Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ΕΞΥΠΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΕΞΟΔΗ ΖΩΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ΕΞΥΠΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΕΞΟΔΗ ΖΩΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 ΕΞΥΠΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΕΞΟΔΗ ΖΩΗ
Σίγουρα θα έχετε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας προ δεκαπενταετίας ή και πιο παλιά, κτίρια τα οποία πραγματοποιούσαν διάφορες λειτουργίες για να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης ή και συνθήκες ασφαλείας για τους κατοίκους τους. Για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης περπατούσε στους διαδρόμου του κτιρίου, άναβαν αυτόματα τα φώτα τους και "μιλούσαν" σε αυτόν που περπατούσε. Ή ακόμα φρόντιζαν να διατηρούν συγκεκριμένη θερμοκρασία εσωτερικά για να μήν παγώσουν. Ή ακόμη όταν ερχόταν κάποιος ξένος, ακουμπούσε το χέρι του σε κάποια ειδική υποδοχή για την παλάμη και το κτίριο "αναγνώριζε" τον επισκέπτη. Κι όμως! Αυτό δεν ανήκει πλέον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα και μάλιστα με εφαρμογή και στην Ελλάδα!

2 2 ΕΞΥΠΝΟ ΚΤΙΡΙΟ

3 3 Δηλαδή πόσο έξυπνο μπορεί να είναι ένα κτίριο;
Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν σβήσατε όλα τα φώτα του σπιτιού ή του γραφείου ή του χώρου εργασίας σας; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν κλείσατε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες και να κλείσετε όσα έχουν μείνει ανοιχτά; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν όντως καταναλώσατε όσο νερό/αέριο/ρεύμα σας έχουν χρεώσει; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν έχετε πετρέλαιο στη δεξαμενή για τη θέρμανση, αλλά δεν μπορείτε να το δείτε; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσατε να ελέγξετε τη θέρμανση ή τα φώτα της αυλής χωρίς να είστε σπίτι έτσι ώστε όταν θα πάτε να έχει ζέστη και φως; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσατε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο ανάβετε κάποια φώτα, αλλά τώρα είναι αργά γιατί έχει τελειώσει η κατασκευή του σπιτιού;

4 4 Δηλαδή πόσο έξυπνο μπορεί να είναι ένα κτίριο;
Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσατε να βλέπετε όλες τις λειτουργίες του σπιτιού σας από κάποια οθόνη αφής, ή την τηλεόραση, ή τον υπολογιστή ή και ακόμα από το κινητό σας ; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσατε με ένα κλικ να σβήνατε ορισμένα φώτα και να δημιουργήσετε ιδανικές συνθήκες για ένα ρομαντικό δείπνο ή για να παρακολουθήσετε μια ταινία στην τηλεόραση; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσαν η θέρμανση και η ψύξη του σπιτιού να ρυθμίζονται ανάλογα με το αν βρίσκεστε σπίτι ή όχι; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσατε να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας ακόμα και από το σπίτι σας χωρίς κόπο; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν.... αν... αν... αν...

5 5

6 6 Τι είναι η τεχνική ΚΝΧ; Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να γίνει η ανάλογη υποδομή και εγκατάσταση. Το πιο δυναμικό, και ευρύτερα διαδεδομένο στην Ευρώπη σύστημα διαχείρισης κτιρίων, είναι το σύστημα KNX (Konnex). από την KNX Association (Ένωση KNX) με έδρα τις Βρυξέλες του Βελγίου, η οποία δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από όλους πλέον τους μεγάλους Ευρωπαίους κατασκευαστές ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

