Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πέρα από την εκπαίδευση σε επιχειρήσεις τροφίμων, διενεργεί εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκπαιδεύει ανθρώπους που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πέρα από την εκπαίδευση σε επιχειρήσεις τροφίμων, διενεργεί εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκπαιδεύει ανθρώπους που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πέρα από την εκπαίδευση σε επιχειρήσεις τροφίμων, διενεργεί εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκπαιδεύει ανθρώπους που προσφέρουν συσσίτια, ενώ, παράλληλα, εκδίδει ενημερωτικά φυλλάδια για διάφορα θέματα διατροφής, όπως, για παράδειγμα, για το αλάτι, τη γλουτένη και τα ενεργειακά ποτά. Όπως επισημαίνει ο ΕΦΕΤ, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουν είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την υγεία τους. Λιγότερο γνωστό, όμως, παραμένει ότι τα τρόφιμα που παράγουμε και καταναλώνουμε έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον ( πχ χρήση γης και υδάτινων πόρων, απόβλητα κ. α.) και στην οικονομία. Επομένως, η άρρηκτη σχέση που συνδέει τη θρέψη με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή επεκτείνεται και στη σωστή, επαρκή και ορθολογική παραγωγή, διάθεση και κατανάλωση ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

2 H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ σωστή διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο στην ατομική μας σωματική και ψυχική υγεία και επηρεάζει κατ ’ επέκταση τη λειτουργία του συνόλου και των κοινωνικών δομών. Το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής ( ΕΛ. Ι. ΓΑΣΤ.), όπως εξάλλου δηλώνει και ο τίτλος του, από της ιδρύσεώς του προσπαθεί να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την άρρηκτη σχέση της υγείας και ευεξίας με τις διατροφικές μας συνήθειες. Έχοντας για φέτος κεντρικό θέμα τα « βιώσιμα συστήματα τροφίμων » για την ασφάλεια των τροφίμων και της διατροφής, στο ΕΛΙΓΑΣΤ στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το θέμα αυτό : Τι θα ήταν ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων ; Είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί ; Τι θα πρέπει να αλλάξει για να πορευτούμε σε αυτή την κατεύθυνση ; Στη διερεύνηση όλων αυτών και όποιων άλλων σχετικών ερωτήσεων προκύπτουν, ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να διαμορφώσουμε το μέλλον που όλοι θέλουμε.

3 Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η Μεσογειακή Διατροφή αντικατοπτρίζει τις τυπικές διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Μεσογείου. Βασίζεται στην απλή παρασκευή εύγευστων πιάτων χάρη στην ευρεία γκάμα προϊόντων που παράγονται σε αυτές τις χώρες. Παράλληλα, οι συνταγές της μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις προσωπικές γευστικές προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου. Η ελληνική εκδοχή της Μεσογειακής Διατροφής αποτελείται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και διαμόρφωσαν τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει εμφανιστεί στο παγκόσμιο προσκήνιο μια ομόφωνη διεθνής επιστημονική άποψη ότι η παραδοσιακή διατροφή των χωρών της Μεσογείου είναι πιο υγιής από τις δυτικές ή τις άφθονες δίαιτες. Αυτή η ομοφωνία είναι αξιόπιστη επειδή είναι αποτέλεσμα της εργασίας ερευνητών απ ’ όλα τα σημεία του κόσμου και είναι ανεξάρτητη από μονάδες βιομηχανικού ενδιαφέροντος ή από οποιαδήποτε χώρα.

4 Διατροφη Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών UNAFPA για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών UNAFPA (http://www.pasta-unafpa.org/) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.http://www.pasta-unafpa.org/ Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η κάθε χώρα είναι αυτόνομη να επιλέξει τις προωθητικές πρωτοβουλίες που θεωρεί ότι εξυπηρετούν το στόχο, που είναι να προωθηθούν τα βασικά μηνύματα της UNAFPA. του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η κάθε χώρα είναι αυτόνομη να επιλέξει τις προωθητικές πρωτοβουλίες που θεωρεί ότι εξυπηρετούν το στόχο, που είναι να προωθηθούν τα βασικά μηνύματα της UNAFPA.

