Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: `ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CORNELL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: `ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CORNELL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: `ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CORNELL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

2

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η εν λόγω αναφορά έχει να εντρυφήσει στα θέματα ηλεκτρονικής δημοσίευσης που διεκπεραιώθηκαν στο παν/μιο του Cornell.To παν/μιο του Cornell βρίσκεται στην περιοχή Ithaca έξω από την Νέα Υόρκη στις Η.Π.Α. Έχει τα εξής τμήματα College of Engineering,Law School,Johnson Graduate School of Management,Libraries,College of Arts & Sciences,Johnson Museum of Art,College of Agriculture & life Sciences και Schooll of Industrial and Labor Relations. Αλλάζοντας τον πρωταρχικό τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι διάφορες ακαδημίες ερευνητικών πορισμάτων και κάνοντας τον ψηφιακό, είναι κάτι που θα έχει μεγάλη επίδραση στις βιβλιοθήκες,τα πανεπιστήμια και τις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις. Παρόλο που ακόμα και οι ειδικοί στο θέμα το βρίσκουν αδύνατο να προβλέψουν το μέλλον, υπάρχει βαθιά πεποίθηση ότι η ηλεκτρονική δημοσίευση υπόσχεται πνευματικά και οικονομικά οφέλη για την ανώτατη εκπαίδευση.

4 Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ CORNELL Η παρούσα δραστηριότητα ηλεκτρονικής δημοσίευσης στο Cornell είναι έργο κάποιων επιχειρηματιών και είναι ποικίλη και διασκορπισμένη. Αυτός ο συνεχής και επεκτεινόμενος πειραματισμός θα βοηθήσει τα τμήματα και τους φοιτητές να αναπτύξουν πιο δημιουργικούς τρόπους για να ανταλλάζουν πληροφορίες και νέες ιδέες. Παρ΄ ότι προβλέπεται ότι τα πανεπιστήμια μακροπρόθεσμα θα μειώσουν τα έξοδα τους μέσω της ηλεκτρονικής δημοσίευσης, ιδίως αν επικρατήσει το μοντέλο χαμηλού κόστους πρόσβασης στο διαδίκτυο, στο άμεσο μέλλον, ωστόσο προβλέπεται αύξηση των εξόδων πιθανόν για μια δεκαετία.

5 ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ CORNELL ένα διανεμημένο δίκτυο ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων, κατασκευασμένο από συντάκτες μέσω μιας οικονομικής αποδοτικής διαδικασίας, το οποίο θα διευκολύνει τους μηχανισμούς επικοινωνίας, της νέας γνώσης και της καινοτόμου ερμηνευτικής εργασίας. Οι ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις που προέρχονται από το Cornell πρέπει να διατηρήσουν τα υψηλά πρότυπα του πανεπιστήμιο ως προς το πνευματικό επίπεδο και την εκδοτική ποιότητα.

6 Αρχές 1)Το πανεπιστήμιο του Cornell αντιπροσωπεύει μια ποικιλόμορφη κοινότητα που έχει ένα ευρύ φάσμα αναγκών. 2)Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις υπάρχουν, και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, σε ένα πλήθος εφήμερων η διαρκών εκδηλώσεων. 3)Κανένα πρόγραμμα ηλεκτρονικών εκδόσεων δεν θα καλύψει όλες τις ανάγκες της σχολής, του προσωπικού, και των σπουδαστών του Cornell. 4)Είναι προς το συμφέρον της προόδου της γνώσης η έρευνα και η επιστημονική σκέψη να είναι διαθέσιμες στο Cornell κατά τρόπο όσο το δυνατόν οικονομικώς πιο αποδοτικό. 5)Οι επιτυχείς μαθητικές επιχειρήσεις έκδοσης θα είναι συνεργάσιμες. Η βιβλιοθήκη, ως ευρεία πανεπιστημιακή οντότητα ενδιαφέρεται για τις ψηφιακές πληροφορίες, καθώς ο κύριος φορέας των ηλεκτρονικών εκδόσεων και φέρει την ευθύνη για την τεχνική υποδομή. Υπάρχουν επίσης και άλλοι συμμέτοχοι μέσα στο πανεπιστήμιο. 6)Οι νέες πρωτοβουλίες μπορούν να αρχίσουν με το αρχικό κεφάλαιο αλλά με την πάροδο του χρόνου πρέπει να είναι αυτοϋποστηριζόμενες. 7)Η δημιουργία ενός κατάλληλα ποικιλόμορφου προγράμματος ηλεκτρονικών εκδόσεων απαιτεί μια υγιή τεχνολογική υποδομή, πεπειραμένο προσωπικό, την έγκριση της σχολής και την σθεναρή υποστήριξη της πανεπιστημιακής διοίκησης.

