Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ Η μέθοδος θεραπείας χαρακτηρίζεται από ένα παλμικό ηλεκτροστατικό πεδίο, το οποίο αναπτύσσεται μεταξύ των χεριών του θεραπευτή ή του ηλεκτροδίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ Η μέθοδος θεραπείας χαρακτηρίζεται από ένα παλμικό ηλεκτροστατικό πεδίο, το οποίο αναπτύσσεται μεταξύ των χεριών του θεραπευτή ή του ηλεκτροδίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΛΛΑΞΗΣ ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΙΣΤΩΝ (ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙΔΗΜΑΤΩΝ - ΒΛΛΕΝΟΛΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ)

2 ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ Η μέθοδος θεραπείας χαρακτηρίζεται από ένα παλμικό ηλεκτροστατικό πεδίο, το οποίο αναπτύσσεται μεταξύ των χεριών του θεραπευτή ή του ηλεκτροδίου χειρός και των ιστών του ασθενούς, με την εφαρμογή της συσκευής ηλεκτρομάλλαξης εν τω βάθει ιστών. Λόγω της παλμικότητας του πεδίου, οι ιστοί υποβάλλονται σε εναλλαγή ηλεκτροστατικής έλξης - αποδέσμευσης ανάλογα με το ρυθμό συχνότητας που έχει επιλεγεί (5-200 Hz). Το φαινόμενο αυτό, διεισδύοντας σε βάθος, ενεργοποιεί μια μοναδική συντονισμένη δόνηση των ιστών της περιοχής θεραπείας.

3

4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Κατά την εφαρμογή της μεθόδου, οι ιστοί μαλάσσονται εν τω βάθει λόγω μηχανικής έλξης – αποδέσμευσης. Η επίδραση της ηλεκτροστατικής μάλαξης παραμένει αμείωτη, ακόμα και αν ασκείται ελάχιστη εξωτερική πίεση. Το πλεονέκτημα αυτό επιτρέπει την εφαρμογή θεραπείας σε περιπτώσεις περιστατικών όπου είναι αδύνατη κάθε είδους παρέμβαση, όπως οξύς πόνος, περιοχές ανοικτών πληγών, βαριά τραύματα. Η μέθοδος θεραπείας κινητοποιεί τους μηχανισμούς μεταφοράς των υγρών του μεσοδιαστήματος των κυττάρων και των συστατικών τους (πρωτεϊνες, άχρηστα κυτταρικά παράγωγα, νευροδιαβιβαστές κτλ.). Επιταχύνεται η υποχώρηση του τοπικού οιδήματος και των φλεγμονών. Επίσης, βελτιώνεται η δυνατότητα απόρριψης των άχρηστων ουσιών αφού τα μεσοκυττάρια διαφράγματα παραμένουν ανοικτά.

5 Επιπλέον, η μέθοδος θεραπείας συμβάλλει στην ταχεία αποκατάσταση των σκληρύνσεων του υποδώριου συνδετικού ιστού και στην μείωση του μυϊκού σπασμού. Η δραστική και παρατεταμένη ανακούφιση από τον πόνο δημιουργεί πλήρη αίσθηση χαλάρωσης και αναζωογόνησης στον ασθενή.

6 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Η εφαρμογή της μεθόδου, βελτιώνει σε μεγάλο ποσοστό την αποτελεσματικότητα της θεραπείας με εφαρμογή χειροπρακτικών μεθόδων. Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου έγκειται στην επίτευξη εντυπωσιακών θεραπευτικών αποτελεσμάτων με άσκηση ελάχιστης μηχανικής πίεσης με τα χέρια. Έτσι, γίνεται δυνατή η αντιμετώπιση περιστατικών σε οξεία φάση που είναι η εφαρμογή των συμβατικών μεθόδων και η θεραπεία εν γένει. Η θεραπεία με την συσκευή ηλεκτρομάλλαξης, λόγω της δυνατότητας θεραπείας στα πρώτα στάδια ενός περιστατικού, δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις κινητοποίησης των μηχανισμών ανάπλασης μέχρι την πλήρη αποκατάσταση. Επίσης, με την θεραπεία επιτυγχάνεται σε πολλές περιπτώσεις η επαναδιέγερση χρόνιων στάσιμων διαδικασιών ίασης.

