Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φως στο άμεσο μέλλον Σήμερα 2/4/14

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φως στο άμεσο μέλλον Σήμερα 2/4/14"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φως στο άμεσο μέλλον 19.1.13 Σήμερα 2/4/14
Κοντεύει ενάμιση χρόνο που το έχω γραμμένο!! Σήμερα 2/4/14

2 Δήμοι Θα μπορούσα ν’ απευθυνθώ ίσως σε πολλούς δήμους της χώρας. Επειδή όμως γνωρίζω πολύ καλύτερα τον δήμο που ανήκω, είναι νομίζω φυσικό, να προσεγγίζω περισσότερο αυτόν! . Θα μπορούσα επίσης να απευθυνθώ κατ’ ευθεία στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ως συνήθως για την χώρα που ζούμε, όταν αναλαμβάνει κάποιος Έλληνας ‘υπευθυνότητα’ τα ξέρει όλα, ως συνήθως, είναι ο πολύξερος. Και πάλι, δεν ισχύει απόλυτα το τελευταίο, αν ίσχυε απόλυτα, δεν θα υπήρχε καν δημοτικό συμβούλιο, θα είχαμε τελείως καταρρεύσει!! Η νοοτροπία όμως, οδηγεί προς καταστάσεις όπως: αν κάποιος ειρωνευτεί μία πρωτότυπη ιδέα ενός άλλου, αφού δεν την είπε ο ίδιος, θα γίνει ο πολέμιός της. Κι ένας πεπειραμένος δημοτικός σύμβουλος, για να μην πω δικτυωμένος, θα φέρει σίγουρα αρνητικό αποτέλεσμα και για πολλούς άλλους λόγους, όπως, για να καλυφθούν κάποιοι που έκαναν λάθη, ή μπαγαποντιές!!

3 Πείνα Ο σκοπός του παρόντος είναι, να μην υπάρξουν στο δήμο, αν και ήδη υπάρχουν, άνθρωποι που να πεινάνε. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποιες μαγικές λύσεις, για την εκ του ουρανού κάθοδο του Μάνα!! Πρόκειται απλώς, για κάποια συμπεράσματα, που έχω εξαγάγει, και για κάποιες προτάσεις. Το ένα συμπέρασμα που έχω, είναι αυτό που όλοι οι απλοί καθημερινοί Έλληνες γνωρίζουν, ότι η φτώχια στο άμεσο μέλλον, θα συνεχιστεί!! Στο κάτω-κάτω, έστω κι αν ακόμη επανέλθουμε στο πλούτο, θα πρόκειται απλώς για ένα ποίημα που όλοι γνωρίζουμε, όποιος φάει τον άλλον!!, και πάλι για τον πλούτο όπως παλιότερα, κι όχι για την πείνα, όπως τώρα!!

4 Οι πεινασμένοι είναι τεμπέληδες;
Επί τη ευκαιρία, ποιοι κατά κανόνα πεινάνε στις μέρες μας; Μα ποιοι άλλοι; Εκτός βέβαια από αυτούς που πάντα πεινούσαν, επειδή ήταν τεμπέληδες, επειδή κάποιοι άλλοι τους ετάιζαν… πέραν λοιπόν απ’ αυτή την κατηγορία, πεινάνε σήμερα οι αξιοπρεπέστατοι Έλληνες, που ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν τα έπαιρναν, που ήταν μισθοσυντήρητοι ενοικιαστές και ξόδευαν τα μεροκάματά τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, που τους βρήκε μία βαριά αρρώστια στην οικογένεια, που είχαν ένα ατύχημα, που κυρίως δεν πήγαν να γλύψουν κανέναν πολιτικό και κανέναν προσκείμενο προϊστάμενο!

5 Αξιοπρέπεια-ελεγκτές
Ολόκληρη η αξιοπρεπής ελληνική κοινωνία, πεινάει! Πεινάνε ΜΟΝΟ οι αξιοπρεπείς Έλληνες, ας το καταλάβουμε!! Και την ίδια στιγμή η πολιτεία, η κυβέρνηση δηλαδή, δεν βρίσκει ανθρώπους να τους βάλλει ελεγκτές, όπως παράδειγμα για την είσπραξη φόρων. Ο πρώην τελώνης που ήταν κολλητός του τάδε πολιτικού, κι έπαιζε τουλάχιστο στα 10-15χιλιάρικα το μήνα, θα κόψει τώρα το χούι του; τώρα που παίρνει και λιγότερο μισθό; Κι όμως, οι επαγγελματίες ελεγκτές παραμένουν ελεγκτές, χωρίς μάλιστα κανείς να τους ελέγχει!! Όσο ο εκλεγμένος πολιτικός, θα εξαρτάται από τον υπάλληλο, όχι μόνο δεν θ’ αλλάξει κάτι θετικά, αλλά όλο και πιο κάτω θα βουλιάζουμε!! Ελπίζω, να μην χρειαστούν σε κάθε μας κίνηση, οι εντολές της τρόικας του εξωτερικού… ας κάνουμε και κάτι μόνοι μας!!

