Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PROJECT 2011-2012 ΤΜΗΜΑ 4.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PROJECT 2011-2012 ΤΜΗΜΑ 4."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PROJECT ΤΜΗΜΑ 4

2 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

3 Εξέλιξη Χρησιμοποιώντας την γλώσσα των μαθηματικών Ιερογλυφικά

4 Σύμβολα

5 Ο Γαλιλαίος είπε κάποτε ότι ‘τα πάντα στο σύμπαν είναι γραμμένα στη γλώσσα των μαθηματικών’
ΕΞΥΠΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

6 ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕΙΡΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ

7 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ
Παράδοξα

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
Πετράκης Σπύρος Καραγιαννίδης Βαγγέλης Παππάς Γιώργος

9 ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ

10 Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Project A λυκείου ομάδα Μαρούλι Γκουρνέλος Χρήστος Mέριανος Βαγγέλης Πάνος Κωσταντίνος Κνισοβίτης Χρήστος

11 Θα μου φέρεις μια πορτοκαλάδα;
Ναι!!! Τι να βάλω μέσα; Βάλε: H2O Cn + (H2O)n  Ka  Ca  Βιταμίνη C,Α C12H22O11

12 -Μου κάνεις μια χάρη; -Ναι, τι θες; -Θα σου φέρω ένα: -Θέλω λίγο Η2Ο μέσα σε ένα κομμάτι πυριτίου!!!-

13 Τι είναι η χημεία Η Χημεία είναι η επιστήμη που μελετά την ύλη, τη σύνθεση, τη δομή, τις ιδιότητές της και ιδιαίτερα τις μεταβολές της σύστασής της, δηλαδή τις χημικές αντιδράσεις. Η Χημεία σχετίζεται με τα άτομα και τις επιδράσεις τους με άλλα άτομα, και ιδιαίτερα με τις ιδιότητες των χημικών δεσμών. Η Χημεία ονομάζεται συχνά η «κεντρική θετική επιστήμη» γιατί παρεμβάλλεται και συνδέει τη Φυσική με τη Γεωλογία και με τη Βιολογία Η Χημεία προήλθε από το την αλχημεία, μια σειρά αρχαίων πρακτικών γνώσεων και ερευνών που εφαρμόζονταν εδώ και χιλιετίες σε πολλά μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.

14 Κλάδοι της χημείας Οργανική χημεία Ανόργανη χημεία Φυσικοχημεία
Θερμοχημεία Ακτινοχημεία Βιοχημεία Αναλυτική χημεία Πυρηνική χημεία

15 Ανόργανη χημεία Η Ανόργανη χημεία αποτελεί το δεύτερο μεγάλο κλάδο της Χημείας που μελετά όλα τα χημικά στοιχεία καθώς και τις πολυποίκιλλες ενώσεις τους με μόνη εξαίρεση τις οργανικές ενώσεις  

16 Οργανική χημεία Οργανική Χημεία ονομάζεται ο κλάδος της Χημείας ο οποίος μελετά τις ενώσεις του άνθρακα. Οι πρώτες οργανικές ενώσεις απομονώθηκαν στις αρχές του 18ου αιώνα. Ο πρώτος που μελέτησε συστηματικά τις οργανικές ενώσεις ήταν ο Scheele, ο οποίος απομόνωσε πλήθος οργανικών ενώσεων από φυτικές και ζωικές ύλες.

17 Οι σημαντικότεροι ερευνητές στην ανακάλυψη των χημικών στοιχείων θεωρούνται οι :
Αριστοτέλης Δημόκριτος Ρόμπερτ Μπόιλ Χένρι Κάβεντις Κάρλ Σίλε Αντουάν Λωράν Λαβουαζιέ Χάμφρι Ντέιβι Γιονς Γιάκομπ Μπερτσέλιους Ντιμίτρι Μεντελέγιεφ Πιερ Κιουρί και Μαρία Κιουρί Γκλεν Σίμποργκ *NeiL_BohR*

