Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφάλαιο 6: Το νέο μοντέλο της απασχόλησης στην ΚτΠ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφάλαιο 6: Το νέο μοντέλο της απασχόλησης στην ΚτΠ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφάλαιο 6: Το νέο μοντέλο της απασχόλησης στην ΚτΠ
Κεφάλαιο 6: Το νέο μοντέλο της απασχόλησης στην ΚτΠ 6.1 Η έννοια και το περιεχόμενο της Τηλεργασίας. 6.2 Κατηγορίες επαγγελμάτων στις οποίες απευθύνεται η Τηλεργασία. 6.3 Είδη Τηλεργασίας 6.4 Αναμενόμενα Οφέλη από την Τηλεργασία. 6.5 Η ευρωπαϊκή πολιτική για την τηλεργασία. 6.6 Το μέλλον της Τηλεργασίας. 6.7 Οι επιπτώσεις της Τηλεργασίας στον τομέα της απασχόλησης. 6.8 Προσδοκίες και προβληματισμοί

2 Εισαγωγή: Οι σύγχρονες τάσεις στην απασχόληση
Εισαγωγή: Οι σύγχρονες τάσεις στην απασχόληση Η ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΓΝΩΣΗ ΩΣ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ. ΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ.

3 6.1 Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. Ο ΤΗΛΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΆΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ‘ΔΟΥΛΕΙΑ’ ΤΟΥ. ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ . Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ‘ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ,ΤΙΣΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΑΥΤΩΝ. ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ.

4 6.2 Κατηγορίες επαγγελμάτων στις οποίες απευθύνεται η Τηλεργασία
Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ κλπ. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ: ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΙΔΙΑΤΕΡΟΤΗΤΕΣ.

5 6.3 ΕΙΔΗ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ο ΤΗΛΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ - ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΕ ΚΆΘΕ ΔΗΜΟ. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ. Ο ΤΗΛΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

6 Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τεχνολογικά εξοπλισμένα ηλεκτρονικά γραφεία. Αίθουσες προηγμένης τηλεδιάσκεψης και τηλεσυνεργασίας. Κέντρο διοικητικής υποστήριξης , όπου παρέχονται υπηρεσίες γραμματέως - απαντήσεις κλήσεων , χώροι συσκέψεων και παρουσιάσεων ,χώροι σεμιναρίων ,συνεδρίων κλπ Κέντρα ταχείας κατάρτισης και επιμόρφωσης σε θέματα νέων τεχνολογιών ( εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξοικείωση στις διάφορες μεθόδους τηλεργασίας ,ενημέρωση σε νέες ηλεκτρονικές μεθόδους και προσεγγίσεις). Κέντρο πληροφόρησης για θέματα που άπτονται της ΚτΠ , όπου ‘ εργαζόμενοι και επισκέπτες ’ μπορούν να αναζητήσουν προτεινόμενη βιβλιογραφία , άρθρα , δημοσιεύσεις , περιοδικά , εγχειρίδια πληροφορικής και πακέτα λογισμικού , πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ . Κοινωνικές υπηρεσίες όπως φροντίδα και φύλαξη των παιδιών - σταθμός πρώτων βοηθειών κλπ Εστιατόρια , εμπορικά καταστήματα ,τράπεζες, χώροι αναψυχής. ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΈΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ.

7 6.4 Αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή της τηλεργασίας
Οι εργοδότες Μειώνουν σημαντικά τις λειτουργικές τους δαπάνες Διευρύνουν την δυνατότητα ανεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού ανεξάρτητα της γεωγραφικής τους εγκατάστασης. Αναβαθμίζει την λειτουργία της επιχείρησης του σε 24ωρη βάση Αναμένει υψηλότερη παραγωγικότητα

8 ….Οι εργαζόμενοι Περιορίζουν σημαντικά τις μετακινήσεις τους
Επιλέγουν τον χώρο και τον χρόνο της απασχόλησης τους Διαμορφώνουν ελεύθερα το εργασιακό τους περιβάλλον. Ιδιαίτερα θετικό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους εργαζόμενους σε απομακρυσμένες περιοχές.

9 …Το περιβάλλον Το περιβάλλον αναμένει τα σημαντικότερα οφέλη από την εφαρμογή της Τηλεργασίας. Η μείωση των μετακινήσεων θα σημάνει ελαχιστοποίηση της εκπομπής ρύπων αποφόρτιση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μείωση κατανάλωσης βενζίνης κλπ Παράλληλα αναμένεται να συμβάλλει στην πολυπόθητη αποκέντρωση.

