Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρεμβάσεις-προσωπικά!! 1/5/2014

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρεμβάσεις-προσωπικά!! 1/5/2014"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρεμβάσεις-προσωπικά!! 1/5/2014

2 Από ποιο μέρος θα θέλατε μία μπριζολίτσα; ΕΡΧΟΝΤΑΙ

3 Επιθυμώ ν’ απευθυνθώ προς κάθε οικολόγο, ανεξάρτητα αν ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα ή όχι, σε κάθε Έλληνα κυνηγό, ζωόφιλο, φυσιολάτρη… και σε κάθε Ευρωπαίο που τρώει κρέας, και να τον ρωτήσω, απλά: Τίνος ζώου είναι καλύτερο και υγιεινότερο το κρέας, τού ελεύθερου που τρέχει στα βουνά, στους κάμπους, στα λαγκάδια; ή, του σταβλισμένου και μεταλλαγμένου που είδατε; Θεωρώ την απάντηση αυτονόητη, ακόμη και η Κ. Μέρκελ που επισκέφτηκε πρόσφατα τη χώρα μας, έφαγε κόκορα και κατσίκι, που αν δεν ήταν στη χώρα μας απολύτως ελεύθερα, τους επιτρέπονταν τουλάχιστο να περπατάνε.

4 Κι επειδή τα τεράστια συμφέροντα, δεν αφήνουν την φωνή μας ν’ ακουστεί τουλάχιστο στην Ευρώπη, και ειδικά στους βόρειους που μεγαλώνουν τα ζώα τους κατά κανόνα σταβλισμένα κι ακούνητα, επιτρέψτε μου ν’ απευθυνθώ στους κατοίκους του νομού μας, μια κι εμμέσως πλην σαφώς, σας προσκαλώ να με ψηφίσετε. Υπολογίζω κατά μέσο όρο, πως κάθε Αιτωλοακαρνάνικη οικογένεια, έχει ένα κυνηγό, κι αν στις μεγάλες πόλεις αυτό δεν συμβαίνει, στα χωριά, δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει κυνηγό, κι αν υπάρχουν 2-3 άνδρες, είναι όλοι κυνηγοί.

5 Στα χωριά οι οικολόγοι Απευθύνομαι τώρα προς τους οικολόγους, τους ζωόφιλους, κι όσους σχετικούς, να τους πω ότι: Οι άνθρωποι που ζούνε μόνιμα στα χωριά, χωρίς να εξαιρούνται των πόλεων όσοι προέρχονται από τα χωριά, παραμένουν να ζούνε πολύ πιο οικολογικά απ’ ότι ζούνε οι άνθρωποι των πόλεων, που θα έπρεπε κάθε οικολόγος να τους σέβεται και να τους αντιγράφει, τουλάχιστο στα θετικά, δεν θέλουν, κανένας απ’ αυτούς, ν’ ακούσει τίποτα για οποιονδήποτε οικολόγο!! Αυτό είναι η ‘επιτυχία’ των οικολόγων!! και μάλιστα των οικολόγων που παίζουν πολιτικό ρόλο στην χώρα, αλλά και στην Ευρώπη. Προτείνω λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση, ισορροπία!! Οι παπούδες μας, κι όλοι οι Έλληνες, δεν έζησαν με φίλους τους λύκους, αλλά με τα ελεύθερα σκυλιά τους!

6 Θα πρέπει να έρθει πάλι ετούτη η εποχή, για να φάμε κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής; Πραγματικά αλανιάρικα;

7 Ο μικροτσοπάνης Δεν ήταν όλοι οι παππούδες μας μεγάλοι τσοπαναραίοι, είχε ο καθένας τα δικά του ζωντανά, πρώτα για το σπίτι του, κι ύστερα αν περίσσευε πωλούσε. Σήμερα, τώρα που ο 50άρης, ο 60άρης, ο 70άρης παππούς, πού ζει σε κάποιο χωριό, και έχει 2-3γίδες κατά κανόνα δεμένες, και 7-10 προβατίνες για να δίνει λίγο γάλα και κρέας στα εγγόνια του, τα οποία ζούνε στην πόλη, έχει κι ένα χωραφάκι μέτρα μακριά από το σπίτι του, να μην μπορεί να δέσει τις γίδες του να βοσκήσουν, μέρα μεσημέρι, για να πάει στο σπίτι του να φάει, επειδή φοβάται τον λύκο; Αυτόν τον λύκο, που σύμφωνα με την άποψή του, αμολήσανε οι οικολόγοι!!

