Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πανεπιστήμιο Κύπρου Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ.)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πανεπιστήμιο Κύπρου Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ.)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πανεπιστήμιο Κύπρου Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ.)
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ Λέκτορας Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (

2 Εισαγωγή Σκοπός Διάλεξης Τι αναμένουμε από εσάς
Να διδάξει στους φοιτητές τακτικές παρουσιάσεων σε διάφορες συνθήκες Να διδάξει διάφορες μικρές αλλά χρήσιμες μεθόδους λειτουργίας του λογισμικού Powerpoint. Να διδάξει την εισαγωγή οπτικών και ακουστικών μέσων στις παρουσιάσεις Τι αναμένουμε από εσάς Βασική γνώση Η/Υ Βασική γνώση PowerPoint (δημιουργία απλών παρουσιάσεων).

3 Παραδείγματα Παρουσιάσεων
Πρόχειρες – Παρουσιάσεις που γίνονται ανεπίσημα, συνήθως μεταξύ συναδέλφων, συμφοιτητών σας, με σκοπό απλώς την ενημέρωση της ομάδας Επιστημονικές ή Επαγγελματικές– Παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και επαγγελματικές διοργανώσεις Διαφημιστικές και Πληροφοριακές – Παρουσιάσεις που σκοπό έχουν να προάγουν προϊόντα ή να πληροφορήσουν το ακροατήριο για γεγονότα και καταστάσεις Ακαδημαϊκές – Παρουσιάσεις σε τάξεις και εργαστήρια Ημιεπαγγελματικές – Παρουσιάσεις που συνδυάζουν και προχειρότητα αλλά και κάποιο επίπεδο επαγγελματισμού.

4 Γνώση Ακροατηρίου Γνωρίζοντας το ακροατήριο μπορούμε
Να διαλέξουμε τον τόνο Να διαλέξουμε επίπεδο Να επιλέξουμε οπτικοακουστικά μέσα Και πολλά άλλα πλεονεκτήματα! Παράδειγμα: Σήμερα έχουμε και φοιτητές αλλά και άλλους συναδέλφους. Φιλικό επίπεδο παρουσίασης (με αστεία αλλά και ουσία) Φιλική συζήτηση χωρίς τυπολογίες και πρόγραμμα

5 Ο Ρόλος Του PowerPoint Η παρουσίαση είναι ένα οπτικοακουστικό βοήθημα
ΔΕΝ αντικαθιστά την ομιλία ΔΕΝ αντικαθιστά τις κινήσεις των χεριών ΔΕΝ αντικαθιστά την γνώση του αντικειμένου Αντίθετα, μπορεί Να βοηθήσει στην οργάνωση και δομή της ομιλίας Να δώσει στο ακροατήριο μια οπτική και ακουστική πτυχή του αντικειμένου Να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον! Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις!

6 Τι θα δούμε σήμερα Τέσσερα βασικά θέματα
Οργάνωση Παρουσίασης και Αντιμετώπιση Ακροατηρίου Απαιτήσεις για διαφόρους τύπους ακροατηρίων Ειδική αντιμετώπιση της συνολικής παρουσίασης Το PowerPoint σαν βοήθημα παρουσίασης Ικανότητες Διάφορα «μυστικά» που βοηθούν στην εικόνα της παρουσίασης Χρήση Animation και Πολυμέσων Τι πρέπει να προσέχουμε Εισηγήσεις ως προς την οπτικοακουστική Χρώματα και εμφάνιση διαφάνειας Τρόπος σύνδεσης ομιλίας και διαφάνειας Από την θεωρία στην πράξη Δημιουργία της δικής σας παρουσίασης!

7 Χρονοδιάγραμμα Δυο ώρες διάλεξη και συζήτηση
Μισή με μια ώρα δημιουργία παρουσίασης Μια ώρα παρουσιάσεις (αναλόγως συμμετοχής) Ανοιχτή συζήτηση κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων με συμμετοχή ακροατηρίου!