7 ΤΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ Δημοσίευση υλικού των τμημάτων του πανεπιστημίου, η οποία δεν ήταν εφικτή με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως οι ιδιαίτερα εξειδικευμένες μονογραφίες με την περιορισμένη δυνατότητα διανομής εγγράφου. Ηλεκτρονική δημοσίευση στις περιοχές όπου το πανεπιστήμιο έχει την ακαδημαϊκή διάκριση, εφιστώντας την προσοχή συντακτών από όλο τον κόσμο, και λειτουργεί σε συνεργασία με τις επαγγελματικές κοινωνίες και άλλα πανεπιστήμια. Ηλεκτρονική δημοσίευση των πρακτικών των διασκέψεων ή των συμποσίων που διοργανώνονται από τα τμήματα ή το προσωπικό του Cornell. Ηλεκτρονικές διατριβές. Αναδημοσίευση με ηλεκτρονική μορφή έντυπων μονογραφιών από τον Τύπο, τις σειρές της Ανατολικής Ασίας του Cornell, ή άλλες παρόμοιες οντότητες. Ψηφιακά έγγραφα που ενσωματώνουν ποικίλα μέσα τα οποία είναι αδύνατον να αποδοθούν στο έγγραφο. Ηλεκτρονική δημοσίευση των περιοδικών που εκδίδονται στο Cornell ή των περιοδικών που συστήνονται από τα τμήματα ως υποψήφια για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

8 Πλεονεκτήματα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης 1.Οι e-pubs δίνουν πρόσβαση σε ιδέες 2.Προβάλλουν μια λέξη προς λέξη πρόσβαση, δημιουργώντας την ευκαιρία για πιο εύκολη και γρήγορη ανάκτηση σχετικού υλικού. 3.Στον κόσμο του Παγκόσμιου Ιστού, οι δημοσιεύσεις μπορούν να είναι συναφείς με παρελθοντική αλλά και με μελλοντική έρευνα, καθώς δημοσιεύονται, δημιουργώντας ρεκόρ στην ιστορία της διανόησης, των προόδων και της επιρροής. 4.Τα ηλεκτρονικά τεκμήρια μπορούν να ενσωματώσουν οπτικοακουστικά υλικά. 5.Τα ψηφιακά τεκμήρια αποτελούν εξαιρετικές πηγές για τη δημιουργία καθοδηγητικού περιεχομένου για εντατικά μαθήματα ή εκμάθηση εξ αποστάσεως. 6.Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις μπορούν να συμπεριλάβουν πλούσιο υλικό αποτελούμενο από δεδομένα και ήχο /εικόνα. 7. Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις μπορούν να απασχολήσουν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από ότι οι παραδοσιακές.

9 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 8. Η ηλεκτρονική δημοσίευση προσφέρει την ενδεχόμενη πιθανότητα στο να λυθεί το `σειριακό` αίνιγμα. Για μια δεκαετία περίπου, οι βιβλιοθήκες αγωνίζονταν να δώσουν αξία στα περιοδικά και σ` ένα σύνολο τεκμηρίων σε κάθε μορφή. Ο προϋπολογισμός του υλικού στις βιβλιοθήκες δεν βάδιζε στη διόγκωση με αποτέλεσμα να μην εμπλουτίζονται οι συλλογές των βιβλιοθηκών. 9. Η ηλεκτρονική δημοσίευση επιτρέπει τον διαχωρισμό της πιστοποίησης από την έκδοση. 10. Τα ψηφιακά τεκμήρια παρουσιάζουν την πιθανότητα ενός ορθού συνδέσμου από τον συγγραφέα στον αναγνώστη, επιτρέποντας ένα διάλογο που μπορεί να επηρεάσει την κατεύθυνση της μόρφωσης μέσω διορθώσεων και αναθεωρήσεων των ιδεών, καθώς και διασαφήνιση του θέματος προς όφελος του αναγνώστη. 11. Η ηλεκτρονική δημοσίευση και τα συσχετιζόμενα με αυτήν προϊόντα, όπως η εκτύπωση και η λήψη υπηρεσιών, μπορούν να γίνουν εισοδηματικές δραστηριότητες. 12. Η διαδεδομένη υιοθέτηση της ηλεκτρονικής δημοσίευσης από το παν/μιο του Cornell και η τροφοδότηση της ηλεκτρονικής διάδοσης από ένα μηχανισμό υψηλής ποιότητας, δημιουργεί ιδέες και η έρευνα μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του Cornell ως ένα παν/μιο που δραστηριοποιείται από μόνο του προβάλλοντας αρχές ηγετικότητας σε ακαδημαϊκές περιοχές.

