Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΠΟΛΥΠΛΕΞΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ

2 ΤΗΛΕΦΩΝΟ Στις 14 Φεβρουαρίου το 1876 δυο αμερικανοί η elisha gray και graham bell κατοχύρωσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες ξεχωριστές ευρεσιτεχνίες. Μετά από μια μακροχρόνια δικαστική σύγκρουση τα δικαιώματα του τηλεφώνου δόθηκαν στον bell.Τα πρώτα χρόνια όλα τα τηλέφωνα έπρεπε να συνδεθούν κατευθείαν το ένα με το άλλο με σιδερένια σύρματα.Τα σημερινά τηλέφωνα έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες.

3 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΑΝΘΡΑΚΑ

4 ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ Η οπτική ίνα , μια λεπτή εύκαμπτη ίνα από γυαλί χρησιμοποιείται σήμερα για μεταδόσεις μεγάλων αποστάσεων.

5 Το σήμα ταξιδεύει ως παλμοί φωτός
Το σήμα ταξιδεύει ως παλμοί φωτός. Τα καλώδια οπτικών ινών μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα μηνύματα από τα καλώδια συρμάτων χαλκού. Η πηγή φωτός που χρησιμοποιείται στις οπτικές ίνες είναι μια δέσμη Laser.

6 ΠΟΛΥΠΛΕΞΗ Αν ένα σήμα μπορούσε να σταλεί την κάθε φορά μέσω ενός φυσικού δίαυλου μεταδόσεως , η επικοινωνία θα ήταν πολύ περιορισμένη . Φανταστείτε αν θα έπρεπε να περιμένετε μέχρι ότου όλες οι γραμμές να ήταν ελεύθερες. Πιθανότατα δεν θα μπορούσατε να κάνετε ποτέ αυτό το τηλεφώνημα.

7 Η πολύπλεξη επιτρέπει δυο ή περισσότερα σήματα να σταλούν μέσω ενός δίαυλου μεταδόσεως την ίδια στιγμή. Σύμφωνα με την πρώτη μέθοδο , πολυπλεξη με διαίρεση συχνότητας διαιρείται ο δίαυλος σε δυο ή περισσότερες ζώνες συχνότητας. Μια δεύτερη μέθοδος που συνηθίζεται είναι η πολύπλεξη με διαίρεση χρόνου. Στην πράξη τα δεδομένα στέλνονται γρήγορα, ώστε φαίνεται να μην υπάρχει καθυστέρηση στην επικοινωνία.

8 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Στη ραδιοφωνική μετάδοση τα μικρόφωνα μετατρέπουν την ηχητική ενέργεια σε ένα ηλεκτρικό σήμα. Σε ένα δωμάτιο ήχου ,οι μηχανικοί τροποποιούν ή συνδυάζουν το σήμα αυτό με άλλα σήματα χρησιμοποιώντας μια κονσόλα ήχου.

9 Άλλα μικρόφωνα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο
Άλλα μικρόφωνα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Το ασύρματο μικρόφωνο, περιέχει ένα μικροσκοπικό πομπό που λειτουργεί με συσσωρευτή

10 ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ Οι μηχανικοί ήχου σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό εργάζονται σε ένα δωμάτιο ελέγχου του ήχου που είναι ηχομονωμένο.Το δωμάτιο αυτό περιλαμβάνει συνήθως ένα πίνακα συνδέσεως,ένα σύστημα παρακολουθήσεως ήχου και μια κονσόλα ήχου.

11 Η εισερχόμενη ακουστική ένταση αυξάνει η μειώνεται με ολισθαίνοντες μεταγωγής που επιτρέπουν λεπτές ρυθμίσεις. Οι υψηλές , μέσου φάσματος και χαμηλών συχνότητες μπορούν να εξισορροπηθούν Έλεγχοι ήχους και αντηχήσεως μπορούν να προσθέσουν ένα εφε ήχους

12 ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ GOOGLE


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google