Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου. Είδος επιχείρησης:  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Δεν θέλουμε να σας αποπλανήσουμε θέλουμε να σας ταΐσουμε.»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου. Είδος επιχείρησης:  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Δεν θέλουμε να σας αποπλανήσουμε θέλουμε να σας ταΐσουμε.»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου

2 Είδος επιχείρησης:  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Δεν θέλουμε να σας αποπλανήσουμε θέλουμε να σας ταΐσουμε.»

3  Κάθε επιχείρηση ξεκινά από μία ιδέα.  Καμία ιδέα δεν γίνεται να υλοποιηθεί και να πετύχει χωρίς σχέδιο. Επιχειρηματικό πλάνο Επιχειρηματικό πλάνο (business plan) (business plan)

4 1. Περιγραφή της επιχείρησης  Νομική υπόσταση: Το κατάστημα χαρακτηρίζεται ως «Εστιατόριο». Το κατάστημα χαρακτηρίζεται ως «Εστιατόριο».  Είδος δραστηριότητας: Τουριστικό κατάστημα που προσφέρει ποικίλα φαγητά σε καθιστούς ή περαστικούς πελάτες, ζεστά ή κρύα, με τη συνοδεία ή μη ποτού, καθώς και άλλων ειδών τροφίμων, ώστε να αποτελούν πλήρες γεύμα. Τουριστικό κατάστημα που προσφέρει ποικίλα φαγητά σε καθιστούς ή περαστικούς πελάτες, ζεστά ή κρύα, με τη συνοδεία ή μη ποτού, καθώς και άλλων ειδών τροφίμων, ώστε να αποτελούν πλήρες γεύμα.

5 Πληροφορίες λειτουργίας ωραρίου: Εποχιακή λειτουργία: (Μάιος – Οκτώβριος). Ωράριο: 10:00π.μ.– 2:00π.μ.

6 Προϊόντα /Υπηρεσίες  (1) Προϊόντα που πουλάμε /Υπηρεσίες που προσφέρουμε:  φρέσκο κρέας,φρέσκα ψάρια, οστρακοειδή, μακαρονάδες, μαγειρευτά της ώρας, αναψυκτικά, κρασιά.  (2)Προϊόντα/ Υπηρεσίες που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση:  Φρέσκα ψάρια, κρέατα της ώρας, τζατζίκι, χωριάτικη σαλάτα.  (3)Η διαφορά των προϊόντων που μας κάνουν ξεχωριστούς:  Άριστη ποιότητα, καλές τιμές, επαρκής μερίδα.

7 (4)Ακόμη κάθε είδος ποτού: (4)Ακόμη κάθε είδος ποτού: κρασί, νερό εμφιαλωμένο, αλκοολούχα ποτά, φυσικοί χυμοί, αναψυκτικά, μπύρες. κρασί, νερό εμφιαλωμένο, αλκοολούχα ποτά, φυσικοί χυμοί, αναψυκτικά, μπύρες. (5)Προσφέρουμε κατάλληλη εστίαση και ατμόσφαιρα για την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση του πελάτη καθώς παίρνει το γεύμα του. (5)Προσφέρουμε κατάλληλη εστίαση και ατμόσφαιρα για την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση του πελάτη καθώς παίρνει το γεύμα του.

8 Τι ανάγκες εξυπηρετεί η επιχείρηση Η επιχείρηση έχει στόχο να μας αποδίδει Η επιχείρηση έχει στόχο να μας αποδίδει κέρδος προσφέροντας καλό φαγητό στον κόσμο με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. κέρδος προσφέροντας καλό φαγητό στον κόσμο με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος.

9 Τοποθεσία  Η ταβέρνα βρίσκεται στην παραλία της Σκοπέλου  Βρίσκεται στην περιοχή αυτή γιατί περνάει πολύς κόσμος από εκεί και το κτίριο είναι αρκετά μεγάλο για να μας εξυπηρετεί  Είναι εύκολα προσβάσιμο με χώρο στάθμευσης σχετικά κοντά στο εστιατόριό μας

10  Είναι ένα μαγαζί που τραβάει το βλέμμα του κόσμου γιατί έχουμε μια πολύ καλή εμφάνιση αλλά και ένα πολύ καλό φωτισμό.  Τέλος έξω από το μαγαζί υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος για τις λειτουργίες της επιχείρησής μας.

11 ΔΥΝΑΤΑ-ΑΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ  Προσιτές τιμές σε συνάρτηση με την καλή ποιότητα  Καθαριότητα  Διακόσμηση  Μουσική  Καλή τοποθεσία  Μη επαρκής χώροι σε κουζίνα-τουαλέτα  Υπάρχει μια σχετική απόσταση από το parking

12 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ - ΑΠΕΙΛΕΣ  Γύρισμα ταινίας στο νησί μας  Δημιουργία αεροδρομίου  Καλοκαιρινές συναυλίες  Οικονομική κρίση  Φυσική καταστροφή (χλωρίδα)  Κίνδυνος ναυαγίου- μόλυνση υδάτων

13 Ανταγωνισμός  Οι 5 άμεσοι ανταγωνιστές μας είναι: (ο Εγγλέζος, τα Κύματα, το Ακταίον, η Κληματαριά και ο Μόλος)  Οι 5 έμμεσοι είναι: ( η πιτσαρία, ο γιαλός, το οβελιστήριο, ο πλάτανος και η κρεπερί αυγό)

