Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕΡΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕΡΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕΡΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 1ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑ : PROJECT ΤΜΗΜΑ : Α3΄ EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕΡΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

2 Α)ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικοινωνία είναι η διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος από έναν πομπό σε ένα δέκτη, χρησιμοποιώντας έναν κώδικα επικοινωνίας. Επιπρόσθετα ο πομπός μπορεί επίσης να είναι και δέκτης, αφού μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου το νόημα δημιουργείται και από τους δύο. Υπάρχουν τέσσερις κύριες μορφές επικοινωνίας: η λεκτική, η νοηματική, η γραπτή Η ηλεκτρονική

3 ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Η ανθρώπινη επικοινωνία δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια εφόσον οι άνθρωποι ένιωθαν από νωρίς αυτήν την ανάγκη. Σήμερα η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού ολόκληρη η καθημερινότητα μας εξαρτάται από αυτήν. Η επικοινωνία μεταξύ μας μπορεί να γίνει με νοήματα, με λέξεις και με γράμματα δηλαδή μπορεί να είναι νοηματική, προφορική η γραπτή αντίστοιχα. Η επικοινωνία όμως μπορεί να είναι και προσχεδιασμένη μέσω διάφορων συσκευών. Η τηλεόραση, το τηλέφωνο και οποιαδήποτε άλλη συσκευή μας βοηθάει να επικοινωνούμε μεταξύ μας ακόμα και σε απόσταση, είναι ένα κομμάτι μιας προσχεδιασμένης επικοινωνίας η οποία γίνεται με τη βοήθεια της τηλεπικοινωνίας.

4 11/1/2014 Η επικοινωνία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι ολόκληρου του πλανήτη μας. Χάρη σε αυτήν η καθημερινότητα μας έγινε πιο εύκολη και η επικοινωνία με μακρινούς συγγενείς πιο άμεση. Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα όλες αυτές οι επικοινωνιακές συσκευές να έχουν ακόμα και συναισθηματική αξία για μας. Η επικοινωνία έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.

5 1)ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ως εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας".

6 Η εκτύπωσή της γίνεται συνήθως σε χαρτί χαμηλού κόστους.
11/1/2014 Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ. Η εκτύπωσή της γίνεται συνήθως σε χαρτί χαμηλού κόστους.

7 2)ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ Συναναστροφή: σημαίνει συντροφιά, παρέα, ανθρώπινες σχέσεις, φιλία. Ο Αίσωπος είπε: Καθένας χαρακτηρίζεται ότι είναι ανάλογα με εκείνους που συναναστρέφεται Ο Ισοκράτης είπε: οι κακές συναναστροφές πάντα κακό φέρνουν. Ο Ευριπίδης είπε: η συναναστροφή είναι διδάσκαλος για όλους τους ανθρώπους Συναναστροφή ήταν η φιλική συγκέντρωση σε σπίτι

8 3)ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Aποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

9 4)ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΠΡΑΙΓ: ΝΑ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ
Κώδικας Μπράιγ ονομάζεται το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Η μέθοδος Μπράιγ δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα, από τον Louis Braille, έναν άνθρωπο που ήταν εντελώς τυφλός. Την εποχή που έζησε ο Louis Braille υπήρχε ήδη ένα σύστημα ανάγνωσης για τυφλούς, το οποίο όμως αποτελούνταν από ανάγλυφα γράμματα της αλφαβήτου, πάνω σε μία επιφάνεια. Η προσπάθεια του κάθε τυφλού αναγνώστη να καταλάβει με την αφή, ποιο γράμμα ήταν, έκανε την διαδικασία ανάγνωσης τρομερά αργή, καθώς, το σχήμα των γραμμάτων είναι αρκετά σύνθετο. Αυτό οδήγησε στο να είναι ελάχιστοι εκείνοι που είχαν την δυνατότητα να διαβάζουν, όντας τυφλοί.

10 ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΠΡΑΙΓ: ΝΑ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ
Βασιζόταν σε ένα πλέγμα από 6x6 ακίδες, με τις οποίες ο Barbier αναπαριστούσε διάφορα γράμματα και φθόγγους. Αρχής εξ αρχής, για να το χρησιμοποιήσει κανείς, θα έπρεπε να έχει πολύ μεγάλα δάχτυλα. Ο νεαρός τότε Braille όμως, είδε το σύστημα του Barbier σαν μία καλή ευκαιρία να πειραματιστεί.