18

19

20 O2 PO4 Br NaOH CaCO2 CN Cn HCl H H2O CO2 Ar As Sb OH Ba Pb Ca2CO3 ClO3 PH K Cl PO4 SO4 Si

21 ΤΕΛOΣ

22 ΜΑΡΟΥΛΙ

23 PROJECT 2 Greeklish

24 Χαρακτηριστικά -γλώσσα των νέων -εύκολη και γρήγορη
-χωρίς κανόνες συντακτικού και γραμματικής -χρησιμοποιείται στα κινητά και στο internet(π.χ facebook) -λατινικοί χαρακτήρες

25 Το 77,4% των μαθητών χρησιμοποιούν greeklish

26 Λόγοι χρήσης Το 83,9% των μαθητών λέει πως είναι συνήθεια
Το 75,8% για την εξοικονόμηση χρόνου Το 71,4% επειδή το θεωρούν χρήσιμο και εύκολο εργαλείο Το 38,7% για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών Το 33,9% επειδή είναι μόδα

27 Επιπτώσεις Οι μαθητές δήλωσαν ότι πέρα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας χρησιμοποιούν τα greeklish σε προσωπικές τους σημειώσεις και σε εργασίες του σχολείου. Αυτό κατά πολλούς είναι πολύ επικίνδυνο για την ελληνική γλώσσα.

28 Παραδείγματα Tcp=τέλος πάντων bb=αντίο t lm=τα λέμε w8=περίμενε
t knc?=τι κάνεις? sgp=σαγαπώ vrm=βαριέμαι tpt=τίποτα klnxt=καληνύχτα thnx=ευχαριστώ azp m=αγάπη μου

29 Παραδείγματα Συζητήσεων
-yaa t knc? -kl u? -kl k gw.. -nc -t nea? -tpt vrm pl -nn k eg -p eis? -spt azp m eC? -k eg..8es na r8eis apo dw na pame volta 3rw gw? -ni re komple! -ok 8a se w8 sts 8 -c ya:* -mk

30 -mwlooo!! -ela azpo0linii t knc? -w8 lg 8 mai afk -ok -elaaa<3 -azp epeidi vgenw kane m anap se 5 na s parw thl -ok cazZzapw plplplpl -k eg cypww...c.L (L)

31

32 Γλώσσα των νέων Ο όρος γλώσσα των νέων δηλώνει το σύνολο των γλωσσικών φαινομένων που χαρακτηρίζουν την επικοινωνία των νέων μεταξύ τους. Παρά τον χαρακτηρισμό "γλώσσα", η γλώσσα των νέων δεν είναι ένα αυτοτελές γλωσσικό σύστημα, αλλά μια "κοινωνιόλεκτος" [sociolect], δηλαδή ένας τρόπος ομιλίας με λεξιλογικά, πραγματολογικά και δομικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείται υπό ορισμένες συνθήκες επικοινωνίας και είναι μέρος της γλωσσικής συνείδησης μιας κοινότητας. Η κοινωνική βάση της γλώσσας των νέων είναι η "παρέα", το δίκτυο των συνομηλίκων. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει μια ενιαία γλώσσα των νέων, αλλά ένα σύνολο από επιμέρους τρόπους ομιλίας με κοινές τάσεις διαμόρφωσης και κοινά γλωσσικά στοιχεία. Καθώς η ελληνική έρευνα είναι ακόμη περιορισμένη, τα στοιχεία που ακολουθούν συνδυάζουν ευρήματα από διάφορες γλώσσες.

