ζώνες ασφαλείας ακόμη και σε κοντινές αποστάσεις μέσα στην πόλη και βάζουμε τα παιδιά στα ειδικά καθίσματα ή στα πίσω καθίσματα με ζώνη ασφαλείας.  Δεν αλλάζουμε λωρίδες κυκλοφορίας απότομα και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

9 10. Τέλος, πρέπει να μάθουμε να οδηγούμε υποχωρητικά
10. Τέλος, πρέπει να μάθουμε να οδηγούμε υποχωρητικά. Ας μη βλέπομε το διπλανό οδηγό σαν ανταγωνιστή μας.

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google