11 Β )ΤΡΟΠΟΙ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ας δούμε λοιπόν αρχικά τις τρεις βασικές συνιστώσες της ανθρώπινης επικοινωνίας: 1. Η συνομιλία : Η συνομιλία με τους άλλους πρέπει να χαρακτηρίζεται από τη μετάδοση όσο το δυνατόν πιο καθαρών και κατανοητών μηνυμάτων. 2. Η γλώσσα του σώματος : Όταν επικοινωνούμε με ένα άλλο άτομο, μπορούμε να μεταδίδουμε πολλά μηνύματα χωρίς όμως να μιλούμε. Η γλώσσα του σώματος είναι τα μηνύματα εκείνα που μεταδίδονται όχι από την ομιλία μας αλλά από τη γενικότερη στάση μας. 3. Η τέχνη του να ακούμε τους άλλους : Το να ακούμε τους άλλους προσεκτικά αποτελεί μια καίρια συνιστώσα της αποτελεσματικής επικοινωνίας. Ένας που είναι καλός ακροατής, ενθαρρύνει τον άλλο να μιλά ανοικτά και ειλικρινά.

12 Γ )ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1)Σηματα Μορς Η 1η Φεβρουαρίου 1999 ήταν μια ιστορική μέρα για όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τις τηλεπικοινωνίες. Οι θαλάσσιες επικοινωνίες έπαψαν πια να βασίζονται στον κώδικα Μορς.              Η νέα τεχνολογία με τα δορυφορικά συστήματα επέβαλε το τέλος των σημάτων Μορς και μαζί τον «θάνατο» της ειδικότητας του Ασυρματιστή. Εφευρέτης του τηλέγραφου και του διεθνούς αυτού αλφαβήτου είναι ο  Σαμουήλ Μορς. Στην Ελλάδα ο πρώτος τηλέγραφος λειτούργησε στα 1859.  Αυτή η μέθοδος επικοινωνίας ήταν σχετικά απλή κι έτσι έγινε το δημοφιλέστερο σύστημα του 19ου αιώνα,και εξαπλώθηκε στις διεθνείς επικοινωνίες. Το όλο σύστημα βασιζότανε στους ηλεκτρικούς παλμούς και τα ραδιοκύματα.  Το αλφάβητο λοιπόν αυτό δεν έχει γράμματα , αλλά έναν συνδυασμό από τελείες και παύλες. Η διάρκειά τους είναι καθορισμένη. Η τελεία αντιστοιχεί στο 1/6 του δευτερολέπτου και της παύλας 3 φορές μεγαλύτερη, δηλαδή ½ δευτερόλεπτο).  Η απόσταση μεταξύ του κάθε γράμματος είναι ίση με μισό δευτερόλεπτο. Ο πιο γνώριμος και αναγνωρίσιμος ήχος είναι :    3 τελείες   3 παύλες   3 τελείες    _ _ _ . . .                           

13 2)Ο τηλέγραφος : στηρίζεται πάνω στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.  

14 3)ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΟΜΙΛΙΑΣ
Όπως τα ζώα έτσι και ο άνθρωπος επικοινωνεί μέσω της ομιλίας τα ζώα επικοινωνούν με τους δικούς τους τρόπους όπως είναι οι κραυγές τα κελαηδίσματα τα ουρλιαχτά. Έτσι και ο άνθρωπος έχει της δικές του γλώσσες. Όλα αυτά δηλώνουν ευχαριστήσει, λύπη αγανάκτηση σύμφωνα με τα ένστικτα.

15 4)Facebook Το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίου, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Παρόλα αυτά όμως έχουν παρατηρηθεί κάποιες αρνητικές μεταβολές στην ψυχολογική κατάσταση των χρηστών του Facebook. Σε μια έρευνα που έγινε με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μελετώντας για 2 εβδομάδες 82 νεαρούς ενήλικες χρήστες και με ποιόν τρόπο σχετιζόταν η χρήση του κοινωνικού δικτύου με τα αισθήματα ψυχικής ικανοποίησης κάθε χρήστη. Τελικά οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο περισσότερο οι νέοι χρησιμοποιούσαν το Facebook, τόσο χειρότερα ένιωθαν στη συνέχεια και τόσο περισσότερο το επίπεδο ικανοποίησής τους από τη ζωή έπεφτε.

