Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσει αν πράγματι θέλει να δείξει το δεύτερο χρώμα του στο επίπεδο δύο και θα το κάνει μόνο αν έχει ένα, τουλάχιστον,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσει αν πράγματι θέλει να δείξει το δεύτερο χρώμα του στο επίπεδο δύο και θα το κάνει μόνο αν έχει ένα, τουλάχιστον,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσει αν πράγματι θέλει να δείξει το δεύτερο χρώμα του στο επίπεδο δύο και θα το κάνει μόνο αν έχει ένα, τουλάχιστον, μεσαίο χέρι ή και καλύτερο Εάν ο ανοίξας έχει σκοπό να αγοράσει το δεύτερο χρώμα που κρατάει θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε περίπτωση που το δεύτερο χρώμα είναι ιεραρχικά ανώτερο του πρώτου.

3 Ο ανοίξας δείχνει ένα χέρι με μη ομαλή κατανομή το οποίο κατέχει 2 χρώματα (κούπες & καρά). ΑνοίξαςΑπαντών 1♥1♥ 1ΧΑ 2♦2♦ Αυτή η αγορά ονομάζεται Κατιούσα και ο απαντών μπορεί να επιλέξει όποιο χρώμα θέλει σαν χρώμα των ατού στο επίπεδο δύο. (Πάσο για να παίξει με ατού καρό ή 2 ♥ για ατού τις κούπες). Σε αυτή την περίπτωση ο ανοίξας έχει αγοράσει σαν δεύτερο χρώμα, χρώμα ιεραρχικά κατώτερο του πρώτου. Τα καρό είναι ιεραρχικά κατώτερα από τις κούπες.

4 ΑνοίξαςΑπαντών 1♥1♥ 1ΧΑ 2♠2♠ Σε αυτή την περίπτωση ο ανοίξας έχει αγοράσει σαν δεύτερο χρώ- μα, χρώμα ιεραρχικά ανώτερο του πρώτου. Οι πίκες είναι ιεραρχικά ανώτερες από τις κούπες. Ο ανοίξας δείχνει ένα χέρι με μη ομαλή κατανομή το οποίο κατέχει 2 χρώματα (κούπες & πίκες). Αυτή η αγορά ονομάζεται Ανιούσα. Ο απαντών για να δείξει προτίμηση στο πρώτο χρώμα του ανοίξαντα θα αναγκαστεί να ανέβει στο επίπεδο τρία 3 ♥. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, δηλαδή για να μη βρεθούμε σε επίπεδο υψηλότερο των δυνάμεων μας, ο ανοίξας κάνει ανιούσα αγορά με τουλάχιστον μεσαίο χέρι. Επιπλέον, ο ανοίξας ξέρει ότι ο απαντών δεν έχει 4φυλλη πίκα, (η αγορά 1♥ - Π - 1ΧΑ αρνείται 4φυλλη πίκα), αλλά αγοράζει 2♠ για να δείξει τη δύναμη του χεριού του.

5 Συμπερασματικά: Ο ανοίξας, εάν κατέχει δύο χρώματα, (μη ομαλή κατανομή) μπορεί να επαναδηλώνει το δεύτερο του χρώμα στο επίπεδο δύο, ακόμα και με αδύνατο χέρι, μόνο αν το 2 ο χρώμα είναι ιεραρχικά κατώτερου του πρώτου. Ο ανοίξας για να επαναδηλώσει στο επίπεδο δύο, χρώμα ιεραρχικά ανώτερο του πρώτου, πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μεσαίο χέρι.

6 Όταν ο απαντών συμφωνεί με το χρώμα που προτείνει ο ανοίξας, ή ο ανοίξας συμφωνεί με το χρώμα που προτείνει ο απαντών, τότε, έχει καθορισθεί το χρώμα των ατού και μένει να καθοριστεί το ύψος του συμβολαίου. Έτσι στην επαναδήλωση του ο ανοίξας φροντίζει να δώσει σαφή εικόνα της δύναμης του χεριού του. Υπάρχουν όμως φορές που αυτό δεν συμβαίνει, οπότε ο ανοίξας με την επαναδήλωση του πρέπει να δώσει πληροφορίες και για την δύναμη του χεριού του αλλά και για την κατανομή του. Πρέπει να βρεθεί και το είδος του συμβολαίου και το ύψος του. Η γενική αρχή που διέπει την επαναδήλωση του ανοίξαντα είναι: “Όσο πιο χαρούμενος ο ανοίξας τόσο πιο ψηλά πηδάει στην αγορά”. Και βέβαια όσο περισσότερους πόντους έχει ο ανοίξας τόσο πιο χαρούμενος είναι!! Με χέρια ομαλής κατανομής επαναδηλώνει στα ΧΑ, ενώ με τα υπόλοιπα χέρια ή επαναδηλώνει το χρώμα του ή αγοράζει νέο χρώμα. Αλλά ας δούμε καλύτερα μερικά παραδείγματα για καλύτερη κατανόηση της επαναδήλωσης