10 Το όραμα της ηλεκτρονικής δημοσίευσης:παραδείγματα ιστότοπων Το εν λόγω παν/μιο συνεργάστηκε με διάφορους ιστότοπους επιστημονικού ενδιαφέροντος για τη διευκόλυνση της παν/μιακής κοινότητας. Παρακάτω παρατίθενται σημαντικοί από αυτούς που συνεργάστηκαν με το Cornell. American Chemical Society http://pubs.acs.orghttp://pubs.acs.org Μια από τις πιο σημαντικές εκδόσεις.26 ACS περιοδικά διατίθενται ως εκδόσεις αλληλεπίδρασης στον Ιστό. Η ACS έκανε συμφωνία με την SPARC για να παράγουν τίτλο χαμηλού κόστους στην οργανική χημεία. Association for Computing Machinery (ACM) http://www.acm.org/dl http://www.acm.org/dl Η ψηφιακή βιβλιοθήκη της ACM διαθέτει 23 από τα 27 της περιοδικά online. Περιλαμβάνει περίπου 9.000 άρθρα από περιοδικά, εφημερίδες και πρακτικά συνεδρίων της ACM. Η ACM δημοσιεύει, διανέμει και αρχειοθετεί πραγματικές έρευνες και απόψεις ειδικών από όλο τον κόσμο σε θέματα τεχνολογιών που αφορούν τους Η/Υ και την πληροφορία.

11 Παραδείγματα μορφών ηλεκτρονικής δημοσίευσης στην ανώτατη Εκπαίδευση: συνέχεια Το ACM Press Books πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων στην επιστήμη κ τεχνική υποστήριξη των υπολογιστών. CIAO (columbia up) http://www.ciaonet.org/http://www.ciaonet.org/ Ο οργανισμός Columbia International Affairs Online (CIAO), εδραιώθηκε τον Αύγουστο του 1997 κ περιλαμβάνει μια ευρεία κλίμακα επιστημονικού υλικού στις διεθνείς σχέσεις, περιλαμβάνοντας μια συλλογή τεκμηρίων από μια ομάδα 60 ακαδημαϊκών ινστιτούτων στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό, πρακτικά συνεδρίων, περιλήψεις από τα πιο ουσιώδη περιοδικά στον χώρο της εκπαίδευσης, πλήρη κείμενα που δημοσιεύθηκαν από την Columbia, ημερολόγιο γεγονότων, και συνδέσμους (links) σε περίπου 150 συσχετιζόμενα sites. Είναι μια πρώτη στο είδος της δημοσίευση που προβάλλει νέο εκδοθέν και αλληλοεπιδρώμενη ανταπόκριση που επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν τα σχόλια τους στις δημοσιευμένες αναφορές ν’ ανταλλάξουν πληροφορίες και ν’ ανακοινώνουν τις προσεχείς συνεδριάσεις.

12 Επίσης, μπορεί να προσφερθεί ετησίως η έρευνα ινστιτούτων, κυβερνητικών γραφείων, επιχειρήσεων, ιδρυμάτων, δικηγορικών εταιρειών και ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Elsevier Science http//www.elsevier.nl Η Elsevier διαθέτει 1200 επιστημονικά περιοδικά SGML Server Project (SSP) Το SGML στο πανεπιστήμιο Michigan δημιουργήθηκε για να προσφέρει online υποστήριξη σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα για επιλεγμένα SGML κωδικοποιημένα κείμενα και σχετικές συλλογές. Ηλεκτρονική δημοσίευση στο Cornell: College of Veterinary Medicine:http://www.vet.cornell.edu. Το site αυτό επιτρέπει στους κτηνίατρους να επιλέγουν φάρμακα και να εκθέτουν λεπτομερείς πληροφορίες.

