Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

RDF Schema για ένα Συνεργείο Αυτοκινήτων ΗΥ-566 Διαχείριση Γνώσης Σε Ενδοεπιχειρησιακά Δίκτυα Και Το Διαδίκτυο Επιμελήθηκαν: Νίκος Ξανθόπουλος, Αδάμ Αρβελάκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "RDF Schema για ένα Συνεργείο Αυτοκινήτων ΗΥ-566 Διαχείριση Γνώσης Σε Ενδοεπιχειρησιακά Δίκτυα Και Το Διαδίκτυο Επιμελήθηκαν: Νίκος Ξανθόπουλος, Αδάμ Αρβελάκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 RDF Schema για ένα Συνεργείο Αυτοκινήτων ΗΥ-566 Διαχείριση Γνώσης Σε Ενδοεπιχειρησιακά Δίκτυα Και Το Διαδίκτυο Επιμελήθηκαν: Νίκος Ξανθόπουλος, Αδάμ Αρβελάκης

2 Πεδίο Εφαρμογής  Το πεδίο εφαρμογής είναι ένα συνεργείο αυτοκινήτων

3 Πεδίο εφαρμογής  Η οντολογία μας καλύπτει τα εξής: Διατήρηση καταλόγου με αυτοκίνητα ΙΧ προς επισκευή με λεπτομέρειες για κάθε αυτοκίνητοΔιατήρηση καταλόγου με αυτοκίνητα ΙΧ προς επισκευή με λεπτομέρειες για κάθε αυτοκίνητο Λεπτομέρειες για τον ιδιοκτήτη κάθε αυτοκινήτου (φυσικό ή νομικό πρόσωπο)Λεπτομέρειες για τον ιδιοκτήτη κάθε αυτοκινήτου (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) Λεπτομέρειες για την ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει κάθε αυτοκίνητοΛεπτομέρειες για την ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει κάθε αυτοκίνητο Λεπτομέρειες για την εργασία την οποία θα αναλάβει το συνεργείοΛεπτομέρειες για την εργασία την οποία θα αναλάβει το συνεργείο

4 Εφαρμογές  Το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε: Συνεργείο ΙΧ (αυτόνομο ή αντιπροσώπου)Συνεργείο ΙΧ (αυτόνομο ή αντιπροσώπου) Σαν συνδετικός κρίκος σε μια αλυσίδα συνεργείων για την ανταλλαγή πληροφοριών (π.χ. ιστορικό βλαβών αυτοκινήτου)Σαν συνδετικός κρίκος σε μια αλυσίδα συνεργείων για την ανταλλαγή πληροφοριών (π.χ. ιστορικό βλαβών αυτοκινήτου)

5 Δομή της Οντολογίας  Όλα γενικά τα αυτοκίνητα συμβολίζονται με την κλάση IX:

6 Δομή της Οντολογίας  Τα χαρακτη- ριστικά της κλάσης IX:

7 Δομή της Οντολογίας  Ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου συμβολίζεται με την κλάση Idioktitis

8 Δομή της Οντολογίας  Κάθε αυτοκίνητο πρέπει να είναι ασφαλισμένο, αυτή η ασφάλεια συμβολίζεται με την κλάση Asfaleia:

9 Δομή της Οντολογίας  Η εργασία που εκτελεί το συνεργείο συμβολίζεται με την κλάση ErgasiaSynergeiou:

10 Δομή της Οντολογίας

11 Συνολικά η Οντολογία

12 RQL Queries (για το Schema)  Βρίσκουμε όλα τα leaf classes του σχήματος: leafclass ...

13 RQL Queries (για το Schema)  Βρίσκουμε όλα τα top classes του σχήματος: topclass

14 RQL Queries (για το Schema)  Βρίσκουμε όλες τις άμεσες υποκλάσεις της κλάσεις ΙΧ: subClassOf^(IX)

15 RQL Queries (για τα δεδομένα)  Βρίσκουμε όλα τα IDs των αυτοκινήτων τα οποία έχουν τύπο Roadster: SELECT X FROM Roadster{X} ...

16 RQL Queries (για τα δεδομένα)  Βρίσκουμε όλες τις μάρκες των αυτοκινήτων τα οποία χαρακτηρίζονται Roadster SELECT X FROM Roadster.Marka{X} Lamborghini Lamborghini Ferrari Ferrari Porsche Porsche Lamborghini Lamborghini Ferrari Ferrari

17 Περιορισμοί / Μειονεκτήματα  Δεν εξασφαλίζεται η μοναδικότητα Κάθε αυτοκίνητο έχει ακριβώς έναν αριθμό κυκλοφορίας, ένα έτος κατασκευής κτλ. Αυτό δεν μπορεί να εκφραστεί στην RDF.Κάθε αυτοκίνητο έχει ακριβώς έναν αριθμό κυκλοφορίας, ένα έτος κατασκευής κτλ. Αυτό δεν μπορεί να εκφραστεί στην RDF. Είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο να είναι ταυτόχρονα και Sedan και OffRoad. Αλλά ένα instance τύπου ΙΧ δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα κλάσης Sedan και OffRoad. Μπορεί να είναι ή το ένα ή το άλλο.Είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο να είναι ταυτόχρονα και Sedan και OffRoad. Αλλά ένα instance τύπου ΙΧ δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα κλάσης Sedan και OffRoad. Μπορεί να είναι ή το ένα ή το άλλο.

18 Τέλος Παρουσίασης Ευχαριστούμε


Κατέβασμα ppt "RDF Schema για ένα Συνεργείο Αυτοκινήτων ΗΥ-566 Διαχείριση Γνώσης Σε Ενδοεπιχειρησιακά Δίκτυα Και Το Διαδίκτυο Επιμελήθηκαν: Νίκος Ξανθόπουλος, Αδάμ Αρβελάκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google