Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Με εξαίρεση, την περίπτωση που ο απαντητής είναι πολύ αδύνατος (0-5π), κάνει προτασιακή αγορά στον ανοίξαντα ή επιτακτική, για να συνεχίσει ο ανοίξας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Με εξαίρεση, την περίπτωση που ο απαντητής είναι πολύ αδύνατος (0-5π), κάνει προτασιακή αγορά στον ανοίξαντα ή επιτακτική, για να συνεχίσει ο ανοίξας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Με εξαίρεση, την περίπτωση που ο απαντητής είναι πολύ αδύνατος (0-5π), κάνει προτασιακή αγορά στον ανοίξαντα ή επιτακτική, για να συνεχίσει ο ανοίξας να περιγράφει το χέρι του. Ο απαντών βασικά κατατάσσει το χέρι του σε μια από τις ακόλουθες 4 κατηγορίες: α) 0 – 5 πόνοι: Πολύ αδύνατο χέρι β) 6 – 9 πόντοι: Αδύνατο χέρι γ) 10 – 11 πόντοι: Μεσαίο χέρι δ) 12 – 16+ πόντοι: Δυνατό χέρι Όταν ο ανοίξας αγοράζει 1ΧΑ περιγράφει επακριβώς το χέρι του (15-17π. Και Ο.Κ.). Στην περίπτωση που ξεκινήσει αγοράζοντας ένα σε κάποιο χρώμα, (1♣, 1♦, 1♥, 1♠) μπορεί να έχει ομαλή κατανομή ή και μη ομαλή, μπορεί να έχει μόνο 13 πόντους ή μέχρι και 21 πόντους. Τις πιο πολλές φορές ο απαντών χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για το χέρι του ανοίξαντα, γι’ αυτό κάνει μια forcing αγορά ώστε να δώσει την ευκαιρία στον ανοίξαντα να περιγράψει επακριβώς το χέρι του.

3 Όταν ο απαντητής είναι πολύ αδύνατος (0 – 5 πόντοι) περνάει πάσο, αφού σχεδόν ποτέ, το ζευγάρι δεν έχει αρκετούς πόντους για να παίξει μανς. Στην περίπτωση που κρατά ένα αδύνατο χέρι με 6 – 9 πόντους, το δείχνει με την αγορά που κάνει και η οποία πρέπει να είναι στο χαμηλότερο δυνατόν επίπεδο. Όταν έχει ένα μεσαίο χέρι, η αγορά μπορεί να φθάσει λίγο ψηλότερα, για να ξεχωρίζει από τα αδύνατα χέρια. Τέλος, όταν είναι πολύ δυνατός, πρέπει να ξεκινήσει, τις περισσότερες φορές, με μια forcing αγορά, ώστε να δώσει την ευκαιρία στον ανοίξαντα να περιγράψει επακριβώς το χέρι του. Βέβαια κάτι το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι το αν γνωρίζει ήδη ο απαντών την ύπαρξη φιτ σε κάποιο μαζέρ. Τι ακριβώς εννοείς; Έστω ότι κρατάς: ♠ QJ109 ♥ - ♦ K10842 ♣ J532 Tι προτιμάς να έχω ανοίξει 1♠ ή 1♥ Μία πίκα βέβαια!! Είδες; Άλλη αξία έχει το χέρι σου αν έχω ανοίξει 1♠ και άλλη αν έχω ανοίξει 1♥. Αν αλλάξω λίγο το χέρι σου: ♠ QJ109 ♥ 2 ♦ K1084 ♣ J532 Και πάλι είναι ένα χέρι, που έχει μεγαλύτερη αξία μετά από άνοιγμα 1♠. Πράγματι. Έχεις δίκιο. Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος τρόπος για να υπολογίζουμε την επιπλέον αξία του χεριού σε τέτοιες περιπτώσεις. Ναι υπάρχει!! Όταν δεν έχουμε κανένα φύλλο σε κάποιο χρώμα, τότε λέμε ότι έχουμε σικάν. Όταν έχουμε ένα μόνο φύλλο λέμε ότι έχουμε σόλο και όταν έχουμε 2 φύλλα έχουμε ντάμπλετον. Εφόσον έχει βρεθεί 8 φυλλο φιτ, για το σικάν προσθέτουμε 3π., για το σόλο 2π., και για το ντάμπλετον 1π. Αυτοί λέγονται πόντοι από κατανομή.