8 Οργάνωση Παρουσίασης και Αντιμετώπιση Ακροατηρίου

9 Ακροατήριο Επαγγελματικό Ακαδημαϊκό Επιστημονικό Συναδελφικό – Φιλικό
Πρόεδροι και διευθυντές εταιρειών, αποστολές από εξωτερικό, επίσημοι, δημοσιογράφοι, κλπ. Ακαδημαϊκό Μαθητές, Καθηγητές, Φοιτητές Επιστημονικό Ερευνητές, ακαδημαϊκοί Συναδελφικό – Φιλικό Εμείς, εσείς. Από το ακροατήριο εξαρτώνται: Επιλογή λεξιλογίου, ενδυμασία, προσφώνηση κλπ.

10 Επαγγελματικό Ακροατήριο
Η επιλογή της γλώσσας ΑΚΡΩΣ επαγγελματική Αποφυγή λέξεων «δρόμου» Ενδυμασία Οργάνωση Παρουσίασης Εισαγωγή Κίνητρα γιατί πρέπει να σας ακούσουν Η δική σας πρόταση και τα επιχειρήματα Αποτελέσματα και συζήτηση αποτελεσμάτων Επίλογος – Επανάληψη κύριων σημείων ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ

11 Το επιστημονικό ακροατήριο
Σχεδόν ίδιο με το επαγγελματικό, απλώς λιγότερο τυπικό Μπορείτε να είστε πιο φιλικός/κή. ΣΩΣΤΗ ΣΤΗΡΗΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ Το ακροατήριο σας έχει κάποιο επίπεδο! Οργάνωση: Εισαγωγή – Κίνητρο για την παρουσίαση Γιατί είναι σημαντική η δικιά σας η παρουσίαση; Η δική σας πρόταση και οι διαφορές της από τις υπόλοιπες Επιστημονική Μεθοδολογία Τρόπος συλλογής και καταγραφής αποτελεσμάτων Αποτελέσματα και σημασία τους Επίλογος και επανάληψη της προσφοράς σας Πολλές παρουσιάσεις διπλωματικών εργασιών και διατριβών εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή!!!

12 Ακαδημαϊκό και Φιλικό ακροατήριο
Πιο «χαλαρή» η κατάσταση Εξακολουθεί όμως να υπάρχει σεβασμός στο ακροατήριο Οργάνωση εναπόκειται σε εσάς Εισαγωγή Κίνητρο να σας ακούσουμε Παρουσίαση πρότασης Τυχόν αποτελέσματα και η σημασία τους Κριτική – Ερωτήσεις

13 Εισαγωγικά Τίτλος Εισαγωγή Περιεχόμενα (προαιρετικό)
Όνομα, Οργανισμός, Τίτλος, Λογότυπο/α, αναφορές Εισαγωγή Στην εισαγωγή πρέπει να δώσετε το θέμα σας καθαρά Περιεχόμενα (προαιρετικό) Διαφάνεια με το τι θα μιλήσετε Κίνητρα για να σας ακούσουμε Ποια σημασία του θέματος Γιατί ενδιαφέρει το ΠΑΡΟΝ ακροατήριο Τα λεγόμενα ice-breakers Εικόνες, ανέκδοτες ιστορίες, κλπ.

14 Κυρίως Σώμα Παρουσίασης
Δουλειά σχετιζόμενη με την δικιά σας (προαιρετικό) Αν υπάρχει κάτι το σχετικό με το θέμα σας Η δικιά σας η πρόταση Κατευθείαν στο ψητό Αποφυγή πολυλογίας και πολλών παρεκτροπών ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Περιγραφή Υλοποίησης ή θεωρητικής εφαρμογής Μεθοδολογία Περιγραφή συλλογής αποτελεσμάτων Τυχόν προϋποθέσεις