16 5)Twitter  Το Twitter (Τουίτερ) είναι ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα (μέχρι 140 χαρακτήρες), τα οποία ονομάζονται τουίτς (Tweets). Τα μηνύματα μπορούν να αναγνωστούν και από μη συνδεδεμένους χρήστες, αλλά μόνο οι συνδεδεμένοι μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενα. Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Η υπηρεσία έγινε γρήγορα δημοφιλής και σήμερα έχει εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου.

17 6)SKYPE Τι είναι το Skype;
Με το Skype μπορείτε να μοιραστείτε μια ιστορία, να γιορτάσετε τα γενέθλια ενός φίλου, να μάθετε μια ξένη γλώσσα, να οργανώσετε μια συνάντηση ή να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας – όλα αυτά δηλαδή που θέλετε να κάνετε στην καθημερινότητά σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συσκευή προτιμάτε – στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας ή ακόμα και σε μια τηλεόραση με Skype. Για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα – για να μιλήσετε ή να δείτε άλλους χρήστες του Skype, για παράδειγμα, ή για να ανταλλάξετε άμεσα μηνύματα μαζί τους. Ενώ με την τελευταία έκδοση του Skype, μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και τις ομαδικές βιντεοκλήσεις.

18 7)ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθιερωμένη ομάδα πρωτοκόλλων, η οποία συχνά αποκαλείται "TCP/IP" (αν και αυτή δεν χρησιμοποιείται από όλες τις υπηρεσίες του Διαδικτύου) για να εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διασυνδεδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα κοινό δίκτυο επικοινωνίας, ανταλλάσσουν μηνύματα (πακέτα) με τη χρήση διαφόρων πρωτοκόλλων (τυποποιημένοι κανόνες επικοινωνίας), τα οποία υλοποιούνται σε επίπεδο υλικού και λογισμικού. Το κοινό αυτό δίκτυο καλείται Διαδίκτυο.

19 Δ)H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Οι σύγχρονες συσκευές οι οποίες δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη ενδέχεται να αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες απειλές Η νέα τεχνολογία βλάπτει σοβαρά την υγεία Πληθαίνουν οι επιστήμονες οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στον άνθρωπο Τα νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας κάνουν τη ζωή μας όχι μόνο πιο εύκολη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Η κατακόρυφη αύξηση της έκθεσης στα ανθρωπογενή ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αποτέλεσμα της τεχνολογικής επανάστασης στον τελευταίο αιώνα, μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στη δημόσια υγεία. Οπως παραδέχονται πολλοί ειδικοί ερευνητές μπορεί να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δημόσιους κινδύνους. «Μια από τις πιο σοβαρές απειλές για την ανθρωπότητα στην εποχή μας είναι και η ρύπανση παντός είδους. Η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση θα μπορούσε να είναι η πλέον επικίνδυνη, αφού δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή και είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί» επισημαίνει ο δρ Παν. Κωσταράκης, διευθυντής έρευνας στο Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος.

20 H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
1)Βιολογικές δράσεις «Τις τελευταίες δεκαετίες αρκετά σημαντικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία πάσης συχνότητας, ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις, μπορεί να έχουν βιολογικές δράσεις σε κύτταρα και ζωντανούς οργανισμούς. Μάλιστα, τώρα τελευταία όλο και περισσότερες μελέτες επικεντρώνονται στις μη θερμικές συνέπειες των πεδίων αυτών» τονίζει ο κ. Κωσταράκης. 2)Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Κύριο αποτέλεσμα της απορρόφησης των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος. Ωστόσο, όπως τονίζουν πολλοί ειδικοί, οι μη θερμικές συνέπειες είναι οι πλέον επικίνδυνες, η κυριότερη από τις οποίες αναφέρεται στην καρκινογένεση. 3)Καρκινογένεση. Η μελέτη-κλειδί σχετικά με την καρκινογένεση και τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι η εργασία της επιδημιολόγου Νάνσι Βερτχάιμερ και του γιατρού Εντ Λίπερ, η οποία δημοσιεύθηκε το 1979 στην Αμερικανική.

