Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

2 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
e-Σενάριο Σχεδόν ταυτόχρονα με το χτύπημα στην Λήμνο, τουρκική αεροπορική δύναμη εξαπόλυσε σφοδρή επίθεση εναντίων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και του αεροδρομίου στην νήσο Σαντορίνη. Παρά τις προσπάθειες των Ελλήνων στρατιωτών και πιλότων ο εχθρός πέτυχε τον σκοπό του και κατέστρεψε τον αεροδιάδρομο, καθώς και υπόστεγο αεροσκαφών. Η αρχική αμηχανία που συνόδευσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, αντικαθίσταται πλέον με οργή και αποφασιστικότητα ! Προς ανύψωσην του ηθικού της ελληνικής κοινής γνώμης, η ηγεσία κατέστρωσε και θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Πάλι με χρόνια και καιρούς...», που προβλέπει χτύπημα ακριβείας σε στρατιωτικό εργαστάσιο και θέσεις radar στον Βόσπορο, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης ! Ταυτόχρονα , στοχεύει στην αχρήστευση της αεράμυνας του εχθρού στην ανατολική θράκη, προκειμένου να διευκολυθούν οι μετέπειτα ελληνικές επιχειρήσεις, τόσο του στρατού, όσο και της αεροπορίας στην περιοχή !

3 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
COMAO Set-Up 3 x F-16C Block 52+ Sweep «Κένταυρος» Doperman Kostas_xalkida Coursaros 3 x F-16C Block 52+ Sead/Sweep «Ποσειδών» Greg (COMAO Leader) Tas_Mak 2 x Mirage Sweep «Θησέας» Stayroforos Mothergoose 2 x F-16C Block 52+ wCFT «Δίας» Thor Nik 2 x A-7E Corsair «Άδης» Cipher Chrico68

4 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
Awacs Propelas Back-Up Ts_Limnos Gas Dodger

5 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
ΑΝΣΚ COMAO Πρωταρχικός: Η καταστροφή του εργοστασίου στην περιοχή της Πόλης (LAT N 41*07.232/ LNG E 29*10.012) Δευτερογενής: Η καταστροφή του radar στην περιοχή της Πόλης ( LAT N 41* / LNG E 29* 7.623)

6 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
COMAO FLOW 27.000ft «Κένταυρος 2» «Κένταυρος 1» «Κένταυρος 3» 15 nm 32.000ft «Θησέας 1» «Ποσειδών1» «Θησέας2» 10 nm 30.000ft «Ποσειδών 2» «Ποσειδών 3» 30 nm visual < 500ft «Δίας1» «Δίας2» «Άδης 1» «Άδης 2»

7 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3

8 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
COMAO PLAN Στον χάρτη στην προηγούμενη σελίδα φάίνονται τα route των πακέτων, με επιλεγμένο (λευκό flight route) αυτό των πακέτων του strike. Όπως φαίνεται στόχος μας έιναι ένα εργοστάσιο και εγκαταστάσεις radar του εχθρού στα steerpoints 7 & 8 του strike. Ταυτόχρονα ζητείται και η καταστροφή των παρακάτω αντιαεροπορικών μονάδων του εχθρού: α) η συστοιχία patriot στο Τσανάκαλε, β) η συστοιχία hawk στην ανατολική θράκη και γ) οι συστοιχίες patriot & hawk στην Πόλη. Για τον λόγο αυτό έχει σχηματιστεί σύνθετη αεροπορική δύναμη κρούσης (comao), που αποτελείται από 5 πακέτα αεροσκαφών σε διάφορους ρόλους. Όπως φαίνεται και στον χάρτη ο στόχος μας είναι βαθειά μέσα στον τομέα Β ! Για τον λόγο αυτό και προκειμένου το strike να έχει όσο το δυνατόν πιο εύκολη δουλειά, θα μεταφέρουμε την μάχη με το αντίπαλο CAP στην περιοχή του Tσανάκαλε, και μακριά από την θάλασσα, όπου από την πρώτη επίθεση του εχθρού υπάρχουν ακόμη εχθρίκές φρεγάτες perry. Έτσι, είναι ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την αποστολή να πληγούν ΑΜΕΣΑ τα αντιεροπορικά συστήματα Patriot στο Τσανάκαλε & Hawk στην ανατολική θράκη, ώστε να αδειάσει ο χώρος από την αεράμυνα και να πείσουμε γρήγορα τον εχθρό πως πάμε για Τσανάκαλε, επιτεθόμενοι από την πίσω πλευρά όπου οι εχθρικές φρεγάτες είναι ακίνδυνες. Για τον λόγο αυτό ο νο.1 του πακέτου «Κένταυρος» θα φέρει έναν AGM-88 Harm και τον οποίο θα εξαπολύσει άμεσα στον patriot του Τσανάκαλε. Αυτό μπορεί να γίνει υπό την προστασία του φίλιου patriot στην περιοχή Χρυσούπολης Καβάλας, και κατόπιν θα γίνει το commit στον εχθρό. Σε κοντινή απόσταση και υπό την συνοδεία των αεροσκαφών του πακέτου «Θησέας» θα ακολουθεί και ο νο.1 του πακέτου «Ποσειδών», ο οποίος υποχρεούται να κάνει βολή στον patriot στο Τσανάκαλε, αν κάτι παέι στραβά με την βολή του «Κένταυρος 1» και να καταστρέψει επίσης τον Hawk στην ανατολική θράκη. Με αυτόν τον τρόπο αδειάζει το πεδίο ενδιαφέροντος από αντιαεροπορικές απειλές και μπορεί το COMAO να προχωρήσει.