7 ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

8 1)Μετεγχειρητικά τραύματα
π.χ. καρκίνος του μαστού Αμεση εφαρμογή θεραπέιας (μετά την πρώτη μετεγχειρητική μέρα) Αποτελεσματικότερη προστασία από τοπικά οιδήματα  Ανακούφιση από τον πόνο Βελτιωμένη κινητικότητα Υψηλής ποιότητας αποκατάσταση ουλών 2)Ανοικτά τραύματα π.χ. έλκη, ακρωτηριασμοί, εγκαύματα Θεραπεία πάσχουσας περιοχής και γειτονικών σημείων Ορατή βελτίωση εξωτερικής μορφής τραύματος Ενεργοποίηση δυναμικής ανάπλασης τραύματος 3) Αναπνευστικές παθήσεις π.χ. βλεννώδες υγρό πνευμονικής περιοχής, COPD Ταχεία και παρατεταμένη χαλάρωση αναπνευστικού μυϊκού συστήματος Βλενωλυτική επίδραση Άμεση αίσθηση αναζωογόνησης 4) Αθλητική φυσικοθεραπεία:  Μείωση του χρόνου αποκατάστασης των τραυμάτων, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις οιδημάτων και αιματωμάτων Προληπτική εφαρμογή μετά την προπόνηση Βελτιωμένη υποχώρηση μυϊκού τόνου και λειτουργία αντλίας απόρριψης των άχρηστων ουσιών

9 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η συσκευή ηλεκτρομάλλαξης εν τω βάθει ιστών είναι μια πολυμήχανη για μάλαξη ενδυνάμωσης. Η συσκευή θα σας δώσει τις μέγιστες ικανότητες της, αρκεί εσείς να είστε καλά πληροφορημένοι σχετικά με τις λειτουργίες τις. Για αυτόν το λόγο διαβάστε προσεκτικά τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ και οικειοποιηθείτε με τη χρήση της συσκευής. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με τάση δικτύου (ΔΕΗ), καθώς και με μπαταρία. Όλες οι λειτουργίες της συσκευής ελέγχονται από έναν μικροεπεξεργαστή, ο οποίος παρακολουθεί συνεχόμενα κάθε σημαντικό στοιχείο και εμποδίζει να γίνονται λανθασμένα βήματα χειρισμού. Θέτοντας τη συσκευή σε λειτουργία, όλες οι λειτουργίες της, ελέγχονται αυτόματα. Η συσκευή υπακούει σε όλα τα παρόντα στάνταρ ασφάλειας.

10 1.1 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ To σύστημα αυτό, είναι ένα σύστημα μάλαξης-ενδυνάμωσης, σε ποικίλους τομείς της ιατρικής. Η λειτουργία της συσκευής βασίζεται σε παλμικό ηλεκτροστατικό πεδίο, το οποίο δημιουργείται μεταξύ του ασθενούς και τα χέρια του θεραπευτή. Η συχνότητα είναι μεταβλητή από 5 ως 200Hz. Λόγω της κίνησης των χεριών του θεραπευτή, υπάρχει μία διαπεραστική επίδραση στον ιστό με εσωτερική θεραπεία. Η θεραπεία έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα στους ιστούς: Θετική επιρροή στην ισορροπία ροής υγρών στον ιστό και τα τριχοειδή αγγεία. Μηδενίζονται τα εξελισσόμενα φραξίματα. Ελαττώνεται ο μυϊκός τόνος. Αυξάνεται η ανακούφιση του πόνου. Αυξάνεται η ευκινησία.