4 Είναι μια σκέψη αλλά έχεις πάει ήδη στο επίπεδο δύο χωρίς να έχεις αρκετούς πόντους. Για να αγοράσει ο απαντητής καινούργιο χρώμα στο επίπεδο δύο χρειάζεται τουλάχιστον 10 π. Αντίθετα η αγορά νέου χρώματος στο επίπεδο ένα, γίνεται με λιγότερους πόντους, 6+. Έτσι, μπορείς να αγοράσεις 1♠, με τους πόντους που διαθέτεις, και να περιμένεις να ακούσεις τι άλλο έχει να σου πει ο ανοίξας. Ίσως έχει και αυτός 4φυλλη πίκα και βρείτε φιτ σ’ αυτό το χρώμα. Κατάλαβα. Δεν κάνω αγορά νεόυ χρώματος στο επίπεδο δύο αν δεν έχω τουλάχιστον 10 πόντους. Σωστά; Έστω ότι κρατάς το χέρι που λέγαμε ♠ QJ109 ♥ 32 ♦ K1084 ♣ J53 Και ανοίγω μια κούπα (1♥). Τώρα το χέρι σου έχει μόνο 7 πόντους και καθόλου πόντους κατανομής. Έχεις καρά και πίκες. Τι θα αγοράσεις σαν απαντητής; Να αγοράσω τα καρό που έχω και τον Ρήγα; Πολύ σωστά κατάλαβες. Δεν μου λες αν αλλάξω το χέρι σου λίγο αντικαθιστώντας μια πίκα με ένα σπαθί, τι θα αγοράσεις τώρα; ♠ QJ10 ♥ 32 ♦ K1082 ♣ J953 Τώρα το μακρύτερο μου χρώμα, 4φυλλο, είναι το καρό, αλλά μου είπες ότι αν δεν έχω 10 πόντους να μην αγοράζω χρώμα στο επίπεδο δύο. Μήπως πρέπει να αγοράσω 1ΧΑ; Μπράβο!! Το ‘πιασες το νόημα. Αν οι πόντοι δεν είναι αρκετοί για να αγοράσεις χρώμα στο επίπεδο δύο και δεν έχεις 4φυλλο χρώμα να αγοράσεις στο επίπεδο ένα, τότε με 6-9 πόντους θα αγοράζεις 1ΧΑ. Πρόσεξε!! αγοράζοντας 1ΧΑ, σαν απαντών, δεν υπόσχεσαι ομαλή κατανομή αλλά μόνο δύναμη, 6-9 πόντους. Τίποτα άλλο!! Ας το κάνουμε κανόνα για όλα τα χέρια με δύναμη 6-9 πόντους. Αν ο συμπαίκτης ανοίξει 1 σε μαζέρ ο απαντών με 6-9 πόντους και φιτ, τουλάχιστον 3φυλλο, αγοράζει το μαζέρ στο επίπεδο δύο ζητώντας από τον ανοίξαντα, αν είναι αδύνατος να σταματήσει εκεί, διαφορετικά να προχωρήσει, ανάλογα με τη δύναμή του. Ωραία! Και στην περίπτωση που δεν έχω φιτ; Να κάνουμε και μερικά παραδείγματα για να το εμπεδώσω, καλύτερα σε παρακαλώ; Ασφαλώς!! Πάμε Αν έχεις 4φυλλο το άλλο μαζέρ και μπορείς να το αγοράσεις στο επίπεδο ένα, αυτό κάνεις, π.χ. 1♥ ο ανοίξας 1♠ εσύ. Διαφορετικά αγοράζεις 1ΧΑ και ο συμπαίκτης ανάλογα με το χέρι του μπορεί να σταματήσει εκεί ή να συνεχίσει.