33 Το νεανικό λεξιλόγιο περιλαμβάνει τόσο εκφράσεις χωρίς αντίστοιχο στην κοινή γλώσσα (π.χ. για τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μιας νεανικής κουλτούρας) όσο και εκφράσεις που δηλώνουν μια ιδιαίτερη στάση (οικειότητα, αξιολόγηση, ειρωνεία) απέναντι σε ένα γνωστό αντικείμενο αναφοράς (π.χ. ο χαρακτηρισμός η ώρα του παιδιού για το μάθημα των αγγλικών). Ιδιαίτερα παραγωγικά σημασιολογικά πεδία είναι οι κοινωνικές κατηγορίες (π.χ. φλώρος, τύπισσα), οι βιωματικές και κοινωνικές εμπειρίες (π.χ. ξεσαλώνω 'διασκεδάζω'), οι ψυχολογικές καταστάσεις (π.χ. τα πήρα στο κρανίο 'εκνευρίστηκα'), οι αξιολογικές (π.χ. αστέρι, σούπερ, τζάμι, χάσιμο 'πολύ καλό') και επιτατικές εκφράσεις (ψιλο-, χοντρο-, καρα-, με τρέλα). Ειδικά για την έκφραση αξιολόγησης και επίτασης έχουν διαπιστωθεί ιδιαίτερα συντακτικά σχήματα,στα ελληνικά π.χ. "και γαμώ + Ονοματική Φράση" (και γαμώ τις φάσεις 'πολύ καλή φάση'). Η νεανική επικοινωνία χρησιμοποιεί πολυάριθμες στερεότυπες εκφράσεις για την οργάνωση του διαλόγου, όπως χαιρετισμούς (έλα ρε, τσα γεια), προσφωνήσεις (ρε μεγάλε), φιλικές υβριστικές προσφωνήσεις (ρε μαλάκα), εκφράσεις συμφωνίας (Μέσα είσαι!), άρνησης (Ούτε με σφαίρες!), επιδοκιμασίας (Φοβερό! 'Εγραψε!), έναρξης μιας αφήγησης (π.χ. 'Ακου φάση!). 

34 Η δημιουργία και ανανέωση του νεανικού λεξιλογίου γίνεται με τέσσερις βασικούς τρόπους: α) αλλαγή σημασίας (π.χ. κόκκαλο 'μεθυσμένος')· β) δανεισμός, κατά κύριο λόγο από τα αγγλικά (π.χ. χάι 'κεφάτος, φτιαγμένος')· γ) επιλογές προτύπων σχηματισμού λέξεων, π.χ. το επίθημα -άς για κατηγορίες της νεανικής κουλτούρας με αγγλική βάση (γκραφιτάς, σκινάς, μεταλλάς, τσοπεράς κ.ά.) και δ) τροποποίηση λέξεων χωρίς αλλαγή της βασικής τους σημασίας, είτε με επιθήματα (τσιγάρο > τσιγαριά) είτε με σύντμηση (ματσωμένος > ματσό) είτε με μετάθεση φθόγγων ή συλλαβών, τα λεγόμενα ποδανά ('ανάποδα', π.χ. μεναγκό 'γκόμενα'). 

35 Η έρευνα της νεανικής συνομιλίας ασχολείται με φαινόμενα της επικοινωνίας όπως π.χ. η γλωσσική επιθετικότητα, ο διάλογος νέων-ενηλίκων και η αλλαγή γλωσσικού κώδικα. Μελέτες σε διάφορες χώρες δείχνουν ότι οι νέοι χρησιμοποιούν στη διαλογική τους επικοινωνία το σύνολο των γλωσσικών πηγών της κοινότητας όπου ζουν. Εδώ συγκαταλέγονται καταρχήν οι γλώσσες και οι γλωσσικές ποικιλίες του κοινωνικού περίγυρου, όπως η τοπική διάλεκτος (έστω και αν οι νέοι δεν τη μιλούν συστηματικά) ή η γλώσσα μιας εθνικής μειονότητας. Ακόμη, στοιχεία από τα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, π.χ. σλόγκαν από διαφημίσεις, ατάκες από ταινίες και τραγούδια κ.ά. Στοιχεία από τις παραπάνω πηγές συνταιριάζονται δημιουργικά στον νεανικό διάλογο, συγκροτώντας ένα "μωσαϊκό" που μεταβάλλεται ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες της στιγμής. Ο τρόπος που γίνεται αυτό, δηλαδή ποια στοιχεία επιλέγουν οι νέοι και πώς τα χρησιμοποιούν στην επικοινωνία τους, αντανακλά τις πολιτισμικές επιρροές και την κοινωνική τοποθέτηση της κάθε νεανικής παρέας.

