Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ 3 ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ 3 ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ 3 ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΟΜΑΔΑ 3 ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

2 Mary Poppins

3 Βιβλίο Το όνομα Mαry Poppins αποτέλεσε τίτλο για οχτώ παιδικά βιβλία, τα οποία γράφτηκαν από την P.L Travers. Γυρίστηκαν και αρκετές σειρές βασισμένες στην ιστορία της Mαry Poppins. (1934) Το 1964 ο Walt Disney μετέτρεψε τα βιβλία σε ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Julie Andrews. Το 2004 η Disney Theatrical προώθησε ένα musical, που επίσης ονομαζόταν Mαry Poppins στο West End theatre. Το 2006 μεταφέρθηκε στο Broadway.

4 Βιβλία Mary Poppins, δημοσιεύτηκε το 1934.
Mary Poppins Comes Back, δημοσιεύτηκε το 1935. Mary Poppins Opens the Door, δημοσιεύτηκε το 1943. Mary Poppins in the Park, δημοσιεύτηκε το Mary Poppins From A to Z, δημοσιεύτηκε το 1962. Mary Poppins in the Kitchen, δημοσιεύτηκε το 1975. Mary Poppins in Cherry Tree Lane, δημοσιεύτηκε το 1982. Mary Poppins and the House Next Door, δημοσιεύτηκε το

5 Mary Poppins 1934

6 Mary Poppins comes back 1935

7 Mary Poppins opens the door 1943

8 Mary Poppins in the park 1952

9 Mary Poppins from A to Z 1962

10 Mary Poppins in the kitchen 1975

11 Mary Poppins in cherry tree lane 1982

12 Mary Poppins and the house next door 1988

13 Mary Poppins Η ταινία Mary Poppins είναι μιούζικαλ φαντασίας, παραγωγής Γουόλτ Ντίσνεϊ του 1964 και σκηνοθεσίας Ρόμπερτ Στίβενσον. H μουσική και τα τραγούδια της γράφτηκαν από τους αδελφούς Σέρμαν. Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Τζούλι Άντριους που ερμηνεύει το ρόλο μιας νταντάς με υπερφυσικές ικανότητες που επισκέπτεται το σπίτι μιας προβληματικής λονδρέζικης οικογένειας προκειμένου να συνεισφέρει στην καλυτέρευση της ζωής των μελών της.

14 Julie Andrews Mary Poppins

15 Dick van Dyke Bert

16 David Tomlinson Mr Banks

17 Glynis Johns Mrs Banks

18 Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ προσκαλεί τη Βρετανή συγγραφέα Π.Λ. Τράβερς στο Χόλιγουντ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την πείσει να του παραχωρήσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα της «Μαίρη Πόππινς».

19 Η Μαγική Ομπρέλα - 2013 Η αποκαθήλωση της Mary Poppins.
Στην επέτειο των πενήντα χρόνων από την θρυλική ταινία Μαίρη Πόππινς, του Γουόλτ Ντίσνεϊ, “Η Μαγική Ομπρέλα” σε σκηνοθεσία Τζον Λι Χάνκοκ, αφηγείται την ιστορία που εκτυλίχθηκε, για να καταφέρει η κλασική ταινία “Μαίρη Πόππινς” να μεταφερθεί στην οθόνη.

20 Η Μαγική Ομπρέλα, ένα εξαιρετικό δείγμα κλασικού, χολιγουντιανού έργου, μοιράζεται ανάμεσα στη μεταφορά της σειράς βιβλίων με ηρωίδα τη Μέρι Πόπινς στο σινεμά και τη δύσκολη παιδική ηλικία της συγγραφέως των βιβλίων, Π.Λ. Τράβερς SAVING MR BANKS _We Love Mary Poppins_.mp4

21 Η ΜΑΓΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ

22

23

24 Karen & Matthew Banks Pamela Travers

25 Traver Goff Mr.Banks

26 Helen Morehead (P.L.Travers aunt)
Mary Poppins

27 Η ΜΑΓΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ

28

29

30

31 MARY POPPINS

32

33 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
MARY POPPINS ΣΩΤΗΡΕΛΗ ΣΙΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

34 ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ Λεβέντη Κωνσταντίνα Μελετίου Θεοδώρα Στουτς Μελίνα
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαίρη Μαρίν

35 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ 1697 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΟΛΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΥΦΕΡΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΙΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ. ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.

