Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ

2 ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΑΝΑΛΥΣΗ
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ τετραμήνου ΘΕΜΑ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΑΝΑΛΥΣΗ Υπεύθυνος Καθηγητής Κασαπίδης Γεώργιος ΠΕ3

3 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εδώ θα δείτε μόνο ένα δείγμα από στοιχεία της εργασίας μας.
Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε και να μελετήσετε στην ανάρτηση που θα κάνουμε στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Δράμας.

4 Οι ομάδες εργασίας 1. Power Rangers 2. Ομάδα 2 Βιβή Κούτρα
Γιώργος Δάγλας Δημήτρης Καραγκιοζίδης Κώστας Παραστατίδης Νίκος Ζουλούμογλου Βασίλης Καρπουζίδης 2. Ομάδα 2 Βιβή Κούτρα Σεμέλη Μιχαηλίδου Δημήτρης Παυλίδης Μαρία Σοφία Ελευθεράκη

5 Οι ομάδες Εργασίας 3. Οι Τρεις Κοκκινοσκουφίτσες και η Κακιά η Λύκου
3. Οι Τρεις Κοκκινοσκουφίτσες και η Κακιά η Λύκου Μάρθα Λύκου Τάνια Σαντίνου Μαρία Σαββάκη Χριστίνα Κελέογλου 4. ΑΝΩΝΥΜΟΙ Πέτρος Φετφατζίδης Αντώνης Βαλαβάνης Νίκος Κωνσταντινίδης Παναγιώτης Αλβανόπουλος Αποστόλης Τιγγερίδης

6 Γιατί επιλέξαμε αυτό το θέμα;
Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά μας (πχ μόδα, πολιτική, θρησκεία). Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα που ενώ μας επηρεάζουν με πολλούς τρόπους , η διαδρομή τους μας ακολουθεί σαν ένα υπόγειο ποτάμι. Σ΄ αυτήν την δεύτερη κατηγορία ανήκουν η κρυπτογραφία και η κρυπτανάλυση.

7 Στόχος μας είναι Να σκάψουμε λίγο βαθύτερα, να δούμε τι «κρύβεται» κάτω από την κρυπτογραφία. Να δούμε πώς και πού τα Μαθηματικά συναντούν την κρυπτογραφία την κρυπτανάλυση και την πληροφορική. Να συνειδητοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους και τις παγίδες που έχει η διακίνηση των πληροφοριών μέσω του διαδικτύου.

8 Έχει λεχθεί ότι Ο πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος ήταν ο πόλεμος των χημικών (υπερίτης,χλώριο) Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο πόλεμος των φυσικών. (Ατομική βόμβα) Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι ο πόλεμος των μαθηματικών (γιατί αυτοί θα ελέγχουν το επόμενο μεγάλο όπλο-την πληροφορία).

9 Ο έλεγχος της πληροφορίας είναι ένα πολύ δυνατό όπλο!!!

10 ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΑΔΑ POWER RANGERS

11 Τι είναι η κρυπτογραφία?
Η κρυπτογραφία είναι ένας επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με τη μελέτη, την ανάπτυξη και τη χρήση τεχνικών κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης με σκοπό την απόκρυψη του περιεχομένου των μηνυμάτων.

12 Ο σκοπός της κρυπτογραφίας
Ο κύριος στόχος της είναι να παρέχει μηχανισμούς για 2 ή περισσότερα μέλη να επικοινωνήσουν χωρίς κάποιος άλλος να είναι ικανός να διαβάζει την πληροφορία εκτός από τα μέλη.

13 Κλάδοι της κρυπτολογίας
Χωρίζεται σε δύο κλάδους: Την Κρυπτογραφία και την Κρυπτανάλυση με παρεμφερή κλάδο την Στεγανογραφία και αντίστοιχα την Στεγανοανάλυση.

14 Η κρυπτογραφία παρέχει τέσσερις βασικές λειτουργίες (Αντικειμενικοί σκοποί):
Εμπιστευτικότητα: Η πληροφορία προς μετάδοση είναι προσβάσιμη μόνο στα εξουσιοδοτημένα μέλη. Η πληροφορία είναι ακατανόητη σε κάποιον τρίτο. Ακεραιότητα: Η πληροφορία μπορεί να αλλοιωθεί μόνο από τα εξουσιοδοτημένα μέλη και δεν μπορεί να αλλοιώνεται χωρίς την ανίχνευση της αλλοίωσης.

