Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γυναίκες που έμειναν στην ιστορία για τις ανθρωπιστικές τους δράσεις

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γυναίκες που έμειναν στην ιστορία για τις ανθρωπιστικές τους δράσεις"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γυναίκες που έμειναν στην ιστορία για τις ανθρωπιστικές τους δράσεις
Μαθητές: Μαρία Κασσαμανώλη, Αναστασία Πετράκη, Μαρία Στρογγύλη, Δημήτρης Χατζηβλασίου, Μαριαλένα Χελιδώνη, Λένα Χριστοδούλου. Β’ Λυκείου Αριστοτελείου Κολλεγίου Επιβλέπουσα: Παπαχρήστου Μαρία

2 Εισαγωγή Το γεγονός ότι πολλές γυναίκες αφιέρωσαν τη ζωή τους σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και δεν αναγνωρίστηκαν από το ευρύ κοινό μας παρακίνησε να ασχοληθούμε με αυτή την εργασία.

3 Γυναίκες που μας απασχόλησαν ήταν
Μαριάννα Βαρδινογιάννη η Μητέρα Τερέζα η Ελένη Σκυλίτση η Πριγκίπισσα Νταϊάνα η Βασίλισσα Όλγα η γερόντισσα Γαβριηλία Βασίλισσα Φεοντόροβνα Αντζελίνα Τζολί.

4 Η εργασία μας στηρίχθηκε σε...
Ερωτηματολόγια Βιβλιογραφικές πηγές Διαδικτυακή έρευνα Επίσκεψη στη τοπική βιβλιοθήκη

5 Μεθοδολογία Διανείμαμε ερωτηματολόγια με στόχο:
να συνειδητοποιήσουμε το ενδιαφέρον που δείχνει η νέα γενιά απέναντι σε τόσο σημαντικές προσωπικότητες να μάθουμε αν πιστεύουν ότι η φιλανθρωπική δράση αυτών των σημαντικών ανθρώπων ενεργοποιεί τους πολίτες και το κράτος στην ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών και στην ενίσχυση τέτοιων προσπαθειών.

6

7 Αποτελέσματα ερωτηματολογίων
Άνδρες : γνωρίζουν τη συμβολή της Μητέρας Τερέζας και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στη ανθρωπότητα δεν είναι καθόλου ενημερωμένοι για τις αγαθοεργίες της βασίλισσας Όλγας και της πριγκίπισσας Νταιάνα πιστεύουν ότι η φιλανθρωπική δράση σημαντικών γυναικών δεν έχει αναδειχθεί στην εποχή μας.

8 Σχήμα 1: Γνωρίζετε ποιο βραβείο Νόμπελ δόθηκε στη Μητέρα Τερέζα;
Σχήμα 2:Γνωρίζετε τις φιλανθρωπικές δράσεις με τις οποίες ασχολήθηκε η βασίλισσα Όλγα;

9 Αποτελέσματα ερωτηματολογίων
Γυναίκες : υψηλότατο ποσοστό επιτυχίας στις γνώσεις σχετικά με την Μητέρα Τερέζα, την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την Angelina Jolie, την γερόντισσα Γαβριηλία και την Πριγκίπισσα Νταιάνα. θεωρούν πως η φιλανθρωπική δράση αυτών των γυναικείων προσωπικοτήτων έχει αναδειχθεί στην εποχή μας.

10 Σχήμα 1: Γνωρίζετε τι ανακηρύχθηκε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη το 1999;
Σχήμα 2: Γνωρίζετε τη συμβολή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό;

11

12 Μητέρα Τερέζα Ήταν μια καθολική μοναχή από την Αλβανία. Ίδρυσε το Τάγμα των Αδερφών του Ελέους στην Καλκούτα, κέρδισε το βραβείο ειρήνης του Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ και το νόμπελ ειρήνης το Επιπλέον άνοιξε 25 Οίκους στην Ινδία. Οι οίκοι της φροντίζουν ετοιμοθάνατους, ναρκομανείς, πόρνες, κακοποιημένες γυναίκες, ορφανά παιδιά, και ασθενείς από ΑΙDS.

13

14 Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Προωθεί τον πολιτισμό ειρήνης και στηρίζει τη προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι επίσης ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Από το 1999 είναι Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO. Είναι επίσης μέλος διοικητικών συμβουλίων διεθνών ανθρωπιστικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων.

15 Βασίλισσα Όλγα Η πρώτη βασίλισσα των Ελλήνων νοιαζόταν ιδιαίτερα για την ανακούφιση των συνανθρώπων της καθώς και η καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, η ανάδειξη του ρόλου των γυναικών στην ελληνική κοινωνία και η ενδυνάμωση της ορθοδοξίας. Καθημερινά επίσης ασχολούνταν με φιλανθρωπικές δραστηριότητες τις οποίες και χρηματοδοτούσε από δικά της κεφάλαια.

16 Angelina Jolie Ασχολείται με ανθρωπιστικές εκστρατείες και εκδηλώσεις διάφορων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Η Angelina είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef, μέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα και ενισχύει οικονομικά καμπάνιες όπως την "ONE Campaign" και τα "Παιδιά που χρειάζονται προστασία".

17 Πριγκίπισσα Ελισάβετ Φεοντόροβνα
Κατηχήθηκε και προσχώρησε στην Ορθόδοξη Εκκλησία το Από τη μέρα εκείνη η Ελισάβετ αφιερώθηκε σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους φτωχούς και τους πάσχοντες. Το 1904 η Ρωσία μπήκε στην περιπέτεια του Ρώσο-Ιαπωνικού πολέμου. Η Ελισάβετ οργάνωσε τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Επισκεπτόταν τους τραυματίες και έκανε εράνους για τους στρατιώτες.

18 Έλενα Σκυλίτση Βενιζέλου
Ίδρυσε μαιευτήριο το οποίο ονόμασε Μαρίκα Ηλιάδη. Στο Παρίσι συμβάλλει για την ίδρυση νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού, στο Λονδίνο προσφέρει γήπεδο σε γηροκομείο, στη Χίο ιδρύει το Σκυλίτσειον Νοσοκομείο, ενώ στην Αθήνα συμβάλλει για την ανέγερση του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού. Εκεί ιδρύει επίσης τη Σχολή Νοσοκόμων – Μαιών Βιργινίας Σκυλίτση καθώς και σχολή για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

19 Συμπεράσματα Παρόλο που το ευρύ κοινό διαθέτει ορισμένες στοιχειώδεις γνώσεις για αυτές τις γυναίκες ωστόσο δεν είναι επαρκείς για να αναγνωριστεί το έργο τους. Αν και υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες που περιέχουν πληροφορίες για αυτές, πολλές δεν είναι έγκυρες.

20 Βιβλιογραφία

21


Κατέβασμα ppt "Γυναίκες που έμειναν στην ιστορία για τις ανθρωπιστικές τους δράσεις"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google