Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πολιτική-προσωπικές προτάσεις

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πολιτική-προσωπικές προτάσεις"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πολιτική-προσωπικές προτάσεις
Τοπικά Πολιτική-προσωπικές προτάσεις

2 Αν και ντρέπομαι για λογαριασμό κάποιων, αν και πρόκειται για ένα πλήρης ‘κατιναριό’ ευτυχώς περιορισμένο, ας μην κολλάμε!!.. προχωράμε, τους αφήνουμε πίσω!! Σήμερα, Δευτέρα. Χθες, για μία φορά ακόμη, γράφτηκε στη χώρα μας ένα τεράστιο πολιτικό ανέκδοτο!! Άραγε; Να είναι ετούτη η πολιτική της εποχής μας; Να μετατρέπουμε τα αστεία σε σοβαρά; Βάλαμε έναν υποψήφιο, μάλιστα υποψήφιο πρωθυπουργό της χώρας, που θα τον αναγνωρίσει μάλιστα ολόκληρη η Ευρώπη αν τελικά εκλεγεί… για να παίξει την τύχη μας, κι ένα μέρος της τύχης των ευρωπαίων!! Ωραία πράγματα!! (φοβάμαι ότι θ’ αρχίσω να ψωνίζομαι, επειδή στο μυθιστόρημα που έχω ήδη αναρτήσει στην παρούσα ιστοσελίδα, στη Γη3, τους ανθρώπους του πλανήτη, τους ξεγελούν και σκοτώνονται μεταξύ τους, φορώντας άσπρα ή μαύρα καπέλα!!)

3 Δεν καταλάβατε που είναι το αστείο; Είναι πάρα πολύ απλό.
Υπάρχουν μερικοί συνεταίροι μιας μεγάλης εταιρίας, που εξαρτάται μάλιστα αυτή η εταιρία από μεγαλύτερες της ευρύτερης περιοχής, κι εκεί ψηλά τα αφεντικά, δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, και με εντολή των ανώτερών τους, για τυπικούς λόγους, αλλάζουν, αποφασιστικά μάλιστα, αρχηγό! Κι έτσι απλά, για λόγους εμφάνισης έναντι των ανώτερων, καλούνε τους υπαλλήλους, να ψηφίσουν δήθεν, αν δέχονται τον αρχηγό!! Είναι σαν να μας καλεί ο εργοδότης μας στο σπίτι του, μάλιστα στη γιορτή του, και να μας ρωτάει, αν τον θέλουμε για οικοδεσπότη, την στιγμή που ήδη γιορτάζει ως οικοδεσπότης!!

4 Φυσικά, μπορούμε να φτιάξουμε πολλά ανέκδοτα ακόμη, πάρα πολλά.
Θυμάμαι τον Αντρέα Παπαντρέου, νομίζω ότι ήταν πριν τις εκλογές του ’81, που είχε πει:… -έχουμε εκατό χιλιάδες μέλη!! Ύστερα από μία 30κονταετία, που τα 2/3 του χρόνου αυτού ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, τα μέλη έγιναν 200; 250χιλιαδες; Ποιο μέλος χθες, που έχει πλουτίσει όλα αυτά τα χρόνια, και είναι πια επώνυμο, που είναι ‘μεγάλος’ υπάλληλος… που υπήρξε ‘μεγάλος’ δήμαρχος, νομάρχης… 35χρόνια δημοτικός σύμβουλος… θα τολμήσει να μην εμφανιστεί σ’ αυτή την γελοιογραφία της αναγνώρισης;

5 Ο πασάς!! Για την εποχή της τουρκοκρατίας στη χώρα μας, έχουν γραφεί κι έχουν ακουστεί πολλά, πάρα πολλά. Αν και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για απλές φανταστικές ιστοριούλες, κάποιες έννοιες όμως τέτοιων ιστοριών, μας τις πραγματοποιούν σήμερα, οι επαγγελματίες μάλιστα, πολιτικοί μας!! Κάποιος πασάς λοιπόν, είχε βγάλει φιρμάνι, πως όποια κοπέλα επρόκειτο να παντρευτεί, έπρεπε να περάσει πρώτα από τον πασά, να την ξεπαρθενιάσει!! Κάπως έτσι δείχνουν ότι θέλουν να κάνουν, οι πολιτικοί μας, πολιτική: -Βρε, οι εποχές άλλαξαν, ελευθερωθήκαμε, δεν υπάρχουν πασάδες της τότε εποχής!!… -Όχι … μόνο εμείς ξέρουμε… να κυβερνήσουμε!!