21 H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Τη μελέτη αυτή ακολούθησαν και πολλές άλλες, αλλά το μόνο βέβαιο στη διαμάχη για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών στην ανθρώπινη υγεία είναι ότι για κάθε έρευνα που δημοσιεύεται και αναφέρεται στις βλαπτικές συνέπειες υπάρχει και μια άλλη η οποία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν «βάσιμες αποδείξεις» για τις συνέπειες αυτές. Με την επιστημονική κοινότητα να διαφωνεί για τις βλαπτικές επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, το καλύτερο που μπορεί να κάνει το κοινό είναι να μειώσει συνειδητά την έκθεσή του στις ακτινοβολίες αυτές.

22 Ε )ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1ο Καθορίστε την απόσταση που πρέπει να κρατάτε από συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες στο σπίτι και στην εργασία, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, το ηλεκτρικό ξυπνητήρι, η οθόνη του υπολογιστή κ.ά., προκειμένου να μειώσετε την έκθεσή σας σε αυτές. 2ο Αλλάξτε τη θέση των επίπλων σας (ειδικά τα κρεβάτια, τα γραφεία και τους καναπέδες όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες) ώστε να είναι μακριά από ηλεκτρικές θερμάστρες, καλωδιακές εγκαταστάσεις και άλλα «καυτά σημεία» ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. 3ο Δοκιμάστε αν είναι δυνατόν με έναν μετρητή την ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπει η συσκευή που θέλετε να αγοράσετε και προτιμήστε εκείνη που εκπέμπει τη χαμηλότερη. Βγάλτε από την πρίζα, μη χρησιμοποιείτε ή πετάξτε τις συσκευές που δεν σας είναι απαραίτητες. 4ο Χρησιμοποιείτε προστατευτικές ασπίδες στην οθόνη του υπολογιστή, ιδίως αν τον χρησιμοποιούν παιδιά.

23 H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
5ο Ελαχιστοποιήστε όσο είναι δυνατόν τη χρήση κινητών και ασύρματων τηλεφώνων.   1)Κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η έλλειψη σαφούς πλάνου για την προστασία του κοινού από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας δεν απασχολεί μόνο τους Ελληνες αλλά και τους κατοίκους των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη Γερμανία ωστόσο έχουν τεθεί όρια που να διασφαλίζουν τον πληθυσμό από πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις της λειτουργίας τους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να φροντίζουν ώστε η απόσταση των κεραιών από κατοικημένες περιοχές να είναι τέτοια ώστε να τηρούνται τα όρια για τη δόση απορρόφησης. 

24 H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
2)Οικιακές συσκευές Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η μοντέρνα κουζίνα, είναι ένα πεδίο γεμάτο ακτινοβολία. Το ψυγείο, τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, η ηλεκτρική κουζίνα παράγουν τόση ώστε να προκληθεί βλάβη στο αναπαραγωγικό σύστημα της νοικοκυράς που τα χρησιμοποιεί. Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια τα οποία εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα ανάλογης έντασης όπως αυτά που δημιουργούν οι οικιακές συσκευές, τα ωάρια στις ωοθήκες των θηλυκών σταμάτησαν να αναπτύσσονται φυσιολογικά. Οι κατασκευαστές φούρνων μικροκυμάτων καθησυχάζουν τους καταναλωτές ότι με τη νέα τεχνολογία που εφαρμόζουν οι διαρροές της ακτινοβολίας από αυτές τις συσκευές έχουν ελαχιστοποιηθεί ή ακόμη εξαλειφθεί εντελώς. Ακτινοβολία ωστόσο μπορεί πάντοτε να «ξεφύγει» από ελαττωματικές πόρτες, ακόμη και από το προστατευτικό τζάμι των συσκευών, αν και σε αυτή την περίπτωση οι ποσότητές της είναι σχεδόν αμελητέες. Τα μέρη του σώματος που παρουσιάζουν ευαισθησία σε αυτή την ακτινοβολία είναι τα μάτια, τα γεννητικά όργανα και ο εγκέφαλος. 

