Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

APF fu Έκτακτη Γενική Συνέλευση Assemblée Générale Extraordinaire 6 Μάιου 2006 στης 10.30 Ετήσιος Απολογισμός Le 6 mai 2006 Bilan Annuel.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "APF fu Έκτακτη Γενική Συνέλευση Assemblée Générale Extraordinaire 6 Μάιου 2006 στης 10.30 Ετήσιος Απολογισμός Le 6 mai 2006 Bilan Annuel."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 APF fu Έκτακτη Γενική Συνέλευση Assemblée Générale Extraordinaire 6 Μάιου 2006 στης 10.30 Ετήσιος Απολογισμός Le 6 mai 2006 Bilan Annuel

2 Ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. 1. Εκδόσεις 2. Επιμόρφωση 3. Οργάνωση Εκδηλώσεων για την προώθηση των γαλλικών 4. Συμμετοχή σε Συνέδρια, Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Ομοσπονδίες. 5. Παρακολούθηση μελέτη και δίκαια επίλυση ζητημάτων και προβλημάτων των διδασκόντων τη γλώσσα

3 1.1. Εκδόσεις : Contact+ Αναβάθμιση της έκδοσης : Μορφή και διάταξη : χρώματα, σελιδοποίηση και επιφυλλίδες, κλπ. Περιεχόμενο: ενημερωτικό και επιστημονικό με αναλύσεις και έρευνα στη διδακτική, τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, και με παιδαγωγικές προτάσεις. Θα κυκλοφορήσει το τεύχος 33.

4 1.2. Εκδόσεις : site www.apf.gr www.apf.gr 1.2. Εκδόσεις : site www.apf.gr www.apf.gr Αναβάθμιση του ιστότοπου : Μορφή και διάταξη : αλλαγή όλου του concept Περιεχόμενο: ενημερωτικό και επιστημονικό με αναλύσεις και έρευνα στη διδακτική, τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, και με παιδαγωγικές προτάσεις. Ειδικοί φάκελοι με προτάσεις για τη διδασκαλία και τις εξετάσεις Έτσι προσελκύσαμε διαφημιζόμενους.

5 1.3. Εκδόσεις : « Actes ».  Έκδοση των Ανακοινώσεων του Συνεδρίου του 2004.  Είναι στο τυπογραφείο.  Κοστίζουν 30 Ευρώ.  Θα γίνει ανακοίνωση στο Ιντερνετ το πότε θα τα έχουμε στα χέρια μας.

6 2. Επιμόρφωση Παιδαγωγικά και επιστημονικά μας στηρίζουν :  το Μορφωτικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας  οι Σύμβουλοι Δ/βάθμιας και το Π.Ι.  το καθηγητές του Γαλλικού Τμήματος του ΠΑ  οι με εμπειρία συνάδελφοι Υλικοτεχνικά και οικονομικά μας στηρίζουν:  το Μορφωτικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας  οι εκδότες  η FIPF και άλλοι Γαλλικοί οργανισμοί  το Γαλλικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

7 2.1. Τα Σεμιναρίων διαρκούς επιμόρφωσης Διευρυμένο Σεμινάριο 5 ημερών – Αθήνα το Σεπτέμβριο  το 2005 : 480 καθηγητές, 25 εισηγητές. Μοιράσθηκε : εποπτικό υλικό και 1.000 CD με παιδαγωγικές οδηγίες στους συναδέλφους και 15.000 CD για τους μαθητές τους, καθώς και γαλλικά βιβλία γενικού ενδιαφέροντος.  το 2006 : το πρόγραμμα είναι έτοιμο και θα ανακοινωθεί στο Contact+, στον ιστότοπο μας και θα αποσταλεί από τα Γραφεία στα Σχολεία.

