Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 1 Κεφάλαιο 3 Εργονομία Ντινολάζος Χρήστος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 1 Κεφάλαιο 3 Εργονομία Ντινολάζος Χρήστος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 1 Κεφάλαιο 3 Εργονομία Ντινολάζος Χρήστος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

2 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 2 Αρχές της Εργονομίας Η εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι συσκευές και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς και την διάταξη και την τοποθέτηση τους στο χώρο ώστε να είναι ευχάριστα και αποδοτικά για αυτόν χωρίς να βλάπτουν την υγεία του. Η εργονομία ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του καθώς και με τα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε καθημερινή επαφή.

3 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 3 Αρχές της Εργονομίας Η σωστή στάση εργασίας στον υπολογιστή.

4 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 4 Τι να προσέχω όταν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή: να μην υπάρχουν ανακλάσεις από το φως στην οθόνη η εικόνα να είναι σταθερή το πάνω μέρος της οθόνης να είναι στο ίδιο ύψος με τα μάτια μας τα χαρακτηριστικά της οθόνης (ανάλυση,φωτεινότητα) να είναι ρυθμισμένα με βάση τις ανάγκες μας

5 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 5 Οθόνη – Ανάλυση οθόνης Ανάλυση οθόνης. Κάθε τετραγωνάκι είναι ένα εικονοστοιχείο. Η οθόνη έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε η επιφάνεια της στην οποία εμφανίζονται οι εικόνες να χωρίζεται σε μικρές ορθογώνιες περιοχές. Κάθε ορθογώνια περιοχή ονομάζεται εικονοστοιχείο (pixel) και σ’ αυτό εμφανίζεται ένα μόνο χρώμα κάθε φορά.

6 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 6 Οθόνη – Ανάλυση οθόνης Ο αριθμός των εικονοστοιχείων που συναντάμε σε μια οριζόντια και μια κάθετη γραμμή καθορίζουν την ανάλυση της οθόνης. Αν για παράδειγμα η ανάλυση είναι 600 Χ 480 τότε έχουμε 600 εικονοστοιχεία σε κάθε γραμμή και 480 στοιχεία σε κάθε στήλη.

7 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 7 Οθόνη – Ανάλυση οθόνης Η ανάλυση της οθόνης μπορεί να αλλάξει από τον χρήστη ώστε να μην τον κουράζει και να τον διευκολύνει στην εργασία του. Όσο πιο μικρή ανάλυση επιλέξουμε τόσο μεγαλύτερα βλέπουμε τα αντικείμενα στην οθόνη μας.

8 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 8 Μέγεθος Οθόνης Μέγεθος οθόνης.


Κατέβασμα ppt "Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία 1 Κεφάλαιο 3 Εργονομία Ντινολάζος Χρήστος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google