Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ρόλος της Αγωγής Υγείας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ρόλος της Αγωγής Υγείας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ρόλος της Αγωγής Υγείας
στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας

2 Δράσεις γραφείων Αγωγής Υγείας:
Δράσεις γραφείων Αγωγής Υγείας: Προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία: Διαπροσωπικές σχέσεις-Επικοινωνία Εκπαίδευση στα Δικαιώματα Επίλυση συγκρούσεων-Διαμεσολάβηση Παρεμβάσεις σε σχολεία για μαθητές, καθηγητές, γονείς Ημερίδες ευαισθητοποίησης & σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Δίκτυο εκπαιδευτικών για την πρόληψη της βίας

3 Σχολική χρονιά Δράσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα εστιάζουν στο ζήτημα της πρόληψης και καταπολέμησης της σχολικής βίας, με έμφαση στα θέματα που αφορούν την βία και επιθετικότητα μεταξύ των μαθητών.

4 Επιδίωξη ήταν να εξειδικευτούν προτάσεις των
Ανοικτή συζήτηση του Συνηγόρου του Παιδιού με μαθητές 30 σχολείων στις με θέμα: Το δικαίωμα των μαθητών για προστασία από την βία στο χώρο του σχολείου. Επιδίωξη ήταν να εξειδικευτούν προτάσεις των μαθητών για ενέργειες που θα ήθελαν να λάβουν χώρα στα σχολεία τους.

5 Τι είπαν οι μαθητές. Χρειαζόμαστε:
Επικοινωνία, κατανόηση, δημιουργία καλού σχολικού κλίματος, καθαρούς κανόνες, επίλυση συγκρούσεων με συμμετοχικές διαδικασίες. Περισσότερες συζητήσεις, ενημέρωση, ομαδικές δραστηριότητες, καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων. Περιορισμό των ποινών, διαμεσολάβηση, συμφιλίωση, ψυχολογική υποστήριξη των πιο ευάλωτων μαθητών.

6 2. 3ήμερο σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς 2,3 & 4/2
Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και  αντιμετώπιση φαινόμενων βίας στο σχολείο - Μέθοδοι, τεχνικές και δράσεις Ήταν ένα σεμινάριο που δεν επικεντρώθηκε μόνο σε θέματα βίας, αλλά έθιγε και γενικότερα ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο, διεργασίες διευκόλυνσης της επικοινωνίας στην τάξη, εκπαίδευσης στα δικαιώματα, συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, εμψύχωσης, σχολικής διαμεσολάβησης.

7 Τι είπαν οι εκπαιδευτικοί. Βοηθάμε :
Προωθώντας ένα κλίμα φιλικό και κτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά και τους γονείς τους. Εφαρμόζοντας μία πολιτική ανοίγματος προς την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ανήκει το σχολείο. Αξιοποιώντας τις προσφερόμενες δυνατότητες και τους «ειδικούς». Ευαισθητοποιώντας μαθητές και εφαρμόζοντας προγράμματα πρόληψης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων. Δημιουργώντας ομάδες παρέμβασης ώστε να παρέχεται αποδοκιμασία της βίαιης πράξης και υποστηρικτικό πλαίσιο στα θύματα.

8 3. Αποτύπωση καλών πρακτικών που
εφαρμόστηκαν στα σχολεία για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας Με στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας


Κατέβασμα ppt "Ο ρόλος της Αγωγής Υγείας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google