11 1.2 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο σκοπός του συστήματος, δεν είναι να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες θεραπευτικές μεθόδους. Αντιθέτως, προορίζεται για υποστήριξη, ενίσχυση και άρα βελτίωση των αποτελεσμάτων του χειρονακτικού μασάζ, όπως κλασικό μασάζ, ανθοιδηματική θεραπεία, μασάζ με δόνηση, μασάζ στον αθλητισμό και χειρονακτική λυμφατική απορροή. Λόγω της επίδρασης σε βάθος με ελάχιστη μηχανική δράση, η εφαρμογή του συστήματος, ανοίγει διάπλατα την πιθανότητα για ενδείξεις θεραπείας οι οποίες, μέχρι τώρα, θεωρούνταν μη θεραπεύσιμες. Υπάρχουν δύο διαφορετικές τεχνικές για χρήση του συστήματος. •      Θεραπεία με ειδικά γάντια: Για αυτόν τον τρόπο εφαρμογής, ο θεραπευτής και ο ασθενής είναι συνδεδεμένοι στη συσκευή. Ο θεραπευτής φοράει ειδικά γάντια. •      Θεραπεία με εξάρτημα χειρός: Η θεραπεία με εξάρτημα χειρός μπορεί να γίνει από το θεραπευτή χωρίς γάντια ή από τον ίδιο τον ασθενή. Ένα ηλεκτρόδιο τοποθετείται στον ασθενή. Το εξάρτημα χειρός είναι το δεύτερο ηλεκτρόδιο. Η χρήση του συστήματος HIVAMAT, με ή χωρίς εξάρτημα χειρός, πρέπει να γίνεται από φυσιοθεραπευτή ή κάτω από τις οδηγίες αυτών.

12 Προσοχή ! Απέχετε από τη θεραπεία με συσκευή ηλεκτρομάλλαξης εν τω βάθει ιστών, αν ο θεραπευτής ή ο ασθενής φέρουν καρδιακούς βηματοδότες ή άλλους εμφυτευμένους διεγέρτες. Ομοίως, η θεραπεία δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς ή από θεραπευτές που είναι πολύ ευαίσθητοι σε ηλεκτρικά πεδία, με καρδιακά προβλήματα ή εγκύους. Απευθυνθείτε στις αντενδείξεις της συσκευής. Όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα, κλείστε ή αποσυνδέστε τυχών ηλεκτροκαρδιογράφους και άλλες διαγνωστικές συσκευές εγγραφής ενδογενών σημάτων.

13 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ -Η θεραπεία πρέπει να γίνεται σαν μάλαξη στην κατεύθυνση ροής, σε πλατιές κινήσεις. Η πίεση και η ταχύτητα του μασάζ προσαρμόζονται στην ένταση και συχνότητα. -Ξεκινήστε τη θεραπεία από την πλησιέστερη άκρη της περιοχής για θεραπεία στην κατεύθυνση ροής. -Μόνο όταν η μεταβατική περιοχή είναι διαβατή, συνεχίστε τη θεραπεία σε μεγαλύτερη κατεύθυνση. --Προσέχετε πάντα την κατεύθυνση ροής. -Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, εκτελείτε πάντα έναν οπτικό έλεγχο, έναν έλεγχο επαφής και μια εξέταση λειτουργίας πάνω στον ασθενή. -Η υγρασία του δέρματος στην περιοχή για θεραπεία, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα αποτυχίας για τη θεραπεία. Η υγρασία μπορεί να αποφευχθεί με σκόνη ταλκ, μια πετσέτα, ζεστό αέρα ή την ανάπαυση. -Προσαρμόστε συχνότητα, μέθοδο και ένταση στην προσωπική κατάσταση του ασθενούς και προσέξτε για αντενδείξεις. Μη θεραπεύετε περιοχές μέσα σε ανοιχτές πληγές.

14 Τοπικά οιδήματα, μετατραυματικά Εξαρθρώσεις Λεμφοδυναμικά οιδήματα
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Οξείες Υπο-οξείες Χρόνιες Εγκαύματα Πλευρικό κάταγμα Παραμορφώσεις Κατάγματα Κρυοπαγήματα Αιματώματα Τοπικά οιδήματα, μετατραυματικά Εξαρθρώσεις Λεμφοδυναμικά οιδήματα Ημικρανία Θεραπεία πόνου Σπάσιμο μυϊκής ίνας Ζεματίσματα Αθλητική φυσιοθεραπεία Ασθένεια Sudeck Ατροφία λόγω ακινησίας Κακός σχηματισμός ουλής Commotio cerebri Contusio cerebri Διαταραχή ευαισθησίας Μετά από ακρωτηριασμό Μετά από ραδιοθεραπεία Λεμφοστατικά οιδήματα Μετα-θεραπεία καρκίνου Απώλειες νεύρων (peronaeus, plexus brachialis) Οστεοσύνθεση Πάρεση Μεταχειρουργικές θεραπείες Αθλητική φυσιοθεραπεία κλπ Αποπληξία Αρθροπάθειες Αρθρώσεις Διαταραχές κυκλοφορικού, αρτηριακού ή φλεβικού Decubitus Ασθένειες συνδετικού ιστού Υπερτονία Οστεοπόρωση Ρευματικές ασθένειες Σπονδυλικό σύνδρομο κλπ

