Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φιλτρα Bloom Ερωτήσεις σε σύνολα. Φιλτρα Bloom Αναπαριστά ένα σύνολο με n στοιχεία. Υποστηρίζει ερωτήσεις για μέλη του συνόλου Ένα διάνυσμα με Μ ψηφία,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φιλτρα Bloom Ερωτήσεις σε σύνολα. Φιλτρα Bloom Αναπαριστά ένα σύνολο με n στοιχεία. Υποστηρίζει ερωτήσεις για μέλη του συνόλου Ένα διάνυσμα με Μ ψηφία,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φιλτρα Bloom Ερωτήσεις σε σύνολα

2 Φιλτρα Bloom Αναπαριστά ένα σύνολο με n στοιχεία. Υποστηρίζει ερωτήσεις για μέλη του συνόλου Ένα διάνυσμα με Μ ψηφία, αρχικά = 0. Προτάθηκε από τον Burton Bloom το 1970 Είσοδος του στοιχείου α με κ=3 συναρτήσεις κατακερματισμού 001010000010 H1(a)H2(a)H3(a)

3 Φιλτρα Bloom Είναι το β στοιχείο του συνόλου Σ; – Εξετάζουμε το διάνυσμα για το Σ – Τα ψηφία H1(b), H2(b), H3(b) – Αν είναι όλα = 1, τότε άπαντάμε θετικά – Αλλοιώς, απαντάμε αρνητικά. Πιθανότητα για false positives ! 001010000010 H1(b)H2(b)H3(b)

4 Φιλτρα Bloom Η πιθανότητα ένα ψηφίο να είναι = 0 μετά από n εισόδους σε ένα φίλτρο με m bits, k hash functions Πιθανότητα για false positives:


Κατέβασμα ppt "Φιλτρα Bloom Ερωτήσεις σε σύνολα. Φιλτρα Bloom Αναπαριστά ένα σύνολο με n στοιχεία. Υποστηρίζει ερωτήσεις για μέλη του συνόλου Ένα διάνυσμα με Μ ψηφία,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google