15 Επίλογος Επανάληψη των σημαντικότερων σημείων
Συμπεράσματα σε σχέση με το τι περιμένετε Τυχόν μελλοντική εργασία Βιβλιογραφία και αναφορές σε υλικό που χρησιμοποιήσατε (εικόνες, ιστοσελίδες, ότι ΔΕΝ σας ανήκει). Ενθάρρυνση ακροατηρίου για ερωτήσεις ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

16 Το PowerPoint σαν εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων

17 Η επιφάνεια εργασίας Το μενού εργασιών Ο πίνακας διαφανειών
Η παρούσα διαφάνεια

18 Το μενού εργασιών

19 Εισαγωγή κειμένων

20 Εισαγωγή Γραφικών

21 Εισαγωγή Πολυμέσων

22 Δημιουργία Παρουσίασης
Σε συνεργασία με το Βοηθό. (Τροποποιώντας μια υπάρχουσα προβολή ή από τον Οδηγό Αυτόματου Περιεχομένου) Χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο σχεδίασης Η χρήση του Master Slide (Παράδειγμα) Βοηθός: Εάν το παράθυρο εργασιών Δημιουργία παρουσίασης δεν εμφανίζεται, από το μενού Αρχείο, κάντε κλικ στην εντολή Δημιουργία. Στην ενότητα Δημιουργία, κάντε κλικ στην επιλογή Από "Οδηγό Αυτόματου Περιεχομένου" και στη συνέχεια ακολουθήστε τις υποδείξεις του οδηγού. Στην παρουσίαση, αντικαταστήστε τις προτάσεις κειμένου με το κείμενο που θέλετε και στη συνέχεια πραγματοποιήστε οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές θέλετε, όπως προσθήκη ή διαγραφή διαφανειών, προσθήκη στοιχείων εικόνας ή εφέ κίνησης και εισαγωγή κεφαλίδων και υποσέλιδων.   Πρότυπο Σχεδίασης: Εάν το παράθυρο εργασιών Δημιουργία παρουσίασης δεν εμφανίζεται, από το μενού Αρχείο, κάντε κλικ στην εντολή Δημιουργία. Στην ενότητα Δημιουργία, κάντε κλικ στην επιλογή Από πρότυπο σχεδίασης. Στο παράθυρο εργασιών Σχεδίαση διαφανειών, κάντε κλικ σε ένα πρότυπο σχεδίασης που επιθυμείτε να εφαρμόσετε. 

23 Τι περιλαμβάνει η διαδικασία δημιουργίας;
μια βασική σχεδίαση, την προσθήκη νέων διαφανειών και περιεχομένου, την επιλογή διατάξεων (ταξινόμησης στοιχείων), την τροποποίηση της σχεδίασης διαφανειών, αλλάζοντας το συνδυασμό χρωμάτων ή εφαρμόζοντας διάφορα πρότυπα σχεδίασης, καθώς και τη δημιουργία εφέ όπως εναλλαγές διαφανειών με κίνηση. Η ταξινόμηση στοιχείων σε ένα γράφημα, όπως ο τίτλος ή ο υπότιτλος ενός κειμένου, οι λίστες, οι εικόνες, οι πίνακες, τα γραφήματα, τα Αυτόματα Σχήματα και οι ταινίες.), την τροποποίηση της σχεδίασης διαφανειών, εάν επιθυμείτε, αλλάζοντας το συνδυασμό χρωμάτων (συνδυασμός χρωμάτων: Σύνολο οχτώ εξισορροπημένων χρωμάτων που μπορείτε να εφαρμόσετε σε διαφάνειες, σελίδες σημειώσεων ή σημειώσεις ακροατηρίου. Ένας συνδυασμός χρωμάτων αποτελείται από ένα χρώμα φόντου, ένα χρώμα για γραμμές και κείμενο και έξι άλλα χρώματα που έχουν σχεδιαστεί για την ευκολότερη ανάγνωση των διαφανειών.) ή εφαρμόζοντας διάφορα πρότυπα σχεδίασης (πρότυπο σχεδίασης: Αρχείο που περιέχει τα στυλ σε μια παρουσίαση, όπως τον τύπο και το μέγεθος κουκκίδων και γραμματοσειρών, τα μεγέθη και τις θέσεις των χαρακτήρων κράτησης θέσης, το σχέδιο και το γέμισμα φόντου, τους συνδυασμούς χρωμάτων, ένα υπόδειγμα διαφανειών και ένα προαιρετικό υπόδειγμα τίτλων.), καθώς και τη δημιουργία εφέ όπως εναλλαγές διαφανειών με κίνηση. Οι παρακάτω πληροφορίες δίνουν έμφαση στις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας κατά την έναρξη της διαδικασίας.

