Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

APPLE Α. Γ. Α. Δ. Ι. Θ. 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "APPLE Α. Γ. Α. Δ. Ι. Θ. 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 APPLE Α. Γ. Α. Δ. Ι. Θ. 1

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Apple είναι μία εταιρία κατασκευής υπολογιστών, λογισμικού και τεχνολογικών προϊόντων. Ιδρύθηκε την 1η Απρίλη του 1976 από τον Στηβ Τζομπς και τον Στήβεν Βόζνιακ με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Η Apple είναι αμερικάνικη ιδιωτική εταιρία τεχνολογίας με εξάπλωση σε πάνω από 20 ακόμη χώρες. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh, το λειτουργικό σύστημα Mac Os X, το φορητό jukebox iPod, τη πολυσυσκευή κινητό τηλέφωνο iPhone και τη νέα καινοτομία των iPad.

3 APPLE 1 Ο Apple 1 ήταν μια έτοιμη συναρμολογημένη ηλεκτρική πλακέτα που περιείχε περίπου 30 τσιπς. Αυτό όμως που πραγματικά διέκρινε τον Apple 1 ήταν η δυνατότητά του να συνδεθεί με πληκτρολόγιο και οθόνη υπολογιστή. Ανταγωνιστικές μηχανές προγραμματίζονταν με διακόπτες ενσωματωμένους στο μπροστινό μέρος του κουτιού και φωτεινές ενδείξεις, που χρησιμοποιούνταν για έξοδο και χρειάζονταν να προστεθεί ειδικό υλικό προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν με πληκτρολόγιο ή οθόνη. Αυτό το χαρακτηριστικό του Apple 1 τον έκανε έναν καινοτόμο προσωπικό υπολογιστή για την εποχή του, παρά την απουσία γραφικών και ηχητικών δυνατοτήτων.

4 Mac OS X Το Mac OS X είναι μια σειρά γραφικών λειτουργικών συστημάτων, προωθείται και πωλείται από την Apple Inc. και περιλαμβάνεται σε κάθε καινούργιο υπολογιστή Macintosh (Mac). Το Mac OS X δημιουργήθηκε για να λειτουργεί μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές Macintosh, οι οποίοι κατασκευάζονται από την ίδια την Apple. Η Apple παράγει τροποποιημένες εκδόσεις του Mac OS X για χρήση σε άλλες τέσσερις συσκευές της, το Apple TV, το iPhone, το iPod Touch και το iPad. Το τροποποιημένο λειτουργικό περιέχει θεωρητικά μόνο ό,τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη συσκευή, χωρίς drivers (οδηγούς) και άλλα υποσυστήματα του λειτουργικού που δεν χρειάζονται.

5 Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλες οι εκδόσεις του Mac OS X φέρουν ονόματα αιλουροειδών:
Το Mac OS X v10.4 αναφέρεται συνήθως ως Tiger (Τίγρης) Το Mac OS X v10.3 αναφέρεται συνήθως ως Panther (Πάνθηρας) Το Mac OS X v10.2 αναφέρεται συνήθως ως Jaguar (Ιαγουάρος) Το Mac OS X v10.1 αναφέρεται συνήθως ως Puma (Πούμα) Το Mac OS X v10.0 αναφέρεται συνήθως ως Cheetah (Τσίτα)

6 iPhone Το iPhone συγκαταλέγεται στην κατηγορία των smartphone, συσκευών που συνδυάζουν πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, φωτογραφική μηχανή / βιντεοκάμερα και κινητό τηλέφωνο με ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες διαδικτύου περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και φυλλομετρητή ιστοσελίδων με δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματο δίκτυο Wi-Fi.

