Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Είναι τα νοσήματα που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσο της σεξουαλικής επαφής.  Ένας στους τέσσερις σεξουαλικά δραστήριους νέους έχει Σ.Μ.Ν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Είναι τα νοσήματα που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσο της σεξουαλικής επαφής.  Ένας στους τέσσερις σεξουαλικά δραστήριους νέους έχει Σ.Μ.Ν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1  Είναι τα νοσήματα που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσο της σεξουαλικής επαφής.  Ένας στους τέσσερις σεξουαλικά δραστήριους νέους έχει Σ.Μ.Ν.

2 Τα ποιο συχνά

3 Πως θα ξέρω αν έχω Σ.Μ.Ν.?  Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συμπτώματα και ας πάσχουν από Σ.Μ.Ν.  Επίσης τα συμπτώματα μπορούν να εμφανισθουν άμεσος η σε μέρες ακόμη και μήνες η να εμφανισθουν για ένα διάστημα και να εμφανισθουν πάλι ανάλογα με τον μικροοργανισμό που προκαλεί την μόλυνση. Ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι συμπτώματα μετά τα Σ.Μ.Ν μεταδίδονται σεξουαλικά και στους άλλους σεξουαλικούς συντρόφους.

4 Ποια τα συχνότερα συμπτώματα στις γυναίκες;

5 Ποια τα συχνότερα συμπτώματα στον άνδρα;  Έλκη, φουσκάλες, μικρά επάρματα στην προγεννητική περιοχή, περιπρωκτικά ή στο στόμα.  Πόνος συχνουρία ή τσούξιμο κατά την ούρηση.  Παρουσία, παχύρευστου κίτρινου ή γαλακτόχρου εκκρίματος από τν ουρήθρα  Ευαισθησία ή πόνος στους όρχεις ή υπερηβικά (στην κοιλιά πάνω από το πέος)

6 Το προφυλακτικό για της γυναίκες και ή εφαρμογή τους

7 Το Προφυλακτικό του άντρα και η εφαρμογή του

8  Η χρήση του προφυλαχτικού, η ενημέρωση, ο προληπτικός έλεγχος είναι τα μόνα όπλα για την αποφυγή έως ένα βαθμό τουλάχιστον από τα Σ.Μ.Ν.  η χρήση του προφυλαχτικού μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τν πιθανή μόλυνση από Σ.Μ.Ν. ΠΡΟΛΗΨΗ

9 Aids  Το ΑΙDS,προφέρεται και Έιτζ (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας) είναι μια λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ιό HIV, ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, το σύστημα δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις, νεοπλασίες και άλλες ασθένειες. Τι είναι το AIDS;

10

11 Ντανιέλ Ρετζο Τζέσικα Ντουμαϊ Μάριος Ζελεκου


Κατέβασμα ppt " Είναι τα νοσήματα που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσο της σεξουαλικής επαφής.  Ένας στους τέσσερις σεξουαλικά δραστήριους νέους έχει Σ.Μ.Ν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google