9 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
Σε air-to-air διαμόρφωση έχουμε 5 συνολικά αεροσκάφη με ρόλο sweep (πακέτα «Κένταυρος» & «Θησέας»), τα οποία θα λάβουν βοήθεια στην προσπάθεια κάταρριψης του αντίπαλου CAP και από τα αεροσκάφη του πακέτου «Ποσειδών» (ρόλος sead/sweep). Οποιοδήποτε αεροσκάφος από τα πακέτα αυτα τελειώσει με τις harm βολές του αυτόματα μεταπίπτει σε ρόλο sweep. Τα πακέτα «Δίας» & «Άδης» έχουν τον σκοπό της προσβολής του ΑΝΣΚ. Τα «Ποσειδών» επίσης είναι υπέθυνα και για την καταστροφή των αντιαεροπορικών συστοιχιών patriot και hawk στην Πόλη. Ωστόσο, επειδή υπάρχει η πιθανότητα απωλειών στην BVR εμπλοκή με το CAP, το οποίο θα λάβει χώρα νωρίτερα, τα αεροσκάφη του πακέτου «Δίας» θα φέρουν HARM πυραύλους και τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν εν ανάγκη. Στο steerpoint 5 τα αεροσκάφη των πακέτων «Δίας» & Άδης» θα σπάσουν σε 2 ζεύγη, όπως προβλέπεται από το COMAO FLOW, και θα χτυπήσουν τους στόχους απο διαφορετικές κατευθύνσεις, προκειμένου να αυξήσουμε τις πιθανότητες προσβολής του στόχου. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ COMAO ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΠΟΛΥ ΒΟΡΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ !!!

10 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
F-16C Block 52+ «Κένταυρος» Ρόλος: Sweep Datalink: 10 Αριθμός Αεροσκαφών: 3 Αεροπορική Βάση: Λάρισα RV: Steerpoint 2 Οπλισμός: «Κένταυρος 1»: 4x AIM-120C, 1x Iris-T, 1x AGM-88 Harm, 1x 600 Gal Tank & 2x 300 Gal Tank. «Κένταυρος 2 & 3»: 5x AIM-120C, 1x Iris-T, 1x 600 Gal Tank & 2x 300 Gal Tank. Τακτική: Σκοπός είναι η κατάρριψη του αντίπαλου CAP ή η απώθηση του στην ασιατική Τουρκία, προκειμένου να προχωρήσει το strike. Για τον λόγο αυτό φέρουμε πολλούς fox-3 πυραύλους και μόλις 1 fox2. Η εμπλοκή με τον εχθρό να γίνει πάνω απο στεριά, στην ανατολική θράκη, μεταξύ τoυ steerpoint 4 του χάρτη και του αεροδρομίου Corlu. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το αντίπαλο CAP στον Βόσπορo, διότι δεν ξέρουμε που μπορεί να είναι το εχθρικό ναυτικό. MINIMUM ALTITUTE:20.000ft, προσοχή στα αντίπαλα skyguard στην περιοχή. Ο νο.1 υποχρεούται να κάνει magnum βολή στο patriot στο Tσανάκαλε, όσο το δυνατό γρηγορότερα ! Τέλος, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ! Στα steerpoints 10 (προσοχή στο 10 για εχθρικές φρεγάτες) & 11 υπάρχουν εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση ανάγκης (hot pit refuel).

