Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σαραντόπουλος Ευθύμιος Τσαρούχα Φωτεινή. Τίτλος Ιστορία της Αθήνας Ιστορία της Αθήνας (2) Παραδόσεις Πολιτική Αξιοθέατα Εστιατόρια και clubbing Εστιατόρια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σαραντόπουλος Ευθύμιος Τσαρούχα Φωτεινή. Τίτλος Ιστορία της Αθήνας Ιστορία της Αθήνας (2) Παραδόσεις Πολιτική Αξιοθέατα Εστιατόρια και clubbing Εστιατόρια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σαραντόπουλος Ευθύμιος Τσαρούχα Φωτεινή

2 Τίτλος Ιστορία της Αθήνας Ιστορία της Αθήνας (2) Παραδόσεις Πολιτική Αξιοθέατα Εστιατόρια και clubbing Εστιατόρια και clubbing Αθλήματα και ομάδες

3 Κατά τη διάρκεια της «Χρυσής Εποχής» στην Ελλάδα το 500 π.Χ. μέχρι το 300 π.Χ. η Αθήνα ήταν ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού και διανοουμένων στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Ξέρξη η πόλη παρέταξε 8.000 στρατιώτες στη Μάχη των Πλαταιών και 200 ​​ τριήρεις στη ναυτική μάχη της Σαλαμίνας. Ο Περικλής πήρε περίπου το 462-461 π.Χ. την ηγεσία της Αθήνας με την απόφαση της Εκκλησίας της πόλης και σε συνεργασία με τον εφιάλτη της Σοφονίδου και τον Αρχέστρατο, γεγονός που εξηγεί την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Αθήνα, οι ολιγαρχικοί αφαίρεσαν αποκλίσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο η αρχή για τη διοίκηση και το προσωπικό για την κατάταξή τους στη Βουλή των Πεντακοσίων. Το 86 π.Χ., μετά από άγρια πολιορκία, ​​ την Αθήνα κατέλαβε και λεηλάτησε ο στρατός του Ρωμαίου στρατηγού Lucius Cornelius Sulla.Η μητροπολιτική Αθήνα παρέμεινε στο ρωμαϊκό κόσμο μέχρι τον τρίτο αιώνα μ.Χ., όταν η πόλη λεηλατήθηκε από τη φυλή Ερούλων και καταστράφηκε.

4 Η Αθήνα είχε γίνει αιώνες σκιά του ένδοξου αρχαίου εαυτού της, το κέντρο του Ελληνισμού υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια μετατοπίστηκε προς τα βόρεια και ανατολικά, τη Μακεδονία στην Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, με αποτέλεσμα η Αθήνα σταδιακά μετατρέπεται σε μια περιφερειακή πόλη, μικρό πληθυσμό 20.000 κατοίκους [ αναφοράς εν αναμονή]. Η φήμη και η στρατηγική της θέση συνέβαλαν στο να γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του φραγκικού Δουκάτου των Αθηνών, η Ακρόπολη μετατρέπεται σε παλάτι. Η Αθήνα ήταν μια μικρή ημιέρημη και εν μέρει καταστραμμένη πόλη (από τις αλλεπάλληλες πολιορκίες κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας), όταν έγινε πρωτεύουσα του νέου Βασίλειο της Ελλάδα το 1833. Στις επόμενες δεκαετίες, η Αθήνα ανοικοδομήθηκε κατά τα πρότυπα της σύγχρονης πόλης. Μετά τον πόλεμο η πόλη άρχισε να αυξάνεται και πάλι, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '60, όταν υπήρχε έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα με την κατασκευή πολλών κτιρίων, τόσο στο κέντρο και στα περίχωρα της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τα οποία διήρκεσαν από τις 13 έως τις 29 Αυγούστου 2004.Το παλιό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Λεωφόρο Πανεπιστημίου είναι ένα από τα πιο κομψά κτίρια της Αθήνας με το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Ακαδημίας Αθηνών. Μια άλλη μεγάλη ακαδημαϊκή σχολή της Αθήνας είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά ιδρύματα της Ευρώπης.

5 Στην περιοχή της Αθήνας τα έθιμα και οι παραδόσεις δεν διαφέρουν από αυτά τα κοινά έθιμα των μεγάλων εορτών. Παρ’όλα αυτά θα σας γράψουμε ένα έθιμο, ίσως το έθιμο το οποίο ανήκει στην πόλη αυτή, διότι εκεί έγιναν τα γεγονότα που γιορτάζουμε. Η μέρα αυτή είναι στην 17 η Νοεμβρίου 1973,όταν μία εξέγερση των σπουδαστών στο Πολυτεχνείο Αθηνών καταπνίγηκε βάναυσα από την στρατιωτική κυβέρνηση, η οποία είχε καταλάβει την εξουσία, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να σκοτωθούν. Στις 17 του Νοέμβρη λοιπόν, η χώρα μας γιορτάζει, αλλά και θρηνεί συνεχόμενα με γιορτές, παρελάσεις και διαδηλώσεις αλλά πάντα η πραγματική γιορτή είναι μέσα στην καρδιά και την ψυχή κάθε Έλληνα.

6

7 Αρχαιολογικοί Χώροι Μουσεία-Πινακοθήκες Ο Κήπος της Αθήνας Ακρόπολις Πλάκα Το κέντρο της Αθήνας Το δημαρχείο και η δημοτική αγορά Λυκαβηττός

8 EL CAMINO Cafe - Bar – Vineteria Ανταίου 3, Αθήνα - Άνω Πετράλωνα, 11852, ΑΤΤΙΚΗΣ SOLD OUT Δυνατότητα Παρακολούθησης Αγώνων Conn-x - Nova σε Ποιότητα Ευμένους 42, Αθήνα - Παγκράτι, 11632, ΑΤΤΙΚΗΣ AVEC 4 Σας Καλωσορίζουμε στο Ανακαινισμένο Cafe Bar Ζωγράφου Γ. 1, Πλατεία Γαρδένια, Ζωγράφος, 15772, ΑΤΤΙΚΗΣ GNET ZOGRAFOU 3D SPORTS ARENA Life is a Game Now We Play Λ. Παπάγου & Κλάδου 2, Ζωγράφος, 15772, ΑΤΤΙΚΗΣ

9 Πανιώνιος Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης,Νέα Σμύρνη 1890 ΑΕΚ Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως,Αθήνα 1924 Ατρόμητος Αθηνών Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ατρόμητος Αθηνών,Περιστέρι 1923 Ολυμπιακός Πειραιώς Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς,Πειραιάς 1925 ΠΑΟ Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος,Αθήνα 1908

10


Κατέβασμα ppt "Σαραντόπουλος Ευθύμιος Τσαρούχα Φωτεινή. Τίτλος Ιστορία της Αθήνας Ιστορία της Αθήνας (2) Παραδόσεις Πολιτική Αξιοθέατα Εστιατόρια και clubbing Εστιατόρια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google