25 H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
3)Ασύρματα τηλέφωνα Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα τηλέφωνα είναι ακόμη άγνωστες. Οπως λένε οι ειδικοί, αν και τα ασύρματα τηλέφωνα θεωρούνται γενικώς ασφαλή, οι επιπτώσεις στην υγεία από τη μακροχρόνια χρήση τους δεν είναι γνωστές και προειδοποιούν το κοινό να τα χρησιμοποιεί όσον το δυνατόν λιγότερο. Ωσπου να ολοκληρωθούν οι έρευνες (οι οποίες άρχισαν μόλις πριν από δύο χρόνια) για τις επιπτώσεις από τη μακροχρόνια χρήση αυτών των συσκευών στην υγεία, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όσοι τα χρησιμοποιούν συχνά παίζουν τον «ρόλο» των πειραματόζωων. Τα άτομα με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα θεωρούνται πιο ασφαλή απέναντι στην ακτινοβολία των ασύρματων τηλεφώνων. Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι σε άτομα με ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα η ακτινοβολία που εκπέμπεται μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. 

26 H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
4)Κινητά τηλέφωνα Μπορεί ένα τηλεφώνημα από ένα κινητό τηλέφωνο να προκαλέσει τόση βλάβη στην υγεία του χρήστη του όση προκαλεί ένα τσιγάρο σε έναν καπνιστή; Ο ενθουσιασμός που χαρακτήριζε τους μανιώδεις χρήστες των κινητών τηλεφώνων έχει δώσει τη θέση του στον προβληματισμό, αφού τα νέα για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία η χρήση τους δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία προειδοποιεί ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία, κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, και το υπουργείο Υγείας έσπευσε να ανακοινώσει ότι από εδώ και στο εξής οι νέες συσκευές θα κυκλοφορούν με την ένδειξη «τα κινητά ενδεχομένως βλάπτουν σοβαρά την υγεία».

27 H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
5)Μη θερμικές επιδράσεις Οι μη θερμικές επιδράσεις της χρήσης των κινητών αφορούν τη συμπεριφορά κυρίως των παιδιών. Αλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η χρήση τους, σύμφωνα με πολλές μελέτες ειδικών ερευνητών, είναι στον μεταβολισμό και στην όραση, ενώ μπορεί να επηρεάσει επίσης την ανάπτυξη των εμβρύων στις έγκυες γυναίκες, να προκαλέσει ορμονικές μεταβολές, μεταβολές στη συγκέντρωση ασβεστίου και διαταραχές στον ύπνο. Επίσης όσοι έχουν βηματοδότη, ακουστικά ή αντλίες ινσουλίνης, πρέπει να προσέχουν ώστε το κινητό τους (όταν λειτουργεί) να μη βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος του σώματός τους.

28 Ε)Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑ
Σύμφωνα με επιστήμονες για την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας λένε ότι σε μερικά χρόνια δεν θα επικοινωνούμε μέσω κινητών τηλέφωνων αλλά μέσω τσιπς που θα χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια και δεν θα είναι επιβλαβής για την υγεία όπως είναι τώρα. Η μπαταρία τους θα έχει διάρκεια από μια μέρα έως ενός μήνα διάρκεια χωρίς να το φορτίσουμε, επίσης δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον και δεν θα βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό το τσιπ θα είναι αδιάβροχο και θα διαθέτει και αδιάβροχη κάμερα, ωστόσο για να τηλεφωνήσεις δεν θα χρειάζεται ούτε καν να γράψεις ή να πεις τον αριθμό αφού θα είναι ρυθμισμένο να καλεί αυτόματα μόνο με το όνομα που θα λες. Θα έχει μέγεθος όσο ένα μπισκότο και το πληκτρολόγιο του θα μπορείς να το συνδέσεις εσύ στο κινητό διότι αυτό δεν θα διαθέτει ένα επειδή θα μπορείς να τα κάνεις όλα μέσω φωνητικών εντολών στο κινητό, το πληκτρολόγιο θα είναι μόνο για ουδέτερες χρήσεις (εφαρμογές, internet). Το κινητό θα φορτίζεται αυτόματα ενώ το έχεις μαζί σου χωρίς να βλάπτει εσένα ή τους γύρω σου. Το μόνο αρνητικό με το τσιπ είναι ότι δεν θα μπορεί να φορτίζεται όταν δεν θα έχει ήλιο (καλοκαιρία) αλλά θα υπάρχουν και έτοιμες backup μπαταρίες που θα μπορούν να διαρκούν μέχρι ένα μήνα.

29 ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org/ http://www.tovima.gr/
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Α3 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕΡΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google