Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανακαλύπτοντας τις χώρες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανακαλύπτοντας τις χώρες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανακαλύπτοντας τις χώρες
της Ευρωπαϊκής Ένωσης Discovering EU countries GREECE , 1ST PRIMARY SCHOOL OF NEAPOLIS, teacher EKMEKTZOGLOU M. Students Maggaloudis George, David Fivos, Duca Sophia, Goleina Emiliano

2 SPAIN

3 Πού βρίσκεται; Where is it located?
Το βασίλειο της Ισπανίας είναι ένα κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης στην Ιβηρική Χερσόνησο. Έχει περίπου κατοίκους. Και έχει έκταση τ.χλμ.

4 SPAIN Το Βασίλειο της Ισπανίας Reino de España) ή Εσπερία (Hesperia) των αρχαίων Ελλήνων, ή Hispania και Spania των Ρωμαίων, είναι ένα κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου. Προς Βορρά ορίζεται από τον Βισκαϊκό κόλπο και με τη Γαλλία από την οποία την χωρίζει η μεγάλη οροσειρά των Πυρηναίων. Επίσης επί των Πυρηναίων και Βορειοανατολικά συνορεύει με την Ανδόρα. Ανατολικά και νότια βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα και νοτιοδυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Τέλος Δυτικά συνορεύει με την Πορτογαλία.

5 Η σημαία της – its flag Η ισπανική σημαία είναι τρεις οριζόντιες λωρίδες σε κόκκινο και κίτρινο (η κίτρινη μεσαία είναι διπλάσια σε πλάτος από την κάθε κόκκινη). Μία απλοποιημένη έκδοση του ισπανικού οικόσημου εικονίζεται στην κίτρινη λωρίδα, κοντά στην πλευρά του ιστού. Η ισπανική σημαία καθιερώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1981. Το ισπανικό οικόσημο απεικονίζει δύο στήλες με στέμμα (τις στήλες του Ηρακλή) με κόκκινα λάβαρα, που γράφουν το ρητό "PLUS ULTRA" στα λατινικά, που σημαίνει "περισσότερο μπροστά", και που υπαινίσσεται τον Χριστόφορο Κολόμβο). Οι δύο στήλες έχουν στη μέση μία ασπίδα που απεικονίζει ένα κάστρο, ένα λιοντάρι που φοράει στέμμα, κόκκινες και κίτρινες κάθετες ρίγες, μία αλυσιδωτή πανοπλία και τρία λουλούδια σε ένα οβάλ στο κέντρο. Ένα διακοσμητικό κόκκινο και χρυσό στέμμα στέκεται στην κορυφή της ασπίδας.

6 Εθνικός ύμνος της Ισπανίας- National anthem of Spain
Δόξα, δόξα, κορώνα της Πατρίδας, φως της ανεξαρτησίας, που είναι χρυσός στο Λάβαρό σου. Ζωή, ζωή, μέλλον της Πατρίδας, στα μάτια σου είναι μια ανοικτή καρδιά. Πορφυρό και χρυσό: αθάνατη σημαία· τα χρώματά σου, δεμένοι είμαστε, σάρκα και ψυχή. Πορφυρό και χρυσό: να θέλεις και να πετυχαίνεις· Εσύ είσαι, σημαία, το σήμα της ανθρώπινης προσπάθειας. Δόξα, δόξα, κορώνα της Πατρίδας, φως της ανεξαρτησίας, που είναι χρυσός στο Λάβαρό σου. Πορφυρό και χρυσό: αθάνατη σημαία· στα χρώματά σου, δεμένοι είμαστε, σάρκα και ψυχή. Gloria, gloria, corona de la Patria, soberana luz que es oro en tu Pendón. Vida, vida, futuro de la Patria, que en tus ojos es abierto corazón. Púrpura y oro: bandera inmortal; en tus colores, juntas, carne y alma están. Púrpura y oro: querer y lograr; Tú eres, bandera, el signo del humano afán. Gloria, gloria, corona de la Patria, soberana luz que es oro en tu Pendón. Púrpura y oro: bandera inmortal; en tus colores, juntas, carne y alma están

7 Η γλώσσα-the language Ισπανικές εκφράσεις: Καλημέρα Buenas dias
Τα ισπανικά (español) ή καστιλιάνικα (castellano) είναι μια ιβηρική, ρομανική γλώσσα . Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη ρομανική γλώσσα και η τέταρτη σε σειρά κατάταξης ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ενώ άλλες την κατατάσσουν τρίτη. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 402 εκατομμύρια ανθρώπους. Θεωρείται η δεύτερη πιθανώς σημαντική γλώσσα μετά την αγγλική σε ό,τι αφορά τον δυτικό κόσμο. Ισπανικές εκφράσεις: Καλημέρα Buenas dias Καληνύχτα Buenas noches Ευχαριστώ Gracias Σ΄αγαπώ Te quiero

