Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα , Κανδαράκη Γεωργία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα , Κανδαράκη Γεωργία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα , Κανδαράκη Γεωργία
Η Μητρική Πλακέτα Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα , Κανδαράκη Γεωργία

2 Ορισμός της Μητρικής Πλακέτας.
Η μητρική πλακέτα(motherboard) είναι μια πολύ βασική συσκευή του υπολογιστικού συστήματος .Επίσης ,η μητρική πλακέτα είναι το κεντρικό «νευρικό» σύστημα που χρησιμοποιεί ο επεξεργαστής για να ελέγχει τα άλλα μέρη του υπολογιστικού συστήματος.

3 Ο Ρόλος της μητρικής πλακέτας :
Η μητρική πλακέτα παίζει σημαντικό ρόλο: Στην Οργάνωση, στον Έλεγχο, στην Επικοινωνία, στην Υποστήριξη των Περιφερειακών, στην Απόδοση, στην Ικανότητα Αναβάθμισης όπως και στην Ενσωμάτωση Κυκλωμάτων.

4 Ο ρόλος που έχει σε καθένα από αυτά:
1ο.Στην οργάνωση:Με τον όρο αυτό εννοούμε ότι τελικά όλα είναι συνδεδεμένα με την Μητρική Πλακέτα. 2ο.Στον έλεγχο:Η μητρική πλακέτα περιέχει κάποια προγράμματα τα οποία ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της ροής των δεδομένων μέσα στον Η/Υ.

5 3ο.Στην Επικοινωνία:Όλες οι επικοινωνίες μεταξύ του Ή/Υ και των περιφερειακών του, εκτελούνται μέσω της μητρικής πλακέτας. 4ο.Υποστήριξη των Περιφερειακών:Η μητρική πλακέτα καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό το είδος των περιφερειακών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον Η/Υ.

6 5ο.Στην Απόδοση:Η μητρική πλακέτα είναι ένας παράγοντας για την απόδοση του συστήματος ,για δύο λόγους: Α)Γιατί υπαγορεύει τον τύπο του επεξεργαστή, της μνήμης , των διαύλων που το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Β)Η ποιότητα των κυκλωμάτων της μητρικής και του chipset έχουν αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματος.

7 6ο.Ικανότητα αναβάθμισης:Οι ικανότητες της μητρικής πλακέτας καθορίζουν την αναβάθμιση που μπορούμε να κάνουμε στον Η/Υ. 7ο.Ενσωμάτωση κυκλωμάτων:Οι μητρικές πλακέτες ενσωματώνουν κυκλώματα υποστήριξης γραφικών ,ήχων και υποστήριξης δικτύων


Κατέβασμα ppt "Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα , Κανδαράκη Γεωργία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google