5 Όλα σωστά! Άριστα 10’ Εύγε!Σκίζεις!Άψογα!Μπράβο!Πάρα πολύ σωστά! Ανοίγω 1♥. Μέτρα τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και πες μου τι αγοράζεις με τα παρακάτω χέρια, σε κάθε μια περίπτωση; ♠ Κ873 ♥ 97  Α853 ♣ 1096 ♠ Q93 ♥ A72  Q65 ♣ 9762 ♠ Q53 ♥ A7  J653 ♣ 8752 8 πόντοι από ονέρ 0 πόντοι από κατανομή 8 συνολικοί πόντοι αγορά : 2♥ 7 πόντοι από ονέρ 0 πόντοι από κατανομή 7 συνολικοί πόντοι αγορά : 1♠ 7 πόντοι από ονέρ 0 πόντοι από κατανομή 7 συνολικοί πόντοι αγορά : 1XA ♠ 3 ♥ QJ10  Q8762 ♣ J1098 6 πόντοι από ονέρ 2 πόντοι από κατανομή 8 συνολικοί πόντοι αγορά : 2♥ ♠ J1076 ♥ Q3  KQ874 ♣ 96 8 πόντοι από ονέρ 1 πόντοι από κατανομή 9 συνολικοί πόντοι αγορά : 1♠ ♠ K32 ♥ J10  QJ964 ♣ 532 7 πόντοι από ονέρ 1 πόντοι από κατανομή 8 συνολικοί πόντοι αγορά : 1XA Έχω φιτ, είμαι αδύνατος, 8 πόντους από ονέρ, αγοράζω το μαζέρ οικονομικά Δεν έ χω φιτ, είμαι αδύνατος, 7 πόντους από ονέρ, αγοράζω το άλλο μαζέρ στο επίπεδο ένα. Δεν έχω φιτ, είμαι αδύνατος, 7 πόντους από ονέρ, δεν έχω 4φυλλο το άλλο μαζέρ, αγοράζω 1ΧΑ. Έχω φιτ, είμαι αδύνατος, 6 πόντους από ονέρ + 2 από κατανομή, αγοράζω το μαζέρ (♥) οικονομικά. Δεν έχω φιτ, είμαι αδύνατος, 7 πόντους από ονέρ + 1 από το 5φυλλο καρό, δεν έχω 4φυλλη πίκα, αγοράζω 1ΧΑ. Δεν έχω φιτ, είμαι αδύνατος, 8 πόντους από ονέρ + 1 από κατανομή, έχω 4φυλλη πίκα, αγοράζω την πίκα στο επίπεδο ένα.

6 Λοιπόν, αυτό που πρέπει να γράψεις με χρυσά γράμματα είναι ότι ο απαντών δεν αγοράζει νέο χρώμα στο επίπεδο δύο με λιγότερους από 10 πόντους!! Επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν ανοίγει ο συμπαίκτης ένα σε χρώμα και έχουμε 6-9 πόντους έχουμε τρεις δυνατότητες: α) Να δώσουμε το φιτ, αν έχουμε β) Να προτείνουμε νέο χρώμα γ) Να αγοράσουμε 1ΧΑ. Ανάλογα, αν ο συμπαίκτης άνοιξε ένα σε κάποιο μινέρ ή ένα σε κάποιο μαζέρ οι προτεραιότητες των απαντήσεων διαφέρουν Δηλαδή; Έστω ότι ο συμπαίκτης σου άνοιξε 1 σε κάποιο μαζέρ (1♥, 1♠). Τότε οι προτεραιότητες έχουν ως εξής: α) Να δώσεις το φιτ, αν έχεις (1 η προτεραιότητα) β) Να προτείνεις νέο χρώμα (2 η προτεραιότητα) γ) Να αγοράσεις 1ΧΑ. (3 η προτεραιότητα) Στην περίπτωση που ο συμπαίκτης σου ανοίξει 1 σε κάποιο μινέρ (1♣, 1♦). Τότε οι προτεραιότητες αλλάζουν και έχουν ως εξής: α) Να δώσεις το φιτ, αν έχεις (3 η προτεραιότητα) β) Να προτείνεις νέο χρώμα (1 η προτεραιότητα) γ) Να αγοράσεις 1ΧΑ. (2 η προτεραιότητα) Έχω την εντύπωση ότι σ’ αυτό το παιχνίδι ψάχνουμε συνέχεια για φιτ σε μαζέρ. Καλά το κατάλαβα; Πάρα, μα πάρα πολύ καλά!! Αυτό ακριβώς γίνεται. Πιθανόν, αν δεν το ονόμαζαν Μπριτζ, να το ονόμαζαν Μαζεράδικο!! Καλύτερα ας δούμε μερικά παραδείγματα