24 Τρόποι Δημιουργίας Κενή παρουσίαση:
Διαφάνειες στις οποίες έχει εφαρμοστεί ελάχιστη σχεδίαση και καθόλου χρώμα. Υπάρχουσα παρουσίαση: Βασίστε τη νέα σας παρουσίαση σε μια παρουσίαση που έχετε ήδη γράψει και σχεδιάσει. Με την εντολή αυτή δημιουργείται ένα αντίγραφο υπάρχουσας παρουσίασης. Κενή παρουσίαση  Ξεκινήστε με διαφάνειες στις οποίες έχει εφαρμοστεί ελάχιστη σχεδίαση και καθόλου χρώμα. Υπάρχουσα παρουσίαση   Βασίστε τη νέα σας παρουσίαση σε μια παρουσίαση που έχετε ήδη γράψει και σχεδιάσει. Με την εντολή αυτή δημιουργείται ένα αντίγραφο υπάρχουσας παρουσίασης, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις τροποποιήσεις σχεδίασης ή περιεχομένου που θέλετε για τη νέα παρουσίαση. Πρότυπο σχεδίασης   Βασίστε την παρουσίασή σας σε ένα πρότυπο του PowerPoint, το οποίο διαθέτει ήδη σχεδίαση, γραμματοσειρές και συνδυασμό χρωμάτων. Εκτός από τα πρότυπα που συνοδεύουν το PowerPoint, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρότυπο που δημιουργήσατε εσείς. Πρότυπα με προτεινόμενο περιεχόμενο   Χρησιμοποιήστε τον "Οδηγό Αυτόματου Περιεχομένου" για να εφαρμόσετε ένα πρότυπο σχεδίασης, το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις για κείμενο στις διαφάνειές σας. Στη συνέχεια πληκτρολογήστε το κείμενο που θέλετε. Ένα πρότυπο σε τοποθεσία Web   Δημιουργήστε μια παρουσίαση χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο που βρίσκεται σε μια τοποθεσία Web. Ένα πρότυπο στη Microsoft.com   Επιλέξτε από επιπλέον πρότυπα του PowerPoint στην τοποθεσία της συλλογής προτύπων του Microsoft Office. Τα πρότυπα αυτά είναι τακτοποιημένα σύμφωνα με τον τύπο της παρουσίασης. Σημείωση   Η υπερ-σύνδεση σε αυτό το θέμα οδηγεί στο Web. Μπορείτε να επιστρέψετε στη Βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή.

25 WORDart Κείμενο Υπάρχουν τέσσερις τύποι κειμένου που μπορείτε να
προσθέσετε σε μια διαφάνεια: Κείμενο σε θέσεις αντικειμένων   Πλαίσιο κειμένου που χρησιμοποιείται ως λεζάντα   Κείμενο   Κείμενο σε Αυτόματο Σχήμα βέλους WORDart Στην καρτέλα «Διάρθρωση» Έγγραφα με μορφή: Microsoft Word (.doc), Μορφή εμπλουτισμένου κειμένου (.rtf) και απλό κείμενο (.txt) Μορφή HTML είναι δυνατό να εισαχθεί στην παρουσίασή σας, με διατήρηση της δομής κεφαλίδων και με εμφάνιση σε πλαίσιο κειμένου.