8 2. 2. Τα Σεμιναρίων διαρκούς επιμόρφωσης. Αποκεντρωμένα Σεμινάρια Επιμόρφωσης  Χίος - Δεκ. 2005 : 65 καθηγητές, 8 εισηγητές  Σπάρτη – Φεβ. 2006 : 50 καθηγητές, 8 εισηγητές Μοιράσθηκε : εποπτικό υλικό στους συναδέλφους και CD για τους μαθητές τους  Ιωάννινα – θα γίνει το Δεκέμβριο του 2006

9 3.1. Οργάνωση Εκδηλώσεων για την προώθηση των γαλλικών Έκθεση Γαλλικού Διδακτικού Βιβλίου  Σεπτέμβριος 2005 : 2 000 επισκέπτες, 20 εκδότες εκθέτες και 30 παρουσιάσεις μεθόδων και βιβλίων.  Παράλληλα με τα σεμινάρια στην επαρχία έγιναν ενημερώσεις των συναδέλφων από τους εκδότες  για το Σεπτέμβριο του 2006, έχει ήδη οργανωθεί το διήμερο που θα γίνει στις 9 και 10/ 9/ 2006 στο ΓΙΑ.

10 3.2. Οργάνωση Εκδηλώσεων για την προώθηση των γαλλικών Εβδομάδα για τη Γαλλοφωνία στην Αθήνα  Το Νοέμβριο 2005 συμμετείχαμε με βραβείο που δώσαμε σε Δημόσιο Σχολείο της Καβάλας  Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2006,– στο Γ.Ι.Α. Ο Γενικός Γραμματέας του APF επιμελήθηκε την όλη βιντεο-προβολή της εκδήλωσης. Δώσαμε βραβείο σε Δημοτικό Σχολείο της Κρήτης.  Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2006, συνδιοργανώσαμε με το Μορφωτικό Τμήμα τη Διάλεξη για τον Léopold Sédar Senghor και στείλαμε εορταστικό μήνυμα σ’ όλα τα σχολεία για να διαβαστεί στους μαθητές.

11 3.3. Οργάνωση Εκδηλώσεων για την προώθηση των γαλλικών Εβδομάδα για τη Γαλλοφωνία στην Αθήνα  Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2006, συνδιοργανώσαμε την εκδήλωση για τον Ιούλιο Βερν, όπου ο Γ.Γραμματέας του APF επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου την οπτικο-ακουστική παρουσίαση που θα εκδοθεί σε για τα μέλη του Συνδέσμου μας μαζί με την ξενάγηση στο Μιστρά και τη fiche pédagogique από την Catherine Aubert.

12 3.4. Οργάνωση Εκδηλώσεων για την προώθηση των γαλλικών Η Γαλλοφωνία γιορτάστηκε στη επαρχία Από τις τοπικές επιτροπές καθηγητών Γαλλικής του Συνδέσμου μας και τους κατά τόπους Συλλόγους των οποίων τα μέλη είναι κα μέλη μας με εκδηλώσεις κυρίως για την προώθηση των Γαλλικών  Στη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, το Βόλο, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Νάουσα, κλπ.  Υλική και ηθική υποστήριξη προσφέρουμε όπου μας ζητηθεί.

13 3.5. Οργάνωση Εκδηλώσεων για την προώθηση των γαλλικών Το Concours « Visions d’Europe » Διεξάγεται στις 6 Μαΐου 2006  Το πρώτο βραβείο είναι μια εβδομάδα στο Παρίσι το προσφέρει η ΑF.  Το δεύτερο βιβλία κλπ.

14 3.6. Αποστολή Εποπτικού Υλικού Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα Σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία που διδάσκονται τα γαλλικά  CD  Χάρτες

15 4. Συμμετοχή σε Συνέδρια, Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Ομοσπονδίες.  Συμμετοχή σε Συνέδρια του Π.Ι., οι θέσεις του Συνδέσμου μας προβλήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.  Συμμετοχή στις Συνεδριάσεις της CEO/FIPF  Συμμετοχή στις ημερίδες επιμόρφωσης της FIPF κάθε Ιούνιο  Συμμετοχή με Εισηγήσεις στα Συνέδρια της Κύπρου.  Συμμετοχή στην ομάδα εργασίας του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ  Συνδιοργάνωση και συμμετοχή στο Συνέδριο της CEO – FIPF στη Βιέννη το Νοέμβριο του 2006

16 5. 1. Παρακολούθηση μελέτη και δίκαια επίλυση ζητημάτων και προβλημάτων των διδασκόντων τη γλώσσα  Διαβήματα στο Υπουργείο Παιδείας: επιστολές σε συνεργασία με ΣΓΒΕ & με Γερμανούς και συναντήσεις με τους αρμοδίους Εξετάσεις ΚΠγ, Επιστολές-Διαμαρτυρίες & παραστάσεις κατά της μείωσης των ωρών και μετέπειτα για τη διευθέτηση του ωραρίου των Συνάδελφων, Επιστολή για την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στη ΔΟΓ (OIF), Συναντήσεις για την ένταξη της 2ης ξένης γλώσσας στο Λύκειο. Περιμένουμε απάντηση από το ΥΠΕΠΘ.  Η προώθηση της διδασκαλίας της Γαλλικής στο Δημοτικό σχολείο (του χρόνου 1 000 σχολεία μας υποσχέθηκε ο ειδικός Γραμματέας).