8 Αξιοθέατα-Sights Η Ισπανία όμως φημίζεται για τα αξιοθέατα της. Για παράδειγμα το μουσείο Πάδρο στην Μαδρίτη, τους βασιλικούς κήπους του Alhambra Palace , τη Sagrada familia τον παγκοσμίως γνωστός καθεδρικός ναός της Βαρκελώνης, το βασιλικό παλάτι, το μουσείο Πικάσο, η πόλη του Τολέδο κα.

9

10 Διάσημες προσωπικότητες Famous personalities
Ελ Γκρέκο Κολόμβος

11 Ισπανική κουζίνα- Spanish cuisine
Σε όλο αυτό το υπέροχο μείγμα έρχεται να προστεθεί και η περίφημη cocina Espanola - η ισπανική κουζίνα, η γνωριμία με την οποία αποτελεί μια απολαυστική γαστριμαργική περιπέτεια. Την τελευταία δεκαετία, μάλιστα, η ισπανική κουζίνα έχει αποκτήσει υψηλή αξία.. Η ισπανική κουζίνα είναι γνωστή για την παέλια (που φτιάχνεται με ρύζι, κοτόπουλο, θαλασσινά και λαχανικά), την τορτίλια (ομελέτα με πατάτες) και τη σανγκρία (κόκκινο κρασί με φρούτα).

12 Παέλια Παραδοσιακή ισπανική ομελέτα
1 μικρό κοτόπουλο 10 μεγάλες γαρίδες 1/2 κιλό μύδια με το κέλυφος μερικές γυαλιστερές και αχιβάδες (προαιρετικά) μερικές καραβίδες (προαιρετικά) 1 σουπιά καθαρισμένη και κομμένη μικρά κομμάτια 2 – 3 μέτρια καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες 1 φλ. τσαγιού αρακάς 1/2 φλ. τσαγιού φασολάκια πράσινα 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα ή περασμένα στο μπλέντερ 3 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους και μερικές λωρίδες για διακόσμηση 2 δόσεις σαφράν (κρόκο) αλάτι, μερικά κλαδάκια δεντρολίβανου Παραδοσιακή ισπανική ομελέτα 800gr Πατάτες 6 αυγά 1 κουταλάκι αλάτι Ελαιόλαδο (τόσο όσο χρειάζεται για να τηγανιστούν οι πατάτες) Προαιρετικά Συστατικά ½ κρεμμύδι ½ κόκκινη και πράσινη πιπεριά 1 μάτσο (μικρό) μαϊντανό ή σπανάκι Chorizo (ισπανικό λουκάνικο)

13 Παραδοσιακοί χοροί- traditional dances
Ο Φλαμένκο (ισπ. Flamenco) είναι ένας ισπανικός όρος που αφορά ένα είδος μουσικής και χορού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τον 19ο αιώνα. Το φλαμένκο ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση. Προήλθε αρχικά από την περιφέρεια της Ανδαλουσίας, όπου αναπτύχθηκε με κέντρα τη Σεβίλλη, το Κάδιξ και τη Μάλαγα στη συνέχεια όμως εξελίχτηκε σε χαρακτηριστικό κομμάτι του πολιτισμού ολόκληρης της Ισπανίας . Είναι γενικότερα παραδεκτό ότι το φλαμένκο δημιουργήθηκε από τη μοναδική συνύπαρξη και μείξη της αραβικής, ανδαλουσιανής, και τσιγγάνικης κουλτούρας στην περιοχή της. Χαρακτηριστικό μουσικό όργανο είναι η κιθάρα φλαμένγκο.

14 SPAIN ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ Ο Δον Κιχώτης, ο ρομαντικός και ονειροπόλος ιππότης, μπλέκει σε αστείες καταστάσεις, μονομαχεί στο όνομα της αγαπημένης του αλλά και όλων των περιπλανώμενων ιπποτών, ζει ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Πλάι του ο Σάντσο, ο πιστός φίλος και υπηρέτης του, ένας απλός αλλά και πονηρός χωρικός, προσπαθεί να προστατέψει τον αφέντη του από τις κακοτοπιές.

15 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας! Thank you for your attention!!!
THE END GREECE , 1ST PRIMARY SCHOOL OF NEAPOLIS, Students Maggaloudis George, David Fivos, Duca Sophia, Goleina Emiliano


Κατέβασμα ppt "Ανακαλύπτοντας τις χώρες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google