8 Πυροβολείτε ότι κινείτε;
Κυνηγοί: ανάμεσά σας, γνωρίζεται καλύτερα από μένα, ότι κυκλοφορούν άτομα με ντουφέκια, ανεξάρτητα αν έχουν άδεια κυνηγίου ή όχι, που πυροβολούν κάθε τι που κινείτε!! Αυτοί οι λίγοι, σε κάθε τομέα μάλιστα, σ’ ετούτη την χώρα που ζούμε, μας έχουν φτάσει, εδώ που φτάσαμε!! Αντιθέτως, ένας κυνηγός μου είπε: -Είμαι καλύτερος οικολόγος εγώ από σένα!! Είναι δυνατόν να τού το αμφισβητήσω; όταν σέβεται αυτό που σκοτώνει; όταν φροντίζει να μην καταστραφεί η τροφή των ελεύθερων άγριων ζώων που κυνηγάει, και που θέλει και πάλι την άλλη χρονιά να τα ξανά βρει; Πρέπει οι οργανώσεις, οι σύλλογοι, η πολιτεία γενικότερα με την πολιτική της, να βρει την χρυσή τομή και να μην δημιουργεί παράνομους, και καταστροφείς του περιβάλλοντος!!

9 Απ’ την άλλη πλευρά, οι οικολόγοι των μεγαλουπόλεων, να φροντίσουν ώστε να ζήσουν κάποιο διάστημα 2-3 χρόνων σε αγροκτηνοτροφική περιοχή, ώστε να βιώσει ο καθένας από κοντά τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων!! Κι εγώ, τα δύο τελευταία χρόνια ζω μόνιμα σε ορεινό χωριό. Τα χωράφια που καλλιεργούσαν οι παππούδες μας, είναι εγκαταλειμμένα και χαμένα στο δάσος, τα σπίτια γκρεμισμένα, κι αντί ως οικολόγοι να βοηθήσουμε τον ελάχιστο κόσμο που μένει στα χωριά, ώστε να διατηρηθούν, τους αναγκάζουμε να μην καλλιεργούν, και όσοι έχουν ελάχιστα ζωντανά να τα έχουν κλειδαμπαρωμένα!! Αν δεν γεμίσουν τα χωράφια σπαρτά, να προσελκύσουν πουλιά, αν δεν αφήσουν ελεύθερες τις κότες, και τις κλώσες με τα κλωσόπουλα, να φάει και κάποια το γεράκι, μην περιμένουμε να γεμίσει ο ουρανός πετούμενα!!

10 Αν τα βουνά και τα λαγκάδια, δεν γεμίσουν γίδια, πρόβατα, γαϊδούρια, μοσχάρια κτλ. μην περιμένουμε να σώσουμε τον λύκο!! Αν ο λύκος βρίσκει κυνήγι, όσο κι αν οι άνθρωποι τον κυνηγάνε, ξέρει να κρυφτεί. Όταν όμως για τα μικρά του, δεν βρίσκει η μάνα τους τροφή για να βυζάξουν, θα εξαφανιστεί κι αυτός απ’ την περιοχή!! Από τότε που εξαφανιστήκαν οι δεινόσαυροι, που δεν επέτρεπαν ούτε στον άνθρωπο να ζήσει, άγρια ζώα, ήμερα ζώα, και ο άνθρωπος μαζί, παρότι είναι ο κύριος κυνηγός, τελικά, ζούμε όλοι μαζί!! Μόνο αν δώσουμε κάθε μορφής ζωής στις εγκαταλειμμένες περιοχές της χώρας μας, θα σώσουμε και τα άγρια ζώα, που τείνουν να εξαφανιστούν!! Ας το πιστέψουμε κάποτε, πως όλα τα ζωντανά, πρώτα τα ήμερα, ακολουθούν τον άνθρωπο!! Μαζί με τα ήμερα, θα γεμίσει ο τόπος και άγρια!!

