Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πολιτισμική Συνείδηση και Έκφραση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πολιτισμική Συνείδηση και Έκφραση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πολιτισμική Συνείδηση και Έκφραση
Μάθημα 3 Διαφορετικές πτυχές του πολιτισμού

2 Μουσική και Λογοτεχνία
Ποια επανεκτέλεση ενός τραγουδιού του Έλβις έδωσε στους Pet Shop Boys την πρώτη θέση το 1987; Always on My Mind Alw--s on M- M-nd

3 Μουσική και Λογοτεχνία
Για ποια σταρ του κινηματογράφου έγραψε ο Norman Mailer; Μεριλιν Μονρό M- - - lyn Mo- - -e

4 Μουσική και Λογοτεχνία
Ποιος Πρωθυπουργός κέρδισε στην Αγγλία το τελευταίο βραβείο Νόμπελ για τη Λογοτεχνία; Ουίστον Τσώρτσιλ Sir Winston Ch----ill Beethoven

5 Μουσική και Λογοτεχνία
Ποιος Ιταλός καλλιτέχνης ζωγράφισε την Γένεση της Αφροδίτης; Μποτιτσέλλι Bot- - c-ll- Beethoven

6 Μουσική και Λογοτεχνία
Ποιος συνέθεσε την όπερα «Φιντέλιο»; Μπετόβεν Be- -h-v-n Beethoven

7 Εθιμοτυπικά και Τρόποι
Παρακαλώ επιλέξτε την ορθή απάντηση Ένας κύκλος φτιαγμένος από τον αντίχειρα και τον δείκτη ή το μέσο δάκτυλο σημαίνει “όλα καλά". Στην Βραζιλία, αυτό είναι σύμβολο ερωτικής συνουσίας. Ένας κύκλος φτιαγμένος από τον αντίχειρα και τον δείκτη ή το μέσο δάκτυλο σημαίνει “όλα καλά". Στην Βραζιλία, αυτό είναι σύμβολο βίας.

8 Εθιμοτυπικά και Τρόποι
Παρακαλώ επιλέξτε την ορθή απάντηση Το Βορειοαμερικάνικο σύμβολο “O.K.” είναι εξαιρετικά αγενές στην Βενεζουέλα. Το Βορειοαμερικάνικο σύμβολο “O.K.” είναι εξαιρετικά αγενές στην Ολλανδία.

9 Εθιμοτυπικά και Τρόποι
Παρακαλώ επιλέξτε την ορθή απάντηση Στην Κίνα επιτρέπεται να τρως κάνοντας θόρυβο. Δίνεις στους άλλους να καταλάβουν ότι το γεύτηκες. Στην Κίνα και την Ιαπωνία το φιλοδώρημα θεωρείται προσβολή. Είναι πολύ καλύτερο να επαινείς τον μάγειρα. Στην Κίνα δεν επιτρέπεται να γλύφεις ή να τρως κάνοντας θόρυβο. Είναι έκφραση περιφρόνησης. Στην Κίνα και την Ιαπωνία οι συμβουλές θεωρούνται αναγκαίες. Το φιλοδώρημα αποτελεί συνήθως το 15 % της τιμής ενός γεύματος.

10 Εθιμοτυπικά και Τρόποι
Παρακαλώ επιλέξτε την ορθή απάντηση Στη Ρουμανία οι καλεσμένοι πρέπει να περιμένουν να τους πουν πού θα καθίσουν, αφού υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο πρέπει να ακολουθείται. Τα παλτά δεν πρέπει να βγαίνουν χωρίς άδεια ή μέχρι να το κάνει ο πρώτος τη τάξει Ρουμάνος Οι καλεσμένοι στη Ρουμανία δεν χρειάζεται να περιμένουν να τους πουν πού θα καθίσουν. Το παλτό βγαίνει χωρίς άδεια.

11 Εθιμοτυπικά και Τρόποι
Παρακαλώ επιλέξτε την ορθή απάντηση Η γλώσσα των λουλουδιών είναι διαφορετική σε διάφορες χώρες. Για παράδειγμα στην Ιαπωνία και στην Κίνα το άσπρο είναι πένθιμο χρώμα ενώ στην Ρωσία δεν προσφέρεις ποτέ κίτρινα λουλούδια. Η γλώσσα των λουλουδιών είναι διαφορετική σε διάφορες χώρες. Για παράδειγμα Ρωσία το άσπρο είναι πένθιμο χρώμα ενώ στην Ιαπωνία και την Κίνα δεν προσφέρεις ποτέ κίτρινα λουλούδια.