36 Διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας
Ωραία Κοιμωμένη ή Ωραία του Κοιμώμενου Δάσους ( Σαρλ Περό, 1697) Η εκδοχή των Γκριμ (παρόμοια με την πρωτότυπη με μερικές μικρές αλλαγές) Η εκδοχή του Γουόλτ Ντίσνεϊ (με μουσικά κομμάτια του Τσαϊκόφσκι, 1959) Νεότερη εκδοχή του Ντίσνεϊ (παραλλαγή της ιστορίας με ανθρώπους αντί για καρτούν, 2014)

37 Πρωτότυπη ιστορία του Σαρλ Περό
Σε ένα μακρινό βασίλειο, ήταν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα ως τώρα άτεκνοι. Λίγο καιρό μετά απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι και έκαναν μια γιορτή, στην οποία κάλεσαν τις επτά μοίρες για να κάνουν δώρα στο μωρό. Μόνο που δεν είχαν καλέσει την γριά μάγισσα, στην οποία όταν ήρθε δεν της έδωσαν ιδιαίτερη σημασία και αυτό μεγάλωσε την οργή της. Αφού έδωσαν στο μωρό το όνομα Αυγή, οι έξι πρώτες μοίρες έδωσαν στο μωρό ομορφιά, καλοσύνη, γλυκύτητα, ωραία φωνή, εργατικότητα και αρετή, η έβδομη όμως άφησε την γριά να δώσει πριν από αυτήν το δώρο της. Η γριά έδωσε στο μωρό μια κατάρα που έλεγε πως προτού κλείσει τα δεκαέξι της χρόνια θα τρυπήσει το δάχτυλό της στο αδράχτι μιας ανέμης και θα πεθάνει. Οι γονείς της απελπίστηκαν και ζήτησαν από την έβδομη μοίρα να πάρει την κατάρα, αλλά εκείνη δεν μπορούσε να την ακυρώσει, παρά μόνο να την ελαφρύνει, έτσι αντί να πεθάνει θα κοιμηθεί για εκατό χρόνια και θα ξυπνήσει μόνο από το φιλί ενός πρίγκιπα.

38 Ο βασιλιάς διέταξε να κάψουν όλες τις ανέμες του βασιλείου και όποιος αρνηθεί να του πάρουν το κεφάλι. Χρόνια μετά, όταν η πριγκίπισσα ήταν δεκαπέντε χρόνων, ανέβηκε στον ψηλότερο πύργο του παλατιού και εκεί βρήκε μια γριά να γνέθει σε μια ανέμη, η οποία γριά ήταν η μάγισσα μεταμφιεσμένη. Η πριγκίπισσα θέλησε να γνέσει και όταν κάθισε η γριά της τρύπησε το δάχτυλο στο αδράχτι και έπεσε σε λήθαργο. Όταν την βρήκαν, το βασίλειο έπεσε σε πένθος και μη θέλοντας να την θάψουν, έφτιαξαν για αυτήν ένα ξύλινο στολισμένο κρεβάτι στον ψηλότερο πύργο. Η έβδομη μοίρα κοίμισε όλους τους κατοίκους του βασιλείου, για να ελαφρύνει τον πόνο τους, και για να προστατέψει το παλάτι το κάλυψε με ένα δάσος από αγκάθια.