26 Πίνακας Εισαγωγή πίνακα: Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού, για να επιλέξετε τον αριθμό των γραμμών και στηλών που θέλετε και στη συνέχεια κάντε κλικ. Σχεδίαση πιο σύνθετου πίνακα: Ο δείκτης του ποντικιού μετατρέπεται σε μολύβι. Για να καθορίσετε τα εξωτερικά όρια του πίνακα, σύρετε με το ποντίκι σε διαγώνια κατεύθυνση στο μέγεθος που θέλετε. Στη συνέχεια σύρετε με το ποντίκι, για να δημιουργήσετε τα όρια των στηλών και των γραμμών. Για έναν πίνακα που είναι εύκολο να προστεθεί σε μια παρουσίαση, χρησιμοποιήστε το PowerPoint. Για έναν πίνακα που περιλαμβάνει σύνθετη μορφοποίηση γραφικών — όπως λίστες με κουκκίδες, προσαρμοσμένους στηλοθέτες, αρίθμηση, προεξοχές πρώτης γραμμής, μορφοποίηση μεμονωμένων κελιών και διαγώνια διαίρεση κελιών — χρησιμοποιήστε το Word. Για έναν πίνακα που περιλαμβάνει σύνθετους υπολογισμούς, στατιστική ανάλυση ή γραφήματα, χρησιμοποιήστε το Excel. Για πίνακες με ισχυρές δυνατότητες ταξινόμησης και αναζήτησης, χρησιμοποιήστε την Access ή το Excel. Εάν δεν εμφανίζεται η γραμμή εργαλείων Πίνακες και περιγράμματα, κάντε κλικ στο κουμπί Πίνακες και περιγράμματα από τη Βασική γραμμή εργαλείων.

27 Παράδειγμα Πίνακας ΗΜΕΡΑ ΘΕΜΑ

28 Γράφημα Κατά την εργασία με γράφημα, εμφανίζεται το πρόγραμμα Microsoft Graph, με τα δικά του μενού και κουμπιά, ή, εάν έχετε εισαγάγει ένα γράφημα του Excel, εμφανίζονται τα μενού και τα κουμπιά του Excel. Αν θέλετε αλλάξετε τον τύπο του γραφήματος από γράφημα πίτας σε γράφημα στηλών, να μεγεθύνετε το κείμενο ή να προσθέσετε νέα χρώματα.

29 Γράφημα TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT

30 Clip: Ένα αρχείο πολυμέσων που
Clip art Clip: Ένα αρχείο πολυμέσων που περιλαμβάνει εικόνες, ήχους, κίνηση ή ταινίες.) πολυμέσων που θέλετε να εισαγάγετε. Στο παράθυρο εργασιών “Insert Clip Art", πληκτρολογήστε στο πλαίσιο Κείμενο αναζήτησης μια λέξη περιγράφει το clip που θέλετε ή πληκτρολογήστε το σύνολο ή τμήμα του ονόματος αρχείου του clip.

