Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Φορέας Υλοποίησης : ΤΕΙ Αθήνας Εγκατάσταση Koala Client

2 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Απόκτηση Κωδικών 1. Ανατρέχουμε στο URL 2. Πατάμε το κουμπί «Register» 3. Στη φόρμα εισάγουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες (δες επόμενο slide) και πατάμε «SUBMIT» 4. Αμέσως θα αποσταλεί ένα στη διεύθυνση που ορίσαμε. Ανοίγουμε το και πατάμε το σχετικό σύνδεσμο για να κάνουμε επιβεβαίωση του λογαριασμού μας...

3 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Login: όνομα χρήστη – προτείνεται το όνομα χρήστη εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ. Password: δημιουργούμε έναν δικό μας κωδικό πρόσβασης First Name: Το όνομα με ελληνικούς χαρακτήρες Last Name: Το επώνυμo με ελληνικούς χαρακτήρες Η διεύθυνση της σχολικής μονάδας

4 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΡΟΣΟΧΗ!!! (2) Στη συνέχεια, ελέγχουμε το INBOX της σχολικής μονάδας για το που θα έχει σταλεί από την εφαρμογή. Ανοίγουμε το και ακολουθούμε το URL που μας υποδεικνύει, ώστε να ενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας. Αφού ενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας, είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε τον Koala client.

5 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Εγκατάσταση Koala Client 1. Ανατρέχουμε στο URL 2. Επιλέγουμε το κουμπί «Start» 3. Επιλέγουμε «Open with» και «OK» 4. Αποδοχή της εφαρμογής από τα Windows ή το τείχος προστασίας. 5. Σημείωση: Απαραίτητη προϋπόθεση η εγκατάσταση της Java Virtual Machine, η οποία γίνεται αυτόματα από την εφαρμογή.

6 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ξεκινώντας την εφαρμογή Εκτέλεση της εφαρμογής koala.jnlp Εισαγωγή των στοιχείων που έχουμε δηλώσει. Επιλογή της «αίθουσας» τηλεδιάσκεψης για συμμετοχή (ελέγχουμε το που μας στάλθηκε από το helpdesk όπου θα αναφέρει «Meeting URL») και απαντάμε «Yes» στην ερώτηση «Join the meeting?»

7 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ρυθμίζοντας τον ήχο μας... Για να ρυθμίσουμε τις επιλογές ήχου επιλέγουμε την υποκαρτέλα «Audio» της καρτέλας «AV Controls». Για να (απεν)ενεργοποιήσουμε τον εξερχόμενο ήχο επιλέγουμε το εικονίδιο του μικροφώνου.

8 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ρυθμίζοντας τον ήχο μας...(2) Για να (απεν)ενεργοποιήσουμε τον εισερχόμενο ήχο επιλέγουμε το εικονίδιο του ηχείου.

9 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Εύκολες Ρυθμίσεις... Στην καρτέλα «Current Meeting» μπορούμε να (απεν)εργοποιήσουμε την αποστολή της επιφάνειας εργασίας μας(2), τον εξερχόμενο(3) / εισερχόμενο(4) ήχο και τον ασπροπίνακα(5)

10 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Σε περίπτωση προβλήματος.... Εάν η ροή του βίντεο για κάποιο άγνωστο λόγο σταματήσει ή παγώσει τότε θα πλοηγηθούμε στην καρτέλα «AV Controls» και στην υποκαρτέλα «Video» και επιλέγουμε το κουμπί «Restart Video».

11 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Σε περίπτωση προβλήματος....(2) Εάν η ροή του ήχου για κάποιο άγνωστο λόγο σταματήσει τότε θα πλοηγηθούμε στην καρτέλα «AV Controls» και στην υποκαρτέλα «Audio» και επιλέγουμε το κουμπί «Restart Audio».

12 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Σε περίπτωση προβλήματος....(3) Εάν έχουμε πραγματοποιήσει ρυθμίσεις τις οποίες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στη συμμετοχή μας στην τηλεκπαίδευση (είτε σε επίπεδο βίντεο ή σε επίπεδο ήχου), τότε επιλέγουμε το κουμπί «Default Audio/Video Settings».

13 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Απόκτηση του TeamViewer Ανατρέχουμε στο URL Επιλέγουμε «Save File»

14 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χρήση του TeamViewer Εκτελούμε το αρχείο «TeamViewer_Setup» Επιλέγουμε «Run» Επιλέγουμε «Next» Στο επόμενο παράθυρο επιλέγουμε «I accept the terms in the License Aggreement» Επιλέγουμε «Next»

15 Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καταγραφή κωδικών Στο παράθυρο που μας εμφανίζεται, καταγράφουμε και τους αποστέλλουμε με στη λίστα με Subject «ΣΕΠΕΥ – μονάδα». Προσοχή - Αποδοχή της εφαρμογής από τα Windows ή το τείχος προστασίας.


Κατέβασμα ppt "ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google