Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ΄2 ΤΑΞΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ΄2 ΤΑΞΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ΄2 ΤΑΞΗ

2 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ(1) Ο Αδαμάντιος Κοραής γεννήθηκε στην Σμύρνη το Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή και αργότερα εγκαταστάθηκε στη Γαλλία. Εκεί γνώρισε την Γαλλική Επανάσταση και της φιλελεύθερες ιδέες της. Ο Κοραής πίστευε πως για να ελευθερωθεί το Ελληνικό Έθνος έπρεπε μορφωθούν οι Έλληνες. Συνέβαλε σημαντικά στην Επανάσταση με ποίημα του <Σάλπισμα Πολεμιστήριων>!

3 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ(2) Από τον Κοραή πάρα πολλοί δάσκαλοι έπαιρναν τις συμβουλές του και η απήχηση του ήταν μεγάλη. Κατά την διάρκεια της Επανάστασης ο Κοραής έγραφε συμβουλευτικές επιστολές και συντέλεσε στην ίδρυση του Ελληνικού Κομιτάτου στο Παρίσι. Ο Αδαμάντιος Κοραής Είχε ως βασική φιλοσοφική αρχή την πίστη στη λογική του ανθρώπου!!!!!!!!

4 ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ(ΦΕΡΑΙΟΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤ’2 ΤΑΞΗ

5 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο Ρήγας Βελεστινλής γεννήθηκε το 1757 στο Βελεστίνο της Θεσσαλίας. Νεαρός μπήκε στη Φαναριωτική Σχολή. Έπειτα πήγε στο Βουκουρέστι ως γραμματέας του ηγεμόνα της Βλαχίας. Σημαντικά έργα του ήταν η Χάρτα της Ελλάδας, ένα βιβλίο Φυσικής και τον Θούριο. Οραματίζονταν την απελευθέρωση των Βαλκανίων και τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κράτους.

6 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ Η δράση του Ρήγα έγινε γρήγορα γνωστή και προκάλεσε την αντίδραση της Αυστρίας, η οποία είχε καλές σχέσεις με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι Αυστριακοί συνέλαβαν τον Ρήγα και τους συνεργάτες του τον Δεκέμβριο του Λίγους μήνες αργότερα τον παρέδωσαν μαζί με τους επτά συνεργάτες του στους τούρκους οι οποίοι τους θανάτωσαν και τους έριξαν στον Δούναβη.

7 ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ’2 ΤΑΞΗ

8 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ(1) Ο Λόρδος Βύρων ήταν Άγγλος ποιητής και φιλέλληνας. Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1788 και πέθανε στο Μεσολόγγι το Ο Λόρδος Βύρων δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα. Το 1808 επισκέφτηκε την Ισπανία, την Μάλτα και γίνεται δεκτός από τον Αλή πασά των Ιωαννίνων και διαμένει κάποιο διάστημα στην Αθήνα.

9 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ(2) Στις 2 Ιουλίου του 1809 ο Βύρων αποπλέοντας από το Πλύμουθ μαζί με τον φίλο του Χομπχάουζ και κάποιους υπηρέτες, φθάνει αρχικά στη Λισαβόνα και από εκεί παραπλέοντας το Γιβραλτάρ φθάνει στη Μάλτα όπου και παρέμεινε για μικρό διάστημα. Τον Σεπτέμβριο επιβαίνοντας του αγγλικού πολεμικού "Σπάιντερ" θα αντικρίσει σε λίγο για πρώτη φορά την πόλη που 14 χρόνια μετά θα άφηνε την τελευταία του πνοή.

10 ΠΗΓΕΣ Φωτοτυπία με πληροφορίες www.wikipedia.com Βιβλίο Ιστορίας
Google εικόνες

11 Τελοσ Η παρουσίαση έγινε από τους Γιώργο, Γιάννη και Κώστα.


Κατέβασμα ppt "ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ΄2 ΤΑΞΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google