7 iPad Το iPad είναι η πρόταση της Apple στην κατηγορία των tablet. Δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο iPhone / iPod και στο MacBook προσφέροντας συγκεκριμένες λειτουργίες των 2 προϊόντων με πιο εύχρηστο τρόπο. Οι λειτουργίες αυτές, όπως της ανέφερε ο Steve Jobs στην παρουσίαση του keynote, είναι: ¨Browsing the web. Doing . Enjoying and sharing pics. Enjoying music. Playing games. Reading ebooks. ¨

8 Ο σχεδιασμός του iPad Μια μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης με οπίσθιο φωτισμό LED IPS. Η οθόνη είναι 9,7 ίντσες διαγώνια.Συνεπώς, η συνολική είναι λίγο μικρότερη από ένα περιοδικό. Και ζυγίζει μόλις 0,68 kg και είναι13,4 χιλιοστά λεπτό. Οι μηχανικοί της Apple πήραν την μπαταρία λιθίου που αναπτύχθηκε για φορητούς υπολογιστές και την εφάρμοσαν και στο iPad. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και για 10 ώρες.

9 Με ενσωματωμένο n, τα iPad μπορούν να επωφεληθούν από τα πιο γρήγορα δίκτυα Wi-Fi.Έτσι, αυτό θα εντοπίσει αυτόματα τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi. Το iPad είναι επίσης διαθέσιμο σε ένα 3G μοντέλο, με ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων έως 7,2 Mbps. Το Α4 τσιπ που βρίσκεται μέσα στα iPad ήταν ειδικά σχεδιασμένο από τους μηχανικούς της Apple για να είναι εξαιρετικά ισχυρά και αποτελεσματικά. Η υποδοχή-δεξαμενή 30-pin στο κάτω μέρος του iPad δίνει τη δυνατότητα συνδεθούν iPad-αξεσουάρ, όπως η κάμερα Connection Kit ή το πληκτρολόγιο Dock.

10 Αντί-οικολογικά τα iPad και τα iPhone?
Για σοβαρές παραλείψεις στην αλυσίδα κατασκευής ορισμένων υλικών που συνθέτουν το iPad και το iPhone κατηγορείται ο αμερικάνικος όμιλος πληροφορικής Apple, σε έκθεση που δημοσιοποιούν κινεζικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) για την προστασία του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple καταλαμβάνει την τελευταία θέση σε 29 πολυεθνικές εταιρίες του τεχνολογικού τομέα, σε μια έρευνα που έγινε με αφορμή τους κινδύνους της υγείας στο χώρο εργασίας και τα προβλήματα βιομηχανικής ρύπανσης στην Κίνα. «Η Apple δεν σεβάστηκε τις δεσμεύσεις της σε τρεις τομείς των κοινωνικών ευθυνών της που αφορούν τους προμηθευτές της», επισήμανε η έκθεση της οποίας βασικός συντάκτης είναι το Ινστιτούτο δημοσίων και περιβαλλοντικών μελετών, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πεκίνο. Στην έκθεση εκφράζεται ικανοποίηση για κάποιες άλλες εταιρίες, οι οποίες έλαβαν μέτρα κατά των καταχρήσεων ή για τη βελτίωση της εποπτείας της εργασίας στις εταιρίες-προμηθευτές. Επομένως, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η Apple ως εταιρία παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων δίνει ώθηση στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Ωστόσο, είναι απαράδεκτο από πλευράς των υπεύθυνων να βλάπτουν ή ακόμη και να συμβάλλουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Κρίνεται επιβεβλημένη η λήψη ισχυρών μέτρων που θα έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και θα αποτρέπουν την όποια υπόνοια πιθανής καταστροφής του.

11 Βιβλιογραφία και Πηγές
-Διαδίκτυο: Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια ¨ Βικιπαίδεια¨: Ιστοσελίδες: ¨Ανακοινώθηκε το iPad της Apple¨, written by Administrator Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2010, 10:05 ¨Αντί-οικολογικά τα iPad και Iphone ;¨, ΣΚΑΙ – Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011, 10:44

12

13

14

15

16

17

18 ΤΕΛΟΣ!!!


Κατέβασμα ppt "APPLE Α. Γ. Α. Δ. Ι. Θ. 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google