7 Ανοίγω 1♣. Μέτρα τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και πες μου τι αγοράζεις με τα παρακάτω χέρια, σε κάθε μια περίπτωση; ♠ 9853 ♥ Q87  ΚJ43 ♣ J8 ♠ J10 ♥ J43  Q95 ♣ K9752 ♠ 853 ♥ QJ987  K6 ♣ 853 Ονέρ: 7 Κατανομή: 0 Σύνολο: 7 Αγορά: 1♠ Ονέρ: 7 Κατανομή: 0 Σύνολο: 7 Αγορά: 1ΧΑ Ονέρ: 6 Κατανομή: 1 Σύνολο: 7 Αγορά: 1♥

8 Μάλιστα!! Με το παίξιμο νομίζω θα τα μάθουμε ακόμα καλύτερα. Άλλο να τα λέμε στον πίνακα και άλλο να τα εφαρμόζουμε κρατώντας τα φύλλα στο χέρι μας. Χρειαζόμαστε “ώρες πτήσης”, που λένε και οι πιλότοι, για να εξοικειωθούμε με όλες αυτές τις έννοιες. Άρα: Όταν ο συμπαίκτης ανοίγει 1 σε μινέρ και έχω 6 – 9 πόντους, πρώτα-πρώτα προτείνω νέο χρώμα, και ειδικά μαζέρ αν έχω τετράφυλλο+, αλλιώς αγοράζω 1ΧΑ ή δίνω το φιτ στο μινέρ σαν έσχατη λύση. Πράγματι. Παίξιμο, παίξιμο, παίξιμο και πάλι παίξιμο. Ας δούμε όμως και παρακάτω τι γίνεται!

9 Συμπερασματικά για χέρια 6 – 9 πόντων: Αν ο συμπαίκτης ανοίξει 1 σε μαζέρ, 1 η προτεραιότητα, αν έχω φιτ, να δώσω το φιτ στο επίπεδο δύο. Αλλιώς: αν μπορώ και έχω 4φυλλο το άλλο μαζέρ, αγοράζω το άλλο μαζέρ. Τέλος σε κάθε άλλη περίπτωση βρίσκω καταφύγιο στην αγορά 1ΧΑ. Μια χαρά τα λες Συμπερασματικά για χέρια 6 – 9 πόντων: Αν ο συμπαίκτης ανοίξει 1 σε μινέρ, 1 η προτεραιότητα, αν έχω 4φυλλο μαζέρ να αγοράσω νέο χρώμα στο επίπεδο ένα. Αλλιώς: Να αγοράσω 1ΧΑ. Τέλος σε κάθε άλλη περίπτωση δίνω το φιτ στο μινέρ του συμπαίκτη. Μ’ αρέσει που τα τακτοποιείς κατά περίπτωση

10 Λοιπόν, ο απαντών με ένα μεσαίο χέρι 10 – 11 πόντων έχει 2 επιλογές. α) Να δώσει το φιτ, αν το χρώμα που άνοιξε ο συμπαίκτης είναι μαζέρ, αφήνοντας ένα επίπεδο π.χ. 1♥ - 3♥. Η αγορά αυτή δεν είναι Forcing. Είναι Invitational και ο ανοίξας μπορεί να πασάρει. β) Να αγοράσει νέο χρώμα. Αυτή η αγορά είναι Forcing και απαγορεύεται ο ανοίξας να περάσει πάσο. Να δούμε τι κάνουμε με τα μεσαία χέρια 10 – 11 πόντων; Σε περίπτωση που ο συμπαίκτης ανοίξει 1 σε κάποιο μινέρ, ακόμα και αν έχουμε φιτ σε αυτό το μινέρ, όπως στα αδύνατα χέρια, πρώτη προτεραιότητα είναι να διερευνηθεί μήπως υπάρχει φιτ σε κάποιο μαζέρ. Έτσι ο απαντών με ένα μεσαίο χέρι, πρώτα αγοράζει το 4φυλλο του μαζέρ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει και ο ανοίξας 4φυλλο το ίδιο μαζέρ, οπότε υπάρχει 8φυλλο φιτ. Το μαζέρ το αγοράζει στο επίπεδο δύο; Όχι βέβαια. Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει. Όπως είπαμε ήδη, αγορά νέου χρώματος σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι αγορά Forcing και απαγορεύεται ο ανοίξας να πασάρει. Είναι άλλο πράγμα όποτε αγοράζεις νέο χρώμα στο επίπεδο δύο να έχεις 10 πόντους και άλλο όποτε έχεις 10 πόντους να αγοράζεις στο επίπεδο δύο. Συνήθως όταν αγοράζουμε νέο χρώμα δεν παραλείπουμε επίπεδα. Κάνε κάνα παράδειγμα καλύτερα. Εντάξει!