7 Ανοίγετε 1 ♦ και ο συμπαίκτης αγοράζει 1 ♠. Κατατάξτε το χέρι σας σε μια από τις 3 κατηγορίες και πείτε τι επαναδηλώνετε. Όλα σωστά! Άριστα 10’ Εύγε! Σκίζεις!Άψογα!Μπράβο!Πάρα πολύ σωστά! ♠ 97 ♥ Κ103  ΑJ86 ♣ KQ54 ♠ Κ3 ♥ A82  AKJ842 ♣ 92 13 πόντοι από ονέρ 0 πόντοι από κατανομή 13 συνολικοί πόντοι Επαναδήλωση : 1ΧΑ 13 πόντοι από ονέρ 1 πόντοι από κατανομή 14 συνολικοί πόντοι Επαναδήλωση : 2 ♣ 15 πόντοι από ονέρ 2 πόντος από κατανομή 17 συνολικοί πόντοι Επαναδήλωση : 3 ♦ 17 πόντοι από ονέρ 1 πόντοι από κατανομή 18 συνολικοί πόντοι Επαναδήλωση : 2♥ 19 πόντοι από ονέρ 1 πόντοι από κατανομή 20 συνολικοί πόντοι Επαναδήλωση : 3 ♣ 19 πόντοι από ονέρ 0 πόντοι από κατανομή 19 συνολικοί πόντοι Επαναδήλωση : 2ΧΑ Δεν έ χω φιτ στην πίκα, έχω 13 συνολικούς πόντους, άρα αδύνατο χέρι, με ομαλή κατανομή, επαναδηλώνω στα ΧΑ οικονομικά!! Κατάταξη : Αδύνατο χέρι Κατάταξη : Mεσαίο χέριΚατάταξη : Μεσαίο χέριΚατάταξη : Δυνατό χέρι ♠ 5 ♥ K74  ΚQ862 ♣ AJ106 Δεν έ χω φιτ, έχω 14 συνολικούς πόντους, άρα αδύνατο χέρι, επαναδηλώνω το δεύτερο μου χρώμα στο επίπεδο δύο (κατιούσα αγορά). Δεν έ χω φιτ, έχω 17 συνολικούς πόντους, μεσαίο χέρι με μη ομαλή κατανομή, επαναδηλώνω το χρώμα μου στο επίπεδο τρία ♠ AJ ♥ AJ108  ΑK875 ♣ 64 Δεν έ χω φιτ, έχω 18 συνολικούς πόντους, άρα μπορώ να κάνω ανιούσα αγορά, επαναδηλώνω 2♥, ιεραρχικά ανώτερο χρώμα. ♠ Κ72 ♥ 2  ΑΚQ83 ♣ ΑQJ6 Δεν έχω φιτ, έχω 20 συνολικούς πόντους, αγοράζω το δεύτερο μου χρώμα με πήδημα (χαρούμενος) ♠ J8 ♥ AQJ  AQ86 ♣ KQ54 Δεν έ χω φιτ, έχω 19 συνολικούς πόντους και ομαλή κατανομή, αγοράζω τα ΧΑ με πήδημα γιατί είμαι χαρούμενος!!

8 Συμπερασματικά: Με την επανα- δήλωση ο ανοίξας ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά την δύναμη και την κατανομή του χεριού του. Με αυτόν τον τρόπο το ζευγάρι μπορεί να πλησιάσει το ιδανικό συμβόλαιο για τα φύλλα που κρατάνε Όταν ο απαντών αγοράζει νέο χρώμα, υποχρεώνει τον ανοίξαντα να ξανααγοράσει (απαγορεύεται να δηλώσει πάσο). Υπάρχει και άλλος τρόπος που ο απαντών μπορεί να υποχρεώσει τον ανοίξαντα να ξανααγοράσει ακόμα και σε επίπεδο μανς με μίνιμουμ χέρι.

