Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α., 12 Νοεμβρίου 2012 Αγάθη Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος Γ΄ Αθήνας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευρωπαϊκά Προγράμματα Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α., 12 Νοεμβρίου 2012 Αγάθη Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος Γ΄ Αθήνας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α., 12 Νοεμβρίου 2012 Αγάθη Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος Γ΄ Αθήνας

2 Διάρθρωση LLP

3 Επισκέψεις μελέτης (Study Visits)

4 Οι Επισκέψεις Μελέτης μπορούν να πραγματοποιηθούν σε δύο κύκλους: Για την χρονιά που μας πέρασε οι κύκλοι αυτοί ήταν από 1/9/2011 έως 29/2/2012 και από 1/3/2012 έως 30/6/2012 Μια Επίσκεψη Μελέτης αποτελεί μια σύντομη επίσκεψη διάρκειας τριών έως πέντε ημερών σε άλλη χώρα, από μια μικρή ομάδα στελεχών της εκπαίδευσης (10-15 ατόμων. Οι Επισκέψεις Μελέτης διοργανώνονται από τοπικές ή περιφερειακές αρχές υπό το συντονισμό της Εθνικής Μονάδας σε εθνικό επίπεδο και του Cedefop εκ μέρους της Επιτροπής σε ευρωπαϊκό. Οι Επισκέψεις Μελέτης συμβάλλουν στην ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών των συμμετεχουσών χωρών. Για κάθε πρόσκληση, καθορίζεται ένα πλαίσιο θεμάτων και προτεραιοτήτων. οι θέσεις που αναλογούσαν στη χώρα μας ήταν συνολικά περίπου 68 Τα θέματα των Επισκέψεων Μελέτης αφορούν είτε τη γενική εκπαίδευση, είτε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, είτε την δια βίου μάθηση.

5 Πληροφορίες: http://studyvisits.cedefop.europa.eu

6 Επιλογή της Επίσκεψης μελέτης από τον Studyvisits catalogue 2013/2014

7 Συμπλήρωση της on line αίτησης

8 Δυνατότητα για τέσσερις επιλογές

9 Προσοχή στην αιτιολόγηση της επιλογής του θέματος. Χρειάζεται εμπεριστατωμένη αιτιολογία (και πιστοποιημένη ξένη Γλώσσα)

10 Κριτήρια επιλογής επίσκεψης  Ελκυστικό, επίκαιρο και σύγχρονο εκπαιδευτικό θέμα  Χώρα οργανωμένη με καλό εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς περίπλοκη πρόσβαση

11 Η επίσκεψη μελέτης Τα εισιτήρια πληρώνονται από την Εθνική Μονάδα, καθώς και η διαμονή (ανάλογα με τη χώρα) Η διατροφή σε μεγάλο μέρος από τη διοργανώτρια χώρα. Κυριακή βράδυ συνήθως η υποδοχή.

12 Πρόγραμμα εβδομάδας γεμάτο με επισκέψεις και εισηγήσεις. Υποχρέωση: η παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της οικείας χώρας και πρακτικές στο επιλεγμένο θέμα. Την Πέμπτη βράδυ δεξίωση από τη διοργανώτρια χώρα / φορέα Παρασκευή: γραφή Έκθεσης ομάδας (Study visit group Report) Επιστροφή: Έκθεση για το ΙΚΥ

13


Κατέβασμα ppt "Ευρωπαϊκά Προγράμματα Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α., 12 Νοεμβρίου 2012 Αγάθη Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος Γ΄ Αθήνας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google