5

6 Ολυμπιακη διατροφη Στις 21 Μαΐου 2013, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ξιφασκίας, Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ και Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, επισκέφθηκαν το 1 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά της Δ ’, Ε ’ & ΣΤ ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Ολυμπιακή Ημέρα και το Ολυμπιακό Κίνημα, καθώς επίσης, να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της ξιφασκίας, να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τους κανόνες, ενώ με την καθοδήγηση των αθλητών έγιναν για λίγο μικροί ξιφομάχοι. Οι προπονητές και αθλητές ξιφασκίας : Κοσμάς Καρακόλης, Παναγιώτης Τεληπαρανίδης, Ελένη Τατάκη και Θοδωρής Αβραμίδης, έδειξαν στους μαθητές τις βασικές αρχές του αθλήματος και « αγωνίστηκαν » μαζί τους σε σύντομο αγώνα. Στις 23 Μαΐου 2013, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ επισκέφθηκε τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια και το 4 ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης. Οι μαθητές της Δ ’ και Ε ’ τάξης δημοτικού, δοκίμασαν την κλίση τους στο άθλημα, φορώντας στολή ξιφασκίας και εμπλούτισαν με ψυχαγωγικό και διαδραστικό τρόπο τις γνώσεις τους, όσον αφορά στην Ολυμπιακή Παιδεία.

7 Υγιεινη διατροφη Δελτία Τύπου Φωταγώγηση Ζαππείου Μεγάρου για Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη Δημοσίευση : 14-11-2012, 18:35 Τελευταία ανανέωση : 14-11-2012, 18:35 Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2012 – Σε μία λαμπρή τελετή παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, φορέων υγείας όπως επίσης και ευαισθητοποιημένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε εχθές η επίσημη φωταγώγησης του Ζαππείου Μεγάρου με το διεθνές μπλε χρώμα του Διαβήτη, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. T ην φωταγώγηση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Το Ζάππειο Μέγαρο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα διεθνώς ιστορικά μνημεία και συνεδριακά κέντρα, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση γύρω από τη σύγχρονη μάστιγα του διαβήτη. Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία και ο ΣύλλογοςΦίλων του Ζαππείου, ένωσαν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, φωτίζοντας με το διεθνές μπλε χρώμα τοΖάππειο Μέγαρο στις 13, 14 & 15 Νοεμβρίου 2012, μετατρέποντας το σε ένα πέρα από τα σύνορα της χώρας, σύμβολο ελπίδας για τη νόσο. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas.

8 Παγκοσμια ημερα Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι με τον όρο συμπληρώματα διατροφής θα επιδιωχθεί η διακίνηση προϊόντων με σύνθεση που θα έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στην υγεία των πολιτών και κυρίως κατά την παράλληλη λήψη φαρμάκων από ανθρώπους βρίσκονται σε φαρμακευτικές θεραπείες. Έγκαιρα ζητήσαμε η κυβερνητική δέσμευση απέναντι στην Τρόικα και η υλοποίηση της Κοινοτικής Οδηγίας να θεσμοθετηθεί σε βάση επιστημονικών κριτηρίων που θα καθορισθούν από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ και τον ΠΦΣ.

9 Η φτωχική διατροφή Η φτώχεια αποτελεί αιτία αφανισμού χιλιάδων οικογενειών, αλλά και ολόκληρων κοινοτήτων και εθνών, καθώς βρίσκεται στη ρίζα πολλών από τις πολιτικές αναταραχές και τις ένοπλες συγκρούσεις που ταλανίζουν την υδρόγειο. Σήμερα, αν και ο πλανήτης μας είναι πλουσιότερος από όσο έχει υπάρξει ποτέ, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από την έλλειψη τροφής και τη φτώχεια ανέρχεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο παγκοσμίως, ενώ μόνο από το 1990 μέχρι το 2004, η φτώχεια έχει προκαλέσει το θάνατο 270 εκατομμυρίων ανθρώπων.

10 Η ημέρα διατροφήσ Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε « Τόμο », ειδικώς αφιερωμένο στην τύχη των φτωχών του πλανήτη μας, εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και ύφεσης, που πλήττει την παγκόσμια οικονομία την τελευταία διετία. Αν δε συγκεντρωθεί ένα σημαντικό, έστω τμήμα από το ποσό των 11,6 δις, τότε οι έως σήμερα επιτευχθείσες πρόοδοι, σε φτωχές περιοχές του πλανήτη μας. Κεφάλαια ύψους 11,6 δις δολαρίων, απαιτούνται, άμεσα για τη βοήθεια των φτωχών χωρών του πλανήτη, εκτιμά σε έκθεση της η Παγκόσμια Τράπεζα, τονίζοντας ότι έτσι θα αποχορείσουν

11


Κατέβασμα ppt "Πέρα από την εκπαίδευση σε επιχειρήσεις τροφίμων, διενεργεί εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκπαιδεύει ανθρώπους που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google