11 Μία ιστοριούλα με χιόνι και λύκους το κατακαλόκαιρο
Επί τη ευκαιρία των παρατεταμένων χειμερινών ημερών (σήμερα 28/4/14), όταν ήμουνα κάτω των 10ετών, έβαζα πολλές φορές την γιαγιά μου να μου λέει μία ιστορία: Ενώ είχαν θερίσει τα σιτάρια, και μεγάλα δεμάτια θερισμένου σταριού τα είχαν αφήσει μέσα στα χωράφια, ώσπου να τα κουβαλήσουν στα αλώνια για αλώνισμα, χιόνισε, και τα χιονισμένα δεμάτια έμοιαζαν με πρόβατα. Ξεκαρδιζόταν στα γέλια και η ίδια η γιαγιά, όταν μου έλεγε την ιστορία, επειδή θυμόταν την εικόνα που έβλεπε τότε, που οι λύκοι έπιαναν τα δεμάτια με το στόμα, τα σήκωναν επάνω και τα ανακάτευαν, επειδή νόμιζαν ότι είναι προβατίνες!! Υπολογίζω, ότι ο μήνας ήταν ο Αλωνάρης (Ιούλιος) και η χρονολογία, περί το 1900, και χιόνισε!!! το έχω συζητήσει και με άλλους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός!! Παρά ταύτα, τότε ο κόσμος δεν έφευγε απ’ το χωριό, τουλάχιστο ομαδικά!!

12 Ένα άλλο γεγονός, άκουσα για την περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, που άδειασε ομαδικά τα χωριά, πριν το 1940!! Η τότε κυβέρνηση, επέτρεψε, για να μην πω επέβαλε, σε κάθε χωραφάκι που είχε ο κάθε χωριάτης, να φυτέψουν ελιές. Αποτέλεσμα; Άρχισε η μεγάλη φασαρία μεταξύ των χωριανών, επειδή τα γίδια έτρωγαν τις ελιές!! Δικηγόροι, δικαστήρια, πούλησαν όλοι τα γίδια, κι άρχισε η μετανάστευση προς το εξωτερικό, καθώς, και προς το μεγάλο αστικό κέντρο, που χρειάζονταν εργοστασιακοί εργάτες!! Οι μεγάλοι τσοπαναραίοι της υπαίθρου, έγιναν ανειδίκευτοι εργάτες της μεγαλούπολης!! και της Αμερικής!!... Αυστραλίας!!! …

13 Η διάλυση της οικογένειας
Κάτι παρεμφερές έγινε, και στις δεκαετίες του 1960, 1970, επρόκειτο για ένα ακόμη μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών, που γέμισαν τον πλανήτη!! Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, διέλυσε και η δική μου οικογένεια, η μία αδελφή, μόλις 20χρονών, την έστειλαν οι γονείς μου μόνη της, και παντρεύτηκε στην Γερμανία!! Η άλλη μου αδελφή, μαζί με τον αδελφό μου, τον πατέρα μου και την μάνα μου, έφυγαν για την Αυστραλία, κι εγώ, όχι απλώς ορφανός από γονείς, αλλά και χωρίς αδέλφια, έπρεπε να μείνω εδώ, για να υπηρετήσω την πατρίδα μας!! Δεν σημαίνει ότι γλίτωσα το εξωτερικό. Παρά την τεράστια ταλαιπωρία δουλεύοντας οικοδομή, και το σοβαρότατο οικοδομικό ατύχημα, αφού έπεσα από τον τρίτο όροφο, κατάφερα και τελείωσα την σχολή εργοδηγών δομικών έργων, και το 1976 έφυγα ως εργοδηγός για εργασία σε χώρα της μέσης ανατολής!!

14 Εξωτερικό-Δίκες-φυλακές
Πηγαινοερχόμουν, έως και το Παρότι το 1982, για εκείνη την εποχή, και για το περιβάλλον μου, ήμουνα πλούσιος, αναγκάστηκα και πάλι να ‘απολαύσω’ τις τεράστιες εκτάσεις της ερήμου!! Έπρεπε να φροντίσω τον πατέρα μου!! Όταν τα παιδιά, κυρίως με την εφηβεία τους, που πολλές φορές μπορεί να κρατήσει σε όλη τους την ζωή, κάνουν μικρές ή μεγάλες ζαβολιές, είναι υποχρεωμένοι οι γονείς να τους συμπαρασταθούν, ώσπου να συνέλθουν!! Όταν όμως φέρονται ως έφηβοι οι γονείς, των 55-60ετών, τι κάνουν τα παιδιά; τους παρατάνε; Όχι, δεν παράτησα τον ‘έφηβο’ πατέρα μου, ας τον συγχωρήσει τουλάχιστο ο θεός, πλήρωσα δικηγόρους, δικαστήρια, ταχτικές επισκέψεις στις φυλακές που ‘φοίτησε’ πάνω από 6χρόνια, αλλά και μεγάλη αποζημίωση, στους άλλους ‘έφηβους’ της ίδιας περίπου ηλικίας, που ήταν τα θύματα!!

