Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αστραπές και κεραυνοί! ΕΡΩΤΗΣΗ: Σκεφτήκατε καμιά φορά σε τι διαφέρει η αστραπή από τον κεραυνό; 3. Ανάμεσα στα ηλεκτρικά φορτία αναπτύσσονται ισχυρές ελκτικές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αστραπές και κεραυνοί! ΕΡΩΤΗΣΗ: Σκεφτήκατε καμιά φορά σε τι διαφέρει η αστραπή από τον κεραυνό; 3. Ανάμεσα στα ηλεκτρικά φορτία αναπτύσσονται ισχυρές ελκτικές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αστραπές και κεραυνοί! ΕΡΩΤΗΣΗ: Σκεφτήκατε καμιά φορά σε τι διαφέρει η αστραπή από τον κεραυνό; 3. Ανάμεσα στα ηλεκτρικά φορτία αναπτύσσονται ισχυρές ελκτικές δυνάμεις και ακολουθεί ηλεκτρική εκκένωση (δηλ. αστραπή)! 1. Τα σύννεφα κινούνται και τρίβονται με τα ρεύματα του αέρα 2. Στο πάνω και κάτω μέρος των συννέφων αναπτύσσονται αντίθετα ηλεκτρικά φορτία

2 Πώς δημιουργείται ο κεραυνός; Προσέξτε τα ηλεκτρικά φορτία!!

3 content/uploads/2006/11/seattle-lightning.jpg Αλεξικέραυνα στις οροφές κτιρίων

4 Πώς λειτουργεί το αλεξικέραυνο; Συγκέντρωση θετικού φορτίου στη γη Συγκέντρωση αρνητικού φορτίου στα σύννεφα λόγω τριβής κεραυνός αλεξικέραυνο Πορεία θετικού φορτίου μέσα από το αλεξικέραυνο Πορεία αρνητικού φορτίου

5 Βενιαμίν Φραγκλίνος Εφευρέτης & πολιτικός Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε ιδιαίτερο πάθος με τις φυσικές επιστήμες. Ασχολήθηκε κυρίως με τον ηλεκτρισμό αποδεικνύοντας ότι ο κεραυνός είναι ένα ηλεκτρικό φαινόμενο από το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να προστατευτεί με το αλεξικέραυνο.


Κατέβασμα ppt "Αστραπές και κεραυνοί! ΕΡΩΤΗΣΗ: Σκεφτήκατε καμιά φορά σε τι διαφέρει η αστραπή από τον κεραυνό; 3. Ανάμεσα στα ηλεκτρικά φορτία αναπτύσσονται ισχυρές ελκτικές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google