15 Μη απάρνηση: Ο αποστολέας ή ο παραλήπτης της πληροφορίας δεν μπορεί να αρνηθεί την αυθεντικότητα της μετάδοσης ή της δημιουργίας της. Πιστοποίηση: Οι αποστολέας και παραλήπτης μπορούν να εξακριβώνουν τις ταυτότητές τους καθώς και την πηγή και τον προορισμό της πληροφορίας με διαβεβαίωση ότι οι ταυτότητές τους δεν είναι πλαστές.

16 Τομείς που βοηθά η κρυπτογραφία
Ασφάλεια συναλλαγών σε τράπεζες δίκτυα - ΑΤΜ Κινητή τηλεφωνία (ΤΕΤΡΑ-ΤΕΤΡΑΠΟΛ-GSM) Σταθερή τηλεφωνία (cryptophones) Διασφάλιση Εταιρικών πληροφοριών Στρατιωτικά δίκτυα (Τακτικά συστήματα επικοινωνιών μάχης) Διπλωματικά δίκτυα (Τηλεγραφήματα) Ηλεκτρονικές επιχειρήσεις (πιστωτικές κάρτες, πληρωμές) Ηλεκτρονική ψηφοφορία Ηλεκτρονική δημοπρασία Ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο

17 Τομείς που βοηθά η κρυπτογραφία
Συστήματα συναγερμών Συστήματα βιομετρικής αναγνώρισης Έξυπνες κάρτες Ιδιωτικά δίκτυα (VPN) Word Wide Web Δορυφορικές εφαρμογές (δορυφορική τηλεόραση) Ασύρματα δίκτυα (Hipperlan, bluetooth, x) Συστήματα ιατρικών δεδομένων και άλλων βάσεων δεδομένων Τηλεσυνδιάσκεψη - Τηλεφωνία μέσω διαδικτύου (VOIP)

18 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ .

19 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Πρώτη Περίοδος Κρυπτογραφίας (1900 π.Χ. – 1900 μ.Χ.)
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναπτύχθηκε μεγάλο πλήθος μεθόδων και αλγορίθμων κρυπτογράφησης, που βασίζονταν κυρίως σε απλές αντικαταστάσεις γραμμάτων.

20 Η σκυτάλη Η πρώτη στρατιωτική χρήση της κρυπτογραφίας αποδίδεται στους Σπαρτιάτες. Γύρω στον 5ο π.Χ. αιώνα εφηύραν την «σκυτάλη», την πρώτη κρυπτογραφική συσκευή, στην οποία χρησιμοποίησαν για την κρυπτογράφηση τη μέθοδο της αντικατάστασης.

21 Η σκυτάλη

22 Μηχανή Alberti, 15ος αιώνας

23 Κρυπτογραφικός δίσκος των Νοτίων (αμερικάνικος εμφύλιος,1861-1864)
Κρυπτογραφικός δίσκος των Νοτίων (αμερικάνικος εμφύλιος, )

24 Ανάλυση συχνοτήτων Άραβες ερευνητές κατά την διάρκεια του ένατου αιώνα πέτυχαν να βρουν την «Αχίλλειο πτέρνα» των κρυπτογραμμάτων υποκατάστασης. Το επίτευγμα αυτό ακούει στο όνομα Ανάλυση Συχνοτήτων.

25 Ανάλυση Συχνοτήτων Η μέθοδος περιγράφεται σε ένα βιβλίο του Αλ-Κιντί με τίτλο : Χειρόγραφο περί αποκρυπτογραφήσεως κρυπτογραφημένων μηνυμάτων

26 Ανάλυση Συχνοτήτων Στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συχνότητες εμφάνισης των γραμμάτων στα κείμενα μιας γλώσσας, είναι περίπου σταθερές!

27 Δεύτερη Περίοδος Κρυπτογραφίας (1900 μ.Χ. – 1950 μ.Χ.)
Δεύτερη Περίοδος Κρυπτογραφίας (1900 μ.Χ. – 1950 μ.Χ.) Η δεύτερη περίοδος της κρυπτογραφίας όπως προαναφέρθηκε τοποθετείται στις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνει μέχρι το Τα κρυπτοσυστήματα αυτής της περιόδου αρχίζουν να γίνονται πολύπλοκα, και να αποτελούνται από μηχανικές και ηλεκτρομηχανικές κατασκευές, οι οποίες ονομάζονται «κρυπτομηχανές»

28 Η Μηχανή «Αίνιγμα» Το μυστικό «γερό χαρτί» του Χίτλερ ήταν η μηχανή κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης Αίνιγμα. Το «σπάσιμο» αυτής της μηχανής ήταν ένας από τους αποφασιστικότερους παράγοντες της ήττας του Χίτλερ.

