Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άγγελος Σιάτρι.  Εφαρμόζει τις τεχνικές σχεδίασης και τελικής δοκιμής προγράμματος, ενώ συντάσσει και τις ανάλογες προδιαγραφές προγραμμάτων, ακολουθώντας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άγγελος Σιάτρι.  Εφαρμόζει τις τεχνικές σχεδίασης και τελικής δοκιμής προγράμματος, ενώ συντάσσει και τις ανάλογες προδιαγραφές προγραμμάτων, ακολουθώντας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άγγελος Σιάτρι

2  Εφαρμόζει τις τεχνικές σχεδίασης και τελικής δοκιμής προγράμματος, ενώ συντάσσει και τις ανάλογες προδιαγραφές προγραμμάτων, ακολουθώντας καθιερωμένες μεθόδους και πρότυπα.

3  Εργάζεται σε εξειδικευμένο γραφείο, σε άνετο και φωτεινό περιβάλλον. Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά είναι δυνατόν να συνεργάζεται και με άλλους ειδικούς.. Η πολύωρη εργασία μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι δυνατόν να προκαλέσει κόπωση των οφθαλμών, πόνους στην πλάτη και προβλήματα στα χέρια και τους καρπούς. Συνεπώς, πρέπει να κάνει τακτικά διαλείμματα, να χρησιμοποιεί ειδικά φίλτρα στην οθόνη του υπολογιστή και να τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας του.

4  Η ιδιαίτερα γόνιμη φαντασία, οι πρωτότυπες ιδέες, ο πειραματισμός, η δημιουργικότητα, και η εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια σε συνδυασμό με την άρτια επαγγελματική κατάρτιση αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος. Χρειάζεται, επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση του κώδικα δεοντολογίας, των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και δυνατότητα παρακολούθησης των επιστημονικών εξελίξεων στο επιστημονικό του πεδίο.

5  Σπουδές παρέχονται στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ακόμη, σπουδές παρέχονται στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου η φοίτηση διαρκεί πέντε έτη και απαιτείται εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και πρακτική εξάσκηση. Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ Πειραιά και στο τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΑTEI Σερρών, όπου η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Συναφείς σπουδές παρέχονται και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ στην ειδικότητα Ειδικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα (multimedia) του Τομέα Πληροφορικής, όπου οι απόφοιτοι μπορούν να λάβουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 3+, μετά από εξετάσεις στον ΟΕΕΚ. Τέλος, σπουδές παρέχονται σε κολέγια και Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, με την προϋπόθεση, όμως, ότι οι τίτλοι αναγνωρίζονται από το κράτος για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Σπουδές παρέχονται τέλος, και σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

6  Μπορεί να απασχοληθεί σε εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογισμικού εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας, σε διαφημιστικές εταιρείες, σε εκδοτικές εταιρείες, ή ακόμα ως ελεύθερος επαγγελματίας με δική του επιχείρηση ανάπτυξης και παραγωγής ανάλογων εφαρμογών. Επίσης, μπορεί να εργαστεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κινηματογραφικές εταιρείες και στούντιο παραγωγής, ανεξάρτητες εταιρείες κατασκευής λογισμικού με πολυμέσα, σε εμπορικές, βιομηχανικές, τουριστικές επιχειρήσεις κ.λπ. Ακόμη, μπορεί να εργαστεί σε υπηρεσίες που ασχολούνται με τη διαχείριση, οργάνωση και ανάδειξη πολιτισμικών και πολιτιστικών δρώμενων, σε εταιρείες διαχείρισης κινηματογραφικών, εικαστικών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, σε μουσεία (διαχείριση εικονικών μουσείων) και σε φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες (εκπαιδευτική τεχνολογία). Οι προοπτικές του επαγγέλματος είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, αφού οι γνώσεις και οι δεξιότητες που έχει αποκτήσει ο συγκεκριμένος ειδικός είναι ποικίλες, ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και επίκαιρες και βρίσκουν ποικίλες εφαρμογές σε διάφορους χώρους και πλαίσια. Εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης υπάρχουν στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας για τη γραφική απεικόνιση, αλληλεπίδραση και προσομοίωση σύνθετων δεδομένων και διαδικασιών με χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας που αφορούν στην ανάπτυξη της εμπορικής τεχνολογίας εφαρμογών επιστημονικής φαντασίας και διαδραστικής ψυχαγωγίας και επομένως και της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που κάνει τα πρώτα της βήματα και στη χώρα μας.

7  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ � ΥΠΕΠΘ, Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών: Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι, τηλ.: 210-3442505-6-8, 210-3442514-520, φαξ: 210-3442365, www.ypepth.gr � Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών: Πανεπιστημιούπολη, 157 84, Ιλίσια, Αθήνα, τηλ.: 210-7275180 -1, 7275154, φαξ: 210-7275191, http://www.di.uoa.gr � Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Τμήμα Πληροφορικής, Πατησίων 76, 104 34, Αθήνα, τηλ.: 210-8203315 -6, φαξ: 210- 8226105, 8226204, www.aueb.gr � Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστημιούπολη), 540 06, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-998410, 998420, 998436, φαξ: 2310-998310, 998419, http://www.csd.auth.gr, Εργαστήριο Πολυμέσων Διονύσιος Πολίτης (Επικοινωνία Ανθρώπου -Υπολογιστή, Βάσεις Δεδομένων, & Μουσική Πληροφορική), τηλ.: 2310-998406, φαξ: 2310-998419, e-mail: dpolitis@csd.auth.gr, http://www.csd.auth.gr/~dpolitis/hci/virtual.ht


Κατέβασμα ppt "Άγγελος Σιάτρι.  Εφαρμόζει τις τεχνικές σχεδίασης και τελικής δοκιμής προγράμματος, ενώ συντάσσει και τις ανάλογες προδιαγραφές προγραμμάτων, ακολουθώντας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google