11 Ανοίγω 1♣. Μέτρα τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και πες μου τι αγοράζεις με τα παρακάτω χέρια, σε κάθε μια περίπτωση; ♠ 9853 ♥ Q87  ΚJ43 ♣ Α8 ♠ Α10 ♥ QJ432  Q9 ♣ J975 ♠ 85 ♥ QJ9  K63 ♣ A9853 Ονέρ: 10 Κατανομή: 0 Σύνολο: 10 Αγορά: 1♠ Ονέρ: 10 Κατανομή: 1 Σύνολο: 11 Αγορά: 1♥ Ονέρ: 10 Κατανομή: 0 Σύνολο: 10 Αγορά: 3♣

12 Ανοίγω 1♥. Μέτρα τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και πες μου τι αγοράζεις με τα παρακάτω χέρια, σε κάθε μια περίπτωση; ♠ 9853 ♥ Q8  AJ43 ♣ Α87 ♠ K103 ♥ QJ42  92 ♣ K976 ♠ 985 ♥ QJ  K63 ♣ A9853 Ονέρ: 11 Κατανομή: 0 Σύνολο: 11 Αγορά: 1♠ Ονέρ: 9 Κατανομή: 2 Σύνολο: 11 Αγορά: 3♥ Ονέρ: 10 Κατανομή: 1 Σύνολο: 11 Αγορά: 2♣

13 Όπως βλέπεις τα πράγματα είναι απλά και τα διέπει καθαρή λογική. Δεν χρειάζεται να αποστηθίσεις τις απαντήσεις μπορείς να τις βρίσκεις με τη λογική. Δίκιο έχεις. Να δούμε τι γίνεται και με τα δυνατά χέρια 12+ πόντων; Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Το σίγουρο είναι ότι άξονας μας έχει 25 πόντους και ως εκ τούτου θα παίξει κάποια μανς. Σε αυτήν την περίπτωση ξεκινάμε, ακόμα και όταν έχουμε φιτ, με ένα καινούργιο χρώμα για να δώσουμε την ευκαιρία στον συμπαίκτη να περιγράψει το χέρι του. Μη ξεχνάς ότι πιθανόν ο συμπαίκτης να έχει κάτι περισσότερο από απλό άνοιγμα και να έχουμε κάτι περισσότερο από μανς. Μπορεί να έχουμε σλεμ. Σε περίπτωση που δεν έχουμε φιτ, αλλά 12+ πόντους και ομαλή κατανομή αγοράζουμε 2ΧΑ. Και αυτή η αγορά μας είναι Forcing και ζητάει από τον συμπαίκτη να συνεχίσει να αγοράζει Ωραία. Κάνε μου μερικά παραδείγματα σε παρακαλώ! Οκ. Πάμε να δούμε!

14 Ανοίγω 1♠. Μέτρα τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και πες μου τι αγοράζεις με τα παρακάτω χέρια, σε κάθε μια περίπτωση; ♠ AQ53 ♥ A8  QJ103 ♣ 875 ♠ J7 ♥ KQ10  AJ84 ♣ KJ76 ♠ 9 ♥ K53  AQ863 ♣ K853 Ονέρ: 13 Κατανομή: 1 Σύνολο: 14 Αγορά: 2♦ Ονέρ: 15 Κατανομή: 0 Σύνολο: 15 Αγορά: 2XA Ονέρ: 12 Κατανομή: 1 Σύνολο: 13 Αγορά: 2♦