14 Μελλοντικές Προβλέψεις  Τα καταστήματα του κλάδου μας είναι πιθανόν να υποστούν μειωμένη πελατεία λόγω οικονομικής κρίσης

15 Πληροφορίες για τη διαφημιστική τακτική-τρόπο λειτουργίας τους Μπορούμε να μάθουμε το περιεχόμενο της διαφήμισης, το πώς διαφημίζονται και το που. Μπορούμε να μάθουμε το περιεχόμενο της διαφήμισης, το πώς διαφημίζονται και το που. Μπορούμε να πληροφορηθούμε για τις τιμές τους, τον τρόπο εξυπηρέτησης τους και την ποιότητα των φαγητών τους. Μπορούμε να πληροφορηθούμε για τις τιμές τους, τον τρόπο εξυπηρέτησης τους και την ποιότητα των φαγητών τους.

16 Δυνατά σημεία και αδυναμίες των ανταγωνιστών μας  Στα δυνατά σημεία των αντιπάλων συμπεριλαμβάνονται τα φρέσκα ψάρια και το νεανικό προσωπικό  Από την άλλη μεριά οι πιο βασικές αδυναμίες των αντιπάλων μας είναι οι υψηλές τιμές και η έλλειψη εμπειρίας του προσωπικού τους

17 Προϋπολογισμός Πάγια Έξοδα   Εξοπλισμός εστίασης   Πιάτα: €   Ποτήρια: €   Λοιπά: €   Εξοπλισμός Κουζίνας   Κουζίνα: €   Συσκευές: €   Έπιπλα & άλλα: €   Παροχές: €  Σύνολο: €

18 Μη Πάγια Έξοδα Ετήσια Έξοδα:  Συντήρηση: 800€  Λογαριασμοί παροχών: 3.500€  Προμήθεια (σύνολο/μήνα): € Σύνολο:24.300€ Μηνιαία Έξοδα: Ενοίκιο καταστήματος: € Ενοίκιο εξωτερικού χώρου: € Μισθοί Εργαζομένων: € Σύνολο:14.100€

19 ΕΣΟΔΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΖΟΝ: ΠΕΝΤΕ (5) ΜΗΝΕΣ  ΜΕΣΗ ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ: 1.400€  ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: €  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΜΙΚΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ: 70%  ΜΙΚΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: €

20 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ  ΜΙΚΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕΖΟΝ: €  ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕΖΟΝ: €  ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕΖΟΝ: €

21 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:  (1)Ανάγκες επιχείρησης προσωπικού:  Μάγειρας  Σερβιτόρους  Βοηθός Σερβιτόρου  Άτομα Για Σαλάτες  Λαντζιέρισα  Καθαρίστρια

22 ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  Ημερομίσθια Προσωπικού:  Μάγειρας 100 €  Σερβιτόρος 50 €  Λαντζιέρισα 25 €  Καθαρίστρια 20 €

23 ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  BONUS  Ποσοστά  Προμήθειες (γεύμα)  Ρεπό

24 ΜΥΝΗΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  Μοντέρνο εστιατόριο με ποιότητα και εξυπηρέτηση

25 ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ  Διάσημο πρόσωπο για τα εγκαίνια  Προβολή σε τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, καραβάκια)  Προβολή σε τοπική-διεθνή εφημερίδα

26 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  Χορηγία στην αθλητική ομάδα Σκοπέλου  Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις (άτομα μεγάλης ηλικίας-άπορους)

27 Ερευνητικό προσωπικό  Υπεύθυνοι καθηγητές: Καλιακούδας Κωνσταντίνος Καλιακούδας Κωνσταντίνος Σώτης Απόστολος Σώτης Απόστολος   Υπο-ομάδες εργασίας

28 Α’ ομάδα  Παναγιωταρά Κατερίνα  Πρόγκνι Κέβιν  Ταχίρ Τζουλιάν  Φεϊζόλι Ορέστης  Τοποθεσία  Εγκαταστάσεις  Είδος μαγαζιού  Όνομα  Έκδοση άδειας  Ανταγωνισμός

29 Β’ ομάδα  Γκάσιος Θέμης  Κυριαζή Μάχη  Παπαδόπουλος Δημήτρης  Χρηματοδότηση  Ταμειακή, Δικηγόρος, Λογιστής  Σύνταξη προϋπολογισμού  Τιμολόγηση

30 Γ’ ομάδα  Γιαννακαρώνη Μαρία  Μούσκα Όλγα  Ραμαντάνη Μαρία  Διακόσμηση  Μουσική-Ψυχαγωγία  Διαφήμιση-Προβολή

31 Δ’ ομάδα  Καβούρης Γιάννης  Κουκλατζής Αποστόλης  Λόλουα Ηρακλής  Ταχίρ Στυλιάν  Γενικός Εξοπλισμός  Εξοπλισμός Κουζίνας  Προμήθειες  Προσωπικό  Ενδυμασία

32 «Δεν θέλουμε να σας αποπλανήσουμε, θέλουμε να σας ταΐσουμε»

33

34

35


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου. Είδος επιχείρησης:  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Δεν θέλουμε να σας αποπλανήσουμε θέλουμε να σας ταΐσουμε.»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google