11

12

13 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
Mirage «Θησέας» Ρόλος: Sweep Datalink: 20 Αριθμός Αεροσκαφών: 2 Αεροπορική Βάση: Σκύρος RV: Steerpoint 2 Οπλισμός: 4x Mica EM, 2x Mica IR, 1x 1300Li Tank & 2x 2000L-M2k5C Tank. Τακτική: Σκοπός είναι η κατάρριψη του αντίπαλου CAP ή η απώθηση του στην ασιατική Τουρκία, προκειμένου να προχωρήσει το strike. Προσοχή στις βολές με Mica IR, διότι ο εχθρός δείχνει μια τάση όταν τον κλειδώνει mirage 2000, να βάζει την «ουρά στα σκέλια» και να βγαίνει στο ουt! Προτιμήστε στα πρώτα merge βολές fox3 ή προσποίηση βολής, προκειμένου να βγάλετε τον αντίπαλο σε άμυνα. Η εμπλοκή με τον εχθρό να γίνει πάνω απο στεριά, στην ανατολική θράκη, μεταξύ τoυ steerpoint 4 του χάρτη και του αεροδρομίου Corlu. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το αντίπαλο CAP στον Βόσπορo, διότι δεν ξέρουμε που μπορεί να είναι το εχθρικό ναυτικό. MINIMUM ALTITUTE:20.000ft, προσοχή στα αντίπαλα skyguard στην περιοχή. Τέλος, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ! Στα steerpoints 10 (προσοχή στο 10 για εχθρικές φρεγάτες) & 11 υπάρχουν εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση ανάγκης (hot pit refuel).

14

15

16 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
F-16C Block 52+ «Ποσειδών» Ρόλος: Sead/Sweep Datalink: 30 Αριθμός Αεροσκαφών: 3 Αεροπορική Βάση: Λάρισα RV: Steerpoint 2 Οπλισμός: 3x AIM-120C, 1x Iris-T, 2x AGM-88 Harm, 1x 600 Gal Tank & 2x 300 Gal Tank. Τακτική: Σκοπός είναι η καταστροφή των patriot στο Τσανάκαλε & στην Πόλη, των Hawk στην ανατολική θράκη και στην Πόλη και η κατάρριψη του αντίπαλου CAP ή η απώθηση του στην ασιατική Τουρκία, προκειμένου να προχωρήσει το strike. Για τον λόγο αυτό φέρουμε πολλούς fox-3 πυραύλους και μόλις 1 fox2. Η εμπλοκή με τον εχθρό να γίνει πάνω απο στεριά, στην ανατολική θράκη, μεταξύ τoυ steerpoint 4 του χάρτη και του αεροδρομίου Corlu. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το αντίπαλο CAP στον Βόσπορo, διότι δεν ξέρουμε που μπορεί να είναι το εχθρικό ναυτικό. MINIMUM ALTITUTE:20.000ft, προσοχή στα αντίπαλα skyguard στην περιοχή. Ο νο.1 υποχρεούται να κάνει magnum βολή στο patriot στο Tσανάκαλε, όσο το δυνατό γρηγορότερα ! Τέλος, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ! Στα steerpoints 10 (προσοχή στο 10 για εχθρικές φρεγάτες) & 11 υπάρχουν εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση ανάγκης (hot pit refuel).

17

18

19 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
F-16C Block 52+ wCFT «Δίας» Ρόλος: Sead Escort/Strike Datalink: 40 Αριθμός Αεροσκαφών: 2 Αεροπορική Βάση: Σκύρος RV: Steerpoint 2 Οπλισμός: 3x AIM-120C, 1x Iris-T, 2x AGM-88 Harm, 2x Mk-84 LDGP, 1x 600 Gal Tank. Τακτική: Σκοπός είναι η καταστροφή των στόχων στην Πόλη, του εργοστασίου (steerpoint 8) και του radar (steerpoint 7), καθώς και η καταστολή των αντιαεροπορικών συστημάτων patriot και Hawk στην Πόλη. Για την προσβολή των ΑΝΣΚ, τα αεροσκάφη φέρουν τις Mk84 LDGP, που είναι βόμβες χαμηλούς διεύλεσης και άφεσης. Τέλος, καλούνται οι χειριστές των “Δίας» να παρέχουν και air-to-air support στα «Άδης», δεδομένου ότι κουβαλάνε 3 fox3 πυραύλους. Σε περίπτωση που απειληθούν ο νο.2 θα κάνει jettison τις βόμβες του και θα αναλάβει air-to-air ρόλο. Το ίδιο δύναται να κάνει και ο νο1 του πακέτου. To secondary target προστατευεται από skyguard !!! H προσβολή του στόχου να γίνει με ταυτόχρονη άφεση flares. ΔΕΝ σπαταλάμε τους Harm, τους κάνουμε RTB αν δεν χρειαστούν ! Στα steerpoints 10 (προσοχή στο 10 για εχθρικές φρεγάτες) & 11 υπάρχουν εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση ανάγκης (hot pit refuel).