9 Ο απαντών δείχνει ένα χέρι με 10-11 πόντους και δηλώνει ότι του αρέσουν οι κούπες σαν χρώμα για ατού ΑνοίξαςΑπαντών 1♥1♥ 3♥3♥ Αυτή η αγορά ονομάζεται Κατιούσα και ο απαντών μπορεί να επιλέξει όποιο χρώμα θέλει σαν χρώμα των ατού στο επίπεδο δύο. (Πάσο για να παίξει με ατού καρό ή 2 ♥ για ατού τις κούπες). Το μήνυμα που δίνει στον ανοίξαντα είναι προτασιακό (Invitational) και του ζητά ή να πει πάσο με μίνιμουμ χέρι ή να προχωρήσει στη μανς με κάτι τις παραπάνω.

10 Ο απαντών δείχνει ένα χέρι με 13-15 πόντους και δηλώνει ότι δεν του αρέσουν οι κούπες σαν χρώμα για ατού ΑνοίξαςΑπαντών 1♥1♥ 2XA Το μήνυμα που δίνει στον ανοίξαντα είναι να αγοράσει υποχρεωτικά (Forcing) και να περιγράψει το χέρι όσο καλύτερα μπορεί. ♠ 98 ♥ AJ842  A86 ♣ K54 Στην πρώτη περίπτωση που η αγορά πήγε 1♥ - Π - 3♥) ο ανοίξας θα πει Πάσο με αυτό το χέρι, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα αγοράσει 3ΧΑ.

11 Συμπερασματικά: Όταν ο απαντών κάνει Forcing αγορά, ο ανοίξας πρέπει να συνεχίσει την αγορά ακόμα και σε επίπεδο μανς με μίνιμουμ χέρι.

12 Dealer είναι ο Βορράς. Ποιος θα ανοίξει την αγορά και τι θα αγοράσει; Θα ανοίξει ο Βορράς που έχει 14 συνολικούς πόντους 1♦. Του αρέσουν του Νότου τα καρά; Τι θα αγοράσει με το χέρι που κρατάει; Δεν του αρέσουν του Νότου τα καρά. Δεν έχει νέο χρώμα να προτείνει. Με 7 πόντους δεν πρέπει να πει πάσο, άρα θα αγοράσει 1ΧΑ Τι είδους μήνυμα δίνει ο απαντών στον ανοίξαντα; Προτασιακό (Invitational). Ο ανοίξας θα προ- χωρήσει την αγορά μόνο αν έχει κάτι περισ- σότερο από αδύνατο χέρι. Τι θα επαναδηλώσει ο Βορράς με το χέρι που κρατά; Πάσο και γρήγορα μάλιστα!! Ποιος παίκτης θα κάνει αντάμ; Ποιο φύλλο πρέπει να κάνει αντάμ; Αντάμ κάνει η Δύση. Η καλύτερη αντάμ είναι από συνεχόμενα φύλλα το μεγαλύτερο, δηλαδή ο ♥Κ Πόσες λεβέ πρέπει να κάνει ο Νότος για να πραγματοποιήσει το συμβόλαιό του; Πόσες άμεσες λεβέ έχει ο Νότος; Μία από πίκα, μια από κούπα και 4 από καρό, σύνολο 6 άμεσες λεβέ. Από που θα βρει την 7 η λεβέ που χρειάζεται ο Νότος; Από τα σπαθιά, αρκεί τον ♣Α να τον έχει η Ανατολή.