6 Η προσωπική μου γνώμη είναι, πως αν και ετούτη τη φορά, η νέα βουλή που έρχεται, θ’ αποτελείται με πάνω από 50% παλιούς βουλευτές, ή γόνους πολιτικών… τι να πω;; Απλά, με ταχύτερους ρυθμούς θα συνεχιστεί η κατάρρευση; Βρε παιδιά, κάποιος τόλμησε και είπε την μισή αλήθεια: -μαζί τα φάγαμε!! όμως την άλλη μισή την έφαγε, και συνεχίζει να θέλει.. δεν παραιτήθηκε !! Σας παρακαλώ πολύ, μην το παίζεται πασάδες, η ζωή δεν σταματάει

7 Τοπικοί κυβερνήτες Κύριοι, ως απλός πολίτης, μία παράκληση, μία θερμή παράκληση. Ήρθε η εποχή που δεν πάει άλλο αυτή η πολιτική. Κύριε δήμαρχε, φυσικά και κύριοι σύμβουλοι, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκετε, σας παρακαλώ πολύ. Αν συναντηθείτε με ανθρώπους που τελευταία έχω συζητήσει μαζί τους τις οικονομικές εξελίξεις, θα σας πούνε ότι τους είπα, ότι ο Ελληνικός καφές θα σερβιριστεί σύντομα σε καφενεία, με 100δρχ., ή με 0,30€!! Το είπε αλλιώς ο διοικητής της τράπεζας, ότι οι μισθοί θα έρθουν όσο, όταν πληρωνόμασταν σε δραχμές!!

8 Όπως όταν η δραχμή; Πόσο θα ήθελα να κάνω λάθος σε τέτοιες σκέψεις, πάντως, είτε γυρίσουμε στην δραχμή είτε όχι, το οικονομικό σύστημα καταρρέει, και θα καταρρέει όλο και περισσότερο. Το ότι δεν θα καταστραφεί ο κόσμος, είναι σίγουρο, όμως, σαν μικρή χώρα που είμαστε, αν δεν οργανωθούμε, θα πεθάνουμε της πείνας πολύ περισσότεροι αναλογικά απ’ ότι σε άλλες χώρες! Εργασία υπάρχει, και θα υπάρχει, απλά, κάποιοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν κουμάντο!

9 Βγείτε από το καβούκι σας!!
Κύριοι, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί, βουλευτές,.. σας παρακαλώ πολύ, πάψτε να κάνετε τους διεκπεραιωτές και τα φωτομοντέλα, άλλαξε η εποχή, δεν θέλει ο κόσμος λόγια, και μεγαλεπήβολα σχέδια για έργα, κι ένα σωρό άλλα… Πρέπει επί τέλους σ’ ετούτη τη χώρα, να κάνετε πολιτική!! Η πολιτική δεν γίνεται με άπειρες υπογραφές και εκβιασμούς, μέσα από τα αρχοντικά γραφεία, και μέσο της γραμματέας!! Να βγείτε όλοι έξω, να συμπαρασταθείτε στον κόσμο που υποφέρει, να τον ακούσετε, κι όχι να του βγάλετε λόγο!!

10 Ο πολιτικός πρέπει να είναι ο Πατέρας του πολίτη, η μάννα του, ο αδελφός του, ο φίλος του… κι όχι ο γνωστός που θα έρθει για ψήφο, και ίσως τότε του δώσει και το κάτι τις… ‘μέσον’ ή ποιος ξέρει; ρευστό!! Αν σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, μικρή ή μεγάλη, δεν ηγηθούν αξιόλογοι και αξιαγάπητοι μπροστάρηδες, θα οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο, όπως είναι απολύτως φυσικό!!

