Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δεξιώσεις 1. Θέμα: Δεξιώσεις Μάθημα 3 ον Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δεξιώσεις 1. Θέμα: Δεξιώσεις Μάθημα 3 ον Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δεξιώσεις 1

2 Θέμα: Δεξιώσεις Μάθημα 3 ον Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους 2

3 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: 1. Ονομάζει τα φαγητά και ποτά που περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις αυτές. 3

4 Φαγητά Και Ποτά Επίσημο Γεύμα Πολύ καλά μενού Εκλεκτά φαγητά Ανάλογη τιμή 4

5 Μενού 1 Consommé au Profiteroles xxxxxx Fillet de sole Waleska χχχχχχ Selle d’ Agneau Rotie Sauce Menthe Pommes Fondantes Petits Pois au Beurre Garrottes Glacees xxxxx Meringue Chantilly xxx Café – Petits Fours 5

6 Μενού 2 Saumon Fume Ecossaise xxxxxx Val au Vent Forestiere xxxxxx Tournedos Rossini Pommes Parisienne Jardiniere de Legumes xxxx Savarin aux Fruits xxx Café – Friandises 6

7 2. Χοροεσπερίδες Είδη Μενού Για Χοροεσπερίδα Προκαθορισμένο μενού με τρεις ή τέσσερεις σειρές φαγητών Μενού μπουφέ με μεγάλη ποικιλία φαγητών που θα συμφωνηθεί με το πελάτη. 7

8 Μενού 1 Cocktail de Crevettes ******** Escalope De Veau Cordon Bleu Pommes mignonettes Carottes Glacees Courgettes au Beurre ******* Coupe Jacques 8

9 Μενού 2 Salmon Fume ******* Fillet De Boeuf aux Champignons Pommes Croquettes Bouquetiere de Legumes ********* Soufflé Milanaise 9

10 Δεξίωση Κοκτέιλ- Cocktail Party Ανοικτά σάντουιτς (canapes) Ψαρικά: γαρίδες, καπνιστή πέστροφα, κα­πνιστή ρέγγα, καπνιστός σολομός, χαβιάρι, ταραμάς, καβούρι Κρέατα: ζαμπόν, χοιρομέρι, σαλάμι, βοδινό ή χοιρινό ρόστο, γλώσσα βοδινή, Ειδικά κρύα παρασκευάσματα Σέλινο γεμιστό με τυρί ροκφόρ, αγγουράκι γεμιστό, μανιταράκια γεμιστά, προφιτερόλ με τόνο, γαρίδες με σάλτσα κοκτέιλ. Ζεστά παρασκευάσματα Πίτσες, τυρόπιτες, μπουρέκια με κιμά, μπουρέκια με χαλούμι, φλαούνες, κεφτεδάκια, σουβλάκια, μανιταράκια πανέ, βολοβάντ, κροκ μεσιέ, δαμάσκηνα με μπέικον, ανανάς με μπέικον, συκωτάκια με μπέικον, σεφταλιές, κούπες, γαρίδες πανέ, ταρταλέτες με μα­νιτάρια, στικ τυριού, στικ αντζούγιας. Διάφορα Ελιές: πράσινες, μαύρες, γεμιστές. Κύβοι τυ­ριού, ξηροί καρποί, πατατάκια κρισπ, τυρί ένταμ, τυρί ροκφόρ, αυγό. Γλυκά: Προφιτερόλ με πραλίνα, εκλέρ σο­κολάτας, βαρκούλες με φρούτα, μπουρέκια με αναρή. 10

11 Ποτά Οινοπνευματώδη: Ουίσκι, τζιν, βότκα, μπρά-ντι, σέρι, καμπάρι, μαρτίνι, σαμπάνια. Κοκτέιλ: Μαρτίνι, Μπράντι Σάουαρ, Τζιν Φις, Μπλάντι Μαίρη, Σιντιρέλα. Μη οινοπνευματώδη: χυμός πορτοκαλιού, ντομάτας, γρέιπφρουτ, σόδα, λεμονάδες, αναψυκτικά. 11