31 Διάγραμμα (τύπου ακτίνας) Γραμμή εργαλείων "Διάγραμμα"
Διαγράμματα Μπορείτε να προσθέσετε μια ποικιλία από διαγράμματα, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία δημιουργίας διαγραμμάτων στη γραμμή εργαλείων Σχεδίαση:       Διάγραμμα (τύπου ακτίνας) Γραμμή εργαλείων "Διάγραμμα" Λαβή αλλαγής μεγέθους σχεδίασης Περίγραμμα σχεδίασης Κατά την προσθήκη ή τροποποίηση ενός διαγράμματος, το  διάγραμμα εμφανίζεται με χώρο σχεδίασης γύρω από αυτό, ο οποίος φέρει ένα μη εκτυπώσιμο περίγραμμα και λαβές αλλαγής μεγέθους. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του διαγράμματος, χρησιμοποιώντας  εντολές αλλαγής μεγέθους, για να μεγεθύνετε την περιοχή σχεδίασης ώστε να έχετε περισσότερο χώρο για την εργασία σας ή μπορείτε να απαλλαχθείτε από τον επιπλέον χώρο προσαρμόζοντας το περίγραμμα πιο κοντά στο διάγραμμα. Μορφοποιήστε ολόκληρο το διάγραμμα με προκαθορισμένα στυλ ή μορφοποιήστε τμήματα του διαγράμματος με τον τρόπο που μορφοποιείτε  σχήματα — προσθέστε χρώμα και κείμενο, αλλάξετε το πάχος και το στυλ γραμμής και προσθέστε γεμίσματα, υφή και φόντο. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εργαλείων Διάγραμμα, η οποία εμφανίζεται μαζί με το διάγραμμα  για να προσθέσετε στοιχεία ή τμήματα  και για να τα μετακινήσετε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κίνηση σε ένα διάγραμμα, για να εστιάσετε την προσοχή σε διάφορα τμήματα ενός διαγράμματος και να ελέγξετε τη ροή των πληροφοριών κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης.

32 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Add Your Text Text Text Όνομα Κύκλου Text Text Text

33 Διαγράμματα Ροής Title TEXT TEXT TEXT TEXT

34 Οργανογράμματα 1. Γραμμή εργαλείων "Οργανόγραμμα" 2. Οργανόγραμμα
3. Περίγραμμα σχεδίασης 4. Λαβή αλλαγής μεγέθους σχεδίασης 1. Σχήμα Προϊστάμενος 2. Σχήμα Βοηθός 3. Σχήματα Υφιστάμενος (βοηθός και υπάλληλος του σχ. προϊσταμένου) 4. Σχήματα Συνεργάτης (επίσης υφιστάμενος του σχ. προϊσταμένου)

35 Παράδειγμα – Ήχος και Εικόνα

36 Χρήση Κινούμενων Εικόνων - Animations
Παράδειγμα Αυτό το κείμενο πρέπει να το κάνουμε να κινηθεί… Αυτό θα το εμφανίσουμε και θα το εξαφανίσουμε… Αυτό θα πάρει έμφαση…

37 Άλλα μαθήματα Ζωντανά σε αυτή την διαφάνεια θα δημιουργησουμε πολλά παραδείγματα… Αποκοπή - Επικόλληση – Αντιγραφή (Cut, Copy, Paste) Επεξεργασία εικόνας, κειμένου, τοποθέτηση, κλπ. Τοποθέτηση περιεχομένου από αρχεία Εικόνες Video Κείμενα, κλπ.

38 Παραδείγματα!

39 So…how do we manage 1+ billion transistors?
“To spare Earth, I need "1 billion, gagillion, fafillion, shabolubalu million illion yillion…transistors!” -- Prospective ECE Graduate Student Dr. Evil

40 Source: http://www.mindbranch.com
SoC Market Growth 24.6% 45 40 35 30 USD (billion) 25 20 15 10 5 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 Year Source:

41 The Ubiquitous Microchip
Sources: Sony, Philips, McLaren Mercedes, Apple, Airbus, Lexus, Toshiba

42 Trends of VLSI Technology
Feature size shrinks continuously # of Transistors increases Supply voltage decreases Lower threshold voltage Higher clock frequency Smaller nodal capacitance Ref: G. E. Moore, No exponential is forever: but “forever” can be delayed!, ISSCC 2003

43 Towards the End of the Silicon Roadmap
Variable devices Strange (MOS) devices Failing devices Really Weird devices

44 System-Level Design Issues
System Complexity Higher level abstraction and specification System-level reuse System Reliability Robustness to internal and external noise Self-Sufficient Recovery System Power Consumption Energy-Performance Trade-Offs Energy-Reliability Trade-Offs Integration of Heterogeneous Technologies Component variety Top-Down Planning, Synchronization Interconnect “ The grand challenges in late silicon era” Jan Rabaey, UC Berkeley Source: International Technology Roadmap for Semiconductors, June 2005