20

21

22

23 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
Α-7E Corsair «Άδης» Ρόλος: Strike Datalink: 50 Αριθμός Αεροσκαφών: 2 Αεροπορική Βάση: Θεσσαλονίκη RV: Steerpoint 2 Οπλισμός: 2x AIM-9Μ, 4x Μκ-84 LDGP, 2x 300 Gal Tank A-7. Τακτική: Σκοπός είναι η καταστροφή των στόχων στην Πόλη, του εργοστασίου (steerpoint 8) και του radar (steerpoint 7). Για την προσβολή των ΑΝΣΚ, τα αεροσκάφη φέρουν τις Mk84 LDGP, που είναι βόμβες χαμηλούς διεύλεσης και άφεσης. Το secondary target προφυλάσσεται από skyguard !!! H προσβολή του στόχου να γίνει με ταυτόχρονη άφεση flares. Στα steerpoints 10 (προσοχή στο 10 για εχθρικές φρεγάτες) & 11 υπάρχουν εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση ανάγκης (hot pit refuel).

24 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3

25

26 Recon of Primary Target (Factory – Steerpoint 8)

27 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3
Recon of Secondary Target (Radar Station – Steerpoint 7)

28

29 ΑΠΕΙΛΕΣ Εδώ αναφέρονται οι απειλές (SAMS κτλ.) Υπάρχουν και οι πίνακες με εμβέλειες και ο φάκελος των HARM

30 Παρατηρήσεις-Σημειώσεις
Υπάρχει η παρουσία AWACS ! Φτιαχνουμε τα keybinds του TeamSpeak, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε με αυτό ! Υπακούμε στις εντολές του χειριστή του AWACS. Aπό το κάθε πακέτο ΜΟΝΟ ο Νο1, επικοινωνεί με αυτό, εκτός από την περίπτωση που θέλουμε να δηλώσουμε declare. Ο σωστός τρόπος για να γίνεται το declare έχει ως εξής. Αναφέρουμε το callsign μας, το bullseye του στόχου, το ύψος του και περιμένουμε απάντηση από το AWACS ή και τα φίλια αεροσκάφη ! Δλδ, «Διας1, DECLARE ΒULLSEYE , ft». Ένας έυκολος και γρήγορος τρόπος για να καταλάβουμε αν πρόκειται για φίλιο ή εχθρικο αεροσκάφος είναι να κάνουμε με τον στόχο locked βολή guns (ακόμα και αν τον έχουμε στα 30 μίλια). Αν ακούσουμε....μπινελίκι, ο στόχος είναι φίλιος. Αν δεν ακούσουμε τίποτα, τότε είναι εχθρός. Προσπαθούμε να κάτσουμε ζωντανοί όσο πιο πολλοί γίνεται ! Αν κατά τη διάρκεια ενός merge, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε βολή και έχει φτάσει ο αντίπαλος στα 25 ναυτικά μίλια, τότε απομακρυνόμαστε και δεν τον κυνηγάμε άλλο ! ΜΑR (Minimum Abort Range)= 25 nm. Στο out, jammer off, radar off. Το out γίνεται ανα δυάδες, και για να μην υποχωρήσουμε από την περιοχή του CAP και εφόσον δεν απειλούμαστε, θα είναι βόρειο ή νότιο. Αν πάρουμε σε βολή FOX3 HOJ, τότε βγαίνουμε στο out. Ανα πάσα στιγμή γνωρίζουμε τι όπλα κουβαλάμε και τι όπλα έχουμε όταν προσγειωθούμε, και ενημερώνουμε τον αρχηγό του πακέτου. Επίσης, σημειώνουμε αν πετάξαμε τις δεξαμενές μας ή όχι ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ !!! Υπάρχει μεγάλη ναυτιλία και περιορισμένα καυσιμα. Ωστόσο στην περιοχή του έβρου υπάρχουν πολλά φίλια αεροδρόμια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για hot pit refuel ! Έχουμε πρόχειρες τις ραδιοσυχνότητες των αεροδρομίων, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον ανεφοδιασμό ! Μην ξεχνάτε, η επιστροφή στο μητρικό αεροδρόμιο δίνει βαθμούς,

31

32 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no3

33


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google