6 Δημοτικά συμβούλια ισάξια των κοινοβουλίων
Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και στους δήμους. Όμως τώρα, η εισαγόμενη τρόικα, δεν πληρώνει τους δήμους. Γι’ αυτό οι δήμοι, πρέπει να κάνουν πραγματική πολιτική, τόσο ισχυρή μάλιστα, που να μην εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά ν’ αρχίσει σιγά-σιγά, να συμβαίνει το αντίθετο. Όχι μόνο δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά νομίζω ότι, αν οι δήμοι αναλάβουν πραγματικό ηγετικό ρόλο στις κοινωνίες, την σημερινή κυβέρνηση θα την απαρτίζουν, κάποιοι ελάχιστοι, που εκ των πραγμάτων, θα πρέπει ν’ ανήκουν στα πολύ γερά κεφάλια!! Να λοιπόν, ένα αρκετά σημαντικό όφελος που θα έχουν οι δήμοι, αν κάνουν άψογα τη δουλειά τους!! Αν μάλιστα σ’ ετούτη την κρίση ταΐζουν και τον κόσμο, θα είναι σίγουρα οι πραγματικοί κυβερνήτες!

7 Αξιοπρεπή συσσίτια Μην μπερδευόμαστε όμως, και μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όταν λέμε να ταΐζουμε τον κόσμο, δεν εννοούμε να του πετάμε ένα κομμάτι ψωμί λες και είναι εγκαταλειμμένο σκυλί, κάθε 2-3 μέρες. Θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε λίστα, που θα πληρώνουν όσοι μπορούν τιμή κόστους, και κάτω απ’ αυτό κάποιες φορές, ειδικά όταν υπάρχουν προσφορές, έτσι ώστε, να σωθεί η αξιοπρέπεια των αξιοπρεπών Ελλήνων. Με λίγα λόγια, την οργάνωση, την τεχνογνωσία, την ψυχραιμία, ίσως το χώρο, κι όλα τα σχετικά, να τα προσφέρει ο δήμος.

8 Καταπάτηση αξιοπρέπειας;
Που όμως μπορεί να γίνει αυτό; Θα ήταν ευχής έργο, να γίνουν μερικά τέτοια καταστήματα σε κάθε γειτονιά, και να εξυπηρετηθούν αμέσως όλοι οι κάτοικοι όλων των περιοχών. Ετούτο όμως, εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατο! Αν γίνουν κάποια, στο κέντρο της πόλης, και περάσουν κάποιοι πεινασμένοι και ζητήσουν φαγητό, δεν θα τους δώσεις; Ο αξιοπρεπής Έλληνας που πεινάει κι αυτός, θα περάσει να πάρει; κι αν αναγκαστεί να περάσει και να πάρει φαγητό, που πάει η αξιοπρέπειά του; την καταπατούμε;

9 Εκτός κέντρου πόλεων Προτείνω λοιπόν, η δοκιμή να γίνει σε σχετικά απομακρυσμένα χωριά, ώστε να μη φτάνουν από το μεγάλο κέντρο. Να καταγραφούν όλοι οι κάτοικοι, να πληρώνουν ελάχιστα, κι όσοι παράγουν προϊόντα να τα προφέρουν στο μαγειρείο, κι αναλόγως να κλείνει ο λογαριασμός. Κι επειδή κάθε χωριό έχει και τον τρελό του ή γενικότερα τον παλαβό του, αν το συμβούλιο κρίνει ότι θα τον ταΐζουν δωρεάν, ας το κάνουν. Βέβαια, μπορεί το κάθε χωριό, να το κάνει μόνο του, όμως αυτό είναι σχεδόν αδύνατο, επειδή απλά, ακόμη μέσα στον εγκέφαλο αρκετών χωριατών, δεν έχει καταγραφεί το τεράστιο θέμα της κρίσης! Γνωρίζουμε όλοι ότι, η κρίση έχει ξεκινήσει από το τεράστιο αστικό κέντρο, μεταφέρθηκε στις μεγαλουπόλεις, αλλά σε πολλά χωριά, ακόμη δεν έχουν συνειδητοποίηση οι κάτοικοι, το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής που σαν Έλληνες έχουμε υποστεί!!