11 Θα αρχίσουν πάλι τα γνωστά εις βάρος μου: -Προτάσεις; δεν έκανες προτάσεις, θα μου λένε!!
Πρώτα απ’ όλα, έλεγε η βάβου μου: -όποια βαριέται παιδάκιμ να ζυμώσει, 10μέρες κοσκινάει. Θέλετε προτάσεις; Άπειρες. Θα ξεκινήσω από τον δήμο. Αν δεν σχολάσουν έμμεσα ή άμεσα, όλους τους υπαλλήλους, θα πρέπει τουλάχιστο να τους κάνουν σεμινάρια αλλαγής νοοτροπίας, μάλιστα με έλεγχο!! Πάντως, δεν χρειάζεται η τρομοκρατημένη συμπεριφορά του υπαλλήλου προς τον πολίτη, αυτή αποδείχτηκε ότι δεν αποδίδει. Αν στον κάθε εργαζόμενο του δίνεις μόνο διαταγές, και δεν κάνει κανένα δικό του ανθρώπινο βήμα, τότε το κάνει μόνο για τον εντολέα του, και δεν αποχτάει αυτή την ικανότητα, λόγω ευθυνοφοβίας!! Αυτό είναι το τεράστιο κακό που δημιούργησαν προς τον Έλληνα εργαζόμενο, οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων!

12 Κάμπος, λάδι, κρέατα Αφού αναφέρθηκα στους δήμους, ερωτώ: Επιτρέπετε μ’ αυτούς τους τεράστιους κάμπους του νομού μας, να φέρνομαι από άλλες περιοχές τρόφιμα για τοπική κατανάλωση; Και να τα πληρώνουμε πανάκριβα; Απ’ ότι γνωρίζω, σε αρκετές χώρες που παράγουν πετρέλαιο, η βενζίνη στο πρατήριο είναι πολύ φτηνή. Εμείς στην περιοχή παράγουμε λάδι, γιατί το κόστος όταν αγοράζουμε από τον παραγωγό, είναι περίπου ίδιο με όσο των σουπερ μάρκετ; Ενώ γνωρίζουμε όλοι, ότι οι μεσάζοντες είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι. Με τα κρέατα τι γίνεται; Μάλιστα ενόψει Πάσχα; Αν στον βλάχο αγοράσουμε σφαγμένο αρνί, θα το πληρώσουμε ελάχιστα πιο κάτω απ’ ότι στον χασάπη; Εδώ, δεν υπάρχουν μεσάζοντες; Είναι όλα γνωστά, κι απλά, δεν θέλουμε να το πιστέψουμε: επικρατεί γύρω μας η φιλοσοφία της αρπαχτείς, κι όπου μας πιάσουνε!!

13 Αυτά δεν θέλουν να τα ξέρουν οι τοπικές αρχές!!
Δεν χρειάζεται να φωνάξουμε την εφορία, και γενικότερα τις διωκτικές αρχές, χρειάζεται πειθώ, και κυρίως ετούτη την εποχή, ανθρωπιά!! Αν δεν καταφέρουμε σ’ ετούτη την κρίση, να κάνουμε ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών.. Θα πνιγούμε!! Αν ο κάθε σύμβουλος, δεν πιάσει τους ψηφοφόρους του, να τους πείσει για το σωστό, και να τους οργανώσει στην αλληλοβοήθεια, τότε… είναι γνωστό!!

14 Κάποτε, 8-9 χρονών, πήγα και ήρθα από Αγρίνιο Μεσολόγγι με Ωτομοτρις
Τώρα η εξέλιξη έφερε ετούτο το τεράστιο για το δρομολόγιο Κρυονέρι-Αγρίνιο Όπως παλιά ….. Έτσι τώρα Φανταστικά .. Μόνο!!

15 Μία ακόμη πρόταση Προχωρώντας λοιπόν, ερωτώ: που γίνονται στις μέρες μας οι περισσότερες συζητήσεις; Στην τηλεόραση; Παρουσιάζεται ο καθημερινός πολίτης; Ή όσοι έχουνε τα μέσα; Νομίζω ότι περισσότεροι συντοπίτες μας, ήταν μέχρι πρόσφατα, και προσπαθούν να παραμένουν ακόμη, ταχτικοί πελάτες ενός καφενείου, μίας καφετέριας, τελοσπάντων, κάπου είχαν δημιουργηθεί χώροι συνάντησης, πληρώνοντας ελάχιστα έως πολλά. Τώρα όμως, με την τεράστια οικονομική κρίση, αν δεν έχουν μειωθεί, σίγουρα θα μειωθούν τέτοιες συναντήσεις.