13 Ψηφιακές Βάσεις Δεδομένων. Εικόνες:(οπτικές, ακουστικές, κινούμενες,τρισδιάστατες κλπ) Θάλαμοι Πολυμέσων:Οι θάλαμοι αυτοί θα μπορέσουν αυτοί θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν υλικό από ψηφιακές βάσεις δεδομένων και συγχρόνως όλο το υλικό στους θαλάμους θα γινόταν μέρος των Β.Δ Χρηματοδότηση :Οι ψηφιακές Β.Δ μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από ινστιτούτα και οργανισμούς. Σχέδια ψηφιακών ΒΔ:Δεν υπάρχουν μη αποδεκτά σχέδια μεταδεδομένων για τις εφαρμοσμένες τέχνες.

14 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Daryl Bem (Ψυχολογία) http://comp9.psych.cornell.edu/faculty/people/Bem_ Daryl.html http://comp9.psych.cornell.edu/faculty/people/Bem_ Daryl.html Πλήρη κείμενα παρουσιάσεων και άρθρα μη περιορισμένα από το περιοδικό αυθεντικής δημοσίευσης και περίληψης άλλων άρθρων. Jacques Bereaud (Romance Studies) με τον Jeremy Paquette(μαθητή) La France a la page http://instruct.cit.cornell.edu/Courses/frlitB20 / http://instruct.cit.cornell.edu/Courses/frlitB20 /

15 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ CORNELL Μέσον επανάκτησης μηχανής για κατευθυντήριο υλικό το CBS είναι μια κορυφαία εθνική πρωτοβουλία μιας δουλειάς, η οποία περιέχει ικανοποιητικό περιεχόμενο, σταθερή τεχνολογία και άλλες μηχανικές κατανομές μέσων για το κατευθυντήριο υλικό. Η προσπάθεια αυτή επιδιώκει να εφαρμόσει τις καλύτερες δυνατές τεχνολογίες συνολικά με ένα χαμηλό κόστος και αυξημένη σημασία και με αυτήν επιτυγχάνεται πρόσβαση πληροφοριών του προϊόντος χρησιμοποιώντας το στα τμήματα του παν/μίου Cornell. ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ/ΙΣΤΟΥ Ο αποθηκευτικός χώρος καινοτομεί στην ανάπτυξη σε μια κλίμακα δικτύου της βάσης του προϊόντος για την ικανότητα του στηρίγματος στην τάξη. Το προϊόν αυτό διανέμεται μέσω του Εθνικού Οργανισμού του αποθηκευτικού χώρου στο παν/μιο. Η εφαρμογή αυτή στο παν/μιο ρυθμίζει την παραγωγή ανώτερης κατεύθυνσης υλικού υποδομής με την ικανότητα να διευκολύνει τους φοιτητές

16 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ CORNELL Ακαδημαϊκό Τεχνολογικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ακαδημία Υπηρεσιακών Τεχνολογιών. Κατεύθυνση : Το Ακαδημαϊκό Κέντρο παρέχει πολλές επιλογές σε on-line κατεύθυνση υλικού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά από τον εκπαιδευτικό εργασιακό χώρο που αποδεικνύει τις μορφωτικές τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να εφαρμόσουν μια μορφωτική συνάντηση με μορφωτικούς στόχους και παραγωγή υλικού για ηλεκτρονική δημοσίευση. Σύσκεψη: Επιπρόσθετα σχετικά με την δημοσίευση στο διαδίκτυο, το προσωπικό του Ακαδημαϊκού Τεχνολογικού Κέντρου με τις ικανότητες που έχει μπορεί να διαλέξει χωρίς δίκτυο μια ηλεκτρονική τεχνολογία όπως το CDROM για δημοσίευση και έκδοση της δουλείας τους. Ο περισσότερος χρόνος ξοδεύεται για την αναζήτηση των τεχνικών για την ενσωμάτωση ήχου, εικόνες,video και εικονικής – οπτικής πραγματικότητας που είναι τμήματα ενσωματωμένα σε ηλεκτρονική εργασία.