10 Θα πετύχει το πείραμα!!.. Κάτι παρόμοιο βέβαια, μπορεί να γίνει και σε κάθε πολυκατοικία των πόλεων, ή, σε 2-3πολυκατοικίες μαζί. Αυτό όμως για να συμβεί, και για τα χωριά βέβαια, χρειάζονται νόμοι, κυρίως αλλαγή καταστατικού σε πολυκατοικίες, και αλλαγή τρόπου φορολόγησης, τόσο των οικογενειών που θα συμμετάσχουν στις πόλεις, όσο και στα χωριά. Δεν μπορεί δηλαδή, ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, που τρώει καθημερινά στο ίδιο τραπέζι με τα παιδιά του φούρναρη που τους κάνει φροντιστηριακά μαθήματα, να παίρνει χρήματα απ’ αυτά τα παιδιά, και να πληρώνει για το φαγητό του. Θα πρέπει δηλαδή, να γίνεται ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών, τουλάχιστο σε όσους ζούνε ως μία οικογένεια!! Θεωρώ ότι θα είναι πιο εφικτό στα χωριά, επειδή σχεδόν όλοι θα αισθάνονται, ότι από την μια πλευρά τρώνε δωρεάν, κι από την άλλη θα προσφέρουν τα προϊόντα τους, κηπευτικά, γάλατα, κρέατα, αυγά. Σχεδόν τα περισσότερα φαγώσιμα, τα προσφέρουν ήδη, ή έχουν την δυνατότητα να τα προσφέρουν, σχεδόν όλα τα χωριά. Ταυτόχρονα να μπορούν κι εδώ, να προσφέρουν εναλλάξ ή σταθερά εργασία αντί προϊόντων. Χρειάζεται καθαριότητα, μαγείρεμα κτλ…

11 Νέες υπηρεσίες, από πλευράς δήμων
Εκτός όλων των προηγούμενων, θα πρέπει και οι κοινότητες όπου υπάρχουν, ή αν θέλετε τα διαμερίσματα των δήμων, με την βοήθεια πάντα των δήμων, να γίνουν διάφορες επιχειρήσεις μεγάλες και μικρές. Παραδείγματα; Άπειρα!! Η συγκέντρωση των κοπριών, αν αυτό δεν βλάπτει το περιβάλλον, ώστε να παράγετε ενέργεια, η εκμετάλλευση του ήλιου μόνο για ίδια χρήση παραγωγής ενέργειας, αλλά κι ένα σωρό άλλες ενέργειες/κινήσεις/εργασίες, ώστε να εξασφαλιστεί αν είναι δυνατόν η μη χρησιμοποίηση ορυκτών, και φυσικά, χωρίς να καταστρέφουμε τα δάση!

12 Νεότερα μηχανήματα παραγωγής!
Εκτός της προσπάθειας που θα πρέπει να κάνουν οι δήμοι, προς την όσο το δυνατόν απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, πρέπει να κατασκευάσει ειδικά μηχανήματα/μηχανισμούς, ώστε να μπορούν παντού να εργάζονται, αλλά και σε μικρές οικογένειες/επιχειρήσεις, κυρίως στα γεωργικά. Παράδειγμα: Μικρά/δυνατά αγροτικά μηχανήματα, για εκμετάλλευση κάθε κομματιού γης, όπως τρακτέρ, αλωνιστική μηχανή, κοπής/δέσιμο τριφυλλιού, και πολλά άλλα!! Θα ήθελα εδώ να συμπληρώσω, ότι δεν είναι απαραίτητο να ψάξουμε στην αγορά για τέτοια μηχανήματα, ας μην ανησυχούμε, μπορούν οι Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, να εφεύρουν πατέντες και τρόπους για να κάνουν τη δουλειά τους!! Μήπως έψαξε κάποιος σ’ ετούτη τη χώρα, για τους πατριώτες μας εφευρέτες, και για την προώθηση τής επιτυχίας τους;

13 Ηλεκτρονική μόρφωση Τέλος
Αν ψάξουμε, μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν, αν όχι και στο σήμερα, ειδικά στην περιοχή μας, θα βρούμε πολλούς αγράμματους που ήταν πανέξυπνοι!! Βέβαια, δεν κάνω πρόταση να μείνουν αγράμματα τα παιδιά μας, θέλω απλώς να πω, ότι δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος προγραμματιστής, ή γενικότερα, άριστος γνώστης και χειριστής της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, για να κάνει όλες τις δουλειές του με την βοήθεια τού υπολογιστή, απλά, χρειάζεται κάποιος να τού δείξει!! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για κάθε μορφής τεχνολογίας Είναι πολλά ακόμη, πάρα πολλά, αρκεί μόνο να πάρουν μπρος, στον εγκέφαλο έστω, τέτοιοι μηχανισμοί!! Τέλος


Κατέβασμα ppt "Φως στο άμεσο μέλλον Σήμερα 2/4/14"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google