12 ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ Banquet: Συμπόσιο, δεξίωση. Barquettes: Μικρές βαρκούλες από ζύμη. Bouchées: Παρασκευάσματα μικρού μεγέθους, που τρώγονται με μια μπουκιά. Buffet:Τραπέζι, χώρος στο οποίο εκτίθενται κάποια φαγητά Carving:Τεμαχισμός Cocktail party:Δεξίωση κοκτέιλ Dinner Dance: Χοροεσπερίδα. Formal banquet: Επίσημη δεξίωση, επίσημο γεύμα. 12

13 ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ Function form: Εντυπο, δελτίο εκδήλωσης. Function’s list: Κατάλογος, πρόγραμμα, εγκύκλιος εκδηλώσεων. Profiteroles: Μικρά γλυκίσματα από ζύμη σφαιρικού σχήματος τα οποία γεμίζονται με κρέμα. Head table: Επίσημο τραπέζι, τραπέζι επισήμων σε δεξίωση. Wedding Reception: Γαμήλια δεξίωση 13

14 Φύλλο Εργασίας Ερωτήσεις 1.Να ονομάσετε τα φαγητά και ποτά που περιλαμβάνονται: Επίσημο Γεύμα Χοροεσπερίδες Δεξίωση Κοκτέιλ- Cocktail Party 14

15 Φύλλο Αξιολόγησης 15 α/αΣωστόΛάθος 1 το επίσημο γεύμα συνήθως ετοιμάζονται πολύ καλά μενού. 2Η τιμή του μενού είναι ανάλογη σύμφωνα με το περιεχόμενο. 3Συνήθως στα επίσημα γεύματα σερβίρονται μη οινοπνευματώδη ποτά. 4Στις χοροεσπερίδες συνήθως, ο πελάτης έχει επιλογή φαγητού. 5Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δεξίωσης κοκτέιλ είναι ότι οι πελάτες κάθονται αλλά τρώνε και πίνουν στο πόδι. 6Στις χοροεσπερίδες σερβίρονται μόνο κρασιά της επιλογής του πελάτη. 7Η ποικιλία εδεσμάτων στη δεξίωση κοκτέιλ είναι μικρή. 8Στις δεξιώσεις κοκτέιλ υπάρχει μεγάλη ποικιλία ποτών αρκετά από τα οποία είναι ανάμεικτα(Cocktail). 9Σε μια χοροεσπερίδα συνήθως, τα φαγητά τοποθετούνται σε μπουφέ 10Τα παρασκευάσματα είναι μεγάλου μεγέθους στις δεξιώσεις κοκτέιλ.

16 Φύλλο Αξιολόγησης 16 α/αΣωστόΛάθος 1 Στο επίσημο γεύμα συνήθως ετοιμάζονται πολύ καλά μενού. χ 2Η τιμή του μενού είναι ανάλογη σύμφωνα με το περιεχόμενο. χ 3Συνήθως στα επίσημα γεύματα σερβίρονται μη οινοπνευματώδη ποτά. χ 4Στις χοροεσπερίδες συνήθως, ο πελάτης έχει επιλογή φαγητού. χ 5Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δεξίωσης κοκτέιλ είναι ότι οι πελάτες κάθονται αλλά τρώνε και πίνουν στο πόδι. χ 6Στις χοροεσπερίδες σερβίρονται μόνο κρασιά της επιλογής του πελάτη. χ 7Η ποικιλία εδεσμάτων στη δεξίωση κοκτέιλ είναι μικρή. χ 8Στις δεξιώσεις κοκτέιλ υπάρχει μεγάλη ποικιλία ποτών αρκετά από τα οποία είναι ανάμεικτα(Cocktail). χ 9Σε μια χοροεσπερίδα συνήθως, τα φαγητά τοποθετούνται σε μπουφέ χ 10Τα παρασκευάσματα είναι μεγάλου μεγέθους στις δεξιώσεις κοκτέιλ. χ

17 Κατ ‘ οίκον εργασία Ερωτήσεις 20, 21, στη σελίδα 94 του βιβλίου σας. 17


Κατέβασμα ppt "Δεξιώσεις 1. Θέμα: Δεξιώσεις Μάθημα 3 ον Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google