29 Η ΜΗΧΑΝH ENIGMA ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟIΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠO ΤΟΝ ALAN TURING

30 Η πρώτη κρυπτoγραφική μηχανή Enigma (1918) (Σέρμπιους )

31 Αίνιγμα Κάθε μέρα δινόταν στους ασυρματιστές το κλειδί επικοινωνίας του Enigma. Στέλνονταν επίσης για κάθε μήνυμα «μηνύματα-κλειδιά»

32 Η αποκωδικοποίηση της μηχανής Enigma
Γραφείο Ζιβρόφ (Πολωνία) Απόκτηση μέσω της κατασκοπείας απόρρητων γερμανικών εγγράφων που εξηγούσαν λεπτομερώς τις εσωτερικές καλωδιώσεις των αναδιατακτών και τη χρήση των κωδικών βιβλίων που περιείχαν τα κλειδιά

33 Σπάζοντας το αίνιγμα Ο Πολωνός μαθηματικός Μάρκους Ρεζέφσκι εστίασε στην επανάληψη του «μηνύματος κλειδιού» πριν από κάθε μήνυμα.

34 Ο Άλαν Τούριγκ ( ) Ο Τούριγκ γεννήθηκε στην Ινδία το 1912 και σπούδασε στον Κινγκς Κόλετζ του Κέμπριτζ μαζί με τον Μπέρναρντ Ράσελ και τον Λούντβιχ Βιτγκενστάιν.

35 Ο Άλαν Τούριγκ ( ) Στο επίκεντρο της επιστημονικής διαμάχης ήταν το ζήτημα της «μη αποδειξιμότητας μιας αμφιλεγόμενης ιδέας» του Γκέντελ. Σύμφωνα με το θεώρημα αυτό, οποιοδήποτε σύστημα αξιωμάτων, περιλαμβάνει προτάσεις τις οποίες δεν μπορούμε να αποδείξουμε αν είναι αληθείς ή ψευδείς, με τα μέσα που μας δίνει το ίδιο το σύστημα.

36 Μαθηματικά-Λογική οι πρώτες ιδέες της θεωρητικής πληροφορικής
Μαθηματικά-Λογική οι πρώτες ιδέες της θεωρητικής πληροφορικής Το 1937 ο Τούριγκ γράφει το άρθρο «Περί των υπολογίσιμων αριθμών». Εκεί περιγράφει μια φανταστική μηχανή («μηχανή Τούριγκ») σχεδιασμένη να εκτελεί μια συγκεκριμένη μαθηματική πράξη ή αλγόριθμο.

37 Ο Τούρινγκ στο Μπλίτσλεϊ Πάρκ
Το κέντρο κρυπτανάλυσης των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου

38 H τελική μπόμπα “ Αgnes” του Turing με τους 36 αναδιατάκτες

39 Στεγανογραφία Η επιστήμη της απόκρυψης της ύπαρξης ενός μηνύματος, σε αντιδιαστολή με την κρυπτογραφία , που είναι η επιστήμη της απόκρυψης του νοήματος ενός μηνύματος.

40 Τα μυστικά της Mona Lisa

41 Τα μυστικά της Mona Lisa
Οι ειδικοί ανακάλυψαν με ειδικά όργανα υψηλής ευκρίνειας μικροσκοπικά γράμματα και αριθμούς στα μάτια του διάσημου έργου του Leonardo da Vinci.

42 Τα μυστικά της Mona Lisa
Στο δεξί μάτι εμφανίζονται τα γράμματα LV τα οποία πιθανόν συμβολίζουν τα αρχικά του Leonardo da Vinci, ενώ στο αριστερό μάτι υπάρχουν κάποια άλλα σύμβολα τα οποία δε φαίνονται πολύ καθαρά.

43 Τα μυστικά της Mona Lisa
Είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνει κανείς, αλλά πιθανόν είναι τα γράμματα CE ή το γράμμα B. Στο πίσω μέρος διακρίνονται το νούμερο 72 ή  το γράμμα L και ο αριθμός 2″.