15 Επιστέφουμε, στην κόλαση της ξενιτιάς;
Και τώρα, τι γίνεται τώρα; Το μοναδικό παιδί που έχω, είναι η κόρη μου που σπουδάζει. Παρά την τεράστια οικονομική κρίση, αφού προλάβαμε και πουλήσαμε σπίτι στην Αθήνα το 2010, τα καταφέρνουμε ακόμη να την στέλνουμε στο πανεπιστήμιο. Όταν, το πολύ σε δύο χρόνια θα τελειώσει, για να την κάνουμε αιώνια φοιτήτρια, δεν θα τα καταφέρουμε οικονομικά. Σε ποια χώρα του εξωτερικού θα πρέπει από τώρα να ερευνήσουμε για δουλειά; Το τεράστιο ελληνικό αστικό κέντρο, η Αθήνα, έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει. Μόνο αν ισοπεδωθεί, κι αν ξανά χτιστεί, θα μπορέσει κάποιο ποσοστό των κατοίκων που μένουν εκεί, να βρούνε κάποια δουλειά για να ζήσουν!!

16 Τα λαδώματα σταμάτησαν στα χαμηλά επίπεδα, λόγω έλλειψης ρευστού!!
Η ελληνική επαρχία, είναι πολύ χειρότερα, αν μάλιστα προσέξουμε ετούτες τις μέρες των εκλογών, για τα τεράστια παιγνίδια που παίζονται κάτω από κάθε τραπέζι, θα διαπιστώσουμε για μία ακόμη φορά, χωρίς να μπορούμε ν’ αποδείξουμε τίποτα, ότι οι αγοροπωλησίες υποψηφίων, ψηφοφόρων, και υψηλά ισταμένων, να… δίνουν και να παίρνουν!! Κι αν πράγματι είναι έτσι, και δεν είναι δική μου φαντασία, παρότι δεν αποδεικνύεται, ο κόσμος το αισθάνεται, κι αφού του τάζουν κάποιο πεντάμηνο εργασίας, κάποιο διορισμό, ή ακόμη και κάποιο δίπλωμα οδήγησης, κι οτιδήποτε άλλο, ο κόσμος θα ψηφίσει και πάλι, έστω αυτούς που τάζουν, αν και ξέρουν ότι δεν πρόκειται τίποτα να πραγματοποιηθεί, απλώς, πήραν ένα ακόμη τάξιμο!! Οπότε, τι να περιμένουμε;

17 Συμφέρουν τα σκυλιά; Όσον αφορά τα χωριά της περιοχής, αισθάνομαι κι εγώ υπεύθυνος, που δεν κατάφερα να πείσω τον κόσμο όσο θα ήθελα, ότι η οικολογία, είναι η μοναδική πολιτική ιδέα της εποχής μας!! Δεν κατάφερα επίσης, να πείσω όλους όσους έχουν ντουφέκια, να μην ντουφεκίζουν ότι κινείτε!! Εξάλλου, είναι πολύ δύσκολο, να πεισθούν οι οικολόγοι του βορά της Ευρώπης, ότι ο νότος μπορεί να μεγαλώνει ζωντανά για φαγητό, από ημι-ελεύθερα, έως τελείως ελεύθερα!! Επομένως τα άγρια ζώα, που καταστρέφουν τα ήμερα, νόμιμα ή παράνομα, θα τουφεκιστούν!! Ας μην κοροϊδευόμαστε! οι λύκοι δεν φυλάνε τα πρόβατα, κι ούτε τα τεράστια σκυλιά είναι λύση, αν μάλιστα υποθέσουμε ότι θα κυνηγήσουν τον λύκο. Μπορούν να θρεφτούν από τον χωριάτη αυτά τα θηρία, για να προστατέψουν από τον λύκο, τα 5,10, 15, γιδοπρόβατα; Κι αν ακόμη τα καταφέρουν, θα χρειαστεί να φάνε περισσότερα ζωντανά, απ’ αυτά που θ’ αρπάξουν οι λύκοι!!