39 Τα χρόνια πέρασαν και ένας πρίγκιπας θέλησε να δει την πριγκίπισσα και να την ξυπνήσει. Περνώντας τα αγκάθια και τους κινδύνους που συνάντησε στο δρόμο του, έφτασε στο κάστρο και βλέποντας τους κοιμισμένους κατοίκους ανέβηκε στον πύργο και με ένα φιλί ξύπνησε την όμορφη πριγκίπισσα και μαζί της ξύπνησαν όλοι οι κάτοικοι του παλατιού. Αργότερα η πριγκίπισσα και ο πρίγκιπας παντρεύτηκαν σε μια λαμπρή και μεγαλοπρεπή τελετή. Ο πρίγκιπας αποκτά με την πριγκίπισσα δύο παιδιά (ένα κορίτσι και ένα αγόρι). Ωστόσο, δεν έχει πει στους γονείς του για τον γάμο του, επειδή η μάνα του είναι δράκαινα. Τελικά, οι γονείς του πρίγκιπα γνωρίζουν την βασιλοπούλα και τα δύο παιδιά. Όταν όμως ο βασιλιάς πεθαίνει και ο πρίγκιπας φεύγει για τον πόλεμο, τότε η δράκαινα-βασίλισσα κλειδώνει την βασιλοπούλα και τα μωρά σε ένα ξύλινο σπίτι, σχεδιάζοντας να βάλει τον αρχιμάγειρά της να τους μαγειρέψει με πικάντικη σάλτσα. Ο αρχιυπηρέτης της, όμως, αδυνατώντας να τους σκοτώσει, δίνει στην βασίλισσα αντί για το αγοράκι ένα αρνάκι, αντί για το κοριτσάκι ένα κατσικάκι και αντί για την πριγκίπισσα ένα κόκκινο ελαφάκι. Η βασίλισσα, εξ' αιτίας των κλαμάτων των μωρών ανακαλύπτει το κόλπο του μάγειρα και βάζει σκοπό να τους σκοτώσει η ίδια, βάζοντας στην αυλή του παλατιού μια δεξαμενή γεμάτη με ερπετά, για να φάνε την βασιλοπούλα κα τα μωρά. Όταν εμφανίζεται ο πρίγκιπας, όμως, το αποτέλεσμα είναι να πέσει η ίδια και να φαγωθεί από τα πλάσματα της δεξαμενής. Ο πρίγκιπας ξεπερνά τον θάνατο, χάρη στην παρηγοριά της αγαπημένης του οικογένειας, ζώντας μαζί τους μια πανευτυχή ζωή.

40 Η εκδοχή των Αδελφών Γκριμ
Η κύρια διαφορά είναι η αύξηση του αριθμού των μοιρών από επτά σε δεκατρείς. Δεν αναφέρεται η διαφορετική αντιμετώπιση που έδειξαν στην γριά μοίρα όταν ήρθε, παρά μόνο ότι μπήκε ξαφνικά στην γιορτή και έδωσε την κατάρα, αμέσως πριν μιλήσει η τελευταία μοίρα. Όταν ο πρίγκιπας φτάνει στο παλάτι, τα αγκάθια μετατρέπονται σε τριαντάφυλλα και έτσι η είσοδος του πρίγκιπα στο παλάτι γίνεται ευκολότερη.

41 Η εκδοχή του Γουόλτ Ντίσνεϊ
Πρωτοεμφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1959 Η πριγκίπισσα Αυγή της ιστορίας του Ντίσνεϊ έχει επάνω της την κατάρα της Μαγκούφισσας, που ορίζει, ότι πριν φτάσει στο 16ο έτος της ηλικίας της θα πεθάνει από ένα τσίμπημα στο δάχτυλό της από την άτρακτο ενός ροδανιού. Στην προσπάθειά του να αποτρέψει την κατάρα, ο πατέρας της καίει όλα τα ροδάνια σου παλατιού, ενώ την αφήνει στη φροντίδα τριών νεραϊδών για να την αναθρέψουν, χωρίς να γνωρίζει η ίδια ποια είναι στην πραγματικότητα. Η κατάρα όμως δεν αποφεύγεται και η πριγκίπισσα πέφτει σε ύπνο 100 ετών. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, που την έχει γνωρίσει σαν απλή χωριατοπούλα, αγωνίζεται για να τη σώσει και στο τέλος τα καταφέρνει και την ξυπνά με ένα φιλί.

42 Νεώτερη εκδοχή της Ντίσνεϊ
Πρόκειται για παραγωγή του 2014 Ο χαρακτήρας της μαγκούφισσας δεν έχει καμία σχέση με το πρωτότυπο σενάριο, όπου παρουσιάζεται σαν μία πληγωμένη γυναίκα. Στη νέα ταινία της Ντίσνεϊ , όμως, ο χαρακτήρας της παρουσιάζεται διαφορετικός. Η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται μία γυναίκα ιδεαλίστρια, που μάχεται για το καλό της πατρίδας. Τελικά όμως προδίδεται, γεγονός που την κάνει να μετατραπεί στην κακιά και σκληρόκαρδη Μαγκούφισσα (που έτσι την γνωρίσαμε στο κλασσικό παραμύθι) η οποία αποφασίζει να πάρει εκδίκηση ρίχνοντας κατάρα στην νεογέννητη κόρη του βασιλιά.

43 Sleeping Beauty-Maleficent.wmv


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ 3 ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google