10 6.5 Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

11 Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

12 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η γεωμορφία της χώρας (χιλιομετρικές αποστάσεις, πυκνότητα του πληθυσμού κλπ) καθώς και οι κλιματολογικοί παράγοντες. Δημογραφικοί παράγοντες (Η ηλικιακή διάρθρωση του πληθυσμού, οικογενειακές και κοινωνικές δομές). Η ύπαρξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Το μέγεθος και ο αριθμός των επιχειρήσεων. Πολιτιστικές παραδόσεις, εκπαιδευτικά συστήματα. Βασικές γνώσεις υπολογιστών. Δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Παρεμβάσεις οργανισμών τηλεργασίας ,επιχειρήσεων και οργανισμών-κυβερνήσεων. Επίδραση από την υλοποίηση σχετικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων-σχεδίων. Τα ποσοστά της ανεργίας και το επίπεδο διαβίωσης. Η δυνατότητα χρήσης της αγγλικής γλώσσας.

13 6.6 Το μέλλον της Τηλεργασίας...
Η διάδοση των εφαρμογών της τηλεδιάσκεψης Η βελτίωση των τεχν. δυνατοτήτων των δικτύων Η νέα γενιά κινητής επίγειας τηλεφωνίας Η μείωση του κόστους χρήσης των υπηρεσιών Διαμορφώνουν ένα ανοιχτό περιβάλλον απασχόλησης εξαλείφοντας εντελώς περιορισμούς και δεσμεύσεις.

14 6.7 Τι αλλάζει στον τομέα της απασχόλησης.
Η μισθωτή εργασία με την σημερινή της μορφή θα υποχωρήσει σημαντικά. Το κέντρο βάρους θα μετατοπισθεί στην εργασία κατ’ αποκοπή. Θα δημιουργηθούν Ηλεκτρονικές Βάσεις δεδομένων στις οποίες θα διασταυρώνονται οι επιχειρηματικές απαιτήσεις με τις επαγγελματικές δεξιότητες και τις γνώσεις των εργαζομένων

15 …Ο εργαζόμενος στο μέλλον
Δεν θα έχει την αίσθηση της μονιμότητας όπως σήμερα Ενδεχομένως θα έχει πολλούς διαφορετικούς εργοδότες σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Θα αναζητήσει νέες μορφές ασφαλιστικής κάλυψης Θα δημιουργήσει νέο πλαίσιο για τα εργασιακά του δικαιώματα. Μετεξελίσσεται σε επιχειρηματία ο οποίος θα αναζητά τις καλύτερες προσφορές έργων ανεξάρτητα χωροχρονικών δεσμεύσεων. Θα μπορέσει να εργαστεί από κάποιο απομακρυσμένο σημείο συμβάλλοντας στο όραμα της αποκέντρωσης.

16 ….Επίσης Θα παρατηρηθούν μεγάλες αλλαγές στην επαγγελματική στέγη, καθώς η ανάγκη για την ύπαρξη πολυώροφων γραφείων θα περιοριστεί σημαντικά. Η μορφή των σπιτιών θα μεταβληθεί, καθώς θα αναζητούμε οικίες με δυνατότητα εργασίας Εκείνοι που δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν τους ξέφρενους ρυθμούς, θα κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο.

17 Προς ποια κατεύθυνση;;;
Η κοινωνική διάσταση των εργασιακών χώρων θα περιοριστεί σημαντικά. Ο καλωδιομένος εργαζόμενος θα είναι ένας νέος τύπος ανθρώπου Συμβάλλοντας στην δημιουργία της νέα ψηφιακής κοινωνίας Η νέα μορφή απασχόλησης θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Προς ποια κατεύθυνση;;;

18 6.8 Προσδοκίες και προβληματισμοί
ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ….. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ: ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ, ΟΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΌΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ,ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΕΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

19 …….. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ; ΚΑΤΆ ΠΟΣΟΝ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΙΝΩΙΚΟΣ ΔΥΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ; Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, Η ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ,ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΈΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ; ΠΟΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΌ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ‘ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΙ’ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ;

20

21

22

23

24


Κατέβασμα ppt "Κεφάλαιο 6: Το νέο μοντέλο της απασχόλησης στην ΚτΠ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google