44 Μέθοδοι στεγανογραφίας
Μια άλλη κοινή μορφή αόρατης γραφής επιτυγχάνεται με τη χρήση αόρατου μελανιού. Τέτοιου είδους μελάνια χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία μέχρι και στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

45 Μέθοδοι στεγανογραφίας
Οι Γερμανοί ανέπτυξαν τη τεχνολογία των μικροτελειών (microdots). Οι μικροτελείες είναι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και ασήμαντου μεγέθους τελείες.

46 Στεγανογραφία

47 Kρυπτογραφία

48 Τρίτη Περίοδος Κρυπτογραφίας (1950 μ.Χ. - Σήμερα)
Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από την έξαρση της ανάπτυξης στους επιστημονικούς κλάδους των μαθηματικών, της μικροηλεκτρονικής και των υπολογιστικών συστημάτων. Η εποχή της σύγχρονης κρυπτογραφίας αρχίζει ουσιαστικά με τον Claude Shannon,που είναι αναμφισβήτητα ο πατέρας των μαθηματικών συστημάτων κρυπτογραφίας.

49 Τρίτη Περίοδος Κρυπτογραφίας (1950 μ.Χ. - Σήμερα)
Είναι η εποχή όπου η κρυπτογραφία εξαφανίζεται και φυλάσσεται από τις μυστικές υπηρεσίες κυβερνητικών επικοινωνιών όπως η NSA..

50 Συμμετρική και Ασύμμετρη Κρυπτογραφία
Ψηφιακά πιστοποιητικά

51 Η διαδικασία κρυπτογράφησης-αποκρυπτογράφησης

52 Συμμετρική κρυπτογραφία
Στη συμμετρική κρυπτογραφία , αποκαλούμενη και ως κρυπτογράφηση μυστικού κλειδιού (secret-key), ένα κλειδί χρησιμοποιείται και για την κρυπτογράφηση και για την αποκρυπτογράφηση. Από τις πιο γνωστές μεθόδους συμμετρικής κρυπτογράφησης είναι ο αλγόριθμος DES.

53 Στη συμμετρική κρυπτογραφία ο αποστολέας και ο παραλήπτης του μηνύματος χρησιμοποιούν το ίδιο (κοινό) κλειδί. Ο αποστολέας κρυπτογραφεί το μήνυμα με βάση αυτό το κλειδί και ο παραλήπτης το αποκρυπτογραφεί με βάση το ίδιο κλειδί. Αν τα δύο επικοινωνούντα μέρη βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, τότε θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ανταλλάξουν το κοινό κλειδί που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν.

54 Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να υποκλαπεί το κλειδί από κάποιον τρίτο που παρακολουθεί τις γραμμές επικοινωνίας ή  και να διαρρεύσει από το ένα από τα δύο μέρη. Στην κρυπτογραφία αυτού του τύπου, που αποκαλείται συμμετρική κρυπτογράφηση, θα πρέπει όλα τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται να παραμένουν κρυφά, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο στα ανοικτά δίκτυα με πολλούς χρήστες, όπως είναι το Internet.

55 Συμμετρική Κρυπτογραφία

56 Ασύμμετρη Κρυπτογράφηση
Τα προβλήματα της βασικής διανομής λύνονται από την κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού, έννοια που δημιουργήθηκε από τους Whitfield Diffie και Martin Hellman.(υπάρχουν τώρα στοιχεία ότι η βρετανική μυστική υπηρεσία τα εφηύρε το 1970, αλλά επειδή ήταν μυστικά δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία.)

57 Ασύμμετρη Κρυπτογραφία
Ένα απο τα βασικά προβλήματα στην κρυπτογραφία είναι το πως θα γίνει με ασφάλεια η ανταλλαγή του κλειδιού κρυπτογράφησης μεταξύ δυο ατόμων. Έχει επικρατήσει στην βιβλιογραφία τα άτομα που θέλουν να ανταλλάξουν κρυπτογραφημένα μηνύματα να ονομάζονται Αλίκη και Μπόμπ. Λύνοντας το παρακάτω πρόβλημα θα γίνει φανερό ότι η ανταλλαγή κλειδιών, μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως χωρίς τα δυο άτομα να συναντηθούν.