13 Dealer είναι η Ανατολή. Ποιος παίκτης θα ανοίξει την αγορά και τι θα αγοράσει; Η Ανατολή. Με 14 συνολικούς πόντους και 5φυλλη πίκα θα ξεκινήσει την αγορά με 1♠ Του αρέσουν οι πίκες του απαντώντα; Τι θα αγοράσει με το χέρι που κρατάει; Η Ανατολή με 4φυλλο φιτ θα δώσει υποστήριξη στο χρώμα του ανοίξαντα. Με 9 συνολικούς πόντους θα αγοράσει 2♠. Τι μήνυμα δίνει στον ανοίξαντα ο απαντών με την αγορά 2♠; Η Δύση με την αγορά 2♠ δηλώνει ότι της αρέσουν οι πίκες και έχει 6-9 πόντους. Το μήνυμα που δίνει είναι προτασιακό (Invitational). Tι θα αγοράσει η Ανατολή μετά το μήνυμα της Δύσης; Η Ανατολή με αδύνατο χέρι πρέπει να σταματήσει την αγορά όσο πιο χαμηλά γίνεται. Άρα θα περάσει πάσο. Ποιο είναι το τελικό συμβόλαιο, Ποιος θα εκτελέσει και πόσες λεβέ πρέπει να κάνει για να το πραγματοποιήσει; Το τελικό συμβόλαιο είναι 2♠. Η Ανατολή θα εκτελέσει που αγόρασε πρώτη τις πίκες. Χρειάζονται 6+2=8 λεβέ για να πραγματοποιηθεί το συμβόλαιο αυτό. Ποιος κάνει αντάμ και ποιο φύλλο πρέπει να παίξει; Αντάμ κάνει ο Νότος. Η καλύτερη αντάμ είναι από σειρά συνεχόμενων φύλλων το μεγαλύτερο της σειράς. Άρα η ♦Q. Αφού κερδίσει την αντάμ ο εκτελεστής, ποιο χρώμα πρέπει να παίξει; Σε συμβόλαιο με ατού, σχεδόν πάντα, ξεκινάμε μαζεύοντας τα ατού των αντιπάλων. Άρα αφού κερδίσει την αντάμ ο εκτελεστής θα παίξει τις πίκες. Πως θα παίξει τις πίκες και γιατί; Ο εκτελεστής θα παίξει τον ♠Α πρώτα και μετά μικρή πίκα προς την ♠Q, ελπίζοντας να έχει τον ♠Κ ο Νότος. Θα κάνει δηλαδή την εμπάς της ♠Q. Μπράβο σου!!! Θα γίνεις πολύ καλός εσύ!!

14 Dealer είναι ο Νότος. Ποιος παίκτης θα ξεκινήσει την αγορά; Ο Νότος, η Δύση και ο Βορράς δεν έχουν αρκετούς συνολικούς πόντους για να ξεκινήσουν την αγορά. Η Ανατολή είναι αυτή που θα ανοίξει την αγορά. Πόσους συνολικούς πόντους έχει και τι θα αγοράσει η Ανατολή; Η Ανατολή έχει 19 πόντους από ονέρ και 0 πόντους από κατανομή, άρα ομαλή κατανομή. Θα ξεκινήσει την αγορά με 1♣. Το μακρύτερο μινέρ. Πόσους συνολικούς πόντους έχει ο απαντών και τι θα αγοράσει η Δύση; Η Δύση έχει 9 πόντους από ονέρ και 0 πόντους από κατανομή. Θα αγοράσει 1♥ (αγορά Forcing). Τι θα επαναδηλώσει η Ανατολή μετά την απάντηση της Δύσης; Η Ανατολή μετράει 19+6=25 πόντοι, το λιγότερο, στο ζευγάρι. Με 4φυλλη κούπα θα αγοράσει κατευθείαν τη μανς στις 4♥. Ποιο θα είναι το τελικό συμβόλαιο, πόσες λεβέ χρειάζονται και ποιος θα είναι ο εκτελεστής; Το τελικό συμβόλαιο θα είναι 4♥. Οι λεβέ που χρειάζονται για την πραγματοποίησή του είναι 6+4=10. Εκτελεστής η Δύση που αγόρασε πρώτη τις κούπες. Ποιος κάνει αντάμ και ποιο φύλλο πρέπει να παίξει; Αντάμ κάνει ο Βορράς. Και πάλι από 3+ συνεχόμενα φύλλα το μεγαλύτερο είναι η σωστή αντάμ. Άρα η ♦Q. Πόσες σίγουρες λεβέ έχει η Δύση; Μπορεί ο ♦Κ να κερδίσει λεβέ; Η Δύση μετράει 8 σίγουρες λεβέ. Ο ♦Κ δεν μπορεί να κερδίσει λεβέ γιατί είναι παγιδευμένος μεταξύ των ♦QJ10 του Βορρά και του ♦Αxxx του Νότου. Αφού η Δύση χάσει 3 λεβέ από καρό και κερδίσει το όποιο γύρισμα της 4 ης λεβέ ποιο χρώμα πρέπει να παίξει; Η Δύση αφού κερδίσει το γύρισμα της 4 ης λεβέ πρέπει να μαζέψει τα ατού των αντιπάλων. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να χαθεί άλλη λεβέ! Από που θα βρει ο εκτελεστής τις 2 λεβέ που του λείπουν; Η μια λεβέ μπορεί να βγει από την εμπάς πίκα και η άλλη από τα σπαθιά αν τα υπόλοιπα 5 σπαθιά είναι μοιρασμένα 3-2 στα χέρια των αντιπάλων. Πως πρέπει να παίξει τις πίκες ο εκτελεστής ώστε να είναι δυνατόν να κάνει 2 λεβέ; Η Δύση πρέπει να παίξει μικρή πίκα από το χέρι της προς το ♠AQ του μορ, ώστε να παγιδέψει τον ♠Κ αν τον έχει ο Βορράς. Μπράβο βόδι μου!!! Γι’ αυτό σε αγαπάω ♥ ♥ ♥!!!

