Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ¨ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ¨ Ευστάθιος Τριανταφύλλου Πρόεδρος Ινστιτούτου Κοινωνικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ¨ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ¨ Ευστάθιος Τριανταφύλλου Πρόεδρος Ινστιτούτου Κοινωνικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ¨ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ¨ Ευστάθιος Τριανταφύλλου Πρόεδρος Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

2 Ευρυζωνική Αλληλεγγύη  Μία ομάδα τριών αλληλένδετων έργων έχει εκπονηθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας στα Πλαίσια της Ευρυζωνικής Αλληλεγγύης.  Ένα από τα έργα αυτά αφορά στην παροχή αποκωδικοποιητών με δυνατότητα υποστήριξης Υπηρεσιών Ακουστικής Περιγραφής.  Συνοδεύεται από το έργο παραγωγής τηλεοπτικού προσβάσιμου περιεχομένου και από το έργο ανάπτυξης πολυμεσικού - πολυτροπικού ψηφιακού περιεχομένου.

3 ΙΚΠΑ και Αποκωδικοποιητές  Μία από τις δράσεις που ανάλαβε το Ινστιτούτο, ήταν η σύσταση Επιτροπής Ειδικών για το σχεδιασμό βασικών υπηρεσιών και τεχνικών προδιαγραφών του έργου των αποκωδικοποιητών.  Η ομάδα περιλάμβανε μέλη με τεχνογνωσία σε εξειδικευμένους τομείς όπως –οι απαιτήσεις χρηστών και οι υποστηρικτικές τεχνολογίες από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία –ο τομέας πρότυπων τεχνολογίας και περιεχομένου Υπηρεσιών Πρόσβασης από την ΕΡΤ –η Πληροφορική από ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Σύμβουλο Πληροφορικής του ΙΚΠΑ.

4 Ανάλυση και Ορισμός του Έργου (1/2) Η επιτροπή δούλεψε συστηματικά:  αναλύοντας τις απαιτήσεις των χρηστών -ΑμεΑ,  διερευνώντας τις διαθέσιμες ώριμες Υποστηρικτικές και ευρυζωνικές τεχνολογίες,  διερευνώντας τις τάσεις προσφοράς ευρυζωνικών υπηρεσιών και εξοπλισμού διεθνώς,

5 Ανάλυση και Ορισμός του Έργου (2/2)  καταγράφοντας και αποτιμώντας τις μεταβαλλόμενες παραμέτρους παραγωγής και μετάδοσης ευρυζωνικού περιεχομένου στην Ελλάδα,  διερευνώντας τις τάσεις και προδιαθέσεις των κατασκευαστών και  καταρτίζοντας κατάλογο προαπαιτούμενων ρυθμιστικών μέτρων και συμφωνιών σε εθνικό επίπεδο που θα διασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο σταθερότητας του ταχύτατα μεταβαλλόμενου ευρυζωνικού περιβάλλοντος στην χώρα μας.

6 Απαιτήσεις Λειτουργικότητας (1/2) Η συσκευή πρέπει να βασίζεται σε μία συσκευή για το γενικό κοινό με αυξημένες δυνατότητες παραμετροποίησης που έχει σχεδιασθεί με βάση τις αρχές του Σχεδιασμού για Όλους και ειδικότερα:  ως προς το χειρισμό της να είναι πολυτροπική, δηλαδή κάθε οπτική πληροφορία να συνοδεύεται από ισότιμη ακουστική και κάθε επιβεβαίωση επιλογής του χρήστη να είναι δυνατή μέσω εικόνας ή φωνής.

7 Απαιτήσεις Λειτουργικότητας (2/2)  να υποστηρίζει πρότυπες Υπηρεσίες Πρόσβασης και ιδιαίτερα την Ακουστική Περιγραφή με Μίξη στην Συσκευή Χρήστη,  να υποστηρίζει πλήρως προσβάσιμες διαδραστικές υπηρεσίες και κυρίως Talking EPG και PVR με δυνατότητα αυτόματης αποθήκευσης κάθε περιεχομένου με Ακουστική Περιγραφή καθώς και e- government  να συνεργάζεται με εξωτερικές συσκευές Υποστηρικτικής Τεχνολογίες όπου η παραμετροποίηση δεν καλύπτει ειδικές ανάγκες όπως η δυνατότητα επιλογής Ακουστικής Περιγραφής μέσω Braille.

8 Απαιτήσεις Διαλειτουργικότητας Η συσκευή πρέπει να υποστηρίζει:  κάθε ώριμη υπηρεσία ή μορφή περιεχομένου και  κάθε ώριμο τρόπο μετάδοσης περιεχομένου (εναλλακτικά),  εφόσον αυτά είναι συμβατά με τα διεθνή πρότυπα  όπως αυτά έχουν εξειδικευτεί με τοπικές συμφωνίες τύπου D-Book.

9 Απαιτήσεις Βιωσιμότητας (1/2) Επειδή συσκευή που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις δεν υπάρχει έτοιμη στο ράφι των καταστημάτων και για να είναι βιώσιμη η επένδυση στην κατασκευή της αυτή:  Θα πρέπει να εξυπηρετεί με επιθυμητό τρόπο το γενικότερο κοινό προσφέροντας αυξημένη χρηστικότητα και ενσωματώνοντας υποστηρικτικές τεχνολογίες στον αρχικό σχεδιασμό

10 Απαιτήσεις Βιωσιμότητας (2/2)  Θα πρέπει να εξυπηρετεί ειδικές ανάγκες κυρίως μέσω παραμετροποίησης της συσκευής και μόνο όπου αυτό δεν είναι δυνατόν μέσω εξωτερικών συσκευών ή ειδικών προγραμμάτων plug in.  Θα πρέπει να αξιοποιήσει τις αυξημένες δυνατότητες προσβασιμότητας για να δημιουργήσει νέες υπηρεσίες και να προτείνει νέες χρήσεις για το γενικό κοινό.

11 Πρόσθετες Διαδικασίες  Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας ως πρώτο βήμα για την διασφάλιση της διαλειτουργικότητας  Δημοσιεύτηκαν τεχνικές προδιαγραφές ως πρώτο βήμα για την διασφάλιση της βιωσιμότητας.  Καθορίστηκαν οι παράμετροι επικαιροποίησης των προδιαγραφών – νόμοι και άλλες ρυθμίσεις, πρότυπα, συμφωνίες, τεχνολογικές εξελίξεις, μεταβολές στην οικολογία των ΜΜΕ, ωρίμανση ερευνητικών τεχνολογιών και εμπορικές τάσεις.

12 Παρούσα Κατάσταση (1/2)  Εκλήθησαν οι κατασκευαστές (Δεκ. 2007) να παραλάβουν το τεύχος των προδιαγραφών.  Αναμένονται δείγματα των υποψηφίων προς πιστοποίηση συσκευών τον Φεβρουάριο

13 Παρούσα Κατάσταση (2/2)  Εκλήθησαν άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής και βαριάς κινητικής αναπηρίας να υποβάλλουν μέχρι τα τέλη Μαΐου 2008 αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, με σχετικά δικαιολογητικά στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία


Κατέβασμα ppt "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ¨ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ¨ Ευστάθιος Τριανταφύλλου Πρόεδρος Ινστιτούτου Κοινωνικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google