12 Αθλητικά Παρακαλώ επιλέξτε την ορθή απάντηση
Ο Ρουμανικός (Αθλητισμός ) είχε ένα μεγάλο αριθμό επιτυχιών. Στους Θερινούς Ολυμπιακούς του 1975 η (γυμνάστρια) «Νάντια Κομανέτσι αναδείχθηκε η πρώτη (γυμνάστρια) που βαθμολογήθηκε ποτέ με ένα τέλειο δέκα». Το εθνικό άθλημα της Αγγλίας είναι το (κρίκετ), παρόλα αυτά πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπουν το (ποδόσφαιρο) σαν εθνικό άθλημα, προφανώς επειδή είναι το πιο δημοφιλές.

13 Sport Χόκεϋ στον Πάγο Είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στην Ευρώπη και το πιο δημοφιλές άθλημα σε Σουηδία, Φινλανδία, Τσέχικη Δημοκρατία, Λεττονία, Λευκορωσία, Σλοβακική Δημοκρατία και Ρωσία

14 Αθλητικά Παραδοσιακά αθλήματα στην Ελβετία
Περιλαμβάνει την ελβετική πάλη ή “Schwingen”. Είναι μια παλιά παράδοση από τα αγροτικά κεντρικά καντόνια και από κάποιους θεωρείται το εθνικό άθλημα. Οι παλαιστές φοράνε βράκα με ζώνες που χρησιμοποιείται για να πιάνονται. Τα σπρωξίματα και οι τρικλοποδιές είναι συνηθισμένα επειδή ο πρώτος διαγωνιζόμενος που θα καρφώσει τους ώμους του αντιπάλου του στο έδαφος κερδίζει τον αγώνα.

15 Αθλητικά Αλπινισμός Είναι πολύ διαδεδομένο επειδή οι Ιταλοί αλπινιστές έγραψαν πολλές σελίδες ιστορίας σε αυτό το άθλημα. Reinhold Messner ήταν ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που έφτασε 14 κορυφές πάνω από 8000 μέτρα και ο πρώτος που αναρριχήθηκε μόνος στο Έβερεστ και χωρίς οξυγόνο.

16 Εθνική και Ευρωπαϊκή Πολιτισμική Κληρονομιά
Πύργος του Άιφελ Μπιγκ Μπεν Κάστρο του Σπις 1. Γαλλία 2. Σλοβακία 3. Μεγάλη Βρετανία 4. Ινδία 5. Ισπανία Ταζ Μαχάλ Σαγράδα Φαμίλια

17 Εθνική και Ευρωπαϊκή Πολιτισμική Κληρονομιά
Μπιγκ Μπεν Είναι το παρωνύμιο για τη μεγάλη καμπάνα του ρολογιού στο βόρειο σημείο του Παλατιού Ουεστμίνιστερ στο Λονδίνο και συχνά επεκτείνεται για να προσδιορίσει το ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού επίσης. Είναι το μεγαλύτερο ρολόι τεσσάρων όψεων, με ήχο, και ο τρίτος ψηλότερος χωρίς υποστήριξη πύργος ρολογιού στον κόσμο. Ο Πύργος του Άιφελ Είναι ένας πύργος του1889, κατασκευασμένος από σιδερένιο πλέγμα, που βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως, στο Παρίσι και ο οποίος αναδείχθηκε τόσο σε διεθνές σύμβολο της Γαλλίας όσο και σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα οικοδομήματα στον κόσμο. Το ψηλότερο κτήριο στο Παρίσι, είναι το πρώτο σε επισκέψεις μνημείο με πληρωμή στον κόσμο. Ο πύργος έχει ύψος 324 μέτρα (1,063 πόδια), περίπου το ίδιο ύψος με ένα κτήριο 81 ορόφων.

18 Εθνική και Ευρωπαϊκή Πολιτισμική Κληρονομιά
Τα ερείπια του Κάστρου του Σπις στην Ανατολική Σλοβακία Μια από τις πιο μεγάλες τοποθεσίες με κάστρα στην Κεντρική Ευρώπη. Περιλήφθηκε στον Κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1993. Σαγράδα Φαμίλια Βρίσκεται στην Βαρκελώνη, Ισπανία. Ένας τεράστιος Ρωμαιοκαθολικός Ναός είναι ακόμη υπο οικοδόμηση στην πόλη της Βαρκελώνης, στην Καταλονία της Ισπανίας. Η οικοδόμηση αυτού του ναού ξεκίνησε το 1882 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο ναός σχεδιάστηκε αρχικά από τον Αντόνι Γκαουντί ( ), ο οποίος εργάστηκε πάνω σε αυτό το έργο 40 χρόνια, αφιερώνοντας τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του σε αυτό το αριστούργημα, το οποίο ξεκίνησε το 1883 και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το 2026.