36 Συστηματικές διαφορές μεταξύ νέων και ενήλικων ομιλητών μιας κοινότητας έχουν μελετηθεί με τις στατιστικές μεθόδους της κοινωνιογλωσσολογίας. Εξετάζεται η αναλογία πρότυπης και μη πρότυπης γλώσσας (διαλέκτου, λαϊκής γλώσσας) κυρίως στη φωνολογία και σε μικρότερο βαθμό στη μορφολογία, τη σύνταξη και τους συνομιλιακούς δείκτες. 'Εχει διαπιστωθεί ότι οι νέοι ομιλητές χρησιμοποιούν στοιχεία μη πρότυπης γλώσσας συχνότερα από ό,τι ενήλικοι ομιλητές. Η διαφορά αυτή ερμηνεύεται είτε ως ένδειξη γλωσσικής αλλαγής, όταν καινοτομικά φαινόμενα εμφανίζονται συχνότερα στην ομιλία των νέων, είτε ως φαινόμενο "ηλικιακής διαβάθμισης", όταν στιγματισμένα φαινόμενα είναι συχνότερα στη νεότητα απ' ό,τι στην ενήλικη ζωή. 

37 Μέλη της ομάδας Μαράντου Αναστασία Καρπαθίου Μαρίσα Μπουχάρα Νάντια
Χύτας Τάσος Πηγή:

38

39 ΗΛΙΚΙΕΣ και ανω.. Επικοινωνείτε μέσω διαδυκτίου: ΝΑΙ\ΟΧΙ 11\11 3\3 3\6 3\6 Αν ναι γράφετε με''νέα ελληνικά ή greeklish 10/11 1/11 1/3 2/3 3-Ιουν Τα greeklish σας επιρεάζουν στην καθημερινότητα σας 9/11 2/11 3\3 - χρησιμοποιήτε τα greeklish επειδή είναι ευκολότερα και δεν έχουν γραμματικούς κανόνες 10/11 1/11 1/3 2/3 - Πιστέυετε ότι τα greeklish διαφοροποιούν τους νέουσ από τους μεγάλους 9\11 2/11 3\3 πολύ συχνά αρκετές φορές λίγες φορές πολύ σπάνια Αν αναφέρεται πόσο συχνά έρχεστε σε 11\11 2/3 και 1/3 6\ επαφή με κείμενα γραμένα στα greeklish

40 Tυρένιοι

41 Γλώσσα του σώματος!

42 Η γλώσσα του σώματος είναι μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας, η οποία αποτελείται από τη στάση του σώματος, χειρονομίες, εκφράσεις του προσώπου, και τις κινήσεις των ματιών.

43 Έρευνες υποστηρίζουν ότι η συνολική εντύπωση ενός μηνύματος είναι 7% λεκτική 38% φωνητική και 55% μη -προφορική. Κατά μέσο όρο μιλάμε με τις λέξεις μόνο 11 λεπτά τη μέρα, ενώ για τα υπόλοιπα περνάμε το μήνυμα… με το σώμα μας. Για πρώτη φορά ο όρος «γλώσσα του σώματος» χρησιμοποιήθηκε το1972, σήμερα όμως αποτελεί από μόνη της μια ολόκληρη επιστήμη.

44

45 'Εχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί κουνάμε τα χέρια μας για να πούμε γεια ;

46 Αυτή η συμβολική χειρονομία ήταν γνωστή και χρησιμοποιούταν και από τα δύο φύλλα. Παρολ'αυτά σε άλλες περιοχές όπως στη Ρωσσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες τη χειραψία αυτή τη χρησιμοποιούσαν μόνο άντρες μεταξύ τους και ήταν ένδειξη αποφασιστηκότητας και δύναμης.

47 Ο Δαρβίνος τα είπε όλα πριν από 132 χρόνια: είμαστε αυτό που φαινόμαστε, όχι αυτό που λέμε. Το 1872κυκλοφόρησε το έργο του «Η έκφραση των συναισθημάτων στον άνθρωπο και τα ζώα» και άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Από τότε οι ειδικοί έχουν καταγράψει πάνω από ένα εκατομμύριο μη - λεκτικά σήματα (που πάει να πει ότι, ακόμα και αν θέλετε να κρυφτείτε, είναι αδύνατο!).

