Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΖΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΖΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΖΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΜΑΔΑ3 ΤΖΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ INTERNET ΤΜΗΜΑ:Β’ Ι.Ε.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2005 ΚΟΖΑΝΗ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΡΩΤΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΙΛΙΑ JACQUES ROGGE ΒΡΑΔΥΑ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΚΕΝΤΕΡΗΣ – ΘΑΝΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Η Δ.Ο.Ε. ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΙΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

3 ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν γύρω στο 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία!Κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, οι πόλεμοι σταματούσαν, και οι αθλητές ερχόταν  από τη Μικρά Ασία, τη Συρία, την Αίγυπτο, και τη Σικελία για να γιορτάσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να λατρεψουν το βασιλιά των  Θεών τους: Δία!

4 Το 1986 ήταν η χρονιά των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων!!!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Το 1986 ήταν η χρονιά των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων!!! Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που διοργάνωσε τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες ,προσπαθώντας να αναβιώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονταν στην αρχαία Ελλάδα προς τιμήν του Θεού Δία!! Μετά από  τόσα χρόνια περιπλάνησης, επιτέλους  οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην Ελλάδα από όπου ξεκίνησαν...

5 ΠΡΩΤΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ο Βασιλιάς Γεώργιος  της Ελλάδας άνοιξε τα παιχνίδια στις 5 Απριλίου του 1896, μπροστά σε ένα πλήθος που αριθμούσε τις Τα αυθεντικά ολυμπιακά μετάλλια ήταν ασημένια και απονεμήθηκαν μόνο στο νικητή ενός γεγονότος. 13 χώρες ήρθαν στην Αθήνα να ανταγωνιστούν για τα ασημένια μετάλλια.

6 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Ο πρώτος Ολυμπιονίκης προκάλεσε τους αθλητές σε 43 γεγονότα, που εμπίπτουν σε εννέα αθλήματα : ποδηλασία, περίφραξη, γυμναστική, αντισφαίριση χορτοταπήτων, πυροβολισμός, κολύμβηση, διαδρομή και τομέας, άρση βαρών και πάλη. Τα γεγονότα ήταν ανοικτά σε κάθε έναν  που ήθελε  να συμμετάσχει. Οι περισσότεροι εισερχόμενοι ήταν σπουδαστές κολλεγίων ή αθλητικά μέλη λεσχών, και η έννοια των εθνικών ομάδων δεν είχε προκύψει ακόμα.

7 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ Από την μέρα που ειπώθηκε ότι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα τους αναλάβει η Ελλάδα...όλη η γη και ιδιαίτερα η Ελλάδα....περίμενε την στιγμή που επιτέλους θα ξεκινούσαν οι Αγώνες!!! Μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας και κατασκευής ,τον Αύγουστο του 2004,ήρθε επιτέλους αυτή η μεγάλη στιγμή!!!

8 ΕΝΑΡΞΗ Το ολυμπιακό στάδιο φιλοξένησε την εναρκτήρια τελετή μπροστά σε   θεατές και σε ένα κατ' εκτίμηση (σφαιρικά) ακροατήριο τεσσάρων  δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο έλληνας Πρόεδρος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος κήρυξε την έναρξη των παιχνιδιών  μετά από έναν θεαματικό θεατρικό εορτασμό και μια πομπή των αθλητών.

9 ΟΜΙΛΙΑ JACQUES ROGGE Πριν  ζητηθεί απο τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο να κηρύξει την έναρξη των παιχνιδιών, ο Πρόεδρος της   Διεθνούς  Ολυμπιακής Επιτροπής Jacques Rogge παρότρυνε  τους  αθλητές να διαγωνιστούν μένοντας καθαροί.  "Μέσω της συμπεριφοράς σας, δώστε μας λόγους να πιστέψουμε στον αθλητισμό οτι  είναι όλο και περισσότερο αξιόπιστος με την άρνηση χρήσης  νάρκωτικών ουσιών και του σεβασμού του δίκαιου παιχνιδιού," είπε ο Rogge .  "Δείξτε μάς  ότι ο αθλητισμός ενώνει με την αγνόηση των εθνικών, πολιτικών, θρησκευτικών και γλωσσικών εμποδίων. Μακάρι τα παιχνίδια να εμμείνουν στην ειρήνη στο αληθινό πνεύμα της Ολυμπιακής ανακωχής που δημιουργήθηκε εδώ." 

10 ΒΡΑΔΥΑ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ Η βραδυά άρχισε με τα πέντε φλεγόμενα δαχτυλίδια - το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων - που άναψαν στο πλημμυρισμένο δάπεδο και τελείωσε μετά από τρεις ώρες  με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας από το Νικόλαο Κακλαμανάκη, χρυσό μεταλλιούχο ιστιοπλοϊας από τα παιχνίδια του 1996.                                 

11 ΑΠΡΟΟΠΤΑ Παρότι η τελετή έναρξης ήταν αξιοζήλευτη, μερικές ώρες πριν την μεγάλη στιγμή συνέβη κάτι που συντάραξε όλη την Ελλάδα!! Δύο απ' τους καλύτερους sprinter της Ελλάδας, δεν ήταν καν στο Ολυμπιακό χωριό όπου γινόταν ο απαραίτητος έλεγχος dopping σε όλους τους αθλητές!!!