19 Εθνική και Ευρωπαϊκή Πολιτισμική Κληρονομιά
Ταζ Μαχάλ Είναι ένα μαυσωλείο το οποίο βρίσκεται στην Άγκρα της Ινδίας. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα οικοδομήματα στον κοσμο. Οικοδομήθηκε από τον Μογγόλο αυτοκράτορα (Σάχη) Τζαχάν εις μνήμην της τρίτης του γυναίκας, Μουμτάζ Μαχάλ.

20 Η Πολιτισμική και Γλωσσική διαφορετικότητα στην Ευρώπη
Ποια γλώσσα χρησιμοποιείται περισσότερο στον Κόσμο; Ρώσικα Αγγλικά Γαλλικά Μανταρίν Κινέζικα

21 Η Πολιτισμική και Γλωσσική διαφορετικότητα στην Ευρώπη
Ποιοι δημιούργησαν το πρώτο αλφάβητο γύρω στο 1600 Π.Χ.; Έλληνες Φοίνικες Άραβες

22 Η Πολιτισμική και Γλωσσική διαφορετικότητα στην Ευρώπη
Οι Ιάπωνες διαβάζουν: Σε σειρές ξεκινώντας από δεξιά προς αριστερά Σε κάθετες στήλες ξεκινώντας από δεξιά προς αριστερά Σε κάθετες στήλες ξεκινώντας από αριστερά προς δεξιά

23 Η Πολιτισμική και Γλωσσική διαφορετικότητα στην Ευρώπη
      Περίπου πόσες γλώσσες ομιλούνται στον κόσμο; 1080      3050     1200   2700    

24 Η Πολιτισμική και Γλωσσική διαφορετικότητα στην Ευρώπη
      Ποιο από τα ακόλουθα είναι το μακρύτερο αλφάβητο; (74 χαρακτήρες) Αραβικό  Εβραϊκό  Καμπότζης

25 Η Πολιτισμική και Γλωσσική διαφορετικότητα στην Ευρώπη
      "Dzien dobry" (προφέρεται 'jayn doh-bray') σημαίνει «Γεια" σε ποια γλώσσα; Ουγγρικά Γερμανικά Πολωνικά Τσέχικα

26 Η Πολιτισμική και Γλωσσική διαφορετικότητα στην Ευρώπη
      Ποια είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο στην οποία όλα τα ουσιαστικά ξεκινούν με κεφαλαίο γράμμα; Πορτογαλικά Γερμανικά Ισπανικά

27 Η Πολιτισμική και Γλωσσική διαφορετικότητα στην Ευρώπη
      Πόσες επίσημες γλώσσες έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση; 23 18 27 28

28 Παροιμίες για τον χρόνο
Λατινικής προέλευσης, Γερμανικής προέλευσης, Ρωσικής προέλευσης, Τούρκικης προέλευσης, Τσέχικης προέλευσης Ruit hora . (Ο χρόνος τρέχει μακριά.) Sic vita fugit. (Έτσι η ζωή τρέχει μακριά.) Zeit ist Geld. (Ο χρόνος είναι χρήμα.) Zwei Fliegen mit einer Klappe schlagen. (Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια) Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα μαζί. Η Υπομονή είναι το κλειδί για τον Παράδεισο. Η δράση φέρνει ευημερία. Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek. (Ποτέ μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα) Ráno moudřejší večera. (Το πρωί είναι πιο σοφό από το βράδυ)

29 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Είναι πιθανόν η Νεφερτίτη να είδε τις πυραμίδες; Ναι, είναι. Όχι, δεν είναι.

30 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Νεφερτίτη Γεννήθηκε γύρω στο 1390 Π.Χ. Η Νεφερτίτη ήταν η σύζυγος του Αιγύπτιου Φαραώ Αμενοτέπ Δ’ (μετέπειτα Ακενατόν). Μετά την Κλεοπάτρα είναι η δεύτερη πιο διάσημη «Βασίλισσα» της Αρχαίας Αιγύπτου. Πυραμίδες Είναι να μνημειώδη κτήρια με τους τάφους των Αιγύπτιων Φαραώ. Οι πιο γνωστές πυραμίδες είναι: Η Πυραμίδα του Χέοπα, η Πυραμίδα του Χεφρήνου, η Πυραμίδα του Μυκερίνου. Πήραν την ονομασία τους από τους Φαραώ της τέταρτης Δυναστείας (26ο αιώνα π.Χ.). Βρίσκονται στην Γκίζα, στο Κάιρο.

