Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Μητρική Πλακέτα Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα, Κανδαράκη Γεωργία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Μητρική Πλακέτα Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα, Κανδαράκη Γεωργία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Μητρική Πλακέτα Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα, Κανδαράκη Γεωργία

2 Ορισμός της Μητρικής Πλακέτας. Η μητρική πλακέτα(motherboard) είναι μια πολύ βασική συσκευή του υπολογιστικού συστήματος.Επίσης,η μητρική πλακέτα είναι το κεντρικό «νευρικό» σύστημα που χρησιμοποιεί ο επεξεργαστής για να ελέγχει τα άλλα μέρη του υπολογιστικού συστήματος. Η μητρική πλακέτα(motherboard) είναι μια πολύ βασική συσκευή του υπολογιστικού συστήματος.Επίσης,η μητρική πλακέτα είναι το κεντρικό «νευρικό» σύστημα που χρησιμοποιεί ο επεξεργαστής για να ελέγχει τα άλλα μέρη του υπολογιστικού συστήματος.

3 Ο Ρόλος της μητρικής πλακέτας : Η μητρική πλακέτα παίζει σημαντικό ρόλο: Η μητρική πλακέτα παίζει σημαντικό ρόλο: Στην Οργάνωση, στον Έλεγχο, στην Επικοινωνία, στην Υποστήριξη των Περιφερειακών, στην Απόδοση, στην Ικανότητα Αναβάθμισης όπως και στην Ενσωμάτωση Κυκλωμάτων. Στην Οργάνωση, στον Έλεγχο, στην Επικοινωνία, στην Υποστήριξη των Περιφερειακών, στην Απόδοση, στην Ικανότητα Αναβάθμισης όπως και στην Ενσωμάτωση Κυκλωμάτων.

4 Ο ρόλος που έχει σε καθένα από αυτά: 1ο.Στην οργάνωση:Με τον όρο αυτό εννοούμε ότι τελικά όλα είναι συνδεδεμένα με την Μητρική Πλακέτα. 1ο.Στην οργάνωση:Με τον όρο αυτό εννοούμε ότι τελικά όλα είναι συνδεδεμένα με την Μητρική Πλακέτα. 2ο.Στον έλεγχο:Η μητρική πλακέτα περιέχει κάποια προγράμματα τα οποία ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της ροής των δεδομένων μέσα στον Η/Υ. 2ο.Στον έλεγχο:Η μητρική πλακέτα περιέχει κάποια προγράμματα τα οποία ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της ροής των δεδομένων μέσα στον Η/Υ.

5 3ο.Στην Επικοινωνία:Όλες οι επικοινωνίες μεταξύ του Ή/Υ και των περιφερειακών του, εκτελούνται μέσω της μητρικής πλακέτας. 3ο.Στην Επικοινωνία:Όλες οι επικοινωνίες μεταξύ του Ή/Υ και των περιφερειακών του, εκτελούνται μέσω της μητρικής πλακέτας. 4ο.Υποστήριξη των Περιφερειακών:Η μητρική πλακέτα καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό το είδος των περιφερειακών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον Η/Υ. 4ο.Υποστήριξη των Περιφερειακών:Η μητρική πλακέτα καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό το είδος των περιφερειακών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον Η/Υ.

6 5ο.Στην Απόδοση:Η μητρική πλακέτα είναι ένας παράγοντας για την απόδοση του συστήματος,για δύο λόγους: 5ο.Στην Απόδοση:Η μητρική πλακέτα είναι ένας παράγοντας για την απόδοση του συστήματος,για δύο λόγους: Α)Γιατί υπαγορεύει τον τύπο του επεξεργαστή, της μνήμης, των διαύλων που το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Β)Η ποιότητα των κυκλωμάτων της μητρικής και του chipset έχουν αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματος.

7 6ο.Ικανότητα αναβάθμισης:Οι ικανότητες της μητρικής πλακέτας καθορίζουν την αναβάθμιση που μπορούμε να κάνουμε στον Η/Υ. 6ο.Ικανότητα αναβάθμισης:Οι ικανότητες της μητρικής πλακέτας καθορίζουν την αναβάθμιση που μπορούμε να κάνουμε στον Η/Υ. 7ο.Ενσωμάτωση κυκλωμάτων:Οι μητρικές πλακέτες ενσωματώνουν κυκλώματα υποστήριξης γραφικών,ήχων και υποστήριξης δικτύων 7ο.Ενσωμάτωση κυκλωμάτων:Οι μητρικές πλακέτες ενσωματώνουν κυκλώματα υποστήριξης γραφικών,ήχων και υποστήριξης δικτύων


Κατέβασμα ppt "Η Μητρική Πλακέτα Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα, Κανδαράκη Γεωργία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google