Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία: 1. Διαπροσωπικές σχέσεις-Επικοινωνία 2. Εκπαίδευση στα Δικαιώματα 3. Επίλυση συγκρούσεων-Διαμεσολάβηση Παρεμβάσεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία: 1. Διαπροσωπικές σχέσεις-Επικοινωνία 2. Εκπαίδευση στα Δικαιώματα 3. Επίλυση συγκρούσεων-Διαμεσολάβηση Παρεμβάσεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία: 1. Διαπροσωπικές σχέσεις-Επικοινωνία 2. Εκπαίδευση στα Δικαιώματα 3. Επίλυση συγκρούσεων-Διαμεσολάβηση Παρεμβάσεις σε σχολεία για μαθητές, καθηγητές, γονείς Ημερίδες ευαισθητοποίησης & σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Δίκτυο εκπαιδευτικών για την πρόληψη της βίας Δράσεις γραφείων Αγωγής Υγείας:

3 Σχολική χρονιά 2010-2011 Δράσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα εστιάζουν στο ζήτημα της πρόληψης και καταπολέμησης της σχολικής βίας, με έμφαση στα θέματα που αφορούν την βία και επιθετικότητα μεταξύ των μαθητών.

4 1. Ανοικτή συζήτηση του Συνηγόρου του Παιδιού με μαθητές 30 σχολείων στις 11.12.2010 με θέμα: Το δικαίωμα των μαθητών για προστασία από την βία στο χώρο του σχολείου. Επιδίωξη ήταν να εξειδικευτούν προτάσεις των μαθητών για ενέργειες που θα ήθελαν να λάβουν χώρα στα σχολεία τους.

5 - Επικοινωνία, κατανόηση, δημιουργία καλού σχολικού κλίματος, καθαρούς κανόνες, επίλυση συγκρούσεων με συμμετοχικές διαδικασίες. - Περισσότερες συζητήσεις, ενημέρωση, ομαδικές δραστηριότητες, καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων. - Περιορισμό των ποινών, διαμεσολάβηση, συμφιλίωση, ψυχολογική υποστήριξη των πιο ευάλωτων μαθητών. Τι είπαν οι μαθητές. Χρειαζόμαστε:

6 2. 3ήμερο σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς 2,3 & 4/2 Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινόμενων βίας στο σχολείο - Μέθοδοι, τεχνικές και δράσεις Ήταν ένα σεμινάριο που δεν επικεντρώθηκε μόνο σε θέματα βίας, αλλά έθιγε και γενικότερα ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο, διεργασίες διευκόλυνσης της επικοινωνίας στην τάξη, εκπαίδευσης στα δικαιώματα, συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, εμψύχωσης, σχολικής διαμεσολάβησης.

7  Προωθώντας ένα κλίμα φιλικό και κτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά και τους γονείς τους.  Εφαρμόζοντας μία πολιτική ανοίγματος προς την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ανήκει το σχολείο.  Αξιοποιώντας τις προσφερόμενες δυνατότητες και τους «ειδικούς».  Ευαισθητοποιώντας μαθητές και εφαρμόζοντας προγράμματα πρόληψης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.  Δημιουργώντας ομάδες παρέμβασης ώστε να παρέχεται αποδοκιμασία της βίαιης πράξης και υποστηρικτικό πλαίσιο στα θύματα. Τι είπαν οι εκπαιδευτικοί. Βοηθάμε :

8 3. Αποτύπωση καλών πρακτικών που εφαρμόστηκαν στα σχολεία για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας Με στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας


Κατέβασμα ppt "Προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία: 1. Διαπροσωπικές σχέσεις-Επικοινωνία 2. Εκπαίδευση στα Δικαιώματα 3. Επίλυση συγκρούσεων-Διαμεσολάβηση Παρεμβάσεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google