12 ΚΕΝΤΕΡΗΣ – ΘΑΝΟΥ  Οι ειδήσεις έρχονται τη χειρότερη στιγμή για το φιλοξενόντα έθνος , μερικές ώρες πριν απο την εναρκτήρια τελετή της Παρασκευής στην Αθήνα, όπου ο Κεντέρης αναμενόταν  να ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα. Ο Κεντέρης ήταν επίσης υποψήφιος  να είναι σημαίο-φορέας της Ελλάδος στην εναρκτήρια τελετή της Παρασκευής, αλλά αυτή η τιμή θα πάει τώρα στον αρσιβαρίστα Πυρρο Δήμα. Το δίδυμο Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου ,αντιμετωπίζουν  την αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφότου  έχασαν τον έλεγχο doping. Οι δρομείς(Κεντέρης-Θάνου)  ήταν αδύνατον να κάνουν το τεστ εφόσον  τους επιτράπη η έξοδος απο το Ολυμπιακό Χωριό από  έλληνες προησταμένους ,προκειμένου να  συλλέξουν προσωπικά αντικείμενα  από τα σπίτια τους.

13 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Ο Κεντέρης και η Θάνου, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο  των γυναικών στα 100m στο Σύδνεϋ, επρόκειτο να παρευρεθούν στον έλεγχο doping στην τοπική ώρα  19:30 την Πέμπτη. Ο Χρήστος Τζέκος, προπονητής των δύο αθλητών, είπε ότι ήταν στο σπίτι τους κατά την διάρκεια του ελέγχου. Χάνοντάς το , ζήτησαν προφανώς να κάνουν μια εξέταση αργότερα το ίδιο βράδυ στην κλινική του ολυμπιακού χωριού αντί στο εργαστήριο ελέγχου για ναρκωτικές ουσίες στην Αθήνα. Εάν αποτύχουν να έχουν μια εύλογη δικαιολογία για την αποτυχία να δοθεί η αιφνίδια εξέταση, αντιμετωπίζουν την προοπτική της αποβολής τους από τα παιχνίδια και της  αυτόματης διετούς αποβολής τους. 

14 Η Δ.Ο.Ε. ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
Ο Έλληνας Ολυμπιακός εκπρόσωπος των ομάδων Γεώργιος Γάκης, είπε: "Έχουν αναμειχθεί σε ένα ατύχημα που περιλαμβάνει μια μοτοσικλέτα. Έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο." Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το ατύχημα με τη μοτοσικλέτα συνέβη κοντά στη Γλυφάδα , ένα νότιο προάστιο της Αθήνας όπου η ελληνική ομάδα έχει την εκπαιδευτική έδρα της. Ο προιστάμενος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού, Βασίλης Σεβαστής, είπε: "Όπως  καταλάβατε η ψυχολογική κατάστασή τους δεν ήταν καλή. Φαίνεται ότι δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό. Οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη."  Μετά από μια έκτατη συνεδρίαση,ο Πρόεδρος της ΔΟΕ  Jacques Rogge διέταξε την έναρξη μιας πειθαρχικής επιτροπής τριών-ατόμων, που περιλάμβανε τον πρώην άλτη Sergei Bubka, για να ερευνήσει την περίπτωση. Ο Rogge είπε: "Η ΔΟΕ έχει προωθήσει μια πειθαρχική ακρόαση σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά εγώ δεν έχω κανένα αποτέλεσμα ακόμη. "Αυτό πρόκειται να συμβεί αρκετά σύντομα. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα και το εκτελεστικό συμβούλιο θα λάβει έπειτα μια απόφαση σχετική με αυτά."

15 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ Δυστυχώς όμως, όπως όλα τα ωραία τελειώνουν κάποια στιγμή.....έτσι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφθασαν στο τέλος τους!!! Τι κρίμα!!! Μείνανε όμως πολλά πράγματα να μας θυμίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!!Από τα στάδια, τα μετάλλια που κέρδισαν οι Ολυμπιονίκες μας, έως την φαντασμαγορική λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

16 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΙΙ Καθώς ο μέγιστος εορτασμός της ανθρωπότητας έφθασε στην τελική φάση του, η οικοδεσπότης-πόλη Αθήνα πρόσφερε ένα τελικό αντίο στους αθλητές και στους φιλοξενουμένους της. Η τελετή διοργανώθηκε στις 29 Αυγούστου στο ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι της Αττικής! "Αφήστε τους χορούς να διαρκέσουν" ήταν το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε στο ολυμπιακό στάδιο, και  πολλά άλλα ακολούθησαν, από μερικούς από τους καλύτερους έλληνες τραγουδιστές, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος,ο Χρόνης Αηδονίδης  και πολλοί άλλοι.

17 ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η τελετή μεταλλίων για το μαραθώνιο των ανδρών  Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που  μια τελετή μεταλλίων συμπεριλήφθηκε στην τελετή λήξης των  Ολυμπιακών  Αγώνων . Κατόπιν, οι σημαιοφορείς μπήκαν στο στάδιο με τις σημαίες όλων των χωρών, ακολουθούμενοι  από τους αθλητές, που εφόρμησαν στο στάδιο χωρίς διάκριση της υπηκοότητας, για να γιορτάσουν ενωμένοι το τέλος του μέγιστου εορτασμού της ανθρωπότητας και για να θέσουν τα θεμέλια για  νέους ανταγωνισμούς στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνεςτου 2008.

18 ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΚΙΝΑ Μετά από τις σύντομες ομιλίες της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και του Jacques Rogge, οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και της Κίνας ακούστηκαν και η ολυμπιακή σημαία παραδόθηκε στο δήμαρχο του Πεκίνου. Αμέσως κατόπιν, ο Πρόεδρος ΔΟΕ δήλωσε ότι οι  Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας 2004 τελείωσαν!

19 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

20 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ


Κατέβασμα ppt "ΤΖΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google