15 Mάλλον πρέπει να μου εξηγήσεις γιατί με το πρώτο χέρι αγόρασες 2 καρό και όχι 4 πίκες. ♠ AQ53 ♥ A8  QJ103 ♣ 875 Και πως είσαι σίγουρη ότι δεν θα περάσει πάσο ο συμπαίκτης σου; Ωραία. Στο δεύτερο χέρι γιατί αγόρασες 2ΧΑ και όχι 2♦, αφού μάλιστα τα καρό εδώ είναι και καλύτερα από το προηγούμενο χέρι; ♠ J7 ♥ KQ10  AJ84 ♣ KJ76 Mάλιστα, σαν κάτι να αρχίζω να καταλαβαίνω τώρα. Λοιπόν, εμείς γνωρίζουμε ότι τελικά θα παίξουμε 4♠ ή και περισσότερες. Τίποτα δεν μας βιάζει. Αγοράζω 2♦, που είναι μια αγορά Forcing και περιμένω από τον ανοίξαντα να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για το χέρι που κρατά, αν δηλαδή είναι μίνιμουμ ή έχει κάτι περισσότερο. Μη στεναχωριέσαι. Με το παίξιμο όλα αυτά θα γίνουν κτήμα σου. Το καλύτερο μάθημα είναι η πρακτική εξάσκηση. Μην παραλείπεις να παίζεις σε κάθε ευκαιρία. Ας δούμε μερικά παραδείγματα ακόμα εφ’ όλης της ύλης Μα σου είπα, η αγορά 2♦ είναι Forcing. Τώρα αν κάνει λάθος και πασάρει, δεν πειράζει, τι να κάνουμε, θα μάθει από το λάθος του και τις άλλες φορές θα παίζει σωστά. Σε αυτό το παράδειγμα δεν έχω φιτ στην πίκα και σαν δεύτερη επιλογή έχω να παίξω μανς στα ΧΑ. Με την αγορά 2ΧΑ πληροφορώ τον συμπαίκτη ότι έχω κρατήματα στα υπόλοιπα χρώματα και ομαλή κατανομή. Αυτή η αγορά είναι πιο σωστή από το να αγοράσω 2♦. Στο τρίτο παράδειγμα που δεν έχω ομαλή κατανομή αγοράζω 2♦, όπως είδες.

16 ♠ 9652 ♥ QJ9  AK4 ♣ 953 ♠ A7 ♥ Κ96  ΚJ53 ♣ 985 ♠ 87 ♥ Q9876  ΑQJ ♣ 853 Ονέρ: 10 Κατανομή: 1 Σύνολο: 11 Αγορά: 3♠ Ονέρ: 11 Κατανομή: 0 Σύνολο: 11 Αγορά: 2♦ Ονέρ: 9 Κατανομή: 1 Σύνολο: 10 Aγορά: 2♥ Ανοίγω 1♠. Μέτρα τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και πες μου τι αγοράζεις με τα παρακάτω χέρια, σε κάθε μια περίπτωση;

17 ♠ 54 ♥ J982  K54 ♣ A843 ♠ AQ87 ♥ A96  543 ♣ J64 ♠ AJ73 ♥ 7  KJ8 ♣ 98652 Ονέρ: 8 Κατανομή: 0 Σύνολο: 8 Αγορά: 1♥ Ονέρ: 11 Κατανομή: 0 Σύνολο: 11 Αγορά: 1♠ Ονέρ: 9 Κατανομή: 0 Σύνολο: 1 Aγορά: 1♠ Ανοίγω 1♣. Μέτρα τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και πες μου τι αγοράζεις με τα παρακάτω χέρια, σε κάθε μια περίπτωση;

18 ♠ 853 ♥ ΑΚ86  Α5 ♣ J973 ♠ Q8732 ♥ Q9  A108 ♣ 65 ♠ 763 ♥ A3  9864 ♣ A52 Ονέρ: 12 Κατανομή: 1 Σύνολο: 13 Αγορά: 2♣ Ονέρ: 8 Κατανομή: 1 Σύνολο: 9 Αγορά: 1♠ Ονέρ: 8 Κατανομή: 0 Σύνολο: 8 Aγορά: 1ΧΑ Ανοίγω 1♥. Μέτρα τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και πες μου τι αγοράζεις με τα παρακάτω χέρια, σε κάθε μια περίπτωση;

19 Συνεχείζεται... Αυτά για σήμερα παιδιά. Τα λέμε την άλλη Κυριακή! © Δημήτρης Τόγιας


Κατέβασμα ppt "Με εξαίρεση, την περίπτωση που ο απαντητής είναι πολύ αδύνατος (0-5π), κάνει προτασιακή αγορά στον ανοίξαντα ή επιτακτική, για να συνεχίσει ο ανοίξας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google