Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ορθοδοντικά προβλήματα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ορθοδοντικά προβλήματα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ορθοδοντικά προβλήματα

2 Διαφάνεια 70 Ορθοδοντικά προβλήματα

3 Ποιά είναι τα αίτια συνωστισμού των δοντιών;
Τα αίτια είναι κληρονομικά και οφείλονται στην παρουσία μεγάλων δοντιών (από τον πατέρα) και μικρών γνάθων (από τη μητέρα) ή το αντίστροφο.

4 Διαφάνεια 71 Ποια είναι τα αίτια συνωστισμού των δοντιών;   Τα αίτια είναι κληρονομικά και οφείλονται στην παρουσία μεγάλων δοντιών (από τον πατέρα) και μικρών γνάθων (από τη μητέρα) ή το αντίστροφο.

5 Τα συνωστισμένα δόντια διορθώνονται με την πάροδο του χρόνου;
Όχι. Απαιτείται ορθοδοντική θεραπεία

6 Διαφάνεια 72 Τα συνωστισμένα δόντια διορθώνονται με την πάροδο του χρόνου;   Όχι. Απαιτείται ορθοδοντική θεραπεία

7 Προκαλεί ο θηλασμός του δακτύλου αλλαγή της θέσης των δοντιών;
Ναι, και έχει ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση των άνω δοντιών προς τα εμπρός και των κάτω προς τα μέσα.

8 Διαφάνεια 73 Προκαλεί ο θηλασμός του δακτύλου αλλαγή της θέσης των δοντιών;   Ναι, και έχει ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση των άνω δοντιών προς τα εμπρός και των κάτω προς τα μέσα.

9 Πότε και πως το παιδί θα σταματήσει
αυτή τη συνήθεια; Η συνήθεια αυτή είναι φυσιολογική μέχρι την ηλικία των 4 χρόνων. Κατόπιν θα πρέπει να επέμβει ο οδοντίατρος για την άρση της συνήθειας αυτής αρχικά με ψυχολογικά μέσα και ύστερα με ορθοδοντικά μηχανήματα.

10 Διαφάνεια 74 Πότε και πως το παιδί θα σταματήσει αυτή τη συνήθεια;   Η συνήθεια αυτή είναι φυσιολογική μέχρι την ηλικία των 4 χρόνων. Κατόπιν θα πρέπει να επέμβει ο οδοντίατρος για την άρση της συνήθειας αυτής αρχικά με ψυχολογικά μέσα και ύστερα με ορθοδοντικά μηχανήματα.

11

12 Διαφάνεια 75   Πολλά ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να προληφθούν όταν το παιδί επισκέπτεται από πολύ μικρό τον οδοντίατρο, όπως για παράδειγμα με την πρόληψη της πρόωρης απώλειας των νεογιλών, με τη χρήση μηχανημάτων διατήρησης χώρου, με την έγκαιρη θεραπεία τερηδονισμένων δοντιών κ.ά.

13

14 Διαφάνεια 76   Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες στοματικής υγιεινής, εφόσον με την παρουσία των μηχανημάτων ευνοείται ακόμη περισσότερο η κατακράτηση της πλάκας στα δόντια. Καθημερινό και σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα καθώς και καθημερινή χρήση των ειδικών μεσοδόντιων βουρτσών όπως φαίνεται στη διαφάνεια.

15

16 Διαφάνεια 77   Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας οι τοπικές εφαρμογές φθορίου στον οδοντίατρο είναι απαραίτητες. Τοπική εφαρμογή με φθοριούχο βερνίκι.


Κατέβασμα ppt "Ορθοδοντικά προβλήματα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google