48 Η Γλώσσα του Σώματος φαίνεται να είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια
Η Γλώσσα του Σώματος φαίνεται να είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Στην Αρχαία Ελλάδα φιλόσοφοι και σοφιστές έκρυβαν τα χέρια τους κάτω από βαρύς τηβέννους. Πίστευαν ότι η κίνηση των χεριών σε μια συζήτηση ή ομιλία υποδήλωνε έλλειψη ευφράδειας και επιχειρημάτων

49 Eνώ ο «απλός» λαός φαινόταν να χρησιμοποιεί τα χέρια του ιδιαίτερα έντονα στις συζητήσεις, κάτι που το παρατηρούμε και σήμερα. Αυτή η άποψη βασίζεται στο ότι όσο πιο έντονα μιλάμε με το σώμα, τόσο πιο «φτωχό» το έναρθρο λεξιλόγιο. Ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας να μιλάει, επομένως το μόνο μέσω επικοινωνίας του είναι το σώμα του.

50 Μεγαλώνοντας και μαθαίνοντας να μιλάει, η επικοινωνία μέσω του σώματος υποβαθμίζεται και όσο πιο σαφέστερα μπορεί να εκφραστεί με τον λόγο, τόσο περισσότερο περιορίζεται η ανάγκη του να επικοινωνήσει μέσω του σώματός του.

51 Αυτά είναι ελάχιστα παραδείγματα ενός πολύ μεγάλου πεδίου μελέτης
Αυτά είναι ελάχιστα παραδείγματα ενός πολύ μεγάλου πεδίου μελέτης. Όμως το σώμα, πέρα από την στιγμιαία συναισθηματική φόρτιση, μπορεί να μας δείξει και την γενικότερη στάση κάποιου και τις ιδιαίτερες πτυχές του χαρακτήρα του, κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να κρύψει από τον παρατηρητή της επικοινωνίας του σώματος.

52 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!!!!
Η εργασία που παρακολουθήσατε έγινε από την ομάδα ΟΥΓΚΑ!!!

53 Βαρανάκης Ευάγγελος Ζαχαρόπουλος Ζαχαρίας Καλογερόπουλος Χρήστος Πετρόπουλος Νικόλαος

54 Γλώσσα και Επικοινωνία
Ομάδα Ούγκα Διαδραστική παρουσίαση

55 Πως θα συμμετεχετε : Εμείς θα σας δίνουμε κάποιες εικόνες, και σεις θα προσπαθήσετε να καταλάβετε τα συναισθήματα του εικονιζόμενου από: Τη στάση του σώματος Τις εκφράσεις του προσώπου Τις χειρονομίες Τα μάτια

56 Ποιο είναι το συναίσθημα που νιώθει το κοριτσάκι;
Ποιο είναι το συναίσθημα που νιώθει το κοριτσάκι; Θυμό!

57 Τι νιώθει αυτός ο άνδρας;
Πλήξη!

58 Αμηχανία! Από ποιο συναίσθημα διακατέχεται ο εικονιζόμενος;

59 Τι αισθάνεται ο νεαρός;
Απογοήτευση!

60 Πώς νιώθει αυτός ο άνδρας;
Νιώθει ικανοποιημένος! Πώς νιώθει αυτός ο άνδρας;

61 Τι μπορεί να νιώθει ο άνδρας στη φωτογραφία;
Απόρριψη!

62 Τι αισθανεται; Αισιοδοξία!

63 Η κούραση! Ποιό αίσθημα τη χαρακτηρίζει;

64 Ευχαριστουμε που συμμετειχατε

65 Βαρανάκης Ευάγγελος Ζαχαρόπουλος Ζαχαρίας Καλογερόπουλος Χρήστος Πετρόπουλος Νικόλαος


Κατέβασμα ppt "PROJECT 2011-2012 ΤΜΗΜΑ 4."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google