Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δράση και Αντίδραση Όταν σε ένα σώμα επιδρά μια δύναμη (δράση), τότε θα δημιουργείται και μια άλλη δύναμη (αντίδραση), έτσι ώστε η δράση και η αντίδραση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δράση και Αντίδραση Όταν σε ένα σώμα επιδρά μια δύναμη (δράση), τότε θα δημιουργείται και μια άλλη δύναμη (αντίδραση), έτσι ώστε η δράση και η αντίδραση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δράση και Αντίδραση Όταν σε ένα σώμα επιδρά μια δύναμη (δράση), τότε θα δημιουργείται και μια άλλη δύναμη (αντίδραση), έτσι ώστε η δράση και η αντίδραση να είναι αντίθετες δυνάμεις.

2 Δράση και Αντίδραση Όταν σε ένα σώμα Α (καρότσι) επιδρά μια δύναμη F1 (δράση) από ένα άλλο σώμα Β (γάϊδαρος), τότε το σώμα Α θα ασκήσει μια αντίθετη δύναμη -F1 (αντίδραση), έτσι ώστε η δράση και η αντίδραση να είναι αντίθετες δυνάμεις.

3 Η δράση και η αντίδραση είναι αντίθετες
Ο γάϊδαρος τραβά το καρότσι με μια δύναμη F1 (δράση) και το καρότσι ασκεί μια δύναμη στο γάϊδαρο –F1 (αντίδραση). Σημείο εφαρμογής της δράσης είναι το καρότσι. Σημείο εφαρμογής της αντίδρασης είναι ο γάϊδαρος.

4 Η δράση και η αντίδραση δεν ασκούνται στο ίδιο σώμα
Οι δύο δυνάμεις της δράσης και της αντίδρασης δεν ασκούνται ποτέ στο ίδιο σώμα και επομένως ποτέ δεν αλληλοεξουδετερώνονται.

5 Ένα ακόμη παράδειγμα Το βάρος G που ασκεί η σφαίρα στη Γη, στο σημείο στήριξής της, προκαλεί την αντίδραση Α που ασκεί η Γη στη σφαίρα. Οι δυνάμεις Α και G είναι αντίθετες στη φορά και ίσες στο μέτρο.

6 Δράση και Αντίδραση στην τροχαλία
                                                                                  Δράση και Αντίδραση στην τροχαλία Ο άνθρωπος τραβά το φορτίο με μια δύναμη (δράση) και το φορτίο ασκεί μια δύναμη στον άνθρωπο (αντίδραση). Η δράση ασκείται στο φορτίο από τον άνθρωπο και η αντίδραση ασκείται από το βάρος του φορτίου στον άνθρωπο.

7 ΑΣΚΗΣΗ Στο σχήμα που βλέπετε, περιγράψτε ποιος ασκεί τη δράση, ποιος την αντίδραση, καθώς και σε ποιον ασκείται η δράση και σε ποιον η αντίδραση. Εφαρμόζονται στο ίδιο πρόσωπο η δράση και η αντίδραση;

8 ΑΣΚΗΣΗ Από όσα έχετε δει μέχρι σήμερα στους χώρους των εργαστηρίων του σχολείου, αναφέρατε ένα δικό σας παράδειγμα δράσης-αντίδρασης.


Κατέβασμα ppt "Δράση και Αντίδραση Όταν σε ένα σώμα επιδρά μια δύναμη (δράση), τότε θα δημιουργείται και μια άλλη δύναμη (αντίδραση), έτσι ώστε η δράση και η αντίδραση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google