Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Charles Coulomb (1736 – 1806) ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Charles Coulomb (1736 – 1806) ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Charles Coulomb (1736 – 1806) ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ

3 2 Σπούδασε στη στρατιωτική σχολή της πόλης Σπούδασε στη στρατιωτική σχολή της πόλης Μεζιέρ και αποφοίτησε το 1761 ως στρατιωτικός μηχανικός με τον βαθμό του υπολοχαγού. Το 1774 ο Κουλόμπ έγινε αντεπιστέλλον μέλος Το 1774 ο Κουλόμπ έγινε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Παρισιού. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία για μία Βραβεύτηκε από την Ακαδημία για μία εργασία του σχετικά με τις μαγνητικές πυξίδες.

4 3 Το 1779 δημοσίευσε την ανάλυσή του για Το 1779 δημοσίευσε την ανάλυσή του για την τριβή στη λειτουργία των μηχανών και τριβή συγκεκριμένα τον τρόπο της μεταβολής της τριβής με την πίεση. Βραβεύθηκε εκ νέου για αυτήν την μελέτη του, Βραβεύθηκε εκ νέου για αυτήν την μελέτη του, μία εργασία που έμεινε αξεπέραστη για 150 χρόνια. Μελέτησε την αντοχή των υλικών και τις Μελέτησε την αντοχή των υλικών και τις δυνάμεις φορτίων πάνω σε δοκούς συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της στατικής των κατασκευών.

5 4 Για να κάνει πειράματα χρησιμοποίησε Για να κάνει πειράματα χρησιμοποίησε το στροφικό εκκρεμές, το οποίο επινόησε ο ίδιος. στροφικό εκκρεμέςστροφικό εκκρεμές Περιέγραψε επίσης τον τρόπο κατασκευής της Περιέγραψε επίσης τον τρόπο κατασκευής της μαγνητικής πυξίδας που βασίζεται στο στροφικό εκκρεμές. To 1785 απέδειξε τον φερώνυμο νόμο του To 1785 απέδειξε τον φερώνυμο νόμο του αντιστρόφου τετραγώνου για την ηλεκτροστατική δύναμη μεταξύ δύο φορτίων. Η πιο σημαντική μελέτη του, όμως, αφορούσε Η πιο σημαντική μελέτη του, όμως, αφορούσε τους τομείς της ηλεκτροστατικής και ηλεκτροστατικής του μαγνητισμού. μαγνητισμού

6 5 Οι πρώτες ποσοτικές μελέτες ηλεκτρικών Οι πρώτες ποσοτικές μελέτες ηλεκτρικών φαινομένων τοποθετούνται στο 1785. Ο Κουλόμπ (Charles Augustin De Coulomb) Ο Κουλόμπ (Charles Augustin De Coulomb) μέτρησε τις ηλεκτρικές δυνάμεις με ένα πολύ ευαίσθητο δυναμόμετρο, τον ζυγό στρέψης. Η μονάδα μέτρησης του ηλεκτρικού Η μονάδα μέτρησης του ηλεκτρικού φορτίου, στο διεθνές σύστημα μονάδων, διεθνές σύστημα μονάδωνδιεθνές σύστημα μονάδων φέρει προς τιμήν του το όνομά του.

7 6 O Κουλόμπ διετύπωσε τον περίφημο O Κουλόμπ διετύπωσε τον περίφημο "νόμο του αντιστρόφου τετραγώνου“ "Η ελκτική και η απωστική δύναμη "Η ελκτική και η απωστική δύναμη ανάμεσα σε δύο ηλεκτρικά φορτισμένα σώματα είναι ανάλογη του φορτίου τους και αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασής τους".

8 7 Στην περίφημη Στην περίφημη συσκευή μέτρησης δύναμης του Κουλόμπ που φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί η δύναμη που προκαλεί τη στροφή του νήματος του στροφικού εκκρεμούς στο εσωτερικό του οργάνου είναι η απωστική ηλεκτρική δύναμη μεταξύ των δυο φορτισμένων σφαιρών, μιας ακίνητης και μιας κινητής.

9 8 Ο ζυγός στρέψεως του Κουλόμπ

10 9 ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ηλεκτροστατικές αλληλεπιδράσεις Ηλεκτροστατικές αλληλεπιδράσεις χρησιμοποιώντας τις εξής συσκευές: 1. Μηχανή Wimshurst 2. Ηλεκτροσκόπιο 3. Ηλεκτρικό εκκρεμές 4. Ηλεκτρικός στρόβιλος

11 ΤΕΛΟΣ10 Το εργαστήριό μας Ακολουθούν τα πειράματα επίδειξης των μαθητών zωντανά και σε video.


Κατέβασμα ppt "Charles Coulomb (1736 – 1806) ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google