45 Roadblocks Ahead Variability Reliability Power Interconnect What Else?
Gate Interconnect What Else?

46 Systems-on-Chip  Networks-on-Chip Systems-on-Chip ALU CORE VGA CORE
DSP ADC / DAC ANALOG

47 Networks On Chip Processing Elements (PEs) interconnected via packet-based network Processing Elements can be any type of computation unit Homogeneous / Heterogeneous Analog/Digital… Messages packetized at PE-Network Interface, routed to destinations where they are de-packetized into data. Packetized Message MSG MSG Decoded Message

48 Generic Router I/O and Architecture

49 Adaptive Algorithm [DAC’05]
Adaptive vs. Deterministic Routing Minimal-Path Adaptive Algorithm No Deadlock (Forward Progress, no cyclic path allowed, only N or E in this example) N E

50 The big Picture Traffic flows in systolic manner
MLP Optimized Weights and activation function values initialized during configuration Data in and out through (I/O ingress/egress) nodes

51 Recall: NoC Designs PE – Switch(es)-PE communication
While we view a PE as a sender and a PE as a receiver, same concept can be applied for Switch to Switch As such, multiple transmissions for each data packet Level of protection?

52 Συμπεράσματα: Το PowerPoint είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, με πολλά βοηθήματα. Αλλά: Τι πρέπει να προσέχουμε!

53 Αποκτήστε ομοιομορφία
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο Microsoft PowerPoint Κύρια Σημεία Κύρια Σημεία Αποκτήστε ομοιομορφία Οργανώστε σωστά το περιεχόμενο Προσέξτε τα χρώματα και το φόντο Προσθέστε κίνηση και ήχο

54 Αποκτήστε ομοιομορφία
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο Microsoft PowerPoint Κύρια Σημεία Αποκτήστε ομοιομορφία Χρησιμοποιείτε πάντοτε την ίδια γραμματοσειρά Το μέγεθος της γραμματοσειράς πρέπει να είναι το ίδιο (εκτός των τίτλων) Χρησιμοποιήστε μόνο πεζοκεφαλαία και περιορίστε τις υπογραμμίσεις Χρησιμοποιήστε με σύνεση τα σημεία στίξης Μην παραφορτώνετε τις διαφάνειες με «κατεβατά» κειμένου

55 Οργανώστε σωστά το περιεχόμενο
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο Microsoft PowerPoint Κύρια Σημεία Οργανώστε σωστά το περιεχόμενο Τα μηνύματα πρέπει να είναι σαφή και ξεκάθαρα Μια καλή παρουσίαση διαθέτει συγκεκριμένη διάταξη Ιδανικός χρόνος παρουσίασης: Ένα λεπτό μέσο όρο για κάθε διαφάνεια.

56 Προσέξτε τα χρώματα και το φόντο
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο Microsoft PowerPoint Κύρια Σημεία Προσέξτε τα χρώματα και το φόντο Όχι περισσότερα από 3 χρώματα στην ίδια παρουσίαση Χρησιμοποιήστε το ίδιο φόντο σε όλες τις διαφάνειες Ορισμένοι συνδυασμοί χρωμάτων θεωρούνται μη αποδεκτοί

57 Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο Microsoft PowerPoint
Κύρια Σημεία Προσθέστε κίνηση και ήχο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Τα εφέ κίνησης και ήχου καθιστούν μια παρουσίαση πιο ευχάριστη Πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τα ηχητικά εφέ του προγράμματος, ή να χρησιμοποιήσετε δικά σας αρχεία ήχου, αποθηκευμένα στο PC σας

58 Άλλες Σημειώσεις Προσοχή στο φόντο εργασίας
Οι καλύτερες γραμματοσειρές είναι οι Arial και οι Sans. ΜΗΝ γράφετε σε φόντο μικρότερο του 18! Π.Χ. αυτό είναι πολύ μικρό!!! Προσοχή στην αντίθεση χρωμάτων!!! Πολλές λέξεις μπερδεύουν τους ακροατές. Χρησιμοποιείστε σημεία αναφοράς (bullet points) Χρησιμοποιείστε κίνηση και εισαγωγή κειμένου ανά θέμα ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΜΙΛΑΤΕ!!!!!!!!