7 7 Τα πλεονεκτήματα του ΚΝΧ:
Η εύκολη προσαρμογή της με ταυτόχρονες θεωρήσεις οικονομικών λύσεων σε σύγχρονες και εξελιγμένες απαιτήσεις. Η οικονομική διαχείριση της ενέργειας. Η ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας της. Η γρήγορη & απλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση της. Η ελαχιστοποίηση κινδύνου πυρκαγιάς, ως αποτέλεσμα της μείωσης του πλήθους των καλωδίων που συμμετέχουν στην υλοποίηση των συμβατικών εγκαταστάσεων. Η χρησιμοποιήση δομικών στοιχείων εγκαταστάσεων και στοιχείων ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων προηγμένης τεχνολογίας υψηλής ποιότητας. Η διασύνδεση και λειτουργία προϊόντων διαφορετικών κατασκευαστριών εταιριών. Η δυνατότητα σύνδεσής της με δομικά στοιχεία εγκαταστάσεων προηγούμενης τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται και σήμερα στις συμβατικές εγκαταστάσεις. Η δυνατότητα ευελιξίας στην επέκτασή της, αλλά και αλλαγής των συνθηκών χρήσης με χαμηλό κόστος. Οι δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες για τον έλεγχο της (τηλεχειρισμοί-τηλεπιτηρήσεις-τηλεενδείξεις), μέσω του τηλεφωνικού (και όχι μόνο) δικτύου. Η δυνατότητα συνεχούς υποστήριξής της, απλής συντήρησης της και η φιλικότητά της προς τους χρήστες της.

8 8

9 9 Τυποποίηση Στην ουσία, το έξυπνο κτίριο, είναι η εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης με απώτερο σκοπό την ευέλικτη, εύκολη, αλλά και οικονομική χρήση του κτιρίου. Αυτό επιτυγχάνεται με το Σύστημα ΚΝΧ.

10 10 Λειτουργία του ΚΝΧ Το Σύστημα KNX αποτελείται από συσκευές στις οποίες έχει προσαρμοστεί ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (μικροελεγκτής) με βοηθητικές μνήμες (ROM, EPROM) για την αποθήκευση προγραμμάτων και μεταβλητών. Οι συσκευές αυτές συνδέονται μεταξύ τους με ανεξάρτητο καλώδιο ελέγχου-τροφοδοσίας για τη μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ τους.Οι επιμέρους συσκευές προγραμματίζονται μέσω Η/Υ και αποκτούν ηλεκτρονική διεύθυνση εντός του δικτύου. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ συγκεκριμένων συσκευών και η εκτέλεση συγκεκριμένων ενεργειών.

11 11 Τοπολογία του KNX Οι συσκευές ενώνονται μέσω ενός καλωδίου σε ομάδες που ονομάζονται γραμμές. Κάθε γραμμή διαθέτει δικό της τροφοδοτικό. Πολλές γραμμές μεταξύ τους ενώνονται με την κεντρική γραμμή μέσω ειδικών συσκευών υλοποιώντας έτσι εκτεταμένα δίκτυα συσκευών.

12 12 Με την τεχνική ΚΝΧ έχουμε:
1).Ασφάλεια: α).Δίκτυο παρακολούθησης β). Γρήγορη απόκριση γ). Όλα υπό έλεγχο 2). Απόδοση α). Εξοικονόμηση ενέργειας β). Τεχνολογία για τις επόμενες Γενιές γ). Προσαρμοσμένα Προϊόντα 3). Άνεση α). Οποιαδήποτε Ημέρα β). Προσαρμοσμένη Άνεση γ). Αυτό που είναι καθημερινά αναγκαίο πρέπει να είναι καλό δ). Όλα με μια ματιά

13 13 Επένδυση στο μέλλον Είναι ενα σύστημα το οποίο:
α). διατηρεί την αξία του Το KNX χρησιμεύει σαν δείγμα ποιότητας για τους κατασκευαστές κτιρίων.Είναι ένα ανοιχτό σύστημα και είναι φιλικό προς το χρήστη. β). είναι ένα ανοιχτό Σύστημα Το KNX σας δίνει ελεύθερη επιλογή προϊόντων. Περισσότεροι από 200 κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία από πιστοποιημένα και συμβατά μεταξύ τους-KNX προϊόντα, σύμφωνα με τα τελευταία τεχνικά πρότυπα δίνοντάς σας πλήρη ελευθερία επιλογής.

14 14 Φωτοβολταϊκά Συστήματα για Δώματα & Στέγες
Το Φωτοβολταϊκό σύστημα μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Το συνεχές ρεύμα που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ μετατρέπεται σε εναλλασσόμενο μέσω του αντιστροφέα και στη συνέχεια τροφοδοτείται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής σας. Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και τα δώματα είναι μόνιμες εγκαταστάσεις χωρίς κινητά μέρη, αθόρυβα και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.

15 15 Ηλιακά σπίτια


Κατέβασμα ppt "1 ΕΞΥΠΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΕΞΟΔΗ ΖΩΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google