15 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Αντενδείξεις θεραπείας: Οξείες μολύνσεις Μολυσματικές δερματικές ασθένειες Active tuberculosis Θρομβώσεις χωρίς θεραπεία και αγγειακές διαταραχές Ερυσίπελας Αθεράπευτες κακοήθεις ασθένειες Ενοχλήσεις και ασθένειες καρδιάς Καρδιακοί βηματοδότες ή άλλοι εμφυτευμένοι διεγέρτες Εγκυμοσύνη Ευαισθησία σε ηλεκτρικά πεδία. Οι αντενδείξεις αναφέρονται τόσο για στους ασθενείς όσο και για τους θεραπευτές.!

16 ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Η συσκευή πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε χώρους χωρίς υγρασία, σχεδιασμένους για ιατρικούς σκοπούς, σύμφωνα με την VDE 0107, κλάσης 1 (αίθουσες με κρεβάτια ασθενούς, αίθουσες φυσικοθεραπείας και αίθουσες πρακτικής). Συμβαδίζει με τις τεχνικές προδιαγραφές της VDE 0750/IEC 601. Σύμφωνα με την Οδηγία του Συμβουλίου (Council Directive) σχετικά με ιατρικές συσκευές (Medizinproduktegesetz), είναι της κλάσης II a. Η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιοχές με κίνδυνο έκρηξης ή αίθουσες υδροθεραπείας. Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας πρέπει να αποφεύγονται, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει υγρασία στο εσωτερικό της συσκευής. Μην ξεκινάτε τη συσκευή αν δεν έρθει σε ισορροπία θερμοκρασίας με το περιβάλλον του. Η συσκευή πρέπει να χρησιμοποιείται ορθά, όπως περιγράφεται στις Οδηγίες Χρήσεως. Η χρήση της συσκευής σε μικρή απόσταση (π.χ. 1 μέτρο) από συσκευές θεραπείας με μικροκύματα ή βραχέα κύματα, μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στην έξοδο της συσκευής και πρέπει να αποφεύγεται για αυτό το λόγο. Ποτέ μη συνδέετε τον ασθενή ταυτόχρονα σε χειρουργική συσκευή υψηλής συχνότητας.

17 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κλάση προστασίας: I, σύμφωνα με VDE 0750 / IEC 601 Χαρακτηρισμός CE: σύμφωνα με Οδηγία Συμβουλίου σχετική με θεραπευτικές συσκευές (Medizinproduktgesetz) (93/42 EEC) Κλάση σύμφωνα με Οδηγία Συμβουλίου:              II a Τάση τροφοδοσίας:                110V-240V Συχνότητα γραμμής:              48-60Ηζ Ασφάλειες γραμμής:              Τ 160 mA Απορρόφηση ισχύος:            9,5 W Στοιχεία Εξόδου: Μέγιστη τάση: 500 V μέγιστη Αντίσταση: 10 ΜΩ Συχνότητα: Ηz Σχήμα παλμού: διφασική τετραγωνική κυματομορφή Θερμοκρασία περιβάλλοντος: +10°C °C Διαστάσεις: (ΠxΥxΜ) 270 χ 85 χ 250 cm Βάρος: 2,5 κιλά


Κατέβασμα ppt "ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ Η μέθοδος θεραπείας χαρακτηρίζεται από ένα παλμικό ηλεκτροστατικό πεδίο, το οποίο αναπτύσσεται μεταξύ των χεριών του θεραπευτή ή του ηλεκτροδίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google