18 Αν κάποιος βόσκει τα γιδοπρόβατά του σ’ αυτά τα δάση, θα καταλάβει ότι πλησιάζει λύκος; κι από πια πλευρά; ή αν αρπάξει κάποιο ζωντανό, θα το καταλάβει ο βοσκός;

19 Να σπείρουμε σιτάρι; Κι αν τώρα θελήσουμε, ως οικολόγοι, να προτείνουμε στους άνεργους των μεγαλουπόλεων, να επιστρέψουν στα χωριά τους, τι να τους προτείνουμε να κάνουν; Να καθαρίσουν τα χωράφια τους που απέμειναν, και να σπείρουν σιτάρι; Καλή πρόταση. Οι πρώτοι όμως που θα επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, αν δεχτούμε ότι όλα τα άλλα θα πάνε καλά, τα ελεύθερα πουλιά, θα κάνουν καταστροφή. Αν όμως όλα τα χωράφια τα σπείρουν σιτάρι, πόσο να φάνε τα πουλιά; Εκτός αυτού, αν πληρώσει τρακτέρ για όργωμα – σπορά, αν πληρώσει τον μεταλλαγμένο ή μη, σπόρο, αν πληρώσει λιπάσματα, ραντίσματα, θέρισμα, αλώνισμα, μεταφορά, αποθήκευση, αλευρόμυλο, ζύμωμα, ψήσιμο του ψωμιού!! το κόστος του ψωμιού για 6μελή οικογένεια θα είναι τριπλάσιο από την αγορά ψωμιού από τον εμπορικό φούρνο!!

20 Πρέπει ο δήμος να μπει μπροστά!!
Στο θέμα ετούτο, σχετικά με το σιτάρι, αλλά και για κάθε μικρή ή και μεγαλύτερη δραστηριότητα, στις εγκαταλειμμένες περιοχές της χώρας, μόνο αν ο κάθε δήμος της κάθε περιοχής, δουλέψει ως εργοταξιάρχης, και βάλει σειρά και τάξη, όπως η λέξη αφήνει να εννοηθεί, τότε και μόνο τότε, θα πάρει μπροστά η οικονομία της κάθε περιοχής, και γενικότερα της χώρας!! Αν όμως οι δήμοι, περιοριστούν και πάλι στα σκουπίδια και στις κλήσεις των παρκαρισμένων οχημάτων, στις προσλήψεις γραφιάδων, στην τήρηση των συμβολαίων που υπόσχονται κάθε φορά πριν τις εκλογές, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί, περισσότερο μέσα στο βούρκο!! Την μεγαλύτερη ευθύνη της σημερινής κατάστασης, για την χώρα, φέρουν οι δήμοι, που δεν οργανώνουν και δεν βοηθάνε τον κόσμο, να παράγουν ότι χρειάζεται να καταναλώσει η περιοχή, κι ότι περισσέψει, να διοχετευτεί σε άλλες πόλεις!!

21 Πρόσφατο παράδειγμα Σήμερα, 29/4/2014, ως πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται ο θάνατος του 13άχρονου στο λούνα πάρκ της Αργυρούπολης. Όλες οι ερωτήσεις και ευθύνες, απευθύνονται στους πολιτικούς, δημάρχους, αντιδημάρχους, συμβούλους… κανένας δεν κατηγόρησε κανέναν υπάλληλο του συγκεκριμένου δήμου. Γιατί δεν θέλουμε να πούμε την αλήθεια σ’ ετούτη την χώρα; Αν ο υπάλληλος, και γενικότερα οι υπάλληλοι όπως όφειλαν, ανελάμβαναν την ευθύνη των όσων έδωσαν στον δήμαρχο να υπογράψει, θα υπήρχε ποτέ πρόβλημα; Γιατί θα πρέπει ο κάθε υπάλληλος, να κάνει τα χατίρια του εκάστοτε πολιτικού; Τον δημόσιο υπάλληλο τον πληρώνει ο πολίτης για να εφαρμόζει τους νόμους τους κράτους, και οφείλει να καταγγέλλει κάθε φορά τον όποιον δήμαρχο, κι όποιο σύμβουλο, παρανομεί ή λειτουργεί εις βάρος του κράτους!! Πρέπει ν’ αντιστραφούν οι όροι. Οι υπάλληλοι, δεν είναι οι υπηρέτες και τα τσιράκια της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, είναι υπηρέτες και υπεύθυνοι για τον πολίτη. Αν τους δοθεί η ευθύνη, είναι σίγουρο, ότι δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα!! Ας το καταλάβουμε κάποτε!!