31 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Ο Ισαάκ Νεύτωνας πολέμησε σαν μονομάχος στο Κολοσσαίο; Ναι, πολέμησε Όχι, δεν πολέμησε

32 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Κολοσσαίο Το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο για 50,000 θεατές τελείωσε το έτος 80 ΜΧ. Το χρησιμοποιούσαν σαν αρένα για αγώνες μονομάχων. Ισαάκ Νεύτονας ( ) Μαθηματικός και φυσικός, μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές διάνοιες όλων των εποχών.

33 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Είναι αυτό το κτήριο κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ II; Ναι, είναι Όχι, δεν είναι

34 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Αγία Σοφία Παλιά ήταν ένας Ορθόδοξος πατριαρχικός βασιλικός ναός, έπειτα έγινε τζαμί και τώρα μουσείο στην Ινσταμπούλ της Τουρκίας. Έρχεται από τον 6ο αιώνα. Είναι ένα δείγμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Ο κεντρικός θόλος έχει ύψος 55 μέτρα και διάμετρο 32.6 μέτρα. Έχει μια πολύ καλή εσωτερική λειτουργικότητα.

35 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Ελισάβετ II Γεννήθηκε το 1926 ως η μεγαλύτερη κόρη και διάδοχος του Γεωργίου VI. Είναι η νυν βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας (1952). Ο άνδρας της είναι ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Δούκας του Εδιμβούργου και ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά της είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας.

36 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Ο Ναβουχοδονόσορ ο II διέταξε την οικοδόμηση του Ταζ Μαχάλ; Ναι Όχι

37 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Ναβουχοδονόσορ II. Διέταξε να οικοδομηθούν οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας πριν περίπου 2,500 χρόνια. Έκτισε τους κήπους για τη σύζυγό του Αμυίτις, επειδή της έλειψαν τα φυτά και οι καταρράκτες της Περσίας. Οι κήποι αποτελούνταν από τέσσερεις ορόφους και οι θόλοι των διαζωμάτων τοποθετήθηκαν πάνω στις κολώνες 25 μέτρα ψηλά. Οι πλατφόρμες των διαζωμάτων ήταν καλυμμένες με ένα στρώμα από καλάμια και στεγανοποιημένα με πίσσα. Εκεί υπήρχαν σπάνια χλόη, θάμνοι, ψηλά δέντρα και εξωτικά φυτά.

38 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Ταζ Μαχάλ Βρίσκεται στη Άγκρα και δημιουργήθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Κτίστηκε σαν μαυσωλείο από τον νομοθέτη Σάχη Τζαχάν, ένας τάφος για τη σύζυγό του Μουμτάζ Μαχάλ. Είναι φτιαγμένο από λευκό μάρμαρο και κτιζόταν από 20,000 εργάτες για 18 χρόνια.

39 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Το Ατόμιο σχεδιάστηκε από τον Αντρέ Βατερκέυν; Ναι Όχι

40 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Ατόμιο Ένα σύμβολο της Διεθνούς Έκθεσης στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) το Είναι ένα κτήριο που παριστάνει τη διάταξη των ατόμων του σιδήρου στο μόριο. Μέσα σε κάθε ξεχωριστό άτομο βρίσκονται εστιατόρια και διάφορες υπηρεσίες για τους τουρίστες. Στους διαδρόμους που τα συνδέουν υπάρχουν ανελκηστήρες και σκάλες.

41 Η αξιολόγηση της κοινής γνώμης
Αντρέ Βατερκέυν Ήταν ένας Βέλγος μηχανικός, καλύτερα γνωστός από τη δημιουργία του Ατόμιο. Βατερκέυν κλήθηκε το 1954 να σχεδιάσει ένα κτήριο για τη Διεθνή Έκθεση του 1958 το οποίο θα συμβόλιζε τις ικανότητες των Βέλγων μηχανικών. Μετά το θάνατό του (2005), η πιο ψηλή σφαίρα και η πλατεία όπου ήταν κτισμένο το Atomium πήραν το όνομά του.

42 Έχετε ολοκληρώσει το μάθημα με επιτυχία.
Σας Ευχαριστούμε! Έχετε ολοκληρώσει το μάθημα με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας σε αυτό το μάθημα και να θυμάστε ποτέ να μην σταματάτε να συμμετέχετε σε καταστάσεις που περιλαμβάνουν μάθηση.


Κατέβασμα ppt "Πολιτισμική Συνείδηση και Έκφραση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google