59 Υπερφόρτωση Διαφανειών
Μην παραγεμίζετε τις επιφάνειες με γραφικά και κείμενο Είναι βαρύ και εμποδίζει το ακροατήριο! Χρήση Κίνησης για να δώσετε έμφαση σε ένα σημείο αναφοράς Το ακροατήριο πρέπει να καθοδηγείται από εσάς!

60 Άλλα ΜΗ Να γνωρίζετε το αντικείμενο ασχέτως αν το έχετε μπροστά σας
Πάντοτε να είστε έτοιμοι για ερωτήσεις σε ότι βάλετε στις διαφάνειες Ποτέ μην χρησιμοποιείται την διαφάνεια σαν σημείο μάθησης για εσάς! ΠΑΝΤΟΤΕ να σκέφτεστε σαν μέλος του ακροατηρίου Αν κάποιος έκανε την παρουσίαση σας, θα σας άρεσε το περιεχόμενο;

61 Τα τυπικά λάθη σε μια παρουσίαση!

62 Development of a database for total antioxidant capacity (TAC) in foods
Xianli Wua, Liwei Gua, Joanne Holdenb, David B. Haytowitzb, Susan E. Gebhardtb, Gary Beecherb,1, Ronald L. Priora, aUSDA Arkansas Children’s Nutrition Center, USDA, 1120 Marshall Street, Little Rock, AR 72202, USA b Nutrient Data Laboratory, USDA Beltsville Human Nutrition Center, Baltimore Ave., Beltsville, MD, USA Received 10 July 2003; received in revised form 18 February 2004; accepted 1 March 2004 Trolox Equivalent

63 Development of a database for total antioxidant capacity in foods
The nutritional information was compiled by the U.S. Department of Agriculture, Nutrient Data Laboratory Συνολικός πίνακας

64 Development of a database for total antioxidant capacity in foods
The nutritional information was compiled by the U.S. Department of Agriculture, Nutrient Data Laboratory Αύξουσα ταξινόμηση κατά TAC

65 H συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα (TAC), σε σχέση με την περιεκτικότητα φρούτων και λαχανικών σε βιταμίνη Ε

66 H συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα (TAC), σε σχέση με την περιεκτικότητα φρούτων και λαχανικών σε βιταμίνη C

67 Από την θεωρία στην πράξη!
Για το υπόλοιπο της ώρας Σκεφτείτε ένα παιχνίδι ή ένα χόμπι. Σκάκι, Τάβλι, Ποδόσφαιρο, Ενυδρεία, Σκύλους, κλπ. Προετοιμάστε μια μικρή παρουσίαση των πέντε λεπτών για το θέμα που διαλέξατε Πρέπει να περιέχει Τίτλο, Εισαγωγή (γιατί είναι σημαντικό το θέμα), Περιγραφή του θέματος (π.χ. κανόνες παιχνιδιού, είδος ράτσας σκύλου, κλπ.), Σχετικές φωτογραφίες και διαγράμματα, και Συμπέρασμα. Χρησιμοποιείστε γραφικά, εικόνες, ότι θέλετε! Μην ξεχάσετε να δώσετε αναφορά για τις πηγές σας!

68 Ακόμη ένα παράδειγμα! Replace Global Wires with a Resource-Constrained Network Structured Interconnect Layout Electrical Properties OPTIMIZED and WELL CONTROLLED NoCs are like IP Blocks for Wiring! PE

69 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

70 Acknowledgments Hellas On-Line Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών
Dr. Mary Jane Irwin, Penn State T. Murray, University of Lynchburg


Κατέβασμα ppt "Πανεπιστήμιο Κύπρου Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ.)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google