17 ΣΥΝΕΧΕΙΑ Αποτελέσματα: Το Ακαδημαϊκό Τεχνολογικό Κέντρο επιδιώκει να εξερευνήσει και να εξασφαλίσει πρόσβαση για ανάδειξη τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου σκληρού και απλού λογισμικού. Καινούργιος Τρόπος για διδασκαλία και έρευνα: Για την βαθμολογία των φοιτητών ενθαρρύνεται η χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών μέσων. Εθελοντές προσφερθήκανε να δουλέψουνε πάνω σ΄ αυτή τη νέα αυτή τεχνολογία διδασκαλίας και έρευνας διοργανώνοντας σημαντικές διασκέψεις. Δίκτυο Τάξεων Χρηματοδότηση μέσω FABIT(η ικανότητα ενός συμβούλου της επιτροπής της πληροφορίας της τεχνολογίας σε συνεργασία με την τεχνολογία των τάξεων και το Ακαδημαϊκό Κέντρο Τεχνολογίας).

18 Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TOY CORNELL Σχέδια: Κατά τη διάρκεια των επόμενων 2 χρόνων το CIDC και η επίδραση των ομαδικών μέσων μαζικής ενημέρωσης θα βοηθήσει στα σχέδια του Cornell με μια συστηματική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για να ολοκληρώσει τα ταξινομικά και ιστορικά δεδομένα σε ένα πραγματικό πεδίο μελέτης. Το σχέδιο θα επεκταθεί δημόσια και στην πρόσβαση του ακαδημαϊκού χώρου σε μια σημαντική Βοτανική συλλογή, με την πιθανότητα να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος σχετικά με τις συλλογές και τις συσκευές ασύρματων ραδιόφωνων για πεδίο μελέτης. Σχεδιάζουν να αρχίσουν με ένα δοκιμαστικό σχέδιο για να βελτιωθεί η πρόσβαση σε ένα επιστημονικό δείγμα των ιστορικών βάσεων από τον L.Hbailey Hortorium συνδετικά με τα δεδομένα για την ανάπτυξη των σχεδίων των Βάσεων Δεδομένων.

19

20 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΟ CORNELL Ο τύπος στη σημερινή εποχή δεν απασχολεί άμεσα κάθε σχέδιο ηλεκτρονικής δημοσίευσης. Οι σκέψεις για απόκτηση προσωπικού βρίσκονται σε εξέλιξη συζήτησης για πιθανό σχέδιο και ακούστηκαν διάφορες απόψεις για την Πανεπιστημιούπολη και αν είναι εφικτό οι ενέργειες αυτές να δημοσιευθούν στο Cornell μέσω διασκέψεων. Μια πρωτοβουλία αυτού του είδους επιτρέπει στο παν/μιο να επεκταθεί και να πετύχει το σχέδιο στο οποίο έχουν επενδύσει χρήματα.

21 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Καταλήγοντας το παν/μιο του Cornell έκανε σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και την ένταξη της ηλεκτρονικής δημοσίευσης στην ανώτατη εκπαίδευση δημιουργώντας συνεργασίες και με άλλους οργανισμούς και άλλα παν/μια έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος στο πεδίο της επικοινωνίας Η ηλεκτρονική δημοσίευση αποτελεί σημαντικό μέρος στην εκπαίδευση διότι βοηθά να εκδοθούν με απλό τρόπο και χωρίς έξοδα βιβλία, έρευνες κ.α. Τελειώνοντας θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε και την μελλοντική συνεργασία του παν/μιου με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία σαφώς έχουν την δύναμη να προβάλλουν και να προωθήσουν τις ανάγκες των φοιτητών και των καθηγητών.

22 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.library.cornell.edu http://www.cornell.edu http://www.news.cornell.edu/photos ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΑΡΑΠΙΝΝΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ Β2002075 ΜΠΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Β2002067 ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΟΥ ΣΟΦΗ Β2002076


Κατέβασμα ppt "ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: `ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CORNELL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google