Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία Ά Λυκείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία Ά Λυκείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία Ά Λυκείου
Βασίλης Κάντζος Τάσος Ζαρκάδας Γιάννης Μανωλάκης Γιάννης Στεφανόπουλος Νίκος Πετρίδης

2 Οι Βιομηχανίες Χάλυβα στην Ελλάδα
Είναι δύσκολο να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς μέταλλα… Οι μηχανές, βασίζονται στις γνώσεις της επιστήμης και στην τεχνολογία μετάλλων.

3 Η πρώτη ελληνική βιομηχανία χάλυβα, που έφερε τον τίτλο «Ελληνική Χαλυβουργία», ιδρύθηκε στην Αθήνα το Η δεύτερη ελληνική χαλυβουργία ήταν η «Χαλυβουργική». Η ιστορία της Χαλυβουργικής αρχίζει το 1937.

4 Το 1962 ιδρύθηκε η εταιρεία «Σιδενόρ» για να παράγει προϊόντα χάλυβα, όπως χαλυβδοσωλήνες, λέβητες, κ.λπ. Το 1963, ιδρύθηκε η «Χαλυβουργία Βόλου», η οποία το 1974 μετονομάστηκε σε «Θεσσαλική Χαλυβουργία».

5 Το 1972, τέθηκε σε λειτουργία η χαλυβουργία «Μεταλλουργική Χάλυψ» στον Αλμυρό Μαγνησίας. Μία ακόμα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα στην Ελλάδα είναι η «Ελληνική ΑΕ Χάλυβος» ή πιο γνωστή ως Hellenic Steel.

6 Γενικά, η ελληνική βιομηχανία χάλυβα έχει αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της τα τελευταία χρόνια και, από 1,0 εκατ. τόνους το 1990, ξεπέρασε τα 2,5 εκατ. τόνους το 2007.

7 Το σύστημα λειτουργίας και έλεγχου της Ελληνικής χαλυβουργίας
Κάθε ελληνική χαλυβουργία εφαρμόζει προηγμένα συστήματα ελέγχου και χρησιμοποιεί τις πλέον αποτελεσματικές τεχνολογίες ώστε να ελαχιστοποιείται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

8 Οι διαδικασίες αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
Αυστηρούς ελέγχους με ανιχνευτές τελευταίας τεχνολογίας ώστε να εξασφαλίζεται η απουσία ραδιενέργειας τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στο τελικό προϊόν. Αντικατάσταση της χρήσης μαζούτ κατά την παραγωγική διαδικασία με φυσικό αέριο, το οποίο είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον. Λειτουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων απαγωγής και καθαρισμού απαερίων στα εργοστάσια.

9 Λειτουργία μονάδων ανακύκλωσης και καθαρισμού των υδάτων .
Διάθεση στερεών παραπροϊόντων και άλλων αποβλήτων σε αδειοδοτημένους φορείς για περαιτέρω επεξεργασία και χρήση . Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και ελαχιστοποίηση της εκπομπής ρύπων στο περιβάλλον.

10 Τα χαλυβουργία του σήμερα
Σε ένα υπερσύγχρονο χαλυβουργείο, τα βασικά στάδια της παραγωγικής διαδικασίας περιλαμβάνουν την παραγωγή ρευστού χάλυβα από την τήξη παλαιοσιδήρου, τη δευτερογενή επεξεργασία του ρευστού χάλυβα και τέλος τη χύτευση του. Τα χαλυβουργία του σήμερα

11 Ελληνικά Ναυπηγεία Τα ναυπηγεία είναι μια ιδιαίτερη μονάδα βαριάς βιομηχανίας λόγω της μεγάλης τους εξειδίκευσης στην τεχνολογία και επεξεργασία υλικών. Πολλά ναυπηγεία αναλαμβάνουν και διάφορες άλλες εργασίες εκτός από την ναυπήγηση πλοίων.

12 Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Το 1958 το ελληνικό κράτος παραχωρεί δημόσιες εκτάσεις του Σκαραμαγκά, σε ορισμένες από αυτές υπήρχαν ναυπηγεία πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Το 1985, με την κρίση στην ελληνική βιομηχανία, τα ναυπηγεία περνούν στον έλεγχο του κράτους και συγκεκριμένα στην Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης.

13 Το 1995 ο τότε υπουργός Βιομηχανίας αποφασίζει να ιδιωτικοποιήσει τα ναυπηγεία. Δεν το πετυχαίνει. Η Ευρώπη πιέζει να κλείσουν. Το 2010, η κυβέρνηση πουλάει το 75,1% στην Abu Dhabi Mar (το υπόλοιπο μένει στην ΕΝΑΕ Σκαραμαγκάς).

14 Ναυπηγεία Χαλκίδας Ιδρύθηκαν το Το 1986 περιήλθαν στον έλεγχο της ΕΤΒΑ και το 1989 ενοικιάστηκαν για 10 χρόνια στα Ναυπηγεία Αυλίδας Α.Ε.

15 Το Νεώριο Σύρου είναι ναυπηγείο που λειτουργεί από το 1861 στο νησί της Σύρου με μεγάλη ιστορία στον τομέα των κατασκευών και των επισκευών. Στη μακρόχρονη ιστορία του το ναυπηγείο άλλαξε πολλά χέρια και πέρασε από διαδοχικές φάσεις ακμής και παρακμής. Τα πρώτα χρόνια την τεχνική διεύθυνση είχαν Άγγλοι και Γάλλοι μηχανικοί , ενώ οι σημαντικότεροι Ερμουπολίτες διατέλεσαν μέτοχοι, σύμβουλοι, αλλά και δανειστές ή προμηθευτές της εταιρείας, που πτώχευσε το 1893. Νεώριο Σύρου

16 Το 1898 ανέλαβε το εργοστάσιο η εταιρεία «Νεώριον & Μηχανουργεία Σύρου». Τον έλεγχο απέκτησε το 1925 ο Κασσιώτης εφοπλιστής Μηνάς Διακάκης.

17 Το 1950 ανέλαβε την επιχείρηση ο εφοπλιστής Μηνάς Ρεθύμνης
Το 1950 ανέλαβε την επιχείρηση ο εφοπλιστής Μηνάς Ρεθύμνης. Το 1968 ανδριώτες εφοπλιστές αγόρασαν την εταιρεία. Στα η επιφάνεια της εγκατάστασης υπερδιπλασιάστηκε. Το 1979 οι αδελφοί Γουλανδρή εγκαταλείπουν την επιχείρηση. Η εταιρεία περιήλθε στον έλεγχο των τραπεζών και του κράτους, που ανέθεσαν τη διαχείριση του σε μια αγγλική εταιρεία.

18 Μετά το κλείσιμο του, επί δύο σχεδόν χρόνια, το Νεώριο αγοράστηκε το 1994 από τη σημερινή «Νεώριoν Νέα Α.Ε.» και άρχισε να λειτουργεί ξανά.


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία Ά Λυκείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google