16 Φυσικά, όχι μόνο δεν σκέφτομαι να κλείσουν κάποια καφενεία ή κάποιες καφετέριες, εξάλλου, δεν κλείνεται μέσα ο Έλληνας, και γενικότερα οι μεσογειακοί λαοί!! Σκέφτομαι λοιπόν πως θα γίνει, να συναντιόμαστε φτηνά και εποικοδομητικά στους χώρους που χρόνια τώρα γίνονταν τέτοιες συναντήσεις. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε, πάντως, αν κλεινόμαστε στα σπίτια μας και κλαίμε τη μοίρα μας, ίσως δουλέψουν περισσότερο κάποιες ψυχολογικές κλινικές. Όσο ζούνε οι άνθρωποι, και μάλιστα οι Έλληνες, όλο και κάτι θα σοφιστούν για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

17 Νομίζω, ότι τέτοιες συναντήσεις πρέπει να έχουν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Σαν πρώτη σκέψη φαντάζομαι, ότι θα μπορούσε να είναι, όταν δεν έχει ποδόσφαιρο, ο συνδυασμός της τεχνολογίας της εποχής μας, με ευρύτερες συναντήσεις και συναποφάσεις, πρώτα απ’ όλα, για την οικονομική κατάσταση της χώρας, και πως μπορούμε να ενημερωθούμε για περισσότερη πράξη και αποτελεσματικότητα.

18 Εδώ περνάμε από Μεσολόγγι!!
Με την φαντασία μας!!!

19 Και για να το πω πιο λιανά: Θα μπορούσαν ίσως κάποιες αρχές, ή και ιδιώτες, να δημιουργήσουν κάποιες συμβουλευτικές ομάδες, σε κάθε περιοχή, ανάλογα το τι ενδιαφέρει τον κόσμο, και να έχει απ’ ευθείας σύνδεση με ερωτήσεις-απαντήσεις ζωντανές μέσα από τέτοιες συναντήσεις. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο στις μέρες μας, να στηθεί ολόκληρο σκηνικό, μπορεί μία παρέα ατόμων, μέσο ιντερνετ από κάποιο καφενείο να κάνει μία ερώτηση ή και περισσότερες, σε κάποιον γνώστη κάποιας υπόθεσης. Τουλάχιστο από πλευράς ελεύθερων επαγγελματιών, νομίζω ότι θα υπάρξει αρκετό ενδιαφέρον να συζητήσουν με μία παρέα μίας καφετέριας!

20 Δεν ξέρω τα κόστη για τέτοιες σκέψεις και εφαρμογές, απλά για το μέλλον νομίζω, ότι θα είναι μία πολύ καλή ανοιχτή επαφή, ώστε και καθαρότητα να υπάρχει, αλλά και γνώσεις προς πολλές κατευθύνσεις. Και το κυριότερο; Απλές ανθρώπινες σχέσεις!! Δεν νομίζω ας πούμε ένας γεωπόνος, να μην θέλει να μιλήσει με 2-3 καφενεία ή καφετέριες, για κάποια σχετικά με το επάγγελμά του θέματα. Είναι βέβαιο ότι τον ενδιαφέρει η διαφήμιση. Μαζί με τους ερωτώντες, θα ενημερώνονται έστω ελάχιστα, κι όσοι ακόμη παρευρίσκονται στον ίδιο χώρο!!

21 Ή ακόμη, θα ήταν άσχημο, μία παρέα από ένα καφενείο, μ’ ένα καφενείο άλλης πόλης να συνομιλούν, ή ακόμη και με συγκεντρώσεις Ελλήνων Εξωτερικού, και να λένε έστω ανέκδοτα; Το ότι θα γίνει στο εγγύς μέλλον κάτι τέτοιο είναι βέβαιο, καλά όμως θα ήταν να προηγηθούν κάποιοι, μπαίνοντας στην συμπεριφορά των νέων τεχνολογιών, ώστε να ξεπεραστεί η λεγόμενη κρίση. Γενικότερα πάντως, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω, νομίζω πως πρέπει να κοιτάξουμε προς νέους τρόπους δουλειάς, και να χρησιμοποιήσουμε κάθε νέα τεχνολογία, προς κάθε κατεύθυνση.

22 Γύρω-γύρω όλοι, θα φτάσει κάποτε στα βουνά, και στο δικό μου ορεινό χωριό!!

23 Όπως κι αν έχει η κατάσταση πρέπει να επιβιώσουμε μέσα σ’ αυτό το μαύρο χάλι που μας έχουν φέρει. Σίγουρα, θα βρούμε τρόπο, απλά, όσο γίνεται ανώδυνα!! Καλή δύναμη!!


Κατέβασμα ppt "Πολιτική-προσωπικές προτάσεις"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google