Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΑΡΚΟΥΔΑΣ, Ph.D 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

2 Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ Σπούδασε Οικονομικές επιστήμες, Διοίκηση επιχειρήσεων, Διεθνές Marketing σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Μ. Βρετανίας και της Αμερικής. Έκανε εκτεταμένη μελέτη σε θέματα Management και Ηγεσίας (The talent of Leadership). Διετέλεσε Διευθυντικό στέλεχος Ελληνικών και Πολυεθνικών Επιχειρήσεων, τ. Διευθυντής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Ελλάδα, τ. Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου. Είναι καθηγητής του Marketing και του Management, συγγραφέας πολλών άρθρων, σεμιναρίων και του καινοτόμου βιβλίου «Το ταλέντο της Επιτυχίας», με πλήθος ομιλιών (public speaking) στο ενεργητικό του. Ιδρυτής της εταιρίας ARMACON (Arkoudas Marketing-Management Consultants), το 1997, με αντικείμενο την Διαχείριση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Σεμιναρίων, Προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας και την Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Marketing-Exports-Management σε επιχειρήσεις.

3 Τα Οικονομικά της Ευτυχίας
Αντί να μετράμε την επιτυχία μέσω του πλούτου και του Α.Ε.Π., θα πρέπει να θεωρούμε ως δείκτη την «Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία» Δεν καταργούνται οι Οικονομικοί Δείκτες, αλλά συμπληρώνονται με τις έννοιες της κοινής ωφέλειας και κοινωνικής πρόνοιας με στόχο την ευδαιμονία, την ευημερία, το προσδόκιμο ζωής και την ευτυχία των πολιτών.

4 Η ΕΥΤΥΧΙΑ Τονώστε τις αισθήσεις σας Αθληθείτε ή ασκηθείτε
…δεν είναι μια κατάσταση μόνιμη και στατική, αλλά πολλές μικρές χαρούμενες στιγμές. Όσο τις επιδιώκουμε και τις καλλιεργούμε τόσο περισσότερο αγγίζουμε την ευτυχία! Η μεσογειακή συνταγή Τονώστε τις αισθήσεις σας Αθληθείτε ή ασκηθείτε Διαλογιστείτε Ερωτευτείτε Ταυτιστείτε Δώστε νόημα στη ζωή σας

5 Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ της Ευτυχίας στην Εποχή του Δ.Ν.Τ.
Στην κοινωνία της αφθονίας η ζωή μας ήταν πιο αγχώδης, στην νέα εποχή της λιτότητας μπορεί να αναβιώσει η παιδική ηλικία των ‘50’ς !!! Η οικονομική ευμάρεια δεν φέρνει ευτυχία, λέει το νεότευκτο Κίνημα για την Ευτυχία και διακηρύσσει ότι “καθώς η κοινωνία μας γινόταν πλουσιότερη, η ευτυχία δεν προχώρησε ούτε ένα βήμα” Η Βρετανική Συνταγή: Ο Γενικός Δείκτης Ευτυχίας. Giving = Να δίνεις (περισσότερα από όσα παίρνεις) ικανοποίηση Relating = Να συνδέεσαι με άλλους, σχέσεις, σωματεία, κοινωνία Exercising = Να ασκείς το σώμα σου Attending = Να νοιάζεσαι για τον κόσμο γύρω σου Teaching = Να διδάσκεσαι κάτι καινούργιο (Δια βίου μάθηση)

6 Μην Παραδίνεστε στην Κρίση!!
Ο Δαλάι Λάμα στη Liberation: Ο άνθρωπος ζει σαν να μην πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει στην πραγματικότητα!. Τι είναι κρίση ; Η οικονομική κρίση είναι ουσιαστικά μια ανθρώπινη κρίση, μια κρίση ψυχικής υγείας. Θύμα η παραγωγική ηλικία Μείωση στα τροχαία, αύξηση στις αυτοκτονίες, άγχος και κατάθλιψη και κρίσεις πανικού ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ευελιξία (flexibility)- προσαρμοστικότητα Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στο πένθος της ανεργίας- «στέρηση» της ευτυχίας προτείνουμε συμβουλές.

7 ΚΡΙΣΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ? ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (GLOBALIZATION)
‘’ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ’’ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ (ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ), ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ/ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Ευημερία- Ύφεση ή Άνθηση και Κάμψη τα τελευταία 150 χρόνια Μ.Ο ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ Πρόεδρος Hoover, ΗΠΑ: ‘’ Ο πληθωρισμός είναι χειρότερος και από τον Στάλιν’’

8 ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ- ΧΡΗΣΙΜΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ……
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Με την παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική ύφεση και την Εργασιακή Ανασφάλεια ολοένα περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν κάποια μορφή ήπιας ή βαριάς μελαγχολίας……… άνθρωποι παγκοσμίως, κυρίως στις ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες, υποφέρουν διαγνωσμένα από κατάθλιψη ( στοιχεία Π.Ο.Υ.) Μόλις το 25% έχει πρόσβαση σε αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας, ενώ το κόστος των φαρμάκων και της ψυχοθεραπείας συχνά είναι δυσβάσταχτο!

9 ΕΡΕΥΝΑ SOS- ΕΠΙΨΥ (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ)
ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΙΟΣ 2013: : 50% αύξηση νοσημάτων Ψυχικής Υγείας Το 2013, το 12,5% του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει από νοσήματα Ψυχικής Υγείας Η αναλογία Γυναικών- Ανδρών είναι 2/1 Το 20,9% του πληθυσμού που υποφέρει είναι κατώτερου μορφωτικού επιπέδου, ενώ το 7,2% είναι άτομα ανώτερου μορφωτικού επιπέδου (τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών).

10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: SOS
1 ΣΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ, ΑΓΧΟΣ Ή ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ! Έρευνα της ‘’Καθημερινής’’: Τρόπος ζωής, έλλειψη ενδοοικογενειακής επικοινωνίας, κάθε μορφής βία και η χρήση Η/Υ, έλλειψη άσκησης, παχυσαρκία, κακή διατροφή κλπ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ αν η πρόβλεψη για ποσοστό ανεργίας ξεπεράσει το 30% (τέλη του 2013) ή εκτιναχθεί στο 36% όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

11 ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ(LA VITA E BELLA)!
6 Πολύτιμες Συμβουλές στην Κρίση!!! Αποδεχθείτε ότι τα πράγματα άλλαξαν, φανείτε ευέλικτοι στα νέα δεδομένα. Μην αυτοενοχοποιείστε όταν συμβαίνει κάτι άσχημο, πχ η απώλεια εργασίας δεν οφείλεται σε δική σας ανικανότητα. Έχασα την δουλειά μου ή δεν έχω χρήματα! Το πρόβλημα είναι κοινό, όλοι σας καταλαβαίνουν. Όταν νιώσετε απόγνωση μην παίρνετε ριψοκίνδυνες και αυτοκαταστροφικές αποφάσεις. Η απόγνωση θα υποχωρήσει και σεις θα πάτε μπροστά. Εστιάστε στις θετικές πτυχές της ζωής σας. Εκτιμήστε τις σχέσεις με φίλους και οικογένεια. Χαρείτε τα μικρά πράγματα της ζωής, την καλή παρέα, άλλες πηγές ικανοποίησης εκτός από τον καταναλωτισμό…… γιατί η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ(LA VITA E BELLA)!

12 Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

13


Κατέβασμα ppt "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google