15 Dealer είναι η Δύση. Ποιος παίκτης ανοίγει την αγορά; Η Δύση, ο Βορράς και η Ανατολή δεν έχουν αρκετούς πόντους για να ανοίξουν την αγορά. Ο Νότος ανοίγει 1♦ Πόσους πόντους έχει ο απαντών και τι πρέπει να αγοράσει; Ο Βορράς έχει 7 πόντους, δεν έχει χρώμα δηλώσιμο στο επίπεδο ένα, δεν μπορεί να πει πάσο, η μόνη απάντηση που του απομένει είναι 1ΧΑ. Τι μήνυμα δίνει ο απαντών και τι θα επαναδηλώσει ο Νότος; Το μήνυμα είναι προτασιακό (Invitational), πράγμα που αποδέχεται ο Βορράς με τους 19 πόντους του και επαναδηλώνει 3ΧΑ. Ποιο είναι το τελικό συμβόλαιο, πόσες λεβέ πρέπει να γίνουν και ποιος είναι ο εκτελεστής;; Το τελικό συμβόλαιο είναι 3ΧΑ, χρειάζονται 6+3=9 λεβέ και εκτελεί ο Βορράς που αγόρασε πρώτος τα ΧΑ. Ποιος παίκτης κάνει αντάμ και ποιο φύλλο πρέπει να παίξει; Αντάμ κάνει η Ανατολή και αφού υπάρχει χρώμα με συνεχόμενα φύλλα, θα παίξει το μεγαλύτερο δηλαδή την ♥Q. Πόσες άμεσες λεβέ έχει ο εκτελεστής και από που θα βρει όσες του λείπουν; Ο εκτελεστής έχει 7 άμεσες λεβέ (1 πίκα, 2 κούπες, 4 σπαθιά). Τις δύο που του λείπουν μπορεί να τις βρει από τα καρό. Σε ποιο χέρι πρέπει να κερδίσει την αντάμ και ποιο χρώμα πρέπει να παίξει αμέσως μετά; Ο Βορράς πρέπει να κερδίσει την αντάμ στο χέρι του με τον ♥Κ και να παίξει αμέσως μικρό καρό προς ♦ΚQ του μορ. Αν ο εκτελεστής κερδίσει με τον ♦Κ τι πρέπει να παίξει μετά και γιατί; Πρέπει να παίξει σπαθί για να γυρίσει στο χέρι του με τον ♣Α και να ξαναπαίξει καρό προς την ♦Q, για την 9 η λεβέ που χρειάζεται. Συγχαρητήρια!!! Όλα σωστά!! Προάγεσαι!!

16 Συνεχίζεται... Αυτά για σήμερα παιδιά. Τα λέμε την άλλη Κυριακή! © Δημήτρης Τόγιας


Κατέβασμα ppt "Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσει αν πράγματι θέλει να δείξει το δεύτερο χρώμα του στο επίπεδο δύο και θα το κάνει μόνο αν έχει ένα, τουλάχιστον,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google