58 Ασφαλής Ταχυδρόμηση Η Αλίκη θέλει να στείλει ένα γράμμα στο φίλο της τον Μπομπ. Επειδή δεν θέλει να παραβιαστεί το γράμμα της το κλειδώνει σε ένα κιβώτιο με ένα λουκέτο και ταχυδρομεί το κιβώτιο στον Μπομπ. Πως θα μπορέσει όμως ο Μπόμπ να ανοίξει το κιβώτιο αφού δεν έχει το κλειδί του λουκέτου της Αλίκης;

59 Η λύση του προβλήματος H Αλίκη βάζει το λουκέτο της στο κιβώτιο και το στέλνει στον Μπόμπ. Ο Μπόμπ βάζει ένα δεύτερο λουκέτο στο κιβώτιο και το ξαναστέλνει στην Αλίκη. Η Αλίκη ξεκλειδώνει βγάζει το λουκέτο της από το κιβώτιο και το ξαναστέλνει στον Μπόμπ Ο Μπόμπ ξεκλειδώνει με το κλειδί του το λουκέτο του και παραλαμβάνει το γράμμα της Αλίκης!!!

60 Ένα κρυπτογραφικό αξίωμα καταρρίπτεται
Η προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι είναι δυνατή η ασφαλής ανταλλαγή κλειδιών μεταξύ δυο ατόμων, χωρίς να χρειαστεί τα δυο άτομα να συναντηθούν!

61 Κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού
Η κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού είναι ένα ασύμμετρο σχέδιο που χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι των κλειδιών για κρυπτογράφηση: ένα δημόσιο κλειδί, το οποίο κρυπτογραφεί τα στοιχεία, και ένα αντίστοιχο ιδιωτικό κλειδί (μυστικό κλειδί) για την αποκρυπτογράφηση.

62 Κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού
Το δημόσιο κλειδί δημοσιεύεται στον κόσμο ενώ το ιδιωτικό κλειδί φυλάσσεται μυστικό.

63 Κρυπτογραφία Δημόσιου Κλειδιού

64 Ψηφιακές υπογραφές Στην πιστοποίηση της αυθεντικότητας βασίζονται οι λεγόμενες ψηφιακές υπογραφές στο Διαδίκτυο.

65 Α φάση πιστοποίησης

66 Β΄ φάση πιστοποίησης

67

68 Το μέλλον της κρυπτογραφίας
Κβαντική Κρυπτογραφία Τα τελευταία χρόνια με μεθόδους της κβαντικής φυσικής έχουν επινοηθεί πολλοί δυναμικοί τρόποι για την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων.Προς το παρόν οι μέθοδοι αυτοί είναι σε πειραματικό στάδιο αλλά αν καταφέρουν οι ειδικοί να αναπτύξουν την πρακτική τους χρήση θα λυθεί μια κι έξω το πρόβλημα και των κρυπτογράφων και των κρυπταναλυτών.

69 Κβαντική Κρυπτογραφία
Η κβαντική κρυπτογραφία θα σημάνει το τέλος της μάχης μεταξύ των κωδικοπλαστών και των κωδικοθραυστών και νικητές αναδεικνύονται οι πρώτοι. H κβαντική κρυπτογραφία είναι ένα άθραυστο σύστημα κρυπτογράφησης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΘΡΑΥΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΘΡΑΥΣΤΗ.

70 Κβαντική κρυπτογραφία
Αν καταστεί δυνατό να κατασκευαστούν κβαντικά κρυπτογραφικά συστήματα που να λειτουργούν σε μεγάλες αποστάσεις η εξέλιξη των κρυπτογραμμάτων θα σταματήσει, η αναζήτηση για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου θα έχει λήξει ,η τεχνολογία θα μπορεί να εγγυάται ασφαλείς επικοινωνίες για τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και το κοινό.

71 Κβαντική κρυπτογραφία
Το μόνο ερώτημα που παραμένει ανοιχτό είναι κατά πόσον οι κυβερνήσεις θα μας επιτρέψουν ή όχι να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία αυτήν . Πώς θα μπορέσουν οι κυβερνήσεις να ρυθμίσουν την κβαντική κρυπτογραφία έτσι ώστε να εμπλουτίσουν την Εποχή της πληροφορίας, χωρίς να προστατεύουν τους εγκληματίες;

72 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google