22 Η περιφέρεια να προσέχει και να εργάζεται για τους δήμους, κι όχι για την βουλή!!
Αν τώρα έρθουμε στην περιφέρεια, θα πρέπει κι αυτοί, να μην προσπαθούν να ερμηνεύσουν κατά βούληση τον κάθε νόμο που ψηφίζουν οι βουλευτές μας στην βουλή, αλλά, να βοηθούν τους δήμους της κάθε περιφέρειας για κάθε παραγωγή, και για την διακίνηση των παραγόμενων προϊόντων, πρώτα για εντός της περιφέρειας, και το περίσσευμα προς άλλες περιφέρειες, καθώς και για το εξωτερικό!! Με λίγα λόγια, όλα δείχνουν τουλάχιστο έως τώρα , ότι η περιφέρεια, προσπαθεί να υπηρετήσει την εκάστοτε κυβέρνηση, κι όχι τους δήμους, και κατ’ επέκταση τον πολίτη. Μάλιστα κατ’ αυτόν τρόπο, σε περίπτωση που θα ψάξουμε να βρούμε ευθύνη για κάτι που συνέβη, όλοι θα εμπλέκονται χωρίς κανένας να φταίει!! Εξάλλου, τουλάχιστο τελευταία, οι βουλευτές μας, έχουν ‘φροντίσει’ να προσφέρουν στις μεγαλύτερες χώρες, ίσως στις πιο μαφιόζικες, και τα σπουδασμένα παιδιά μας!!

23 Γιατί σπουδάζουμε τα παιδιά μας;
Ας βάλουμε πάνω στο τραπέζι την υπόθεση, κι όχι κάτω απ’ αυτό. Παράδειγμα: Όταν δούλευα σε χώρες της μέσης ανατολής, γνώριζα, ότι είχαν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες, να δουλέψει κάποιος αριθμός Ελλήνων, ώστε να μας δίνουν πετρέλαιο! Τώρα, που ξοδεύει τόσα πολλά το κράτος μας στα πανεπιστήμια, εκτός από την κάθε οικογένεια χωριστά, από πού εισπράττει αυτά που ξοδεύει, όταν το μεγαλύτερο κεφάλαιο που είναι οι επιστήμονες μας, φεύγει για άλλες χώρες; Όταν ένας γιατρός πάει για εργασία στην Γερμανία, και εργάζεται σε Γερμανικό νοσοκομείο, παίρνει, έστω λίγα το Ελληνικό κράτος; επειδή σπούδασε αυτόν τον άνθρωπο; Δηλαδή, ένας ιδιώτης, ένας πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, γιατί πουλάει τον παίχτη σε άλλη ομάδα; γιατί εισπράττει η παλιά ομάδα;

24 Υπάρχουν τρόποι Φυσικά, το θέμα της πολιτικής, και λύσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεν λύνεται μόνο με τα πιο πάνω. Πάνω απ’ όλα, επί τέλους, χρειάζεται από χθες, ν’ αλλάξουμε τρόπο ζωής, για να μην μας τον αλλάξουν! Πρέπει να οργανωθούμε σε μικρές και μεγαλύτερες ομάδες, για ανταλλαγή προϊόντων, μείωση των εξόδων, και… κάθε τι. Και το κυριότερο, ας μην αδειάσει και πάλι ετούτη η χώρα, ας σταματήσει κάποτε το κλάμα της ξενιτιάς!! Και η ξενιτιά είναι πάντα ίδια, και θα είναι ίδια όσο θα υπάρχουν γονείς και παιδιά!! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζήσουμε σ’ ετούτη τη χώρα!! Και μάλιστα καθαρά, πεντακάθαρα!! και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ!!!

25


Κατέβασμα ppt "Παρεμβάσεις-προσωπικά!! 1/5/2014"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google