17 5. 2. Παρακολούθηση μελέτη και δίκαια επίλυση ζητημάτων και προβλημάτων των διδασκόντων τη γλώσσα  Υπεβλήθησαν εκθέσεις αιτιολόγησης των θέσεών μας προς το Π.Ι. και το ΥΠΕΠΘ.  Δημιουργία παράλληλων τμημάτων στα Γυμνάσια. Η πρόταση είναι έτοιμη και θα παραδοθεί.  Δικαστική προσφυγή κατά της μείωσης των ωρών διδασκαλίας των Γαλλικών από τρεις σε δύο στο Γυμνάσιο  Επ’ αυτού διαμαρτυρήθηκαν, μετά από επαφές μας, εγγράφως ο OIF και η FIPF.

18 5. 3. Επαφές με άλλους φορείς  Συνεργασία με Σύλλογο Βορ. Ελλάδας  Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο  Συναντήσεις με Σύλλογο Γερμανικών  Συναντήσεις με ΒΥΡΩΝΑ – ΟΙΕΛΕ  Συνεργασία με Πρεσβεία : Πολύ θετικό κλίμα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, συνδιοργάνωση πολλών εκδηλώσεων, συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης.

19 6. Συνέδριο Βιέννης 02 - 05/11/06  Πέμπτη 1η/11 έως και Κυρ 5/11  Τιμή που μας δόθηκε 662 €  ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  Περιλαμβάνει : ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η/11 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11/2006 (=4 ΝΥΧΤΕΣ) ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΚΕΝΤΡΙΚΟ (ΤΟ ASTORIA) ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

20 7. Προτάσεις που έγιναν για τις περαιτέρω δράσεις του ΔΣ  Γενίκευση του Πιλοτικού Προγράμματος διδασκαλίας Β’ Ξένης Γλώσσας σε όλα τα δημοτικά της χώρας (βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με το ΥΠΕΠΘ για το θέμα αυτό).  Επανάληψη της περσινής Γ2 (με βελτιωμένη-πιο σαφή διατύπωση) που αφορά την παράλληλη διδασκαλία στα Γυμνάσια και Λύκεια. (Η επιστολή θα σταλεί στο ΥΠΕΠΘ στις 26/5/06).  Διεκδίκηση για υποχρεωτική 2 η Ξένη Γλώσσα στο Λύκειο.  Υπενθύμιση, με επιστολές στους Διευθυντές Λυκείου, της δυνατότητας επιλογής των Γαλλικών ως 1 η Ξένης Γλώσσας στο Λύκειο. (Η επιστολή συντάχθηκε ήδη και θα σταλεί με email σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).  Διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας στα νέα Τεχνικά-Επαγγελματικά Λύκεια.  Πρόταση προς το Π.Ι. και το ΥΠΕΠΘ για δημιουργία επιπέδων και στη Β’ Ξένη Γλώσσα.

21 Ανακοίνωση για δυο εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν Εκδήλωση 1η : Vernissage Le Jeudi 11 mai 2006, à 19 heures à l’IFA vernissage de l’exposition: Objectif : Bande Dessinée 5 5 Bonnes raisons d’apprendre le français.

22 Εκδήλωση 2η : Concert  Concert d' Eric Vincent le mardi 23 mai à 21h à l'IFA, co-organisé par l‘Association des Professeurs de Français et l'Institut Français d'Athènes  Une dizaine de titres d'Éric Vincent ont ont été publiés récemment, dans la collection "Si on chantait avec" (cassette + travail pédagogique pour l'étude du français dans le monde, par la chanson).


Κατέβασμα ppt "APF fu Έκτακτη Γενική Συνέλευση Assemblée Générale Extraordinaire 6 Μάιου 2006 στης 10.30 Ετήσιος Απολογισμός Le 6 mai 2006 Bilan Annuel."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google